64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
iguanodon #16230 Sajnos kell rá 6800gt zabál nagyon. nem tudok rájönni mi lehet. -
lmarko #16229 bekapcsolás elött azt hogy kell?
-
#16228 aham kössz. és ha esetleg az se válik be akkor tudsz mondani vmi jó hűtőt? jah azt nem montam hogy a hangaj olyan mint egy helikopteré. semmi durva de úgy visít hogy a szomszéd szobából tv mellett is hallom hogy megy a gép -
#16227 de nem irja ki a szofvter nevét -
#16226 szedd le azt a szoftvert amit ír
vagy lőjjél ki minden feleslegesen futó folyamatot -
lmarko #16225 Mért van az hogy ha lekötöm mindeggyik CD/DVD meghajtómat akkor miközben betölti a windows-t lefagy? -
#16224 olyan mint a műszer olaj csak jobb:)
jobban csúszik pörög forog tőle minden -
#16223 plz válasoljatok a #16211-re thx -
#16222 az biztos jó lehet de mi az?:D -
#16221 elős lépésként arra gondolok, hogy valamit rosszul dugtál rá a tápra
pl. a vga-ra nem kell plusz táp? -
#16220 lehet kis wd40 kellene a venti tengelyéhez, hátha kezd beállni és lassabban forog -
#16219 boccs nem neked montam -
iguanodon #16218 alapon 53c, terhelve 68+ c -
iguanodon #16217 az gyári -
#16216 a proci venti -
iguanodon #16215 Szevasztok.
Hátha tud segíteni valaki. Vettem egy új tápot egy chieftec 450w -osat, de mikor játszok kb 10 perc múlva kikapcsol a gép, az előzőnél nem volt ilyen. Lehet hogy ez jobban melegszik mint az előző, vagy ettől jobban melegszik valami pl:proci, pl:pwm(ez mi?) és a tulmelegedés miatt kapcsol ki.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
#16214 háth elvileg szaküzletben rakták össze szóval gondolom jól van rajta, poros nem lehet mert hetente neki esek a porszívóval(persze csak óvatosan), ventiből meg összese 2 fér a házba az meg sztem nem sok, viszont már 2 éves a venti lehet ez a baj? -
krisz21td #16213 Hi!
Azt szeretném megkérdezni ,hogy el szeretném osztani az internetet otthon,UPC-s chello netem van és ehhez milyen routert kellene beszereznem!Láttam már dsl routert meg mindenféle nevüt!Lécc ha vki tud segítsen fontos lenne!Esetleg márka típus jöhet(muszály e cabel v dsl rouetr is jó,meg még nem tom mi az az smc router)Válaszotokat előre is köszönöm!!!!!!!!! -
#16212 az nagyon sok, nekem a 3 gigás p4 prescott terhelés alatt 60 fok körül van, gyári hűtővel
lehet túl sok venti van, az se jó ha sok van és rossz helyen
nem poros a borda? rendesen felfekszik a procora a borda?
akkor vízhűtés kilőve:) marad a folyékony nitrogén:P -
#16211 Hy! Na az lenne, h az egyik ismerősnél ez van: XP professional van, fel akarjuk tenni a Daemon Tools 3.46-ot (magyarítva), és azt irja ki h vmien szoftvert távolitsunk el de nem irja ki melyiket (nincs Alcohol a gépen)! Ez mi lehet? Plz help! -
#16210 hi!
lenne egy olyan problémaám hogy van egy P4 2,6 Ghz(Northwood) procim egy abit IC7-ben és terhelés alatt 70 fokokat ír ki az everest ultimate. sztem ez egy kicsit sok. gyári hűtő van rajta és azt szeretném kérdezni hogy mi tudnék a tenni a jobb hűtés érdekében?(házventik vannak) és ha nem lehet mit tenni akkor milyen hűtész javasoltok? de pls ne mondjátok hogy vízhűtés -
#16209 csá!!
nem tudtok valami külföldi honlap cmíet vagy boltot ahonnan lehet rendelni hardvert?
pls help -
#16208 Pedig nálam minden fordítva van(hogy baszna belé a villám!).
Úgy van, hogy nincs a bios-ban multiplier beállítási lehetőség, se megnézni, 1xűen nem írja sehova(#16181 első mondata)
És a másik, hogy lehet állítani a memórián bios-silag és jumperileg is. De ha eltérő a kettő jócskán. Mondjuk jumper-133 bios-400, akkor fagyás.
-
izb #16207 természetesen az alaplapon.
Biosodban tudomásom szerint nem lehet ezt állítani. -
izb #16206 Na itt van egy kép egy Pentium prociról.
Ha figyelmesen megnézed,akkor találsz rajta egy 175mhz értéket(system Clock),na az fsb a system bus frekije,és látsz még egy olyat hogy 7,5(multiplier),na az a külső szorzója.
Ennek a kettősnek a szorzásából jön ki a processzor órajele,ami pedig 1312.5.
És ez a te esetedben 11x133mhz ami 1,47ghz.
-
#16205 Jumperolásilag vagy bios-ilag?
-
#16204 Csak röviden magyarázd el léccí mi az a fsb és miköze frekvency-hez vagy a RAM-hoz. Léccí!!!44
-
izb #16203 akkor viszont 11-es a szorzó.hagyd itt
a memóriák most mennyin mennek? -
izb #16202 na de ilyen mélyről?
Még egy tanács.
Szedd elő az alaplap kiskönyvét és olvasgasd át figyelmesen,csuda dolgokat fogsz benne találni:) -
#16201 Mert ha az akkor az fsb-m jelenleg 133-on van és ez=1466Mhz-el. Ha feljebb tolom akár csak egy értékkel(134) azonnal legagy a bios.
-
#16200 Akó nem az??
Istenem! Vhonnan el kell kezdeni :(
-
izb #16199 Padre téged se az agyad fog a sírba vinni.
-
izb #16198 Én csak magamat tudom idézni,mert ez közelebb áll az 1.47 GHz értékhez.
"én a te helyedben maradnék a 166*9 es megoldásnál,és erre jumperelném be a procit manuálisan az ALAPLAPON a leírás szerint. #16182 hozzászólás
a memóriát meg 333-ra jumpereld az alaplapon."ezt is keresd meg az alapon... -
#16197 Az fsb=ami a bios-ban tuningolom, vmi frekvency ízé?
-
#16196 Tisztázzuk azt a memóriát! Van két érték, melyiket nézzem:
(pl. ami most be van állítva nálam a bios-ban)
200Mhz(DDR400)
-
izb #16195 200-as fsb-vel.
tehát 200x7,5 az 1500. -
#16194 Még1x eltudnád magyarázni nekem hogyan jött ki a 7.5??? Köszi
-
izb #16193 Valamilyen alkatrésze az alapodnak felmelekszik.
mondjuk valamelyik kondi....ez tipp
e miatt rögtön nem is indul,mert még hevült állapotban van,igy ezek után újraindulásnál mindig alapértelmezetre rakja a bios a lap beállításait.
Mondjuk van még egy tippem,de az még erősebb,az pedig az hogy alaplapi elemed halódik.ez is egy tipp -
netrunner #16192 Sziasztok
Van egy "kis" problémám. Kb. két hete a gépem instabillá vált (lefagyott, újraindult) először csak játékokban majd később már bármikor. A fura az volt hogy minden ilyen lefagyás/újraindulás után a gép nem tudott bebootolni, csak ütemesen sípolt. Kis várakozás után viszont általában elindult a gép, de kiírta hogy valami safe modba került és a biosba mindig be kellett lépnem majd elmentenem az alap beállításokat különben nem volt hajlandó tovább menni bootoláskor.
Ez egyre sűrűbben történt, aztán az egyik ilyen újraindulás-majd kis várakozás után, lefuttattam az linux installdvd-n található memóriatesztelőt és már pár perc múlva tizesével dobta ki a hibákat, fél nap tesztelés után már több ezret talált.
Ezután visszavittem a memóriát a szervízbe, de ott egy egész napos stressz teszt alatt sem hibázott így azt mondták hogy a memória teljesen jó... (a többi alakatrészem már nem garanciális). A memória egyébként fél éve van meg és ezidáig nem volt semmi baj se vele se a géppel.
Tudnátok segíteni? Esetleg volt már valakinek hasonló problémája?
(A konfigom alul látható) -
izb #16191 én a te helyedben maradnék a 166*9 es megoldásnál,és erre jumperelném be a procit manuálisan.
a memóriát meg 333-ra jumpereld az alaplapon.