64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • psg5
    vagyis megvan mert a vezérlőpult-rendszer-számítógépkezelés stb-ben megvan de nem tudom előhívni hogy lássa az xp.
    Hogyan lehetne?
  • psg5
    rendben minden viszont eltűnt a nagyobbik partícióm!
    Hogyan tudom visszaszerezni.
  • grebber
    Az mitől lehetséges hogy a DVD irómmal akarok irni DVD-t és nemtudok mert azt irja hogy a tároló túl nagy és cd irás hibával leáll :( ?
  • psg5
    alakul. a xp prof lemezéről nem de a xp home lemezéről bottolva már engedi
  • psg5
    nem engedi mert azt mondja hogy rendszer van rajta...
  • Met
    bootolsz az xp cd-ről és törlöd a nem kívánatos partíciót
  • psg5
    Lenne még egy láma kérdésem:
    Két oprencert sikerűlt felrakni a notira:
    xp home C partíción
    Xp prof. E partíción
    Nos hogyan tudom leszedni a C meghajtóról az xp-home-ot?
    Ugye az E ha rajt vagyok és format C: nyomok úgy nem engedi.
    Máshogy hogyan lehet?
    Eseteleg xp home uninstall?
  • psg5
    oh akkor megnyugodtam!
    már azt hittem (bár elég furcsa lenne) hogy kifelejtettek belőle 128 MB-ot:)
    Kösz!
  • Mersh
    így van... 128-at foglal a memóriából a videókártya
  • psg5
    Miért van hogy asus A6U 5050 es notimnak a biosa is csak 384 MB memóriát lát a 512 helyett?
    Ennyit használ a videókaresz?
  • Gaba9
    Hello..van 2 gép amiben a cool'quiet cucc nem müxik .. pedig mind2 elvileg tudja .. az egyik Gigabyte K8NS (biosban nincs beállitása) a másik meg egy MSI K8N NEO4-es (biosban engedélyezve van) .. Gigabytere van xp driver de nem engedi használni a lehetöséget <> a K8n NEO4esre még drivert sem talátam ami felment volna xp-re .. valaki segitsen lécci !!! thx
  • Lebron James
    Hi!
    Még elég kezdő vagyok ezen a téren,valaki msn-en elmagyarázná nekem,hogy hogy tudok egy Linux rendszert a windows mellé feltenni,tehát két rendszer legyen a gépemen? Msn: [email protected]
  • kovy79

Google!
  • adwin
    Sziasztok!
    az MP3 lejátszóm elromlott (Creative MuVo Mix MP3 Player)...
    Elvileg ha leformázná FAT12-re akkor menne... Nem tud vki hozzá programot, hogy hogy lehetne ezt megtenni?
    SZóval olyasmit keresek ami formáz fat 12re
    A player belső formázója nem segít rajta... /FAT16;32-vel meg megint nem megy/

Előre is köszi!
  • Met
    milyen leválasztó?
  • KysBDY
    hi!
    Kihúztam a tv antennáját de gép még így se küld normális jelet.
    Én nem tudom mi van vele de földhurok keletkezhet csak úgy h. kicserélek 2 hosszabítót?
    mert eddig nem volt vele semmi baj.
  • qper
    Met:

BIOS-ban annyi látszik csak, hogy van egy secondary master vinyóm, a 200-as láthatatlan

NeoMan:
    Megnéztem a jumperelést, azon kívül hogy a primaryken a DVD írók vannak, a vinyók secondary master-ként jól vannak jumperelve. A kábelek is fainul vannak bekötve, egyszerűen lövésem sincsen hogy mi a fenét csináltak vele, hiszen a cucc mielőtt bevittem még működött.

Megpróbálom kikötni a 80-asat és beállítani masterre a 200-ast ha így sem műxik akkor itt valami nagy gebasz van.
  • kovy79
    Előfordulhat, hogy földhurok miatt van.
    Próbáld meg, hogy kihúzod vagy a TVből, vagy a tunerkártyádból (már ha van) az antenna kábelt.
    Ha ez a baj, akkor elkél egy földhurok leválasztó (ismerősi körben sok ilyen probléma volt már).
  • KysBDY
    Hi!
    Ha valaki tudna segíteni, egy életre lekötelezne vele. Problémám pedig a következő:
    A sz.gépem rá volt kötve erősítőre meg tévére. az erősítőre rá volt még kötve a dvd.
    Gépről szép tisztán szólt, viszont dvd-ről búgott a hang. És Ugrált a kép tv-n.
    (hozzáteszem mindenhol aranyozott kábel volt és sehol nem volt megtekerve v. megtörve).
    Gondoltam h. földelés miatt zavarnak be egymásnak a dolgok ezért kicseréltem a hosszabítót a tv-nél)
    utánna a kép tiszta lett tv-n viszont dvd-n még mindig búgott és azóta gép nem küld normális hangjelet rakhattam akár milyen hosszabítóba.
    A hang recseg ropog akár erősítőre kötöm akár a kis aktívhangfalaira. légyszíves ha valaki ért a dologhoz akkor segítsen.
    ui.: próbáltam a hangkártya drivert is újra rakni de úgy se működik.
    Válaszokat előre is köszönöm.
  • NeoMaN
    1.- Primaryra sose teszünk DVD írót
    2.- Jumper vagy a kábel van rossz helyen
  • Met
    BIOS-ban látszik?
    lehet rosszul van jumperelve
  • qper
    Ha nem is vagyok nagy bajban, de szeretném a segítségeteket kérni egy dologban.

Tesómtól vettem egy szanálásra ítélt gépet, összerakattam egy számtechboltban a cuccot, de a két vinyóból csak a kis 80 gigásat látja a 200-ast nem.

A 80-as vinyó secondary master-ként dolgozik, gondolom akkor a 200-asnak kellene lennie a slave-nek, de lövésem sincs ezt hol tudom beállítani egy Asus P4P800-X alaplapon. A primary-ken két DVD író van.

Tudna segíteni valaki?
  • madi 9k
    arra nem semmi engedi
  • izb
    Nomd le erre..
    NTFS
  • madi 9k
    mert elvileg mind a floppyknak mind pedig a flash drivoknak FAT12 a fájlrendszere
  • izb
    ezt honnét veszed,hogy akkor menne?
  • madi 9k
    Sziasztok!

Egy ismerősnek elromlott az MP3 lejátszója (Creative MuVo Mix MP3 Player)...
    Elvileg ha leformázná FAT12-re akkor menne... Nem tud vki hozzá programot, hogy hogy lehetne ezt megtenni?

A player belső formázója nem segít rajta... /FAT16;32-vel meg megint nem megy/

Előre is köszi!
  • izb
    vegyél valami barebone rendszert.

link
  • atlagember
    Nem notebook kellene, mert egy külső kijelzőhöz lesz kapcsolva.
  • kovy79
    Talán a Toshiba csinált ilyesmi notit 1-2 hónapja.
  • atlagember
    Speciális alkalmazási területre keresek olyan számítógépet, amiben nincs mozgó alkatrész (tehát nem zajos), és kisfogyasztású. Hallottam olyan gépeket, amiben a hdd helyett memóriakártya van. Win XP alatti programok futtatása, USB és UTP csatlakozás szükséges. Ha valaki tud ilyen megoldásról kérem válaszoljon. Kösz.
  • bigapó
    ez egy nagyon jó ötlet. ha van rá lehetőség és türelem a haver részéről (hozzáértéssel keverve), akkor mindenképpen ezt próbáld meg mielőtt kidobod:)
  • grebber
    Az a gép igen de ma is kb 4 szer ált le és kb olyan 1óra mire újra bekapcsolható lesz szarkupac az egész és a legszomorubb nemtudom mi a hiba.
    Kurvára vennék már új gépet de csak vesztenék vele.
    Most is csoda hogy 10 perce már megy folyamtosan.

Ilyet még a legáldázabb ellenségemnek se kivánnék.
    Beviszem majd pc-s haverhoz a-tól z-ig nézze át azt csak megmondja mi lehet a szar.

Mindent lekéne tesztelni ramokat , új táppal kiprobálni egyszóval mindent amit csak lehet.

• bigapó
    ami az aláírásodban van, az az a gép? vagy már másik? mert nem tudom elhinni, hogy az egy "szarkupac" :)) legalábbis a vidikártya elég jó:)
  • grebber
    Még kb 1 évet kell kihuznia ennek a szarkupacnak az veszek újat.
    Remélem nem a monitorral van a baj alig van 3 hónapos és felkéne szaladgálnom pestre.
  • bigapó
    hát barátom, neked nagyon kezdi bemondani az unalmast a géped:)) nem kinevettelek, mert sajnálom, hogy ez történik vele...
    lehet, hogy a tápod nem kafa. meg a monitor se. nézesd meg, ha garis. nekem is kiment a kép és valamit cseréltek benne. 3 éves samsung gari mindig jó:))
  • grebber
    Az mitől lehet hogy gépezek és egyszer csak a monitor mintha nem kapna jelet kikapcsol és villog a zöld ledje?

Utánna a gép alig akart bekapcsolni mert a gép mintha ment volna de a monitor nem kapcsolt be.
  • kovy79
    Sajna az AMD nem áll túl jól mobil fronton. Szerintem a Celeron sokkal jobb választás.
  • kovy79
    Kipróbálom, de nem igazán hiszek benne. Akármit is teszek fel, az általában talál valamit, amit a többi nem
  • lacze
    Sziasztok most készülök notebookot venni, procival kapcsolatban lenne kérdésem ki melyiket ajánlja milyen megfontolás alapján:
    Intel Celeron-M 370 (1MB L2cache/FSB400) 1500 MHz
    AMD Sempron (256kB L2cache) 3000+ MHz