64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • iguanodon
    Sajnos kell rá 6800gt zabál nagyon. nem tudok rájönni mi lehet.
  • lmarko
    bekapcsolás elött azt hogy kell?
  • ZS90
    aham kössz. és ha esetleg az se válik be akkor tudsz mondani vmi jó hűtőt? jah azt nem montam hogy a hangaj olyan mint egy helikopteré. semmi durva de úgy visít hogy a szomszéd szobából tv mellett is hallom hogy megy a gép
  • tomee14
    de nem irja ki a szofvter nevét
  • Met
    szedd le azt a szoftvert amit ír
    vagy lőjjél ki minden feleslegesen futó folyamatot
  • lmarko
    Mért van az hogy ha lekötöm mindeggyik CD/DVD meghajtómat akkor miközben betölti a windows-t lefagy?
  • Met
    olyan mint a műszer olaj csak jobb:)
    jobban csúszik pörög forog tőle minden
  • tomee14
    plz válasoljatok a #16211-re thx
  • ZS90
    az biztos jó lehet de mi az?:D
  • Met
    elős lépésként arra gondolok, hogy valamit rosszul dugtál rá a tápra
    pl. a vga-ra nem kell plusz táp?
  • Met
    lehet kis wd40 kellene a venti tengelyéhez, hátha kezd beállni és lassabban forog
  • ZS90
    boccs nem neked montam
  • iguanodon
    alapon 53c, terhelve 68+ c
  • iguanodon
    az gyári
  • ZS90
    a proci venti
  • iguanodon
    Szevasztok.
    Hátha tud segíteni valaki. Vettem egy új tápot egy chieftec 450w -osat, de mikor játszok kb 10 perc múlva kikapcsol a gép, az előzőnél nem volt ilyen. Lehet hogy ez jobban melegszik mint az előző, vagy ettől jobban melegszik valami pl:proci, pl:pwm(ez mi?) és a tulmelegedés miatt kapcsol ki.
    Segítségeteket előre is köszönöm.
  • ZS90
    háth elvileg szaküzletben rakták össze szóval gondolom jól van rajta, poros nem lehet mert hetente neki esek a porszívóval(persze csak óvatosan), ventiből meg összese 2 fér a házba az meg sztem nem sok, viszont már 2 éves a venti lehet ez a baj?
  • krisz21td
    Hi!
    Azt szeretném megkérdezni ,hogy el szeretném osztani az internetet otthon,UPC-s chello netem van és ehhez milyen routert kellene beszereznem!Láttam már dsl routert meg mindenféle nevüt!Lécc ha vki tud segítsen fontos lenne!Esetleg márka típus jöhet(muszály e cabel v dsl rouetr is jó,meg még nem tom mi az az smc router)Válaszotokat előre is köszönöm!!!!!!!!!
  • Met
    az nagyon sok, nekem a 3 gigás p4 prescott terhelés alatt 60 fok körül van, gyári hűtővel
    lehet túl sok venti van, az se jó ha sok van és rossz helyen
    nem poros a borda? rendesen felfekszik a procora a borda?

akkor vízhűtés kilőve:) marad a folyékony nitrogén:P
  • tomee14
    Hy! Na az lenne, h az egyik ismerősnél ez van: XP professional van, fel akarjuk tenni a Daemon Tools 3.46-ot (magyarítva), és azt irja ki h vmien szoftvert távolitsunk el de nem irja ki melyiket (nincs Alcohol a gépen)! Ez mi lehet? Plz help!
  • ZS90
    hi!
    lenne egy olyan problémaám hogy van egy P4 2,6 Ghz(Northwood) procim egy abit IC7-ben és terhelés alatt 70 fokokat ír ki az everest ultimate. sztem ez egy kicsit sok. gyári hűtő van rajta és azt szeretném kérdezni hogy mi tudnék a tenni a jobb hűtés érdekében?(házventik vannak) és ha nem lehet mit tenni akkor milyen hűtész javasoltok? de pls ne mondjátok hogy vízhűtés
  • zolo15
    csá!!
    nem tudtok valami külföldi honlap cmíet vagy boltot ahonnan lehet rendelni hardvert?
    pls help
  • ffxi
    Pedig nálam minden fordítva van(hogy baszna belé a villám!).

Úgy van, hogy nincs a bios-ban multiplier beállítási lehetőség, se megnézni, 1xűen nem írja sehova(#16181 első mondata)

És a másik, hogy lehet állítani a memórián bios-silag és jumperileg is. De ha eltérő a kettő jócskán. Mondjuk jumper-133 bios-400, akkor fagyás.
  • izb
    természetesen az alaplapon.
    Biosodban tudomásom szerint nem lehet ezt állítani.
  • izb
    Na itt van egy kép egy Pentium prociról.

Ha figyelmesen megnézed,akkor találsz rajta egy 175mhz értéket(system Clock),na az fsb a system bus frekije,és látsz még egy olyat hogy 7,5(multiplier),na az a külső szorzója.
    Ennek a kettősnek a szorzásából jön ki a processzor órajele,ami pedig 1312.5.

És ez a te esetedben 11x133mhz ami 1,47ghz.
  • ffxi
    Jumperolásilag vagy bios-ilag?
  • ffxi
    Csak röviden magyarázd el léccí mi az a fsb és miköze frekvency-hez vagy a RAM-hoz. Léccí!!!44
  • izb
    akkor viszont 11-es a szorzó.hagyd itt
    a memóriák most mennyin mennek?
  • izb
    na de ilyen mélyről?
    Még egy tanács.
    Szedd elő az alaplap kiskönyvét és olvasgasd át figyelmesen,csuda dolgokat fogsz benne találni:)
  • ffxi
    Mert ha az akkor az fsb-m jelenleg 133-on van és ez=1466Mhz-el. Ha feljebb tolom akár csak egy értékkel(134) azonnal legagy a bios.
  • ffxi
    Akó nem az??

Istenem! Vhonnan el kell kezdeni :(
  • izb
    Padre téged se az agyad fog a sírba vinni.
  • izb
    Én csak magamat tudom idézni,mert ez közelebb áll az 1.47 GHz értékhez.

"én a te helyedben maradnék a 166*9 es megoldásnál,és erre jumperelném be a procit manuálisan az ALAPLAPON a leírás szerint. #16182 hozzászólás
    a memóriát meg 333-ra jumpereld az alaplapon."ezt is keresd meg az alapon...
  • ffxi
    Az fsb=ami a bios-ban tuningolom, vmi frekvency ízé?
  • ffxi
    Tisztázzuk azt a memóriát! Van két érték, melyiket nézzem:

(pl. ami most be van állítva nálam a bios-ban)

200Mhz(DDR400)
  • izb
    200-as fsb-vel.
    tehát 200x7,5 az 1500.
  • ffxi
    Még1x eltudnád magyarázni nekem hogyan jött ki a 7.5??? Köszi
  • izb
    Valamilyen alkatrésze az alapodnak felmelekszik.
    mondjuk valamelyik kondi....ez tipp
    e miatt rögtön nem is indul,mert még hevült állapotban van,igy ezek után újraindulásnál mindig alapértelmezetre rakja a bios a lap beállításait.
    Mondjuk van még egy tippem,de az még erősebb,az pedig az hogy alaplapi elemed halódik.ez is egy tipp
  • netrunner
    Sziasztok
    Van egy "kis" problémám. Kb. két hete a gépem instabillá vált (lefagyott, újraindult) először csak játékokban majd később már bármikor. A fura az volt hogy minden ilyen lefagyás/újraindulás után a gép nem tudott bebootolni, csak ütemesen sípolt. Kis várakozás után viszont általában elindult a gép, de kiírta hogy valami safe modba került és a biosba mindig be kellett lépnem majd elmentenem az alap beállításokat különben nem volt hajlandó tovább menni bootoláskor.
    Ez egyre sűrűbben történt, aztán az egyik ilyen újraindulás-majd kis várakozás után, lefuttattam az linux installdvd-n található memóriatesztelőt és már pár perc múlva tizesével dobta ki a hibákat, fél nap tesztelés után már több ezret talált.
    Ezután visszavittem a memóriát a szervízbe, de ott egy egész napos stressz teszt alatt sem hibázott így azt mondták hogy a memória teljesen jó... (a többi alakatrészem már nem garanciális). A memória egyébként fél éve van meg és ezidáig nem volt semmi baj se vele se a géppel.

Tudnátok segíteni? Esetleg volt már valakinek hasonló problémája?
    (A konfigom alul látható)
  • izb
    én a te helyedben maradnék a 166*9 es megoldásnál,és erre jumperelném be a procit manuálisan.
    a memóriát meg 333-ra jumpereld az alaplapon.