64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Cnut
    Abit NF-7 alaplapomon lecseréltem a chipset hűtőventijét, mert az zakatolt nagyon, egy passzív hűtésre, most a gép be se kapcsol csak iszonyatos hangon sípol. Gondolom azt hiszi leállt a hűtőventi és így szeretné megmenteni magát. Ezt a védelmet hogy tudom kiiktatni?
  • schrank
  • izb
    driver
  • schrank
    ez volt amikor meghalt a hűtése a vga-mnak
    de akkor ez minek a kehéje
  • Bandi 18
    A Sata vinyó mellett fel szokták tüntetni hogy az a nem sata pedig hogy IDE vagy ATA...
  • maruzst24
    Sziasztok! Azt honnan tudom hogy egy winchester S-ATA,vagy ATA,vagy PATA.
    Nekem egy 80gigás MAxtor vinyóra lenne szükségem de kizárólag olyanra ami nem SATA. Ezt meg tudják mondani a boltban ahol veszem?
    Van az árlitában egy 80GB MAXTOR 7200, 8MB CACHE
    Ez milyen tipus lehet?
  • dardevil
    okés - megnézem - köszi
  • izb
    everest
  • dardevil
    azt hogyan tudom megnézni?
  • izb
    mennyi a sebesség külömbség?
  • dardevil
    Én már végigpróbáltam minden memó - slot kombinációt és arra a következtetésre jutottam, hogy nem akarnak dulaban dolgozni, de korábban miért tudhattak ?
  • izb
    próbáld más slottokban a memcsiket.
  • dardevil
    Sziasztok !
    A gondom a következő:

Van két különböző márkáju memóriám, duálban használom őket 4X 256MB.
    Most vettem észre, gogy a gép nem ismer fel 1 GB-t, hanem csak 512 MB-ot. Régebben felismerte. A slotok jók a memóriák jók. Mitől lehet az, hogy most nem akarnak dualban együttműködni, amikor korábban meg igen.

Előre is Köszi !
  • izb
    Használ Everestet.
    Mindent elmond a gépedről..
  • öregharcsa
    ebből nem fogja megtudni hogy milyen típusú az alaplapra integrált hang...azt nem írták oda....
  • apu
    Szerintem a lapon az a link egy leirásra mutat a gépről jobb felső sarok adatlap
  • M@TriX
    jaaj még élnek olyan cégek akik az egész gépet plombázzák? huh, nem semmi.
    Öregharcsa tippjét én is támogatom, ez jó 5let

vagy esetleg felxel vágd ki a ház oldalát, nézd meg a hank-t és takj egy ventilláort a a lyukba amit vágtál és ha kérdezik, akkor te csak egy ventit szereltél fel. Azt nem lehet? ;)
  • öregharcsa
    szia

amikor elindul a gép kiírja az alaplap márkáját vagy a teljes nevét...onnan már csak egy ugrás a gyártó honlapja.....
    talán ezen a nyomon elindulhatsz....
  • Shep
    az a gond, hogy azon van.
  • yeppy
    ÁÁÁÁ oriási help kéne nagyon gyorsan !!!
    ismerősöm nagy okosan vett egy gépet az elektro worldbe..
    http://href.hu/x/zk3 ezt.... és kurvára semmit nem adtak hozzá csak egy cd-t amin rajta van az összes gyártó összes félefajta mindene... és nagy nehezen kitalálgattam h milyen a gép... de az audiót nemtudom feltelepíteni... nemtudom milyen van benne...
    azt tudom h a szemetek leblombálták... és azt h 5.1 integrált csoda van benne...
    meg kiír vmi PCI DEVICE-t ami sztem a hang modúl akar lenni... de nemtudom instalállni ... vki tudja h milyen hnagkártya van ebbe ? vagy h h tudnám kideríteni...
    nagyon sürgős lenne...

köszike
  • freestyler8
    a SATA Biosában (SiliconImage) látható igen....
    biosban felismeri, most legújabban olyat csinál (új alaplapi driver van fenn), hogy amikor betölt a winfos újraindul.. ezt addig csinálja amíg le nem tiltom a sata-t.
    elvileg ez úgy megy, hogy rányomom a SATA-s winyót és ugyanúgy felismeri a windows nem?
    lehet h szar az alaplapom?
  • izb
    biosban látható?
  • freestyler8
    hy mindenki!

Van 1 kis problem... Ma vettem 1 zsír új 200gigás SATA-s Maxtor winyót de nem akarja az xp valamiért felismerni.
    ASUS K8N-E Deluxe alaplapom van, ott beállítottam, hogy SATA módban menjen és ne raiden de egyszerűen nem akarja felismerni winfosban...
    Mi ilyenkor a a teendő?
    amúgy emellett a rendszer (win xp sp2) egy 80 gigás sima ata winyóról megy.
    tud vki erre megoldást?
    pls segítsetek!
    előre is thx!
  • Met
    úgy is le fogsz bukni vele, de ha faterod engedi akkor miért nem mondja meg a jelszót?
  • Csapi007 #15003
    Tulajdonképp Ő megengedi csak a mutter nem. Na de nem ez a lényeg hanem az hogy hogyan tudnám telepíteni!!!
  • Met
    Miért nem engedi, hogy ilyenekkel játszál?
  • mstummer
    Oksa,thx...megpróbálom.
  • Csapi007 #15000
    Egy csomónak kell rendszergazdai jog de leginkább a Total Overdose kéne :P
  • Bandi 18
    nézd meg hogy a földelésen a konektorból is jön-e áram mert ha igen akkor az a gáz
  • izb
    szünetmentes táppal próbáltad már?
    ha hálózat,akkor ez az innét eredő problémákat lekezeli..
  • mstummer
    Noh van 1 problémám.Csomószor elkezd vibrálni a monitorom,de nem a rossz frissítés miatt. Régóta fennáll a jelenség először monitor hibára gyanakodtunk vettünk újat, a hiba maradt, aztán videókártyacsere....a hiba továbbra is maradt.Lehet h a tápegység a rossz,vagy vmi a villamos hálózatból eredő bizbasz? Valakinek van valami 5lete?
  • bigapó
    akkor talán nem véletlen, hogy Ő a rendszergazda, te meg "csak" egy szimpla felhasználó...
  • Met
    milyen játék?
  • izb
    az smtp szervert is állítsd át az enternetes smtp-re
    smtp.enternet.hu
  • Csapi007 #14993
    Hát a faterom nem hinném hogy díjazná ha ilyen játékokkal játszanék..
    Más ötletetek nincs???
  • bigapó
    Ide nézz be.

egyébként az GT és nem GS, szerintem legalábbis...
  • Shep
    Van egy kis gondom, átmentem az enternethez, beállítottam a thunderbirdet, a leveleket fogadja is szépen, csak éppen levél elküldésekor az smtp szerver nem fogadja el a jelszót, mi lehet a gond?
  • zolo15
    a GS mi után és mi előtt van (6800 GS-ről van szó)
  • Inquisitor
    Ha 754-es, akkor amúgy se tud a proci Dual-Chanelt, ha meg 939-es, akkor erősen ajánlott, van olyan NForce 4 alaplap, ami el se indul 1db rammal. Mivel te 2800+ procit írtál, így gondolom 754-es alaplap :)
    Tehát tök mindegy, a proci nem tudja ...
  • apu
    Talán beszéld meg a rendszergazdával, ha segíthet akkor biztos megteszi.