64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • vaa
    erre gondoltam..

Swap letiltásakor, véletlenül nem folytatódik tovább a vinyó használat?
    (( nekem is gyári CD ről van a driver és bekavar .. ))
  • I.C.ram
    Ja alaplaphoz kapott ASUS cdről raktam fel mindent + legújabb Catalyst driver.
  • I.C.ram
  • maruzst24
    Jakuza:azt honnan tudom ellenőrizni hogy a táp elég vagy sem?
    A kábelekek sem tudom ellenőrizni.
    Ha beviszem egy számtech boltba és teljes kábelcserét kérek akkor kb mennyibe fog kerülni?
    A kábel úgy van nálam hogy az alaplapból kijön,majd utánna a vinyóba és a vinyóból a dvd íróba.Plussz van még egy másik kábel az alaplapból amin csak a cd író van.
  • vaa
    Task Mngr ben nézzd meg, melyik folyamat mennyi memóriát / swap et használ.
    Folyamatok/Nézet/Oszlopok itt Memória csúcsérték, és VM mérete talán segíthet.

Apropó, megfelelő driverek vannak fent? Nekem Alaplapi / Ide vezérlő driver felrakása után jelentkeztek problémák.
  • I.C.ram
    SP nélkül semmi nem indul el már manapság, szal nem megoldás a törlése. Arról nem is beszélve, hogy eddig is volt SP2m, és gond nélkül ment. Véletlenül rámentem egy szar spyware programra. Teljesen lelassította a gépem, ezért volt format. De még mindig lassú :( Pedig drivereken kívül semmit nem tölöttem még le.
  • ffxi
    Lehet, h pont a SP a húnyó.
  • I.C.ram
    Van egy hatalmas problémám!

Most formatáltam a gépem, felraktam minden drivert, de valamiért folyamatosan swappel a gépem, és minden tök lassú. Taskmanager semmi gyanúsat nem jelez. Az összes program tetű lassú.

WinXP MCE 2005-öm van. Fent van az összes win frissítés is SP1-SP2 stb.
  • [Jakuza]
    Egy IDE szalagkabel 500-1000Ft korulbelul, de ez bolttol is fugg.
    Ja es megvalami, mostanaban nemely iro nyugos arra, ha ATA-33-as (40 pin)kabelen vannak, es csak ugy mukodnek rendesen, ha 80 eres kabelre vannak kotve.
  • maruzst24
    mennyibe kerül egy gépben a teljes kábelcsere?
  • [Jakuza]
    Eloszor is ellenoriznem a tapot, hogy eleg e a gepnek, nem e a CD felporgeteset okozo aramfelvetel mar tul sok e a tapnak.
    2. Ellenoriznem a kabelt.
    3. Nezd meg jol vannak e jumperolva, nem e cable selecten vannak e a meghajtok.
    Bar valoszunileg pont ezert nem mukodik a masik kabelen, mert slavre van a DVD iro jumperelve.
    Hatan keresd meg a jumpert es megfeleloen jumperold be, az irok tetejen hatan bevannak jelolve a betuk.
    S=Slave
    M=Master

A kabelen pedig igy kell lennie a meghajtoknak jumperolastol fuggoen.
    A | karakterekkel jelolom a csatlakozokat.

1. 2. 3.
    |----|--------|

1. Master
    2. Slave
    3. Alaplap
  • vaa
    Esetleg kontakt hibás az Ide kábel vagy a molex csati
  • maruzst24
    Sziasztok!Vásároltam egy dvd írót,beszereltem.Tökéletesen működik.DE a gép(bios) néha nem ismeri fel a vinyómat amióta beszereltem a dvd írót.A vinyó és a dvd író egy kábelen van.A vinyó a master a dvd író pedig a slave.Másik kábelre nem tudom tenni a dvd írót mert csak ezen a kábelen működik.Szóval a problémám:-a gép elindulása után kiírja hogy megtalálta a vinyót és működik
    -a gép indulásan után kriksz krakszokat ír ki a vinyó neve helyett de működik
    -a gép indulásan után nem ismeri fel a vinyómat és nem működik
    Ezt a 3 változatot váltogatja véletlenszerűen.
    Mi lehet a probléma?Tud valaki segíteni tanácsot adni?
  • Peti1
    a rendszer-visszaállitási pontot ki leeht törölni valahogy?
  • ffxi
    Sajnos akkor sem:(
  • dardevil
    MAXX számítógép-védő áramkör
  • Shep
    Ne ajánld a codegent, az is rongyá ég, havernak is leégett már 2 is.
  • Shep
    A monitoron is van egy gomb, ha azt megnyomod gondolom kikapcsol, vagy tévedek?
  • Met
    kicsit később se kapcsol ki?
  • Met
    3.!
  • ffxi
    HELP! Amikor kikapcsolom a gépet, akkor a monitorom nem kapcsol át készenléti állapottá(narancsrsárga LED). És azt írja ki: "NO SIGNAL, CHECK SIGNAL CABLE". Mért? Köszi!
  • Takezó
    he leparticionáltam egy lemezt, de nem formatáltam még le, visszatom állítani vhogy a régi partíciós táblát? o.0
  • Bandi 18
    nem akkor inkább Codegen. Most Mrcury házam van Táppal és hullik szét szar az egész a tápról meg véleményt inkább nem írok.
  • [NST]Cifu
    Hát a házat nem ismerem, de a Mercury tápok nem a csúcskategóriába tartoznak. Ám ezt már az áráról is láthatod, ennyi pénzért egy minőségi 420W-os tápegységet sem kapsz...
  • Blade17
    HY!
    Lenne egy kérdésem mennyire minőségi ez a ház+táp?
    Mercury kkc 8001 450W
    Jó vétel lenne?
  • Shep
    na ez az, régen is ezen néztem, csak elfelejtettem, hogy mi is volt az oldal neve. Köszi szépen.
  • [Jakuza]
    3.
  • jakewyler
    Sziasztok!
    Szerintetek melyik tápot vegyem meg?:
    1.Coolink 400W-os ATX 12V v 2.0
    2.Aerocool Aeropower 450w
    3.Chiftec 450w

Előre is thx
  • Inquisitor
    A lenti oldalon még nincsenek fent a kétmagos procik, meg új videókártyák, de ezek fogyasztása kinyomozható ...
  • Inquisitor
    Próbáld meg ezt ...
    http://www.jscustompcs.com/power_supply/
    Aztán meg ha nem márkás tápot veszel, szorozd fel 1,5-el ;)
  • Shep
    Nem tud vki. olyan progit, vagy akármit amivel ki lehet számolni, hogy adott alakatrészek esetén mennyi áramot fogyaszt a gép?
  • maruzst24
    Okés megpróbálom.Köszönöm.
  • Hedgehunter #15075
    Nekem van egy Sony dvd irom es az csak ugy mukodik hogyha Slave-kent kotod be es nem lehet a master cd vagy dvd rom.... Erdekes de csak ugy mukodott....:( Tehat a vinyo utan kosd be slave-kent.....
  • Garrett27
    ...ill. a jumperen és a kábelen csak master, ott nincs "secondary" master, de a lényeg a masteren van, alaplapon+BIOSban a secondary master kell, hogy legyen...
  • Garrett27
    hát azt má neked kell tudnod, hogy a kábel melyik részére kötötted + a bios melyiken ismerte fel... ha egyszer secondary master a kábelen, secondary master a jumperen, és secondary master a biosban, akkor nem a bios a felelős...
  • maruzst24
    más fórumokon azt mondták hogy a biosban kell állítgatni mert ott kavarodtak be a dolgok
  • Garrett27
    nekem bejott amikor a winyoban eltavolitottam az irot, igy a regiszter-beirasok ujra rendezodtek...
  • maruzst24
    Segítsen valaki!A gépem ben volt egy cd író és egy cd olvasó.A cd író helyett beraktam egy dvd írót amit ma vásároltam.A windows egyből létrehozott 2 meghajtót pluszban a dvd írónak.A dvd író világít,beveszi a dvd-t rendesen de nem olvassa.Nem pörög fel.Miért van ez? A jumpert ugyanarra raktam mint ami a cd írón volt(master mivel az író külön kábelen van).A biosban mit kell beállítani?Mert a betöltés elején a gép felismeri mind a cd olvasót,mind a winyót+a dvd írót is.A kábelezés terén pedig ugyanazokon van mint a cd író volt(ami tökéletesen működött).Tudna nekem valaki segíteni?

• zolo15
    Mi a véleményetek a Gigabyte 6800Gs-ről?
    kinek van ilyen tapasztalatok jobb mint egyy 6600GT vagy egy 6800GT?
  • Inquisitor
    Ez a fő különbség USB vs FireWire ügyben. USB-nél se nem stabil a sebesség, de legalább osztódik ha több USB-s eszközt használsz ...