64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#14627 Lehet úgy értette a "mégha nem is használja ki"-t, hogy a fiókban tartja :))) -
Mersh #14626 jaja -
izb #14625 Van egy kis baj a pinekkel.
a ddr1-es 184 pines
a ddr2-es meg 240-es
-
#14624 Csőke.
Lenne itt egy notebook.Az vele a gond,hogy ha pl.:Y-t akarok vele írni akkor nem mindig írja.És az A-betűnél is kijön mindig valami ablak.World-ben pl a help.
Hogy lehet a billentűknél ezt a beállítást kikapcsolni?Nagyon kéne:) -
#14623 Lehet hogy nem támogatja de a DDR2-es csak pár száz forinttal drágább mint a sima DDR szal nemtom az jobban megéri mégha nem is használja ki -
izb #14622 Proci nem jó,mert 64 bites
videókari jó,ha AGP változatot néztél.
memcsi nem jó,mert az AMD-nek nincs ddr2-es támogatása. -
#14621 Én ezt találtam csak Socket A-ban: AMD Sempron 2800+ S462 kb 2.25GHZ-n megy
-
moralosan #14620 okéj kezdem megérteni a témát
nagy gond nincs, nézek másikat -
#14619 Proci nemfog belemenni mert s754 neked pedig socketA-d van!! A többi jó lesz bár a mem-et sem fogja kihasználni teljesen. És ha jól emlékszem akkor max 2.25ghz-ig kezeli a procikat -
moralosan #14618 No jöttem láttam és a felvilágosítás alapján körülnéztem.
amd sempron 3400 S754 64Bit
MSI geforce 6600 gt 128 MB GDDR3 vivo + dvi agp
DDR2 667mhz 1024MB kingmax
ezek mind passzolnak a már általam említett asus A7V8X-X alaplaphoz?
tényleg nem tudom, ezért kérdezem :) -
moralosan #14617 Fúú tenksz, tényleg jól jött valami hozzáértő tanács :)
valszeg még fogok jönni 1-2 kérdéssel -
Vlala #14616 köszi, ezt a driveres-F6-os dolgot kipróbálom. -
#14615 Hali!
korábban én is írtam be hasonló problémával. nekem telepítéssel voltak gondjaim, meg szintén eltávolítható eszköznek titulálja a sata-vinyót. én úgy oldottam meg a dolgot, hogy átjumpereltem a vinyót SATA-1-nek és ezt neked is ajánlom, mert az AN-8 nem támogatja a SATA-2-őt (az Nforce4 Ultra csak, illetve ami az SLI-s alaplapokon van). felismeri ugyan, de mégis gondok vannak vele, ezért érdemes átállítani. ezután én úgy raktam fel az XP-t, hogy kihúztam minden ide-s vinyót, letöltöttem az ABIT oldaláról egy újabb SATA-drivert (v1.05) és F6-al kiválasztottam, hogy erről töltse a driver-t. ezután minden rendben ment, azóta is hasít a gép:))
tegnap felraktam egy új BIOS-t és alaplapi drivert is (mindkettő szintén az ABIT oldaláról van, ebből a szempontból nagyon pozitív a véleményem róluk), de sajnos ez a hardver eltávolításos ikon nem tűnt el. ezt meg úgy oldottam meg, hogy jobb gombot nyomtam az időnél és előjött egy kis menü, ebben volt olyan, hogy eszköztárak testreszabása (vagy hasonló), ahol is be lehet állítani, hogy mit hogyan mutasson (elrejti, ha nem aktív, sosem látszik és mindig látszik beállítási lehetőségek vannak). és a sosem látszikot választottam, mert így eltűnik és csak ha rányomok a kis nyílra, akkor jön elő. még mindig jobb így, mint, hogy állandóan ott virít az óra mellett:)) ja és ha van más eszközöd ami USB-s (pl. Pendrive), akkor bal gombbal klikkelve az ikonra kiválasztható, hogy mit távolítson el biztonságosan. öröm az ürömben:)) -
#14614 A te alaplapod akkor ugye egy SocketA deszka. Ebbe Barton magos AthlonXP és Sempron procik jelentik a csúcsot (ha esetleg a boltban érdeklődsz, mindig hangsúlyozd ki, hogy SocketA procit keresel, mert Sempronból van S754 foglaltba illő A64-es változat is). Egy 2800+ v. 3000+ -os Sempron 18-20e Ft körül kapható. Attól függően milyen és mennyi ramod van kell akkor még azt vásárolnod, valamint egy AGP csati GeForce 6600GT-t. Ebből célszerű valami jobb cég által kiadott változat venni (Leadtek, MSI, ASUS), és kerülni az Inno3D által gyártott változatot. -
moralosan #14613 Ohh help :):
Szal általános és alapláma kérdésem lenne és tényleg előre is elnézést kérek, ha a feltevendő kérdésem már elhangzott, de egyszerűen nem tudtam milyen módon keressek rá válaszra a topicban.
No: A processzoroknál, hogy műkődik a kompatibilitás? Visszafelé kompatibilis, vagyhogy'? Ugyanis van egy jauravaló pénzmagom, de mivel igggen jól jönne már egy 7jobb gép, nem tudok már sokat várni . Nekem most van egy ASUS A7V8X-Xes alaplapom. Erre egyáltalán lehetne még pakolni mai procikat, videokarikat? Most egy 6600GTben gondolkodom, 1 giga ramban és nosizéhát ugye szeretnék legalább 3ghzes procit...
Help mí plíz, lehet láma kérdés de nem vagyok ebben a témában túl otthon -
#14612 Nincs mit!:) -
#14611 köszi neked és Cifu-nak a tanácsot.
-
#14610 Azon már túlesett. Olajoztam is, és portalanítottam is.
VGA-ra tudtok vmit ajánlani? Ami nem feltétlenül x ezerforintos zalman.. -
#14609 szerintem először próbáld meg portalanítani majd megkenni egy kicsit és akkor a hang elműlik és mehet tövább ismét. Én is így szoktam tenni, nem kell rögtön újat venni. -
#14608 Nem biztos, hogy 8 centis jó lesz, azért a bizotnság kedvéért mérd le elötte. -
#14607 Hagyományos 8 centis tápventi akkor tökéletes lesz.
És ami VGA ra való venti?
Multkoriban rackbe való centit akartak adni -
#14606 Probléma nem lenne, csak normális esetben a meghajtók és particiók betüjelének kiosztásakor az IDE vinyók élveznek elsőbséget. Nálad az okozza a zavart, hogy hol van IDE vinyó, hol nincs. Ugye ha a C: partició (ha azon van a Win) a SATA-n van, majd beraksz egy IDE-s vinyót, akkor az IDE első particiója lesz a C:, és a SATA lesz a D:. A megoldás az lenne, ha az IDE vinyó lenne a rendszervinyó, és a SATA lenne a mobilrack, mivel ez esetben nem zavarna be a kiosztásba. -
#14605 Attól függ milyen hűtő, a hagyományosabb hűtődesingnál egyszerűen lecsavarozod a hűtőről a ventit, és felraksz egy ugyanolyan méretűt, és már készen is vagy. -
#14604 Megkérdezhetem mi ez a marhaság arról, hogy milyen proci kell a videókártya kihajtásához? Az utóbbi pár napban vagy féltucat kérdés volt ezzel kapcsolatban, pedig értelme az nem sok.
A jelenleg játékok többségében a videókártya a szűk keresztmetszet, tehát a legtöbb esetben egy A64 3200+ is képes kihajtani. Egyes szimulátorok, vagy extrém számításigényes játékok esetén viszont például már előfordulhat, hogy a CPU lesz a szűk keresztmetszet. -
#14603 Helló.
Proci hűtőbe lehet kapni külön csak ventillátort? Az már zajos, a borda meg maradhatna - -
Vlala #14602 nem, sima IDE-set. Vagy az nem szerencsés, hogy vegyesen SATA-t is, és IDE-t is használok? -
kati38 #14601 Köszi a válaszodat!!!! -
#14600 én arra votézok, hogy nem, de jöhetnek az esetleges cáfolatok, persze ez gém függő és a Quake5 vagy DOOM4 biztos, kihasználná maxra a karit, csak a proci nem bírná a rohamot ;) -
Ferencz István #14599 Hy!
Az lenne a kérdésem hogy egy Athlon64 3200+ -os proci ki tud-e hajtani egy GeFore 7800GT-t? -
#14598 SATA-s mobilrack-et?
USB: nem nálam nincs ilyen probléma... -
Vlala #14597 pont ott van a bibi, ez az egy vinyóm van, a hard disk boot priorityben kiírja, hogy CH2: Samsung blabla, alternatív lehetőségként removable disk drive. pedig a CH3-on van... Ha beteszek egy IDE-s mobilracket, szinte biztos, hogy megkeveri a gépet.
Más: Nálad is úgy veszi a gép, mintha pendrive lenne a vinyó? Nálam itt alul, a tálcán felkínálja a lehetőséget, hogy "Hardver biztonságos eltávolítása: Samsung JJ160..." -
#14596 ez így van rendjén, de a biosban van olyan menüpont, hogy boot priority vagy mi és ott meg lehet adni, hogy a Sata legyen az első...
(eldugva van, de most nézegettem, mivel SATA került a gépembe (Abit IC-7)) -
Vlala #14595 Sziasztok, kellene egy quickhelp:
Adot egy ABIT AN8 alaplap, amely úgy tudja, hogy a primary és secondary channel IDE, és csak utána jönnek a saták. Ez rendben is lenne, ha nem sata vinyóm lenne (Samsung), mert így lehetetlen normálisan beállítani a setupot... (példa: 3. ch-nak írja ki a vinyót, előtte van a CD-meghajtóm (IDE-s), de boot prioitynél CH2-nek jelzi a vincsit.) Valami alaplapi jumperrel kellene játszani, hogy előre vegye a satát, vagy csak a BIOSban nem tqaláltam meg az ide vonatkozó beállítást?
A probléma konkrétan az, hogy elég instabil tőle a gép, néha beindul, de pl. egy CD bennfelejtéssel már gondjai vannak, mobilrack behelyezése után meg szinte teljesen biztos, hogy win-reinstall jön. -
szego #14594 Kedves steweee!
A problémádnak számos oka lehet!
- a memóroiád egy kingszton ram, ami alapból 433-al fut ez nem rosz, de a biosod lehet nem kezeli rendesen, vagy csak instabill vele!
- a másik probléma lehet az is hogy ráférne a gépre egy bios frissítés, mert sajnos jönnek mostanaban ki olyan alaplapok ki a gyárból amelyekken rögtön ezt kell végrehajtani, pedig új lap, de inkább a hőfokérzékelőkkel szokott gubanc lenni, folyton túlmelegedést jeleznek, és csak a bios szoftvere a rossz!
- a harmadik probláma forrása pedig a legegyszerűbb de a legkölcségesebb az eddigi előzőkhöz! Futtas egy memtesztet a gépen, egy linuxos memtesztet. Előfordulhat, hogy memóriahibáid is lehetnek, ez is egy reális hiba a problémádra, de szerintem ott a bios-al lesz gond! Frissítsd be.
-
#14593 jaja, majd ha megint előjön akkor érdemes ezzel komolyabban foglalkozni, amúgy lehet jelszavazni a bios, nyomj rá egy egyszerű jelszót a biztosnág kedvéért, és ha akkor módosul akkor lehet vírus. esetleg -
steweee #14592 nem nyúl senki a gépemhez, amúgy bátyám van aki elmúlt 30 és informatikus mérnök. de ő sem tudott rá mit mondani, hogy fagyhat le úgy a gép hogy hozzányúl magától a biosához, ráadásul elállítja. mikor többszöri elindítás majd üzem közbeni lefagyás után észrevettem induláskor hogy 433 hz-t ír ki a memória sebességére akkor léptem be a setupba(épp egy játékot telepítettem, és többszöri nekifutásra is mindig kb 50%-nál történt a fagyás, ezért kezdetben még szoftveres hibára gyanakodtam)
a furcsa az hogy miden más érintetlen volt a setupban, de végképp fura hogy ua alaplap freki beállítások mellett 180hz (x2=360 hz-n mentek a ramok 7,3,3-ra állítva) mutatott 433hz-t, és bizonyosan az volt a hiba, mert mikor újra beállítottam, és megtalálta az eredeti értéket hozzá, azóta tökéletesen működik. gondolom megint én vagyok az első ezzel a paranormális jelenséggel -
#14591 jah, nekem is egy 160GB-os SATA Samsungom van, nagyon szépen csúszik... -
#14590 Én a Samsungban bízok mert sok havernak meg nekem is az van és eleddig semmi prob nincs velük meg 3 év gari az nem mind1 -
#14589 Nekem két Seagate IDE és két Samsung SATA vinyóm van, az öregebb Seagate már négy éves, és nekem is 7/24-ben megy a gép. -
sd54321 #14588 izé:
videozáshoz:)