64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • gurubefree
    Sziasztok

Nagy a gond !!!!!! Szerintem nem elég a táp ...... de csak vannak itt okosabbak.

Szóval - a gép áll egy A8N SLI ; 3200+ CPU ; 2 GB RAM ; 2 DB. 6800GT 256MB VGA ; 200GB + 250GB + 40GB ; DVD-RW ; DVD-ROM ; STB .....

A gond az , hogy menet közben leáll .... ???? ..... A táp egy Thermotec 460w-as .

Nem lenne elég ???? Ha mással lenne a gond akkor vsz. újraindúl de nem leáll .....

S.O.S
  • Aspyrin
    Sejtettem, köszi.
  • Bandi 18
    A Sata-s vinyóknál mindig ez van. nem kell vele foglalkozni.
  • Aspyrin
    Jó reggelt
    A kórkép a következő: adott egy nf4 ultra chipsetes lap és egy sata2-es vinyó. amikor az alaplapi drivereket installálom felajánlja, hogy feldobja az nf4 ide drivert is, de nélküle is használhatom a gépet. Amikor használom a vinyó úgy jelenik meg a tálcán mint egy eltávolítható(usb-s) eszköz. Ha nem telepítem természetesen nincs ilyen gond, viszont nem tudom eldönteni, hogy így is a teljes sebességet használja vagy sem(én azt hiszem igen).
  • izb
    Most vettem egy Asus wl-520g wirelles routert,és hozzá egy Asus Wl-138g PCI wirelles kártyát.A kombo tökéletes működik.
    Minőségi cucc,gyors,és professionális.
    a router 16.600ft a PCI kártya meg 6000ft
    Ahol ezt rögtön megkapod itt van..
  • vki
    Cső. Lentebb véleményt kértem két cuccról. Szal most az lenne a probléma, hogy kellene nekem egy "ajánlat", aminek tartalmaznia kellene 3 dolgot: 1 WLAN-os router és 2 db USB key vagy PCI kártyát hozzá.
    Annyi lenne még, hogy könnyen lehessen kezelni, max. 35 papírból kijöjjön, azért annyira gagyi se legyen. A válaszokat előre is köszi.
  • Met
    alaplapi drivert felraktad?
  • bigfoot
    az a baj hogy az eszközkezelőben az usb vezérlőnél rak egy kérdőjelet!és nem rak fel semmi progit hogy menjen
    mivel usb egerem van így nem érzékeli!most raktam fel újra a windowst és azóta szar
  • ffxi
    komolyan? Degauss hetente 1x?
  • Inquisitor
    Lehet, hogy ennyiért kapsz olyan USB-s Wlan cuccot, aminek külső kis doboza van antennával. Érthető okokból az jobb. De ha az a lényeg,,hogy kicsi legyen, akkor megéri. :)
  • Inquisitor
    Azért Degaust nem árt használni hetente 1x. :)
    A színhőmérséklet választás meg azért van, mert profi célokra kellhet, meg van aki hülyét kap a "hideg" színektől.
  • barret
    Na ezeket nem fogod hasznalni!
    Degauss lemagnesezes
    Recall asszem gyari alapbeallitas
  • ffxi
    HELP! Monitorom menüjében a következőket nem értem:
    1.) RECALL
    2.) DEGAUSS
    3.) RECALL 9300k COLOR TEMPERATURE
    4.) -----------6500k-----------------------------
    5.) USER COLOR

THX!!
  • [Jakuza]
    RJ45 portot jelent. A Wifi ertelemszeruen rajtad mulik, hany csatlakozasi pontot engedsz.
    Amugy a kezikonyve a routernek. ftp://ftp.dlink.com/Gateway/di524/Manual/DI-524_manual_06292005.zip
  • vki
    HI!
    Létre szeretnék hozni otthon egy WLAN-os hálózatot. Egyenlőre két gép lenne csatlakoztatva, de úgy szeretném, hogy ha kell, egy PDA is csatlakozni tudjon. Néztem eddig egy szettet, és egy USB key-t. Megéri ez ennyiért? Oda van írva, hogy 4 port-tal. Ez az RJ45-ös portot, vagy a WIFI-s portot jelenti? meg érdekelne az is, hogy a fentebb említett termékkel meg lehet-e osztani az internetet. A válaszokat előre is köszönöm.
  • NeoMaN
    Nyah próbálgattam az új 6800GS karimat.
    3démárkok rendben vannak, NWN riddick és quake3 is rendben van.
    Viszont: Doom3, Quake4, Prince of persia LAGZIK! Ugrál az fps 20-70-90-20-70-90 stb. Olyan mintha rángatna az összes, álló helyzetben is ugrál az fps.
    Melegedés nincs, húzva és alapon is csinálja, Fast writest nem tudok állítgatni mert ugye PCI-E, 2 drivert is próbáltam.
    Tápom 470-es Thermaltake.

Mi a fax ez?? Ötlet?
    :(
    Megpróbáok friss wint hátha, de ez akkor is fura. Elötte 6800 volt a gépben, majd miután eladtam 2 napig VGA safe módban ment a win egy 95-ös Alliance kártyával. Majd bevarrtam ezt, új forceware fel...
  • dara
    1. Athlon XP 2.2+ nem létezik. Van viszont Athlon XP 2200+
    2. Barton 2.5 megintcsak nem létezik. Létezik viszont Athlon XP2500+, ami Barton magos.

Az utóbbi a jobb.
  • Atkamon
    Melyik jobb? Athlon XP 2.2+, vagy Barton 2.5?
  • M0RN1NGST4R
    Nem próbáltam alcohol-lal, mert összeállítást kellet csinálnom, azt meg ugye alcohol-lal nem igazán lehet. És ez a probléma csak a Dual Layer lemezzel van, azzal meg nem szívesen próbálkozom ilyen árak mellett. Szerencsére semmilyen más formátummal nem volt probléma. Nem hiszem, hogy a neroval van a gond, mert akkor máshol se tudnám beolvasni. Nekem az a furcsa, hogy megírja, írás alatt minden rendben, visszaellenőrzi, még mindig minden OK, látom a fájlokat, amiket éppen ellenőriz, aztán visszaolvasás, és: "nincs lemez a meghajtóban".... Ha valóban a meghajtóm rossz, akkor hogy tud írni is és visszaellenőrizni is hibátlanul, valamint másik gépen hogy lehet a lemez hibátlan.
  • lalakov
    Na ez se hangzik túl jól:(, már 2,5 éves, eddig nem volt ilyen gond. Ha beáll az egyik játéknál, akkor egy másikkal tudok egy darabig játszani, még akkor is ha azonnal indítom. Nem kéne a második játéknak azonnal leállnia?
  • Zetorg
    az lehet vga melegedés is.
    nem kell mindent a winre fogni
  • lalakov
    Rendszer-visszaállítással ideig-óráig el tudom húzni a win reinstallt? Pár hónap múlva tervezek új gépet venni, addig szeretném kihúzni. A játékoknál kb. 10-30 perc (változó) elteltével a kép fekete lesz.
  • Bandi 18
    Havernak is ilyen problémája van hogy megírja a lemezeket majd a nero levizsgálja semmi prob de nem talál rajta adatot a TC-ben ha megnézi. Eddig mi sem jöttünk rá a megoldásra, bár a 6-os nero az valamilyen szinten segített rajta. Próbáltad Alcohollal? Mert ha azzal jó akkor a nero szar.
  • M0RN1NGST4R
    Én nem vettem észre, hogy ne tudnám állítgatni az írási sebességet, de tény, hogy Dual Layer DVD-t csak 2,4-szeres ír. Mondjuk a lemez sem támogatta volna a nagyobb sebességet. És ha tényleg megbízhatatlan, akkor a nero az írás után hogy tudta mégis elvégezni az adatellenőrzést? Nem értem az egészet.
  • bigapó
    ajaj, akkor az én tudásomnál már komolyabb a probléma:)) lehet, hogy pofonegyszerű, de most meg vagyok fogva:(
  • kovy79
    Igazából azzal a RAID kezeléssel nincs probléma, de a WinXP nem lát semmit (csak particionálatlan vinyókat), tehát nem tud mit helyreállítani.
    Most az lenne a legfontosabb, hogy adatokat lehessen lementeni róla.
    Sikerült megtalálni bertino régi problémáját, csak az a gáz, hogy nála 1 vinyóról kellett adatot menteni, itt pedig 1 RAID tömbről kellene.
    Az vajon jó megoldás, hogy egy másik vinyóról (PATA), másik XP-ről bebootol és utána Get Databack, vagy Ontrack Easy Recovery?
    Én is mentettem már le adatokat sok vinyóról, de a RAID megfogott.
  • bigapó
    ha jól értelmezem a problémát, akkor RAID-es telepítő-lemezre lenne szükséged. ezt az alaplap cd-jén megtalálod vagy a gyártó oldalán. egy másik gépen elkészíted ezt a lemezt, indítasz egy telepítést, az elején kiválasztod, hogy másik gyártó driverét akarod használni, ekkor kéri majd a lemezt, ezután pedig elindítasz egy XP-helyreállítást, ami elvileg nem csinál semmit, hiszen nincs gondod magával az XP-vel. tehát fel fog állni a régi alakjában a rendszer. gyakorlatban lehet, hogy kicsit más lesz a problem, de innen el lehet indulni szerintem.
  • kovy79
    Haver valahogy elkúrta a RAID tömbjét (most particionálatlan lemezeket lát az XP telepítő).
    Már volt róla szó, de nem találtam meg.
    Valakinek valami 5let, hogy hogy lehetne megcsinálni?
  • CSOCSO
    nah megvan.. disable acceleration in gamest vissza kellett pipalni
  • Lazarus
    Ez a progi beállításaitól függ

De a legtöbb szoftver a windows alapbeállításait használja, amit át lehet állítani a Vezérlőpult > Egér > Wheel (görgetés asszem) menüpont alatt
  • CSOCSO
    nahja.. ha asztalt meg mappat nezek akkor lassu. ha msn vagy mas progi akkor jo.,.
  • Lazarus
    Hali!

Az megoldható hogy 8 méteres hosszabbítóval átviszek egy másik szobába monitort, billentyűzetet és egeret?

Mennyire romlana a képminőség ha 2x 4 méteres kábellel toldanám meg a monitorkábelt?

Thx!
  • CSOCSO
    nem veszhelyzet de kisse idegesit...
    az egerem mozgekonysaga valtozik ha az asztalt ( mappakat stb) nezegetem vagy a firefozban turkalok...
    tehat mikor a mappakban turkalok akkor 4-5 ot kell gorditenem mire atjutok a kepatlon.. firefoxban meg masfelet ( legyen ketto)

tehat firefoxban zsir mashol meg szar.. tudja vki hogy ezt hogy lehet kijavitani?
  • DirtyPio
    Az LG dvd irok nem a legmegbizhatobbak, ha eszrevetted a neroban nem is tudod allitani az iras sebesseget, szoval ne csodalkozz, hogy neha nem mennek a dolgok vele, bar nekem nem LG van, de hallomasbol tudom, amit fennebb irtam.
  • DirtyPio
    frissitettem biost is, de az sem segitett, mit tegyek?
  • DirtyPio
    nem a zonealarm a gaz, mert nelkule is probalta, es csak annyi lett belole, hogy kaptam par virust. A driverek fenn vannak. Mi az UDMA?
  • M0RN1NGST4R
    Sziasztok! Óriási problémám van és remélem tud valaki segíteni.
    Néhány napja 8,5 GB-os fájlt kellett arhíválnom, ezért vettem egy méreg drága Dual Layer DVD-t. Eddig még nem írtam két rétegű lemezt, de úgy gondoltam nem fog gondot okozni. Nero 7.0.1.2-vel írtam UDF fájlrendszert kellett alkalmazni a fájl mérete miatt. A nero meg is írta, adatellenőrzés is megvolt, és nem talált semmi hibát. De amikor a lemezt be akartam olvasni Total Commanderben, nem talált semmit a meghajtóban. Újraindítottam a gépet hátha megjavul. Semmi változás. Új ASPI driver.... semmi változás. Firmware frissítés a DVD meghajtóban... semmi változás. A DVD meghajtóm egy LG GSA 4160B típusú meghajtó; eddig nem volt vele baj. Gép konfigurációja: p4 2,0 GHz Northwood, 640 MB Ram, Mercury alaplap, Windows XP Pro (frissítések nélkül). A megírt lemezt megnéztem egy 500-as Celeron 2-es gépben NEC DVD meghajtóval, Win 98 alatt, és beolvassa. A kérdésem annyi lenne, hogy mit tehetek? Nem hiszem, hogy a meghajtómmal van a gond, mert akkor a Nero hogy olvasta vissza az adatokat?
    Előre is köszi a segítséget.
  • JimKirk
    Hallottam, nem semmi a szam!:)
  • predakon
    Sziasztok szeretnék tanácsot kérni:
    Bár a probléma nem teljesen ebbe a topicba szól,azért itt is próbálkozom.
    A konfigom abit ic7,p4nw [email protected], 2gb 500 kingmax hardcore, x850xt, audigy 1, win xp sp1 -chieftec HPC-420-302DF a táp

A tünet a következő a gépem játék közben tök véletlen idő közönként, megáll, recsegegős sipolos hang szól a hangszorókból és ezután már csak a reset marad.
    Windowsban a hibát abszolut nem produkálja.

Memtest vagy 3 szor futott le a 2 gbon és semmi hiba, 3dmark semmi hiba.
    Proci folyamatos terhelés semmi hiba.

A gépet még nem raktam újra(lusta voltam).

Érdekelne a véleményetek.

• pihi
    thx