64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • bigapó
    ebben már nem vagyok járatos. szvsz, ha tönkrement a vezeték, akkor semmit sem kéne csinálnia, se olvasni se írni az adott eszköznek.
  • grebber
    Ez rossz hír akkor amig lehet átmásolom többi vinyómra a cuccokat.

IDE gond nem lehet ?Mert ugyanezen a ide csatornán a dvd iróm sem ír semmit .
    Lehet a csatorna hibásodott meg?
  • kovy79
    1 driver van az össz ATI kártyához.
    Leszeded a 6.1es Catayst-ot és felrakod.
    Arra figyelj, hogy a .NET Framework fent legyen a gépeden!
  • vaaa
    #15286 ötlet?
  • pihi
    cso, tud vki adni egy linket ati radeon 9800 pro uj illesztoprogramjanak letoltesehez <azon kivul hogy ati.com> , mer nem tom mejik drivert kel leszedni..ami jo hozza elore is thx pls valaszoljatok..THX
  • rezo
    ugyan azt.
    csak a video meg a hangkártya van benne.
  • czky
    A Doom3-nak még csak elég az 1gb, de a FEAR jobban szereti a 2gb-ot. Nekem 2gb-om van és kipróbáltam 1gb-al a FEAR-t és akkor már rendesen swap-elt a játék...
  • Cubemaniac
    Ja meg elfelejtettem azt hogy a memótól tölthet annyit játék közben a gép. Pl a Doom 3 1024 ben néha annyira szarkszik hogy csak na.1 Gb kingston. Meg a FEAr is pedig másnál 512 rammal ezek a játékok hasítanak
  • Cubemaniac
    Szeretnék egy kis segítséget kérni.
    A Boltban ahol vetem az alaplapomat az bedöglött és adtak egy másikat, egy ASUS K8N4E-Deluxe alaplapot és olyan kérdésem lenne hogy a tápomból ami megy alaplapra kábel az kisseb mint ami az alaplapon van (12 pin) ha jól tudom, de ez nem baj mert a boltban összerakták csak hogy mért kevesebb?.
    Meg hogy ennek a biosában van egy olyan hogy PEG LINK ami nem nagyon tudom hogy micsoda meg hogy hogyan állítsam, meg hogy a PCI-E órajele mennyire befojásolja a KARI teljeítményét. Valaki help hogyan állítsam az órajelét a PCI-E nek hogy jó legyen. Ja meg minden 256 mb-s 6600 Gt PCI-E -n nek az órajele le van butítva (400/700 a 500/1000 helyett)
  • Met
    Az alaplap könyvében van leírás, hogy mit hova kell dugni, ha nincs könyv akkor töltsd le a gyártó oldalárol.
    A ház kábeleinek csatlakozóin rajta szokott lenni rövidítve, hogy mi micsoda.
  • Met
    Ha kiveszed a Pinnacle kártyát mit csinál?
  • Shep
    Ja igen, memtestet futtatttam nem talált hibát.
  • Shep
    Mi lehet a probléma oka akkor, ha az alábbi történik, egyszer csak megfagy a gép, az egér még egy rövid ideig mozog, aztán az is megfagy, ha elkezdek nyomkodni vele, vagy a billenytyűzeten akkor ilyen tompa sipolásszerű kattogás ad a speaker, játékok alatt nem fordul elő.
  • gordonmail
    Jónapot.
    Nekem van egy 133+ AMD proccom kompletten, az az igazság, hogy ezt össze kellene pakólnom és amit adtak vele házat, annak a bekötési rajzát nemtudom, tehát a kábelek bekötésének rajzát (pl.Reset SW, Power SW, Speaker.)
    A kábelek színe kellene, hogy általában mit jelent (pl.fehér-kék; piros-fekete)
    Aki tud linket, vagy bármit, írjon
  • neotheblade
    Sziasztok!
    Nekem egy Abit NF7.S2G lapom van,amin nem akar a lan és az USB együtt müködni!
    Ha mindkettöt bekapcsolom a lan csak küldött csomagokat mutat!
    A LAN 10IRQ van az USB 20IRQ.
    A 20IRQ-n van még a hang.Tudna valaki segiteni aszt megköszönném!
    Probaltam másképp kiosztani de csak 3-15 ig tudom az IRQ varialni.
    Elöre is köszi
  • bigapó
    tehát róla tudsz másolni, de törölni és oda másolni semmit? erről már másnál is hallottam és nincsenek túl jó híreim. ez is egyfajta vinyó-halál. ettől függetlenül megpróbálhatnál egy mélyformázást, hátha rendberakja. erről bővebbet nemtom sokat mondani, talán majd más vagy esetleg a neten nézhetnél utánna, hátha valahol cikkeztek róla. nem olyan, mint a sima formázás, annál hatékonyabb. én még nem csináltam és sajna azt sem tudom, hogy milyen programmal lehetne megcsinálni:(
  • DarkSly
    Sziasztok!
    Nekem is lenne egy kérdésem. Van egy csomó VHS-em amit valamilyen módon DVD-re szeretnék átvenni. Ezt hogy lehet megoldani, milyen eszköz kell hozzá?
  • rezo
    Sziasztok!

segítséget szeretnék kérni tőletek.

a gépemben volt egy 9600-as kártya x-fi hangkártyával.
    lecseréltem a 9600-ast egy 6600 gt-re agp-s. attól kezdve a
    windows 4 bites módban indul el. ha kiveszem a hangkártyát
    megy rendesen. kipróbáltam a hangkártyát az összes slotban.
    próbáltam a hangkártyát egy havernál, neki is 9600 pro-ja
    van. ott működik rendesen.

lekérdeztem az irq-t mindenre ok-t ír. mi lehet a probléma?

feltettem egy vadi uj xp-t. ennél is azt csinálja. még
    driver sincs rajta. alapból vga módban kellene indulnia, de
    csak 4bites módban indul. megnéztem msinfo32 vel, irq, dma ok
    van egy olyan menüpont hogy problémás eszközök, na itt írja,
    mikor feltelepítem az nvidia driverét hogy nem talált elég
    szabad erőforrást.

a konfig

abit ic-7, 1gb ram, 6600gt 128, x-fi, 1 sata 80gb ,és 1 ata
    133 80gb vinyó, asus dvdrw 0402 p/d, pinnacle pctv stereo, 1
    hólókari,
    és hát egy 400w- os codegen táp.

már mindent kipróbáltam. esetleg másnak ilyen konfig mellett is ugyanezt csinálja?
  • grebber
    Én speciel sehova semmit nemtudok másolni erre a vinyóra ,törölni róla végképp nem.És fogalmam sincs mitől lehet.Másolni róla tökéletesen lehet.
  • bigapó
    gondolom nem mindent akarsz törölni, ezért nem formatáltad:)

hasonló problemem van nekem is, de ez olyan, hogy mikor a melóba szeretnék valamit átmásolni a vinyómra, a gyökérbe, akkor azt írja, hogy nem tudja létrehozni a könyvtárat (ergo nem tudja átmásolni), de mikor én készítem el a könyvtárat, akkor az létrejön és oda már simán megy a másolás. na ez miért van? levédte automatikusan a gyökért a formatálás után? de akkor könyvtárat miért enged készíteni? tiszta hülye:)))
  • grebber
    Köcsög szájbevert vinyóról nem tudok semmit törölni mert azt irja irásvédett. Lehet meghalt a vinyó?
  • Banyapapa
    A vinyodon elvileg van egy rajz,hogyan kell MASTER-e rakni a vinyot a jumperrel (azzal a kis müanyag pöcökel a hátulján).
    A IDE kábelezés meg ilyen legyen:
  • eminem
    Már bocsánat de mindenki az AMD Sempron szapulja pedig énnekem eggy AMD Sempron 2400+ om vanés kihúztam 2,38 GHz-ig szal nem is olyan szar igaz hogy eggy thermaltake Volcano Xaser hűtőm van de eddig ki bíram húzni szal.AMD 5EVER!!!!
  • vaaa
    Bajban vagyok..
    Egy régebbi p2 es laptopot szeretnék újratelepíteni, eddig rendben is volna, csak éppen a ropogós, frissen telepített 98 már be sem bootol róla, úgy hogy a telepítés látszólag gond nélkül lefut.
    Gyárilag is win 98 volt rajta, tehát ez nem lehet(ne) gond.

Ramot teszteltem, memtest nem ír ki hibát egy órás futtatás után.
    Vinyót low-level formatáltam, mert badsectorra gyanakodtam - talált, de azt zárolta is.
    Az ilyen gépek hűtője mennyire üzembiztos? Hőfok érzékelő nincs rajta.
    Ha a hűtője lenne a hibás, akkor arra lehet e újat kapni ?
    thx
  • Viktorr
    Figy:A hangkártyám már 2.jára "száll el"!
    Tehát nincs hang vmiért!
    Legelsőnek ujra raktam a szoftverét az segített de most megint nem müxik miért?
    Semmit nem csináltam bekapcsoltam a gépet és nincs hang!
    PLZ help!
  • Visszagera
    Üdv! Remélem tud nekem segíteni valaki! Már az egész netet felkutattam és nem találtam semmi leírást, magyarázatot, hogy mit is takar a "master mode IDE".
    Előre is köszönöm!
  • Dimitri
    A gold editiont a sof2-höz van de nem lényeges .
    A patcheket általában felrakom de ha nincs fent a patch akkor kiírja hogy frissítsem mert így newm tudok az adott szerverhez csatlakozni.
  • Dimitri
    Patchet csak 1.3-as Gold edition névre hallgatót raktam fel az szépen szét is kúrta a menüt vmi miatt.
    Jakuza: és hol tudok utána nézni hogy a rootert h kell beállítani?
  • NeoMaN
    Peccsek fent vannak a játékokhoz?
  • [Jakuza]
    Pedig ez nagy valoszinuseggel router konfiguralasi hiba, a router hardveres tuzfala mindenbizonnyal nem engedi ki ill be az adott porton az adatokat.
  • Dimitri
    Hello!
    Szükségem lenne egy kis segítségre.
    Némely játékoknál (pl call of duty 1,2, Soldier of fortune) nem tudok tört szerverekhez kapcsolódni.
    Felkapcsolódnék a szerverre de csak annyit ír ki hogy awaiting connection és számol majd számol és végül számol de ezzel nem tok mit kezdeni .
    A netkapcsolatom nem olyan rossz hogy ne menne.
    Van egy SMC7004vbr rooterem amin nem tom kell e konfigurálni vmit bár haveromnak is ilyen van és neki megy semmi állítás nélkül...
    A segítséget előre is köszönöm.
  • [Jakuza]
    Ja es amugy holt egyszeru tesztelni, ha lehuzod a DVDirot egybol jonak kell lennie a vinyonak.
  • [Jakuza]
    Eloszor is vinyot nagy hulyeseg CD ill DVD iro moge tenni mert halalra lassitja.
    2.
    Nezd meg nem PIO modban megy e a DVD iro.
    De semmikeppen ne legyen slave vinyo sohasem ha elotte masteren egy DVD iro van.
  • grebber
    Ja és az emlitett 3. vinyóról semmit az ég világon nemtudok törölni mert aztirja irásvédett!
  • [Jakuza]
    Valami virusirto a hatterben ?
  • [Jakuza]
    Nem fog osszeborulni az XP.
  • grebber
    Na most az van hogy van 3 vinyó a gépbe első ide kábelen 2 , a másik ide kábelen master a DVD iró és slave a 3. vinyó.

Szóval a 3. vinyóról bármelyik másik vinyóra másolok gyors ha viszont a 3. vinyóra akarok bármit is másolni kibaszottul lelassul és jön a keésleltetett baromság.
    DVD író sem akar irni egyátalán :(

Mitől van ez?
  • Magnum PI
    Hi!

Ha valaki találkozott már ilyen problémával segítsen. Nem tudom jobban leírni: hülyén szaggatnak a játékok. Pl.: a 3dmark06 megy vagy 6-8 fps-t (6600GT), de nem úgy hogy folyamatosan 6-8 fps hanem rajzol 3 képet (6 fps-el) és egy nagyobb szünet, megint 3 kép megint szünet (lüktetve jünnek a képek), de ezt csinálja akkor is ha 20 fps-el megy. Hasonló effect van a B&W 2-nél. Viszont a legtöbb játéknál nincs ilyen gond.
  • madi 9k
    Csak h világos legyen: kikapcsolod a gépet, megkeresed az oda illő kábelt és bedugod, ugyanígy hozzá a tápkábelt(nem tudod eltéveszteni mert egy féle képpen megy bele, ha nem vagy atomanti) windows indít...ha felimeri akkor mákod van, ha nem akkor kikapcsolod és a vinyó hátulján a két bedugott kábel között van egy kis biszbasz(jumper) azt tedd át Slave-be, vagy ha ott volt akkor Master-be(ennek a leírása pedig ott van a vinyó tetején ;) sok szerencsét
  • Met
    alapból 4 ide eszközt tudsz egyszerre használni, tehát van még egy szabad helyed
    azt felejtsd el, hogy amíg megy a gép rádugod a vinyót, elszállhat tőle
    usb-s vinyó ház kell Neked, azt 10 percre is rádughatod menet közben:)