64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • bazza
    Okok, már néztem, de nem igazán találtam ebben a témában, tippem van de nem értek hozzá ezért kérdezek itt! Legalábbis... mit keressek? Meg hogy megy ez? Ha elöl bedugom a fejhallgatóm, és hátul is be van a hangfal, akkor mindkettő szól? Gondolhatod, hogy ha itt megkérdezem, akkor én mezei egér nem egy manuálból fogok rájönni. Alaplapom: ASUS K8N
  • T0NY
    Hello
    Tud valaki mondani ASUS P5ND2-SLI tesztet?
  • ferko007
    Probáld meg a a Hirens Boot cd-n levö recover programokat. (pl active partition recovery)
  • T0NY
    Köszi, bejött.
  • kovy79
    Ha mindenképpen fontos az ár, szerintem Asrock K7NF2-RAID lapot vegyél.
    Ez is SocketA-s és a 3200+-os Athlon megy bele max, ami nagyon jó kis proci.
    A mostani 1700+-os is jó bele.
    A már meglévő memóid is mennek a lapban.
    Az 512 Mb mem ok, de az 5200 vidkari kicsit kevéske, bár a Doom3 azért még low beállításokkal elzötyög.
    Ja, írtam privit!
  • ffxi
    HELP! Alaplapot akarok venni (nincs sok pénzem, tudom, h nem vmi divatosak, kérem ne ezzel foglalkozzatok) és ezek miben különböznek?

Amd VIA Asrock K7VT4A PRO
    400MHz DDR RAM, FSB: 333MHz, hangkártya, 10/100 LAN, SATA, 8x AGP, USB 2.0,
    ATX

Amd VIA ECS KT600-A
    400MHz DDR RAM, FSB: 400MHz, hangkártya, 10/100 LAN, SATA, 8x AGP, USB 2.0,
    ATX

Szemmel látható, hogy FSB és az miben számít? És melyiket vegyem meg inkább?

Jelenleg van 1700+ XP-m, állítólag bele megy mind2 fennti alapra. És ha

idővel lesz pénzem a procit is akarom majd lecserélni, akkor milyet tudok

venni maximális Mhz-en? Ilyet, AMD Sempron 2800+? Ez hány Mhz-en fut?

Gondolom nem annyi, amennyi oda van írva. Ja és van jelenleg 1*DDR256MB

333Mhz+1*DDR256MB 266Mhz belerakhatom a fennti két alapra? Mert azok 400Mhz-sek

És ha úgy vesszük, hogy 2800+ lenne és fennti alap vmelyikével+512RAM+FX5200

128MB. Akkor talán MEDIUMON futhat a dúm3?

Előre köszi!
  • Bandi 18
    az alaplap manual-ban le van írva ha integrált de ha nem akkor a hangkarid manual-jában
  • bazza
    Gyors alap kérdés: Az elülső hang és mikrofon izé (le vagyok fárasztva sry), amibe be lehet dugni a hangfalat meg mikrofont, nah ha az nincs bekötve alaplapba azt hoiva lehet? vagy hogy működik ez?
  • balcsi70
    Sziasztok.Tud valaki ebben segiteni? Van egy ilyen:
    Alaplap neve ECS P4VXASD2+ (4 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 2 SDR DIMM, 2 DDR DIMM, Audio),ezek szerint csak két DDR-et lehet belerakni?Ha szétszedem 4 foglalat van DDR-es + 2 SDR.A másik kérdés:Van DIMM1 és DIMM2.A DIMM1:PC3200(200MHz)3.0-4-4-9 (CL-RCD-RP-RAS) a DIMM2:PC2100(133 MHz)ezek nem kéne egyformák legyenek hogy gyorsabb legyen?és ennél az idözitésnél 2-öt ir:@ 133 MHz 2.5-3-3-6(CL-RCD-RP-RAS) ,@ 100 MHz 2.0-2-2-5 (CL-RCD-RP-RAS).Ennél miért ir kettöt? Kössz a válaszokat.
  • NeoMaN
    vedd ki az elemet, majd tedd vissza
  • T0NY
    Hello
    Van egy régi alaplapon amin BIOS jelszó van.
    Award Medallion v 6.0
    Néztem az alaplap leírását de abba nem írtak univerzális kódot.
    Tud valaki mondani???
  • atix2
  • Punker
    biztos hogy GT-d van? mert a sima órajele az.
  • atix2
    üdv.(USB 2.0 - gond)
    Adjatok már tiuppeket hogy mitöl lassu az adatátvitel a gépem és az mp3 lejátszom közt(120Kbit/s) windows XP(SP2)-vel.Probáltam már 2000es windowszal is és azzal ment 3000Kbit/s -el.Mi lehet a gond,hogy a winXP vel ilyen lassu?Az SP2?
    Nemérteeem....
  • kovy79

Az alaplapi chipset driver-t feltetted?
  • kovy79

Tedd fel a Coolbits-et, ezután a képernyő beállításaiban lesz egy új menüpont a frekiállítással.
    Na ott már alakíthatod az órajeleket, de automatára is teheted.
    A PciE órajelét pedig szerintem ne állítgasd a BIOS-ban!
  • David01
    Tedd fel az Sp2-ot abban van USB 2.0 driver. Azt kapcsold be hogy addig menjen az órajel amig biztonságos és nem melegszik fel nagyon(Lényegében automatikusan állitja a teljesítményt). Most fejből nemtudom hol van de tudom hogy lehet ilyet
  • Cubemaniac
    Va egy kis prob. Van egy ASUS K8N4E Deluxe alaplapom és olyan bajom van vele hogy az USB csak 1,5 MB vel akar másolni. Avagy csak 12Mbit/s -sel. Valaki Drivert mert lehet az a baja???
    Meg egy olyan bajom van hogy van egy 6600Gt-m és az GDDR3-as. Olyan bajom van vele hogy 3d-ben is csak az órajele 400/600 az 500/1000 helyett! Ezt valahol a biosban kéne állígatni mert ott van egy olyan hogy PEG Link ami nem tudom hogy mire JÓ!!!! Meg a PCi E Órajele befolyásolja a Kari teljesítménynét mert ha állígatom a PEG Link ben az opciókat akkor változik az órajel!!!! Valaki help hogyan állítsam hogy Jó legyen!!!! Ha ide nem akkor küld levélben a [email protected] ra az ötleteiteket!!!!!! Kösz
  • Rookie6
    kiszedtem azt az autómatikus újraindítás opciót, és sz@rik rá, tovvábbra is újraindul. :(
    gecó egy gép... :)
  • bleroy
    sziasztok

van egy komoly gondom :-)

tud valaki segíteni,az alaplap IDE csatlakozójára dugott eszközök CD-ROM, winyó csak PIO adatátvitelt használ! Próbáltuk a 133-as és a 66/100 –as szalag kábelt is, dugtuk úgy is, hogy csak egy eszköz legyen, akkor is csak PIO módba megy. A BIOS –ban engedélyezve van az Ultra DMA.
    Se cd lejátszót se a winyót nem tudom használni. Mert nagyon lassú
    Az alaplapon ezen a csatlakozón kívül csak Raid-es IDE csatlakozó van még, azon nem megy semmi.
    Az alaplap tipusa ASUS P5LD2.

Köszi
  • bertino
    hm, a get databack viszont látja a partíciókat...
  • matkovec
    sziasztok lenne par kerdesem talaltom a neten par progit csak nemtudom mire es hogyan lehet oket hasznalni ezek a progik lennenek azok CureROM + m7mD Remover v1.0 elore is koszike a segicseget
  • Met
    azóta nem mindíg megy udma-5ben és néha amikor indul a gép konzeszakármilyen hibát talál rajta a win, meg néha megnyithatatlanná válnak a könyvtárak
  • bertino
    hogy érted, hogy nem 100%os ? nincs uakkora hely rajta, mint a formázás előtt ? mondjuk ez a kisebb baj, most a sectorokat nézi a progi, de utánalesek a te programodnak is, amit irtál
  • Met
    nekem is volt ilyen, egy ki be rakosgatás után eltünt a partició

Ontrack Easy Recovery-vel le tudtam menteni mindent, leformáztam és most jó, bár nem 100%-os
  • bertino
    getdataback ezt irja rá:
    mondjuk ez elég érdekes, ugyanis 3 partíciónak kellene rajta lennie, még mindig nincs senkinek ötlet ? :(
  • mergal
    Egyébként egy ritka unalmas játék!! Ja ezt nem ide kellett volna!
  • mergal
    Ultra high ba nállam is szaggat!:D:D gf 6800 al 16/6 380/772 de mint az állat!
    Soha nem érjük utól magunkat!
  • NeoMaN
    Kevés a 2gigás proci manapság, de méginkább a 9600pro a kevés.
  • bepi
    Nekem P4P800X Alaplap,1024 ram,2200-as processzor,2300-ig huzva.ATI 9600Pro kártya de a Quake 4 szaggat.Miért?
  • bepi
    Nekem P4P800X Alaplap,1024 ram,2200-as processzor,2300-ig huzva.ATI 9600Pro kártya de a Quake 4 szaggat.Miért?
  • kostka
    kösz a gyors választ először is!
    A proci fejlesztés az szerintem is fontos lenne, de az alaplap nem túlságosan csodás, tehát ha tényleg procit szeretnék fejleszteni, ahhoz már valószínűleg új lap is kéne, ami nem megoldható ilyen kis pénzből. a 9600Pro pedig jól megy, de nem annyira mint szeretném ;)
    RAM fejlesztés meglesz :)
  • Met
    Én procit és ramot fejlesztenék.
    Ahogy nézem autó szimekkel játszol leginkább, ott az fps hiányát mp-ekben lehet mérni. Tehát tanácsos medium beállításokkal játszanod, amikor 200-al mész úgy se azt nézed, hogy milyen árnyéka van a fának:)

Nekem is 9600Pro-m van és úgy gondolom elegendő a teljesítménye (amire nekem kell).
  • bepi
    Na!Közben megoldottam a Bluetooth problémát.Vettem egy USB Bluetooth-t és most már alakul a dolog.Azért kösz Met!!!
  • bertino
    na, kedves HW társak...
    tehnap óta un. "kib*szott" nagy problémám van (már bocsánat a kifejezésért
    mi a teendő azután, hogy a gép nem látja ujra a 160asom partícióit ? ilyenkor lehet még tenni valamit ? a vinyót látja, a partíciókat nem
    ennyit tudok róla mondani, ezzel még lehet valamit kezdeni ?

el kellett vinnem tegnap egy haverhoz, mert kamerás filmet másoltam róla a vinyómra, ott még nem volt vele semmi baj, látta a partíciókat, bár egy kettő könyvtáramba nem engedte belépni a Windows, egyszerűen nem nyitotta meg
    este mikor hazahoztam betettem vissza ugyanugy, ahogy volt, és már nem klappolt, mert ugyanugy nem látta, mint most

kérhetek tőletek vmi ötletet ? meg lehet-e vmivel vagy vmi módon még nézni, van-e rajta valami ? vagy valami egyéb teendő... ha lehet, bármi áron megmenteném a 150 GB anyagot, mert ha csak ugy odavesz.... :(
  • kostka
    hello
    Gépfejlesztés előtt állok, konfigom az aláírásomban található.
    a vidkari márkája PowerColor...
    Szóval van 35000 Ftom, és arra gondoltam, hogy veszek egy Inno3d 6600GT-t ami ki is jön az előbb említett összegből, és akkor van 2*256Mb DDR400 a gépben, de az a baj, hogy összesen 2 memóriaslot van, én meg memóriát is szeretnék fejleszeni, hogy pl. eladom a vidkarit, meg az egyik 256-os ramot, és akkor tudok bele még venni a 256 mellé 512-t és akkor 768Mb ram lenne.
    most ezt azért írtam így le, mert tanácsokat szeretnék kérni, hogy ez így mennyire ésszerű fejlesztés ebből a pénzből, esetleg egyéb megoldásokat
    köszi
  • Met
    Egy routerre ami megosztja a netet, így nem kell az asztali gépnek is menni, hogy legyen net a laptopon.
    És értelemszerűen hálókártyára a 2 gépben:)
  • Lazarus
    összesen 3 hálókártyára, vagy 2 hálókártya +1 switch

1 patch kábel és 2 crosslink kábel. De lehet hogy fordítva :/
  • Shep
    Ha van egy pc-m amin jelenleg fut a net, veszek egy laptopot, mire van ahoz szükségem, hogy a laptopon is menjen a net?
  • pihi
    hol tudom visszaveni azt? vagyis hogy tom emgcsinalni azt?