64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Thanatos
    mert? gyk bolt adatbázis nem?
  • Thanatos
    még 1 kérdés: ha az embe rnem egybecsomagolt csodaválogatot ramak venni pl 2*1gigát kb 80kért kingstone-t akkor milyen verzsön van még? ha ember vesz két tök ugyanolyan 1 gigás ramot amik nem prában vannak mennifognak? (egyhelyen , egyszerre stb szal jóesélyel azonos sorozatból is vannak gondolom)
  • izb
    maga a kiskerárak.hu az átbaszás
    semmi nem az aminek látszik.....
  • Thanatos
    a gépből? passzolom..., de a gépet vlaszinű megörökli valamelyik családtag szal ezzel nincs gond...
    és tény hogy felesleges de 512vel tuti nem tom kihuzni dx10ig szvsz... addig meg újitani se nagyon akarok...
  • Thanatos
    hm, ksikerárak.hu-m van 10k bruttóért noname ram 1 giga :D hol az átbaszás vajon? :P mongyuk ddr2 amugy ugyse megy bele ddr foglalatba gondolom szal ugyis mind1 :P
  • izb
    1 nap.ha jól nyomod:)
  • Met
    akkor felesleges egy évre ramot venni, az új gépbe valszeg úgy se tudod használni

amúgy mindent, ismétlem mindent el lehet adni?)
  • Thanatos
    mindenesetre ezer thx a helpet, mgé meghányom vetem magamban a dolgot :)
    amugy a "gyors" elaáds menyit jelent ph-n? egy hét? pár nap? egy hónap? :)
  • Thanatos
    jó a ram..., csak kérdés miylen balfasz veszi meg, pl oylan mint én aki simán beteszi másik mellé pl és azért nem megy :P
  • Thanatos
    aham, végülis ez lehet megoldás :)
    már csak azt kéne ksiütni hogy tok msáfél giga de akkor már lud legyen kövér 2giga ramot venni..., ugy hogy jól kijöjjek belőle , várhatóan egy év mulva kb ugyis gépcsere... :/
  • izb
    Pedig nagyon egyszerű.Te árulsz ő meg vesz ennyi:))
    Regisztrál és nyiss egy aprót,és add el.Talizz és markold fel a lóvét.
    Ha jó a ram,senki nem fog a nyakadra járni évekig.
    Ha szar,akkor inkább ne regisztrálj:)
  • Met
    nem muszáj kipróbálnia, elvisz kipróbálja és ha nemjó akkor megint találkoztok
    csak a sorozatszámot írd fel;)
    használtan vett cucctól meg nem várnak el több éves garanciát
  • Thanatos
    sejtem énsi, csak variálok még amig lehet :D
    bár őszintén megmondom életembe nem sefteltem még aproneten emg hasonlokon, gözöm sincs mi a menete :P eddig a max havernak volt hogy eladta/vettem valamit de az ugye eleve más jellegü :)
  • izb
    a lényeg hogy add el,ha nem akarsz szopizni ennyi:)
    És ez csak jóindulat:)
  • Thanatos
    csak olyat tudok aminek kelleni fog, első példa oblivion :) és innen csak rosszab lessz, főleg játékra használom a gépet...
  • Thanatos
    meg aztse tom hogymeg yez, a tlaálka valahol és kp-ram csere gondolom nem megy mivel a vevő szeretné duni neme szart kap :) évekig visszajáró emberkékre meg nem sok szükségem :D
  • Thanatos
    menni megy csak nem vagyok az a kifejezett seftelős alkat hogy ugymondjam :)
  • Met
    mondmár milyen progikat használsz aminek kell a másfél giga ram
  • izb
    ja és gyorsan.
  • Met
    PH-n sok mindent el lehet adni:)
  • izb
    Nem tudom,de szerintem egy 9000ft ért még itt az SG is el tudod passzolni.
    Meg miért lenne zsákbamacska??
    Megy nem??
  • Thanatos
    és még midnig az lenne a lényeg hogy ne 1 gigát vegyek... minimum másfél giga kéne, de 2giga már huzós árilag :/
  • Thanatos
    hm, ez elég necces :/ menyiért lehet eladni egy 512es v-data (nem noname akkor :P) ramot? meg azt nem vágom még ha enyire zsákbamacsak akkor ki az aki mégis vesz ilyet?
  • izb
    a linket nem azért másoltam be,hogy ott vásárolj:)
    Isten ments.
    ha dualban akarod nyomni,akkor 2x512MB ha nem akkor 1GB,de a az elöbbinél a lényeg,hogy a két modult egyszerre egy csomagban vedd meg.
  • Met
    változó, hogy mikor derül ki ha nem jó a párosítás
    lehet már bootnál, lehet csak instabil lesz a rendszer
    lehet csak meg kell cserélni a 2 modult vagy átrakni másik slotba
    de ha hajlandóak ezzel foglalkozni a boltban és neked megér annyi pénzt akkor hajrá
    de szerintem anyagilag olcsóbban jösz ki ha veszel 2 egyformát és a régit eladod
  • Thanatos
    és azonos márkánál jobb esélyel mennek együtt? mert akkor vezsek egy a-data 1 gigat kaár mistralban is ha nem tul horror az ára, bár mistralt annyira nem csipem :/
  • izb
    Jobban jársz ha eladod,hidd el.
    Ha még a boltban megy,is komolyabb alkalmazásoknál beszarhat,és ott a helyszínen nem derül ki.
    Utána meg csak szívás van.
  • Thanatos
    mondom hogy eladogatáshoz nagyon nem füllik a fogam :/ meg nem akarok 1 gigánál leragadni, ha már muszály valamit uppolni akkor legalább eddigihez képest legyen valami minimál előrelépés :)
  • Thanatos
    és ha ember beviszo gépet hogy beleprobálgassák melyik megy vele? ez az amit még ajánlottak az igyik bótban :) tulképp ha müködne akár még megis érné mégha szervizt is felszámolnak, csak krédés ha "nem mennek együtt" az egyből kiderül vagy csak idővel hogy fagyogat etc?
    eladni nem nagyon akarom mert noname 512ért bagot se kapok szvsz..., ráaádsul nem 1 gigára akrok akkor már upgradeolni hanem másfélra... :)
  • izb
    Ez az utánanézés azt jelenti,hogy probálkozni kell,hogy a fontosabb drivereket lecseréled és megtalálod az igazit:)
    Nforce chipsetből is van ezer féle,valamelyik csak jó lesz.
    A hibakódot meg ha ismét látod,akkor írd le azt a részét,ami ezzel kezdődik "*** STOP:0x000000C5 "
  • izb
    A legegyszerűbb,hogy a prohardveren eladod a régi még jó ramodat,és veszel utána vagy egy 1GB modult,vagy 2x512 válogatottat.
    Egyébként az a V-data az A-data egyben,és nem olyan noname az.
    Link itt
  • DirtyPio
    Igen, de ez utan hol tudom utananezni, es az a masik gaz, hogy nem nem 100%-os a hibakod, mert amint emlitattem elegge elmosodott.
  • Met
    ez a "nem szeretik egymás mindíg" igaz, csak kipróbálni lehet, hogy bírják e egymást vagy nem
    ha az egyik lassabb akkor a gyorsabb a lassabb órajelén fog menni
    2 lehetőség van
    vagy veszel 1 db 1024 megás modult és a régit eladod
    vagy veszel 2x512-t és a régit eladod
  • Thanatos
    RAM kérdés: votla gépemben 1 giga ram (2*512) ebből emgdöglött 512, és 512 már kevés..., akarok bele venni egy gigát, csakhogy egyik üzletben azt modnták nem minden ram szeret minden rammal együtmenni még ha azonoss sebességüek akkorse... , ez igaz? hogy lehet kisütni hogy jólessze? olyat lehet hogy ha véletlen gyorsabb az új ram (mert régi 400mhz, és az új amit nzétem 533 olcsóért, nomae, 400mhz-s nicns belőle :/) akkor gyk a ksiebb órajelen elmegy? jah és a régi ram a csodálmányos v-data márkanévre halgat, ergo noname..., és az új ramnak is nonamera gondoltam emrt ez csak átmeneti megoldás lenne szal minnél olcsobb annál jobb...
    előre is kössz a helpet :)
  • izb
    Hát annyi bizonyos, hogy a lassu bootnak semmi köze nincs a tápod noname mivoltához.
    Az a hiba amit az elöbb bemásoltál driver hiba.
    Tehát ebből kéne kiindulni valahogy.
  • DirtyPio
    A helyzet az, hogy a gep szinte teljesen uj, azaz alig van meg december eleje ota, es mar akkor szarozott a lassu bootal, akkor volt benne agy noname 400W-os tap, kicsereltem egy cheiftec 400W-ra, gondolvan, hogy ott a bibi, ugyanaz a helyzet, akkor most beleraktak egyszinten noname 450W-ost. A gaz az a geppel, hogy nagyon lassu neha a bootja, es megesik olyan is, hogy gondol egyet es kifagy, de jelzem sosem valami komoly megterheles, pl. jatekok alatt, hanem van mikor neteles kobe, vagy csak a wincommandert inditom el, es kifagy. Arra felfigyeltem viszont, hogy ilyenkor a gepbe a dvd-rom aram nelkul marad, azaz hiaba nyomom a gombot, nem nyilik ki. Futtattam teszteket is, a prime95 24 orat futott hiba nelku, max 54C-os homerseklet mellett, volt memtest 86-is 3 orat, es smart hdd scan is 3 orat, valamint a SiSoftware Sandraja is ment 48 orat, es nem kapott hibat. Na itt jon a millios kerdes: Mi lehet a baj?! En visszavittem a gepet mar vagy 7szer a szerelokhoz es nem kapnak semmit, mindig csak azzal a szoveggel jonnek, hogy rakjak mas wint. En rektam is minden letezot a gepemre (XP-t), sp nelkullit, sp1,sp2, de semmi valtozas, sot az sp2-es csak 3 napot birta. Mindemellett a C'n'C-t sem tudom bekapcsolni, mert hiaba rekom a biosba mindent enabledre, es a win alatt a powermanagementet minimalisra, nem muxik. A biosom kuloben az ASUS oldalarol frissitettem, nehogy azzal legyen a baj, igy 1010-rol 1014-es most.
  • izb
    A DMA bekapcsolása csak a dvd írásnál gyorsítja a gépedet,gyakorlatilag tudsz mást is csinálni mellette.
    Ha ez be van kapcsolva,nem lesz gyorsabb,se lassabb a sima windows indulás,és működés.

Mostanában nem tettél bele valami új hardvert a gépedbe?
  • DirtyPio
    Nem ok, bar meg nem probaltam irni DVD-t, de a gep meg mindig qurva lassan tolti be a winfost, es ha bent van, akkor is kell 1 min a welcome, vagy meg azelotti kepernyonel(hol a feketenel hol a keknel).
  • DirtyPio
    nalam is elentkeznek neha alakulat problemai, es en egyszer regebb le is fenykep[eztem telefonnal, csak a kep nem siekrult valami jol de a kod olvashato, es ezt irja: Technical information:
    *** STOP:0x000000C5 (0x000001698,0x00000002,0x00000001,0x905368x0)
    Beginning dumb fo physical memory.
    Remelem, hogy elegge pontos a kod, bar nem tennem ra a nyakam, mert elegge egybemosodott.
  • izb
    Mostmár ok?