64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Met
    Van itt egy Dell Inspiron 5000-es laptop.
    Ha ps/2-es átalakítóval dugom rá az USB-s optikai egeret egy idő után nem reagál semmire (az egér) restart után jó. Ha fagyás után az USB-be dugom vissza akkor működik megint. Ezzel mit lehet csinálni?

Az a baj, hogy 1 USB alljzat van a gépen és az kellene az internethez.
  • izb
    nem,nem tudja.
    full mono
  • czky
    Hogyne tudna...
  • zero_cool51
    ki tudja, hogy a Sound Blaster Audigy Player tud-e 5.1-et, vagy nem?
  • kovy79
    Nero DriveSpeed!

• Met
    a válasz egyszerű, túl gyorsan pörög :D

Gondolom régi lemez, azokat még nem ezekre a hypersebességű cd-romokhoz találták ki, azthiszem AnyDVD-ben van olyan lehetőség, hogy szoftveren lelassítja a meghajtót.
  • grebber
    Egyik haverom kérdezi tölem és ezáltal hozzáttok fordulok mert nemtudom a választ ,miért robban szét neki a cdmeghajtóban a lemez??
  • Zséé
    Megtettem már tegnap. De akkor felrakok valami régit.
  • NeoMaN
    Ne haragudj, de sztem leírtam vagy 2x-3x.
    CSERÉLJ VGA DRIVERT, NEM FELTÉTLEN A LEGÚJABB LESZ A JÓ!
  • izb
    Vga drivert cseréld le újjabra.
    vagy más verziószámura
  • Zséé
    Meg tudná valaki mondani, hogy konkrétan mit kell tennem, hogy a streameknél ne legyen gond?

0x000000D1 STOP üzenet Leírás: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Leggyakoribb ok: Kísérlet lapozható memória elérésére a folyamat túl nagy belső megszakításkérelmi szintjén (IRQL). Ezt általában a helytelen címeket használó illesztőprogramok okozzák. A kernel módú illesztőprogramok számára nem megengedett a lapozható memória elérése nagy IRQL értékekkel.

Megoldás:
    1. Használja a Microsoft webhelyén elérhető online összeomlás-elemző (Windows Online Crash Analysis) eszközt. Az eszközzel hibajelentések küldhetők a Microsoftnak, és ezek állapota a Microsoft Passport segítségével követhető nyomon. Az online összeomlás-elemző webhelye a Hibajelentés szolgáltatással vagy webböngészővel érhető el. Ha engedélyezve van, a Hibajelentés szolgáltatás a rendszerben az operációs rendszer összetevőire és alkalmazásaira vonatkozó kernel és felhasználói üzemmódú hibákat figyeli. Kernel üzemmódú jelentéssel további információ szerezhető be a STOP hibát okozó problémáról vagy feltételről. További tudnivalók: Rendszer- és programhibák jelentése – áttekintés.

2. Használja a Fájlaláírást ellenőrző eszközt, amely azonosítja a számítógépen található aláíratlan illesztőprogramokat és inkompatibilis rendszerfájlokat. A Windows Server 2003 termékcsaládban található rendszerfájlok és eszközillesztőfájlok rendelkeznek a Microsoft digitális aláírásával, amely jelzi, hogy ezek eredeti, nem módosított rendszerfájlok, illetve azt, hogy a Microsoft jóváhagyta a Windows rendszerrel való használatukat. További tudnivalók: A Fájlaláírás ellenőrzése segédprogram használata.

3. Az Eszközkezelő segítségével állítsa vissza az illesztőprogram előző verzióját. További tudnivalók: Illesztőprogram előző verziójának visszaállítása.

4. Tiltsa le a leállási üzenetben megadott illesztőprogramot és a többi újonnan telepített illesztőprogramot.
    5. Ha a számítógép nem indul el normál módban, próbálja elindítani a Legutolsó helyes konfiguráció beállítással vagy csökkentett módban, majd távolítsa el vagy tiltsa le az újonnan telepített programokat és illesztőprogramokat. További tudnivalók a számítógép csökkentett módú újraindításáról A számítógép elindítása csökkentett módban című témakörben találhatók. A legutolsó helyes konfiguráció használatáról lásd: A számítógép indítása a legutolsó helyes konfigurációnak megfelelően.

Fontos!
    • Ha a Legutolsó helyes konfiguráció indítási beállítást használja, a legutóbbi sikeres indítást követő rendszerbeállításokat érintő módosítások elvesznek.

6. Ellenőrizze, hogy a hardver kompatibilis-e a Windows Server 2003 termékcsaláddal. Ehhez a Támogatási információk témakörben kattintson a megfelelő hivatkozásra.
  • Zséé
    Thx
  • izb
    Link
  • NeoMaN
    Régebbi VGA drivert tegyél fel. Nálam is csinálta néhány újnál (nvidia, 6800)
  • Zséé
    Újra jelentkezett a hiba és mostmár tudom pontosan, hogy mit ír ki: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
    DivX filmeknél már nem csinálja csak ha streamet nézek. Nem tudom mi lehet a gond.
  • NeoMaN
    Nem biztos hogy a frissebb a jó!
  • gordonmail
    Üdv emberek.
    Nekünk van már 1éve egy Wi-fi hálónk, ebben én netet osztok egy D-Link DI-604-es Routerrel, az Acces Point meg egy DWL-700AP volt, na ezt cseréltem le a http:\\wlan-ok.hu -ról vett AW-6200R- re. Tökéletessen működik, de a Routert a Wi-fi kliens gépek nem lássák, a helyi hálóban pedig tökéletes minden, az új AP-val midnent tudok húzni maxxal. Beállítás gondok akadhattak szerintem, a Gateway-al is szarakodtam már, de semmi. Ha valaki tud magyar nyelvű leírást erről a ritka egyedről, AP-ról, kérem adjon Linket, vagy írjon a [email protected] -ra.
    Nagyon megköszönném :)
  • Zséé
    Most felraktam egy feb. 10.-i vga drivert, meg mindjárt frissítem a hangkártyáét is és majd meglátjuk...
  • NeoMaN
    VGA vagy hangkártya driver
  • Kaplan
    Időközben anyám gépe is beszart! Mi az isten van??? Most sikerült életet lehelni bele, de semmilyen alkalmazás nem akar elindúlni rajta. Persze az internet elindúl, de a cuccainkat nem tudjuk kiírni... :(
    Az én problémámra nem tud még valaki valamit mondani?
  • Zséé
    De minek a driverja? Mer amúgy semmi másnál nem csinálja ezt.
  • orkenyid
    Tuti driverhiba
  • Zséé
    Szevasztok!
    Egy olyan problémám lenne, hogy amikor valamilyen streamet nézek (+néha divx filmeknél is) egy idő után lefagy a gép, úgy hogy bejön egy kék képernyő és azt írja hogy "A számítógép hibát talált és a károsodás megelőzése érdekében leáll", meg valami olyasmit hogy DRIVER_...._IS_NOT_EQUAL, majd alul kiírja hogy memória listázása, elszámol 100-ig és újraindul a gép. Mi lehet a probléma? Memória vagy proci? Vagy esetleg valami más?
  • ffxi
    Van 2 vinyóm(40GB, 200GB) és a 40-esre installálom a rendszer úgyhpgy nincs benn a 200-as, akkor utólag már nem is ismeri fel a win. De viszont ha úgy telepítem, hogy benn van akkor rendbe. Miért van ez? win2003 server-nél van így, ami ugye 64bites. Lehet, hogy azérrt?
    Köszi
  • Banyapapa
    itt a link az ISOrol
    Meg valami keyboard pecsröl.
  • Kaplan
    Hűha ez elég macerásnak tűnik :S
  • Met
    Ha van másik partició vagy vinyó a gépben akkor a hirenről bootolva, a volcov commanderrel át tudod másolni rá a cuccot.
    Ha nincs akkor egyszerűbb ha átrakod anyukád gépébe és oda másolod át a fileokat és próba képpen a hiányzó rendszer fileokat is átrakhatod
  • Banyapapa
    Nekem ez a hiren nincs meg,csak egy másik (de az nem ennyire jo) a ultimate bot disc.
    Lényege az hogy ezzel boot-olsz be,és megjelenik egy menü,abbol kell kiválasztani mit szeretnél.
    Van ezen viruskeresö,és ahogylátom valami mini win98 NTSF supportal:o

Bár Met mire gondolt azt én nemtom:P
  • Kaplan
    Hááát. Az egyik valamilyen rendszevisszaállítási kötetet kér ami nincs rajta a cdn mert próbálkozik de nem tudja.
    A másikban meg parancsokat kell beírni , csak nem tom mit...
    Azt nem lehet megcsinálni, h anyám gépéről vhogy átrakjuk a system fájlt az enyémre??
  • Kaplan
    Nem találom, hol kéne leszedni.
    ÉS ez a Hiren Boot CD arra jó, h beindítja a Winfost? Kérlek meséljetek róla plz.
  • Banyapapa
    Az XP cd-n levö javitás nem segitene? Amit telepitéskor lehet választani.
    Bár én sose probáltam még azt.
  • Met
    link

vagy esetleg egy cdről futtatható xp, be bootolsz róla kiírod cd-re ami kell és lehet telepíteni
  • Banyapapa
    ez
  • Kaplan
    Az mi? :)
  • Met
    Hiren Boot cd?
  • Kaplan
    Nem :S
  • Met
    csökkentett módban sem indul el?
  • theodor
    sziasztok
    milyen beállítások kellenek hogy két gépet hálóba lehessen kötni? köszi
    szevasztok
  • Kaplan
    Sziasztok!
    Lenne egy nagyon-nagyon problémám. Tegnap este beszélgetek MSNn egyszercsak befagy a gép. Jó mondom volt már ilyen és újraindítom. DE. Mikor indítaná a Winfost fekete alapon fehér betűkkel ezt írja ki : A Windows nem tud elindúlni mert ez a fájl hibás vagy nem található.

: WINDOWS/SYSTEM32/CONFIG/SYSTEM.

Nah innentől nem tom mit csináljak... Lehet, h kapott egy komoly vírust a gépem?? :S
    Újratelepítem én ha kell az XPt de kellenek azok a fájlok ami a gépen vannak. Most mit csináljak?

Válaszotokat előre is köszönöm!!
  • psg5
    megvan !! új logikai meghajtót is létre kellet hozni!:))