64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • [NST]Cifu
    Jó tanács: kezdj el lementeni róla minden még használható adatot, és végy egy új vinyót...
    Ha már badsectorok jelentkeznek, akkor elöbb-utóbb csak még több problémát fog okozni...
  • Natural
    nálam 5.1-be van bekötve (a saját 3in1 kábelével) semmit sem kell állítani csak a hangkártyán 2hangszóról 5.1 és műxik rendesen, alaplapi a hang
  • Peti1
    Hi!
    van egy Genius SW-5.1 HomeTheater hangrendszerem, és egy Creative Sound Blaster Audigy 4-es hangkártyám, és működik minden, de zenéknél, és klippeknél a mélynyomó nem igazán szól, és hogyha a hangfalon a Woofer-t állitom minimumra, vagy középszintre, akkor sincs igazán különbség. viszont, hogyha a hangkari szoftware-ében a Bass Redirection-t bekapcsolom, akkor már szól rendesen, méghogyha kis szintre állitom, akkor is!
    ez igy van nálatok is, hogy software-esen be kell kapcsolni valami Bass boost / Bass redirection-t, hogyha azt akarom, hogy rendesen szóljon a mélynyomó is?
    előre is kösz!
  • Met
    leformázod és utána azokat a szektorokat nem használja, asszem
    de az már a vég kezdete ha elkezd badsectorokat gyárta, ebben viszont 1000%-ig biztos vagyok:)
  • retek683
    Háj all!!
    egy kis help kéne van egy winyó most nálam egy 80Gigás csak az a baj hogy badsectoros a hddtune progi elég sook helyet talál ahol sektor hibás, tudtok vmi progit vagy valamit csinálni lehet Vele? plíz help vki
  • Inquisitor
    A gyári csatin a színek így vannak, bár nem biztos, hogy segít!
    piros, piros
    fehér, fehér
    zöld, zöld
    fekete, fekete
    nincs, nincs
  • Inquisitor
    +5V, +5V
    P5-, P6-
    P5+, P6+
    GND, GND
    üres, NC
    Valahogy így van az USB2.0 csati.
    OO
    OO
    OO
    .O
  • Inquisitor
    Ja, szóval nem normális csatija van, egy pillanat.
  • Inquisitor
    Ha szemből nézed az alaplapot (USB, PS2 hátul jobboldalt van), akkor a bal szélén az alaplapnak, az elem mellett van két kék csati, elvileg azok közül valamelyikre. Ha normális az Aerocool csatija, csak egyféleképpen megy rá ;)

Amúg hány fok van felétek? Itt jövőhétre -15 van beígérve ...
  • rusland
    sziasztok!

van egy aerocool coolpanel2 cardreadert
    csak a magat az smc/mc olvasot akarom radugni, a kovetkezo dugok vannak gnd, d+, d- vcc. asus p3p800-e deluxe alaplapra. hova tudom radugni, kerestem manualt, de nem talaltam vannak cardreaderekhez leirasok, hogy tudok ezeken eligazodni.

aramon es a homersekletmeron eligazodom.

koszonom
  • [Jakuza]
    Ugye nem kototted ra egyszerre a Sata aram kabelt es a sima tapkabelt ?
  • Inquisitor
    Chipsetben van a SATA vezérlőd vagy külön?
  • M@TriX
    hát a "kattogás" az nem éppen jó tulajdonság sőt!
    áramot rendesen kap? köss le mindent, hogy azon az áramsávon csak ez a SATA legyen és úgy próbáld és/vagy próbáld ki másik gépben. ha ott is ezt csinákja, akkor sztem valszeg megfeküdhetett.
  • alph4
    Hello!

Pár napja vettem egy ilyen vinyót:
    Seagate Barracuda 250 GB/SATA/7200 RPM/8 megacache ( 7200.8 NCQ-s)

Most szeretném beüzemelni, csak valamiért nem akarodzik normálisan menni. Ugyanis rákötöm az alaplapra a SATA/áram kábelt. (ezen kívül egy IDE DVD író van benne)
    És mikor índítom a gépet, valamikor felismeri, valamikor meg igen és akkor indul is az XP SP2 telepítő lemez. Ám a winchester egyfolytában hangosan "kattog" vagy valami hasonló hangot halatt, és alig csinál valamit. És ez miatt így fel sem birom rakni az XPt.

Szerintetek mi a baj? Mit kell még beállítani hogy menjen rendesen??
    Mert jó lenne ma megcsinálni.
  • raziel.
    valaki pls help
  • Bandi 18
    Sztem a két uccsó mivel én is feltettem a 2006-ot és semmi gond
  • Moyko
    most vagy a 3dmark06 direct x, vagy a 6.1 driver, vagy a framework 1.1 2.0ra való telepítése volt a sunyi.
  • czky
    Én is úgy gondoltam :P
  • Moyko
    ohh pakker, hát csak itt csak a feltámadás segíthet.. format foreva
  • czky
    Akkor próbáld ki egy új windózzal...
  • Moyko
    pff.. persze Default Vga modban ez nem látszik ott rendben van, más a gyanúm.. mivel bejelntkezés után elsőtétedik a kép és "rendbe jönnek" a dolgok.
  • czky
    A tápcsatlakozó rendesen a helyén van? Próbáld ki esetleg egy másik gépben is, ha ott is csinálja egyértelműen meghalt a kártyád...
  • Moyko

9800 pro : !!!
    miután feltettem a Cat. 6.1 drivert, garfikai hibák jelentek meg a windowsban, már a nyitóképernyőn szörözik a welcome felirat, illetve bizonyos egérmutatók is szétesnek. A test így vigig se tudot futni, a mert - nekem úgy tünt memoria hiba - a poligonok sarkai elkeztek ide-oda "tüskézni". A próbléma hogy már uninstaláltam mindn lehetséges módn a dolgot, de a régebbi driverekkel is ezt produkálja. valami 5let?
  • raziel.
    sziasztok

az mitől van hogy bekapcsolom gépet és egyszerüen elmegy az áram a monitorbol?:) hülyén hangzik de ez van

vagy kilépek egy játékból aztán megint

configom: 2100+amd, ati6600gt 1giga ram 120as vinyo 80as vinyo dvdrom, és 400 w-os codegen táp. meglehet hogy kevés a táp? GT-n két táphelyet is lefoglal mert egyet ugye rákell dugni karira másikat meg az uj ventijére kell rátenni amit vettem hozzá, kevés lehet a táp vagy wines probléma?
  • kovy79
    ATI CCC-nél (Catalyst Control Center) fent kell, hogy legyen a gépen a .NET Framework!

Amúgy a 6.1-es Catalyst-tól kezdve csak ilyen driver lesz.
  • steweee
    hát eléggé félelmetes hogy ilyet ki mernek hozni egy új alaplapon. a sokat szidott gyenge hangkártya Realtek AC '97 audio noname integrált kari az nf7-en tökéletesen ment quadraticban, a hátsó kettőn zenénél az szólt mint elöl, játéknál meg sorround utánzással. ráadásul simán ment ua. hangzással 5.1 sorround beállítások mellett is, erre azért volt szükség mert éjszaka fülhallgatóval játszottam, ilyenkor kikapcsoltam a hangfalakat, a füles meg 5.1-es,és így átállítani sem kellett

nagyon rossz hogy csak elölről jön a zene, hátulról meg nem, pont 50%al rosszabb így hallgatni
  • Bandi 18
    próbáld meg az mplayert... ha azzal sem mennek akkor reininstall. De előtte futtasd a dxdiag display-nél sz összeset. Játékoknál nem indul újra vagy lép ki?
  • BlackWolf
    hello lenne egy kis problemam a gepben valtottam nvidiara ati-rol de nem raktam ujra a rendszert csak driver cleanerrel leszedtem az ati software-t es utana be az nvidia kartya es fel a legutobbi nvidia driver ... nemtudom hogy mi tortent de azota a gep nemjatszik le a videokat csak wmw-t :S divx-et xvid-et nem csak kiirja hogy nem tamogatott formatum pl a windows media player , es akarmilyen codec packot pakolok fel akkor is ugyanez van .. esetleg van valami otlet hogy mit tudnek most csinalni ? a windows ujratelepitesen kivul mert ahoz nemnagyon van kedvem
  • Bandi 18
    a mem-eket próbáld a két szélére tenni akkor lehet hogy jó lesz. Nekem is ilyen lapom van és ha jól emlékszem a kézikönyv ki is tér arra hogy két DS (duoble Side) -os mem egymés mellé közvetlen nem kerülhet. De nem biztos. Egy próbát megér...
  • madi 9k
    frissitettem ,de két külön procival is ugyanezt csinálja,
    K8N esetében 2 modullal, K8V esetében 3-mal mindkétszer kipróbáltuk 2 különbőző 2800+-os amd-vel
  • Met
    ezek a ramok már csak ilyenek:)
    bios frissítés?
  • madi 9k
    Hello!
    Nagy bajban vagyok, kérlek segítsetek!
    Memóriabővitésre adtam a fejem, igy az eredeti 512 ről 1024re növeltem a memóriakapacitásom. csakhogy a MemTest hibát jelzett, nemis akárhogy:
    mindig máshol és máshogy hibázik, 500 és 20000es értékek között mozgott.

alapkonfig:
    alaplap: ASUS K8N-e deluxe
    proci: AMD Athlon 64 2800+
    memo: Kingmax ddr400 512 x2

kiprobáltam, külön külön nem hibáznak a modulok. több memoriamodullal is teszteltünk, de ugyanugy hiba. aztán elmentem cimborámhoz procit tesztelni
    merhogy a cpuba van a memoria vezérlő.
    Neki ASUS K8V-SE delux alaplapja van, proci ugyanaz.
    nála 2 memoriamodul esetén nem volt hiba, aztán beraktunk egy 3.at, h lássuk mit
    tud, és hibázott, mint a disznó!
    a memoriák mind kingmax-ok, ddr400-asok, csak a lapkakiosztásban térnek el:
    3-5 és 4-4 lapka.
    Kérlek segítsetek, mert más nem tudom mi lehet a baj!
    előre is köszi a segítséget!
  • Richter70
    Sziasztok!Segítsetek légyszi?
    Vettem egy vasat:pcchips m952 v1.5a, celeron 2,8ghz 400mhz fsb/128kb l2cache, 256mb samsung ddr400,geforce4 mx4000 64mb tvout, 40gb maxtor 300w codegen.
    Bővítettem:+256mb kingston ddr400, sapphire ati radeon 9550 128/128
    Jelenség:videókari csak régi catalyst driverrel megy (4.5 control panel nélkül) egyébként fagy.A proci fsb-n 3mhz emelés után fagy,5mhz emelés után kéké halál fogad.
    Tudom nem egy csúcs model:) de nem hiszem,hogy ilyen szarnak kellene lennie.(a tápot lecseréltem 400w coolink.)
  • kirol
    - Lehet hogy nem USB 2.0-ás, de amiből kiszedtük (laptop) a winyó keretén rá van írva
    - fent van és jól
    - Mi za a: Biosban az USB Legacy? Miért kell kikapcsolni?
    - Hát elég baj lenne ha le lenne formázva, mivel pont az adatot akarjuk leszedni róla.
  • Inquisitor
    Csak a zenéhez tudok hozzászólni, sztereo hangot legtöb lejátszó nem keveri ki hátsó hangfalra, nem is nagyon van, ha nagyon kell, akkor WinAmp-hoz van plug-in (bár lehet már annélkül is megy?), meg ott a JetAudio ... ezeknél beállítható MP3 és WMA esetén, hogy max. 8 hangfalig szétkutyulják.
  • Inquisitor
    Probléma a következő lehet:
    Nincs is USB2 csati ...
    Nincs fent az XP SP2 vagy rosszul
    Ki van kapcsolva a Biosban az USB Legacy
    Le volt formázva elötte a vinyó?

Van még pár lehetőség, de nem jut eszembe.
  • kirol
    Lenne egy fontos kérdésem, ami sürgős lenne.

Van egy laptop winyó, ki kellett szedni, mert bekrepált. ezen winóhoz adtak egy kis bigyót, amit rá kell dugni a winyóra, és abba belemegy 2 kábel ,egy USB 2.0 és egy az áramnak. Na ezt szépen bedugom a pc-mbe, és ekkor annak látnia kellene a laptop winyót, mintha egy 40gb -os pendrive lenne. De nem lát semmit, kiírja hogy új hardver, majd hogy probléma lépett fel a telepítése közben.
    Mi lehet a gond?
  • steweee
    van egy új AN7-es a gépemben. a hangkártyája, illetve a gyári lemezen lévő illesztőprogramja megy az agyamra. nem rossz hangzás alaplapihoz képest, vagy legalábbis az előző nf7-sétől jobb. viszont quadrofon beállítások mellett csak játékok alatt akarnak szólni a hátsó hangfalak, mintegy sorround hatásként, ritka undorító hogy ha már háttal állok vkinek is az első hangfalak szólnak a beszédhez, mintha nem is mozdulnék. ezt még a régi is jól csinálta, ez miért nem? de ami végképp felidegesített az a zenehallgatásnál, egyszerűen nem szólnak a hátsó hangfalak, simán sztereóban megy, de semmi baja, ha játékot indítok egyből megy a hátsó is, a maga módján

kérdés, van e hozzá külön hangkártyaillesztőprogram vagy érjem be ezzel?
  • Rash87
    Hellosztok.

Remélem tud valaki segíteni! Mert fontos lenne!

Nah,arról lenne szó,hogyha fellépek az MSN-re,akkor megszakad pár perc múlva az internet kapcsoalt... És nem tudom mitől,eddig jó volt,már a windowst is újratettem,de nem lett jó :( Már az alap Messengert is próbáltam,annál kicsivel később szakad meg a kapcsoalt...

Valaki nem tudja ez miért van?
  • Met
    NASA biztonsági kódok vannak a bios-ban?:)