64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#16470 Biztos, hogy nem HDD hiba lesz az.
Viszont a puposodo kondenzatorok lehetnek a hiba okai.
A tapot mar mondtam, azt hittem mar letesztelted egy masik tappal. :P -
#16469 Na akkor visszatérve az én problémámra.
Kipróbáltam 2db 512-es samsunggal, és a hiba fenn áll.
Ma reggel megpróbáltam feltelepíteni az XP-t egy régebbi hdd-re, de a telepítés közben/előtt rögtön kékhalált dobott.
(az a helyzet, hogy ez lehet a régi hdd miatt, már csak adattárolásra használom, de emléxem, hogy anno a mostani 120GB-os hdd-n is dobott egy ilyen kékhalált az XP installkor)
Megnéztem a kondenzátorokat, sztem nincs bajuk. 1-2 darabnak ENYHÉN púposabb a teteje, de kb. fél miliméterrel csak a többihez képest, tán még annyi sincs.
Most bios-t frissítek és új nforce drivereket szedek le, meglátjuk használ-e valamit, de egyéb ötletem már nincs, egyre inkább az alaplapra gyanakszom (elfáradt).
Táp nem okozhat kékhalál jelenséget, ugye? -
#16468 Igazság szerint a hibakeresési fázisok nem jó sorrendben vannak: :)
-Minden meghajtó lehúzása
-VGA nélkül elindítás (de ramok nélkül is kipróbálhatod)
-Tápcsere
-Házból kiszerelés, asztalon elindítani próbálás (amennyiben értesz hozzá!!!)
-Szervíz
szerintem :-D -
#16467 Hmmm, igazi "legundorítóbb hibajelenség" szagú sztori :-D
Amit én tennék: Kiszerelném a házból az egész cuccot, mert számtalanszor előfordult már, hogy egy rossz, elöregedett ház valahol letestel és furábbnál furább hibákat generál. Ha így szétkapott állapotban sem indul el, akkor a hiba okai:
-Első körben cserélj tápot! Ha más táppal sem indul, akkor--->
-Húzz le a gépről minden meghajtót, hátha valamelyik drive miatt nem indul el!
-Ha egyéb kártya akad a gépben a VGA-n kívül, azokat is vedd ki!
-Kipróbálhatod VGA kártya nélkül is elindítani, ilyenkor is hibakódot kéne sípolnia
-De mivel nem sípol (gondolom írtad volna, ha hibakódokat sípol) ezért gyanítom az alaplappal lehet gond, egyszerűen elfáradt, vagy akármi más. Ha a ramokkal vagy ram slotokkal vagy egyéb dologgal lenne gond, a lap jelezné a kis hangszórón. (jut eszembe! Ha esetleg a kis belső hangszóró nincs rádugva a gépre, sürgősen dugd rá, hátha elmuzsikál egy hibakódot!!!)
Nekem ennyi jutott eszembe, ha ezek után sem derül ki a hiba oka, vidd szervízbe (de leőtte hallgasd meg itt még miket modnanak a szakik!) :)
Üdv! -
dieselG #16466 Hi all!
Minden szaktudásomat felhasználva már, utolsó reményekkel fordulok ide...
két pc van itthon, az egyik az enyém, a másik meg az irodai dolgokhoz való, meg úgy általában a családé.
Enyémben 1GB ram van, az irodai gépben meg 512mb ram.
Mivel nemrégig nem voltam itthon pár hónapot (külföldön voltam tanulmányúton), ezért, hogy az 1giga ram ne maradjon kihasználatlanul, az én ramomat beleraktam az irodai gépbe, az 512 megásat meg be az enyémbe. Legalább hadd örüljenek az 1 giga ramnak míg távol vagyok:)
Tehát, az este kivettem az 1gigás ramot az irodai gépből, és az újra be az én gépembe, közben meg az 512mb ram visszavándorolt az eredeti helyére, az irodai gépbe.
Hangsúlyozom, hogy az én gépem 512megásan, az irodai gép egy gigásan is tökéletesen működött. Na de most hagyjuk az én gépemet, azzal nincs semmi baj az égvilágon.
512 mega ram be az irodai gépbe, gép bekapcs. Se kép, se hang.. mintha nem is lenne a memória bedugva. Mindhárom DIMM slotnál próbálkoztam, cmos reseteltem, mégmindig semmi kép, csak a gép megy, zúgnak a ventillátorok, kavarják a porszemeket..
Még az 1 giga ramot is bedugtam az irodai gépbe, hátha rossz lett az 512mega ram vhogyan. De nem... azzal is ugyanúgy viselkedik. 512mega ram be az én gépembe, tökéletesen műxik..
Közben megint cmos reset számtalanszor, tápkábeleket és ata kábeleket variáltam, semmi eredmény. Még a procinak a hűtőbordáját is kitísztitottam, hátha már nem kapott zoxigént a proci, mivel tényleg már elég poros volt, és ez lehetett a baj.. de ez se vezetett megoldásra.
Már a hajamat tépem az egész istenverte...
Mindenesetre fél napra kivettem belőle az elemet, hátha nem volt elég a cmos reset se.
De egyébként mi lehet a baja?
Irodai gép konfigja:
ASUS p4s800
Celeron 2600
512mb ddr
ati radeon 9200
maxtor 80gb winyó
lg cd/dvd iró
19" lcd monitor
Hát kéremszépen, hálás köszönettel fogadnék el bármilyen segítséget.
Előre is köszi! -
xtimer #16465 nah srácok, köszön szépen hogy segítettetek, télleg a táppal volt a gond, megvariáltam a tápkáveleket és most már minden visszatért a régi kerékvágásba és a pénztárcám sem lett üresebb, szal még1x köszönöm szépen -
#16464 Ezek 333-as ramok, szal ezzel nincs gond.
A kondi jó ötlet, rájuk nézek majd! -
#16463 Akkor nezz ra a kondikra is nem e lathato rajtuk faradas esetleg kicsapodott elektrolit stb.
Amugy volt nalam is Kingston ami egy NF2-es lapban nem ment 400on annak ellenere, hogy nem 333as volt.
Csak 333on volt hajlando ujraindulas nelkul menni a gep. -
#16462 Oks, akkor nézek másik ramokat a gépbe.
Amúgy Kingston + Infineon ram kombó van benne (ami tudom, hogy elég gázosnak hallatszik, de már 2-3 éve csont stabilan ment a gép ezekkel a ramokkal) :-) -
#16461 szerintem is ram lehet. -
#16460 JA es azert nezd meg a proci nem melegedik e tulontul a 2500-s Bartonok azert elegge melegedtek a nagyobb cache es a meg regifajta gyartasi technologia miatt. -
#16459 Pedig leginkabb Memoriahiabra gyanakodnek igy elsore.
Utana johet a tap majd a tobbi cucc.
Memoria teszt nem sokat er, ez Borgnal is kiveseztuk multkor es vegul neki is ilyan nyugje volt, mint kiderult.
Amugy a Nforec2-es lapok igencsak kenyesek voltak a memoriakra.
Probalj valakitol kerni egy masik RAM-ot lehetoleg valami markasabb gyartotol es probald azzal. -
#16458 Sziasztok!
Lassan a tudásom végére érek, de szeretném tisztázni a dolgokat, mielőtt komlyan szétkapom a gépem.
Szal adott egy nemrég -sokadjára- újrahúzott SP2-es XP hun.
A jelenség: sorozatos kékhalál, majd utána azonnali restart.
A hibajelzés mindig más, legutóbb vmi memory manager-re, de egy rakás egyéb mindenre hivatkozik, sajnos most nem tudom az összes hivatkozást fejből sorolni.
A hiba leginkább VEGAS (vagy Ulead video editor) által készített videóklipp RENDERELÉSEKOR adódik. Olyankor 10ből 10szer kékhalál + restart a jelenség.
De most már előfordult, hogy sima outlook 2003 levelezés közben is ilyet produkált (esetleg restart nélkül).
A memóriát már mindenféle verzióban kipróbáltam, két 333-as modulom van, de akármelyiket hagyom benn, mindig ez a végeredmény. Új ram-ot még nem próbáltam bele, de én kizárnám a ram hibát.
Memteszt programmal leteszteltem órák hosszat, nem talált hibát. A gép akár több napig megy magában és tölt le, szal amúgy stabil.
Én mostmár a HDD-re gyanakodnék, de kiváncsi vagyok a szakik véleményére is!
A konfig: 2500 barton, Soltek Nforce2-es lap, 512 + 256MB DDR 333-as, 120GB Samsung - IDE csatornán, Radeon 9800 Pro 256.
Nincs tuningolva, minden defaulton van a biosban.
Igazán hálás lennék 1-2 szaki véleményére, amit előre is köszönök! -
#16457 ezt nézted? -
#16456 Miert megy tonkre az alaplapom amikor egy orszagbol(220v 50 hz magyar) a masikba(230v vagy 240v 60 hz?,ciprus) viszem a gepet...??? Ket honapja irorszagbol magyarorszagra vittem a gepet es a masodik beinditas utan hibauzenetek, kekhalal, majd folyamatos reset mielott a windows betoltene..!!!! Vettem egy profi tapot aktiv fpc?? stb, uj alalplap(szerviz mondta meghalt) es ujra szep volt minden amig ki nem hoztam ciprusra, masodik beinditas ujra hibauzenetek, kekhalal, majd folyamatos reset mielott a windows betolt....!!!!!! A tapon rajta hogy 200-240 v 50-60 hz...!!! MI A F@SZOM VAN????!!!!! konfig:asus p4p 800 e deluxe, tap Chieftec 420 nem a fos szeria, abit radeon 9900 xt vivo, pIV 2.8 478 socket, 1 giga ram....Thx.... -
#16455 Ne felj, mire "elkopna" addig mar a 4. procit fogod elfogyasztani. -
izb #16454 ha megfelelő a hűtés,akkor semennyire sem. -
Nufy #16453 Sziasztok!!!
Lenne egy nagy kérdésem. Nekem van egy Celeron 2,4Ghz-es procim, és ha azt felhúzom 3 Ghz-re, akkor milyen mértékbe károsodhat a proci teljesítménye?
Megnéztem, folyamatos használat után se megy a proci hőmérséklete 42C fok fölé -
#16452 Hali!
Olyan problémával állok szembe h van egy Asus P5GD2 deluxe alaplapom, szeretnéma biost frissiteni mert elég régi már szegényke! Le is töltöttem az Asus oladlárol a legujabbat ehhez a tipusho de afil .rom kiterjesztéssel szerepel és nem tom mit is kezdjek vele!
Ehhez kérném a segítségeteket!
Köszi szépen elöre is! -
#16451 Nem igazan birjak a nagyfelbontasokon a megfelelo frekvenciat.
Ilyen erovel akar vehetsz 19"-os HP Compaq S9500 is brutto 28K-ert.
Ez kepvisel ugyanolyan minoseget mint a kozel 50k-s LG F920B Flat 19".
Mondjuk 50K-ert en mar nem vennek CRT-t semmikeoppen.
Hiszen lehet kapni kicsivel mar 60K folott 19" eleg turheto minosegu LCD monitorokat is. -
Ferencz István #16450 Kösz a válaszokat! Még egy kérdésem lenne, hogy az LG Flatron-okról mi a véleményetek? Természetesen CRT-ben. Jobbak mint a Samsungok? Mert egyik haveromnak van egy LG Flatron T710B-je és az is elég jó. -
#16449 ha jól látom 40 rugóba kerül. Hát én tuti nem adnék CRT-ért már annyit ha játszani kell, de persze ez a te döntésed, csak mondtad nagyon zsé nincs rá, akkor én okosabb lennék és azt tenném amit lentebb írtam.
de ha megveszed biztos szép, mert 40be kerül meg Samsung szóval ;) -
#16448 a Samsungok nagyon jó kis monitorok... tökéletes a játékra...
ha lehet és van pénzed vegyél 19"-os monitort...az sokkal jobb játékra... -
#16447 Hali!
Olyan problémával állok szembe h van egy Asus P5GD2 deluxe alaplapom, szeretnéma biost frissiteni mert elég régi már szegényke! Le is töltöttem az Asus oladlárol a legujabbat ehhez a tipusho de afil .rom kiterjesztéssel szerepel és nem tom mit is kezdjek vele!
Ehhez kérném a segítségeteket!
Köszi szépen elöre is! -
Ferencz István #16446 De akkor mégis melyik márkát? Nekem CRT-ben a Samsung SyncMaster 797MB-ot ajánlották. Játékra ez jó? Vagy mégis melyik CRT ideális játékra? Mert most van egy Samsung SAMTRON 76E moncsim, de nem a legszebb a képe, ezért akarom cserélni, de TFT-re nincs pénzem. -
#16445 attól függ mennyi zséd van, mondjuk én CRT-t újonnan már nem vennék az tuti. szép moncsikat használtan olyan 10K körül lehet kapni, pl DELL-t. nekem is az volt. 17-eseket meg talán még olcsóbban. újonnan normális CRT-k ha nem vagy bejáratos nagykerekbe olyan 25-30 körül mozog. szóval sztem most vegyél egy használt CRT-t és egy év múlva vegyél egy LCD, sztem,
saját vélemény. -
Ferencz István #16444 Hy srácok!
Tudnátok ajánlani egy 17"-os, szép képű CRT monitort? Elsősorban játékra kellene! -
Inquisitor #16443 64 bitet elvileg csak az utolsó generációs Matrox kártyák tudnak, egészen pontosan 48 bitet ... de az azért (is) olyan drága amilyen, meg játékra már lassú. -
Inquisitor #16442 "Az mitől lehet, hogy a windows eszközkezelője 6600Gt-nek látja a kártyát az nvidia drivere meg valami GO 6600-nak?"
Aham, véletlen nem Inno3D kártyád van?
Azok közül van pár selejt, amibe rossz Bios van égetve, és ebből nagy szívások vannak ... -
#16441 kösz -
dara #16440 A 128 bit a memóriavezérlőjének a szélessége. Semmiféle kapcsolatban sem áll a 32 bites színmélységgel. Utóbbit a feldolgozóegységek szélessége határolja be.
(A CPU-d is 32 biten használod tipikusan (bár vannak már 64 bites CPU-k és oprendszerek is), viszont a memóriavezérlő 64 vagy 128 bites. Előbbi a Single channel, uóbbi a Dual channel esetén igaz. Ha esetleg ECC-s RAM-okat is tud kezelni, akkor már 72 és 144 bites.) -
#16439 Az mitől lehet, hogy a windows eszközkezelője 6600Gt-nek látja a kártyát az nvidia drivere meg valami GO 6600-nak? -
#16438 128 bites
a dobozán az van.akkor mért csak 32 bittel lehet futtatni?ez az utolsó kérdésem ígérem -
#16437 Hello!
Az mitől lehet, hogy ma cseréltem le egy ATI Radeon 9250-est egy Geforce 6600GT-re a legújabb driver van fent és az a probléma ha játékot indítok el akkor vagy lefagy a gép vagy újraindul? Az előfordulhat, hogy a registry-ben még maradt ati driver? Lecseréltem a 300W-os tápot 400w-osra újra telepítettem a windowst és a játék betöltése után még mindig lefagy vagy újraindul a gép. Valaki segítsen mert megőrülök. -
#16436 hát van egy ikon a tálcán ATI-s.és ott ez van -
xtimer #16435 gondolom olyan alkalmazásban akarod futtatni ami nem ismeri a 64bitet vagy tévedek? -
#16434 bocs h hülye vagyok de elvileg ha 64 bites a vidikarim akkor 64-en lehetne futtatni?mert nekem csak 32-n engedi
-
xtimer #16433 nekem mikor 9600xt-m volt akkor nem fért össze az asus alaplammal(azaz a via chipset-et nem komálta) -
Dévids #16432 hello nem tudjátok mi a baj tudom nem mai a gép
de néha ha jáccok betöltés közben ujra indul a gép pl a FEAR. menne tökéletesen 640x480 ason de van hogy több játéknál is fogja magát és ujra indul
A GÉP:
AMD athlon XP 2200+
768MB ram
Codegen 300 Wattos táp
AtiRadeon 9600XT
Asus alaplap
remélem tudtok segítei. -
xtimer #16431 szal akkor a táppal van a gond?