64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Banyapapa
    hem?:P
    Mind a 2höz passzolnia kell a FSBnek,és igen probáld 7.5-en (mivel pontosabban a lapodon nem lehet állitgatni a szorzot),ugy kicsitt nagyob orajele lesz a procidnak (1466 helyett 1500mhz)sztm birnia kéne az alap volt-on,ha nem akkor 7,csak ugy meg picit lejjebb megy a CPU mhz-je.
  • ffxi
    Akkor 7.5x-ra??? Biztos???
  • ffxi
    DE mondom!!! Hogy 400!!!!

Nos akkor mihez igazícsam? Procihoz vagy RAM-hoz ezt az FSB-t????
  • izb
    majdnem mindegy,mert igy sem úgy sem jó.
    ezen az alapon mindent kézzel kell beállítani,és a csókának vajmi köze van a dologhoz.
    Még azt sem tudjuk,hogy a ramjai 266,333, vagy 400-ok,de azt hiszem ő se....
  • Mardon
    A lacy.hu-n valahol (http://www.lacy.hu/mrxp/index.php)
  • atlaimond
    Van egy LinkSYS (BEFW11S4) ruterem, van hozzá még egy Wireless - B (WUSB1) vezeték nélküli eszköz. A telepítési útmutató szerint jártam el és addig sikerült eljutnom, hogy a gép kiírja, hogy csatlakozott a jel kiváló de mégsem működik (mintha nem is lenne kapcsolat).
    Használom a WEP titkosítást 64bit-esen a másik gépen beállítottam, hogy 4 kulcs van, és az a tünet, hogy a távoli gép küldi a jeleket a ruternek de a ruter Wireless fénye meg sem villan és a távoli gép egyetlen adatot sem fogad (a fogadott adatom száma bármit is csinálok 0 ). A másik, meg ha a csatlakozás listából választom ki a saját ruteremet és beírom a kódot utána kb. 4-5másodperc után újra kiírja, hogy (új vezeték nélküli kapcsolatok elérhetők), ha előre beírom csatlakozási listába (Windows lokátorba) akkor csatlakozik így ahogy az előbb leírtam.

Persze kipróbáltam titkosítás nélkül, hogy megy és úgy működik a net, de én mindenáron titkosítva szeretném használni!
    Kérem aki tudja a megoldást az e-mail-ben árulja el nekem mert akkor azt megköszönném!!!

[email protected]
  • zateh
    bepi: köszönöm
  • Zetorg
    szerintem az fsb-t inkább a procihoz kéne igazítani, nem a memóriához :)
  • Banyapapa
    nem a BIOSban kell nálad hanem alaplapon kell

itt a 2 jelöli

ez az

ez a bekötési táblázat egy része.
  • ffxi
    Bios-ban nemtok szorzót állítani, csak a frekvenciát 100-300Mhz között. Komám is mondott vmi szorzót. De a tököm szakadt bele, akkor sem találom, vagy télleg nincs is szorzó beállítás.
  • Banyapapa
    az akkor 11*133 igy jön ki a 1466mhz (legalábbis amit találtam itthon táblázat:P).
    A szorzot is állitani kellene nálad,7/7.5-re,ugy kijönne a procinak a sebbesége,és menne a memod is 400on (7.5*200=1500mhz csak elindulna igy,ha nem akkor a szorzot 7-re)
    Márha engedi a szorzo állitást a procid,annyira nem értek a tuninghoz.

Gondolom elöször te csak a FSB-t állitgattad,a szorzot nem?
    Azé nem röffenhetett be a gép mert 11*200on akartad hajtani alapfeszen.
    alaplapod leirása mutatja elég jol mit hova kell tenni a jumperhez a szorzoállitáshoz.

• grebber
    Ragyogó nagyon jo és persze hogy velem történik meg.
    Mondom kiirok pár cuccot hogy legyen helyem erre 24GB-nak nyoma sincs a gépemen egyszerűen eltünt 24GB iso :(
  • ffxi
    1700+!!
  • Banyapapa
    na nekem (nem vagyok egy zseni ebben:P) az jöt le hogy FSB-t emelnéd 400ra,de a CPUjé is emelkedik akkor nem?
    pl: athlon xp 2400+,15*133,ergo ha ezt feltolnám,ha tudnám 400ra csak ugy ripsz ropsz else indulna a gép.
    Szoval ha tudod mert engedi a szorzoállitást a proci,akkor azt is állitani kellene (alaplap leirásában irja hogyan kell)
    a 15*133as példára vissza,hogy 400on menjen a ram,akkor 10*200ra kell belöni.

Remélem nem irtam nagy baromságot,majd kijavitanak,csak a procid is ird be nekik milyened van.
  • ffxi
    Ilyen
  • Banyapapa
    milyen alaplap?
  • izb
    nem feltétlenül
    A ramjaid lehet nem bírják vagy nem 400-asok.
  • ffxi
    Sajna lefagy, nem bútol a BIOS sem. Ezek szerint átbasztak a boltban? Mert asszondták, hogy 400. Sőt még rá is van írva. Ezek szerint hamísítás?
  • izb
    arra állítsd amilyenek a ramjaid..
    ha 400mhz akkor 400-ra,és igy tovább.
  • ffxi
    Üdv! Alapomon van olyan jumper állítási lehőség, FSB 200-266-333-400Mhz. Melyikre állícsam? THX!!
  • izb
    ezt hol olvastad?
  • Mardon
    Hi, ez tényleg igaz?:

" Windows alapból nem menedzseli jól a CPU L2-cache-t, a 256 KB-nál nagyobb cache-sel rendelkezõ processzoroknál mindig megrögzötten csak 256 KB-ot lát. Amennyiben tisztában vagy azzal, hogy CPU-d mennyi L2-cache-sel rendelkezik és természetesen ez több, mint 256 KB akkor tedd a következõket:

Start / Futtatás --> regedit..."

Ha igen akor az elég gáz, mert gondolom az emebrek 99%-a nem tud erről.
  • zolo15
    Csáó!!!!
    Melyik jobb???

Gigabyte GeForce 6800GS 256MB vagy Leadtek Winfast PX6800GS 256MB ???

Indokot is ha lehetne meg mennyivel jobb az egyik mint a másik????
  • [Jakuza]
    Nem baj tedd fel ujra.
  • cooldoc
    Eddig RAJTA volt! Sokszor nézetm filmet vele. És a POWER DVD 6-ossal is ment!
  • [Jakuza]
    Az a baj, hogy nem tetted fel a drivereit a laptopodnak, az XP nem teszi fel oket ezeket az esetek tobbsegeben neked kell feltelepiteni.
    Igy aztan mondtam keresd meg az alaplapi drivereket, amit adtak a gephez egy CDn es telepitsd fel oket.
    Annelkul nem fog menni.
    Nagy valoszinuseggel az IDE meghajtokat nem ismeri fel az XP.
  • cooldoc
    Úgy nézem a DVD-meghajtóval lesz baj... nem indítja el a filmet!
  • [Jakuza]
    1. Ez nem is kerdes.
  • T0NY
    Hello
    1. Asus Extreme N6600GT 256MB
    2. InnoVision GeForce 6800 256MB
    Melyik job???
  • [Jakuza]
    Szamlan nincs veletlenul a tipusa a laptopnak, mert igy nem tudok segiteni.
    Ha megkerese vagy a kezikonyvben, vagy a szamlan, akkor esetleg megtudjuk nezni, milyen vezerloszoftver kell hozza ill. milyen gombbal lehet belepni a BIOSba (laptopoknal sok lehetoseg van)
  • cooldoc
    Hogyan jutok el a BIOS-ig? Nem találom sehol, Súgó nem mondja melyik menüben keressem...Hol lehet állítani, írd már le, eleget bénáztam:)
  • cooldoc
    Köszönöm szépen válaszod.
  • [Jakuza]
    Akkor szepen eloveszed a laptopodhoz adott CD-t es feltelepited rola a vezerlo szoftvereket.
  • JimKirk
    Csak nezz at minden sort, ahol ACPI van kiirva azt disable!:) Nem olyan nagy az a BIOS!:)
  • cooldoc
    Hol tudom ezt megtenni?
  • izb
    biosban kapcsold ki az ACPI támogatást.
  • cooldoc
    Kösz, de nem lettem okosabb... Állítsam vissza egy régebbi állapotba a rendszert?
  • cooldoc
    Egyébként: Intel Pentium 4 CPU 2,66GHZ 480 MB RAM SIS_M650_651_650_740
  • izb
  • cooldoc
    Kösz, de nem látom az összefüggést. Ennek mi köze lehet a hibámhoz?
    Nem vmi rosszul telepített eszköz? Vagy XP"- hiba?