64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • karancslapu
    Leirom:Mistrál szerviz hibaleirás:fagyasztja a gépet 3.3v helyett 2.8v-tad le.Ettöl még elindul !
  • xtimer
    amugy ezek a problémák tegnap délután folyamán kezdődtek
  • xtimer
    épp az imént fagyott le újra a gép, persze nem volt ekkor már rákötve az olvasó...de most úgy fagyott le hogy a monitor el is sötétült, persze jelezte hogy kap naftat, de kép nem volt
  • Met
    IC7-es lap chipjén meghalt a venti, elég rá egy nagyobb borda (Zalmant nézegettem) vagy ventis kell mindenképpen?
  • [Jakuza]
    Mindegy a tap problemat nagyjabol letudjuk tesztelni, ha a felesleges vinyokat, egyeb driveokat lekotod, az is talan segithet.
    Ezek a rendszertelen ujraindulasok elegge tapgyanusak, viszont a monitor hogy nem kap naftat az inkabb a VGA ellen szol, bar meg ebben az esetben is lehet taphiba.
    S mivel nem valami nagy markas tapod van siman elofordulhat, hogy nem tud leadni a VGAnak megfelelo kraftot.
    Ugyebar a 12V-bol allitja elo a 3,3v agat (5v is) es bizony hiaba a 400Wattnak feltuntetett tap, ha a minosege gyenge nem fog megfelelo aramot adni azokon az agakon le es bizony elofordulhat rendszertelen fagyas.
  • xtimer
    Deluxe a táp típusa, novemberben vettem :P
    most lekötöttem róla a dvd olvasót, így most fut a gép, de kitudja meddig
    jah és most jut eszembe, hogy még ilyenekt csinált hogy 10 perc működés után újraindult, aztán volt hogy bekapcsolásnál nem adott a monitornak naftát, volt olyan is hogy ütemesen pittyeget a gép, bocs hogy most mondom el ezeket, de csak most jutott eszembe :)
  • [Jakuza]
    Ja nincs PCI-s VGAd. Kar, illetve ejnye bejnye.
    Adok kolcson ha kell teszt miatt vagy esetleg rosszul elsult BIOS frissites miatt megtartottam egyet. :P
    Tap tipusa ? Codegen ? :P
  • [Jakuza]
    Igen az a molex csati.
    Probald ki azert egy szimpla VGA-val jo ? :P
    Valahogy mostanaban az Inno kartyakrol olyan sok rosszat hallottam.
    Legalabb akkor ki tudjuk zarni, hogy az e a bunos.
  • xtimer
    lekötök egy vinyót a gépről, megnézzük működike
  • xtimer
    a tápom az 400wattos, hát perkop nincs pci-os vga-m, sőt semmilyen fölös kártyám nincs, most így nemtom mi az a molex csati, de ha arra gondolsz hogy a tápból jövő kábel van-e rádugva akkor igen, van rá dugva
  • [Jakuza]
    Az Inno sem melegedik tulontul ?
    Amugy ehhez a CFGhez nem art mar 400Wattos tap, de min 350es a 6600GT miatt.
    Amugy rosszul latod, elindulhat a gep taphibanal is csak, mivel vagy nem adja le a 3,3V agan a megfelelo feszt, vagy nem tudja ellatni a megfelelo craftal a hardvereket, akkor surun elofordulhat fagyas.
    Ez meg a jobbik eset, a tap magaval ranthatja a gepben levo osszes hardverelemet.
    Amugy en a helyedben leszukitenem a fagyas okat, beletennek egy PCI-es regi VGAt es ugy neznem hogy belefagy e a BIOSba ugyis a gep.
    Ha nem akkor vagy a VGA melegedik, vagy a tapod keves es igy leszukitetted a keresest.
    Amugy a VGAnak adtal a molex csatin keresztul aramot ?
    Mert amiatt is elofordulhat a fagyas.
  • [Jakuza]
    Jol erted.
  • xtimer
    egyik cuccnak se sértültek a kondijai, hűtés is rendesen műxik
  • xtimer
    ez egy asus a7v8x alaplap ,AMD 2400 XP, 512mb 400hz memo, innon3d 6600gt
  • karancslapu
    CSak még egy a táprol vadi uj gépet raktam össze egy hónap után néha lefagyott később lelassult,nem kis időbe tellett még kideritettem ,hogy terhelten le esett a feszültség és elkezdett ingadozni.A Mistralban csak ránéztek és közölték ez széria hiba.450w-os 12000e.ft volt.szerintem 15000ezer alatt nem szabad kockáztatni mert a sok bosszúság az egy dolog de a haveromnak egy gagyi táp mindent vitt!
  • Dr.Tápfesz
    Tehát ha van egy SD -kártyán ilyen szoftver akkor futtatható. Jólértem ?:)
  • xtimer
    azt épp megnéztem, én is arra gyanakodtam először de nem, 40Cfokos volt, táp hibát nemtom elképzelni, ha az volna a szar akkor else indulna a gép nem?
  • Dr.Tápfesz
    Hűtéseket nézzd meg és a kondenzátorokat a lapon és a vga-n!!
  • [Jakuza]
    Szerintem meg hutes, vagy taphiba, de szvsz inkabb az elso.
    Jo lenne ha megnezned a BIOSban a processzor homersekletet, mielott lefagy.
    Amugy milyen CFG-rol van szo ?
  • xtimer
    én is azt szeretném hogy azzal legyen a gond, mert arra még van fél év gari :)))
  • karancslapu
    Legtöbb estben a videókari tesz ilyen csúfságokat!
  • xtimer
    Hali!

Nagy gondban vagyok, tönkre ment a gépem, vagyis hát annak a jelét mutatja hogy valami tönkre ment benne :)
    Ilyeneket csinál hogy bootolás után lefagy, vagy bootolás közben, biosban ha benne vagyok, ott is megfagy egy idő után, de van amikor bírja 1 órát fagyás nélkül...teljesen tanácstalan vagyok, lehet valami vírus? vagy valamelyik alkatrész ment tönkre?
    tud valaki mondani valami javaslatot hogy mi mehetett tönkre?
  • [Jakuza]
    Igen.
    Van ahol arulnak is ilyen szoftvert SD kartyaval egyutt.
    En pl mulkor egy 512es kartyat lattam IGO jogtiszta szoftverrel 29990Ft-ert.
  • Dr.Tápfesz
    Hali. Nembiztos hogy idetartozik a dolog , de PDA-s infós forumot nemláttam igazán. Azt szeretném tudni hogy ha vennék egy
    http://www.pdamania.hu/shop/shop.php3?do=2&catalog_id=113&prod_id=29277

ilyet, akkor ha sd kártyára feltöltök egy navigáziós szoftvert (IGO , Aeromap) Akkor az futtathatóe ?
  • [Jakuza]
    Elmeletileg, de csak ha olyan a huto foglalata, ami a CPU melletti alaplapi lyukakba mennek.
    Multkor egy ilyen gyari Intel hutot tettem be egy LGA775-s lapra, igaz elotte a ventillator keretet lekellett szednem a laprol.
    Vagy a masik lehetoseg a ZALMAN - CNPS6500B-AlCu (Socket 423, Socket 478)
    vagy a ZALMAN - CNPS6500B-Cu (Socket 423, Socket 478)
    Ezeket meg mai napig lehet itthon is kapni.
    Mistralban most a CU (tiszta rez) br 3000ft.
  • izb
    Lehet hogy erősebb,bár ezt erősen kétlem,de én chiefteket egy Thermaltake ellenében bizton állíthatom,hogy soha nem vennék...
  • dzsolo
    Sziasztok lenne gy kérdésem vagyis problémám. Nem vagyok valami nagy hozzáértő a Tmához. Szóval van egy 423-as Socket foglalatu alaplapom benne a proci P4-es 1.7Gh-es 1.9Gh-en jár de nem ez a probléma. Csapágyas lesz a hütőm és ujta szeretnék. De a boltokba csak 478 astol indulnak a hűtők pl primericooler (azt néztem ki). Voltam a boltba erre azt mondta a csávo hogy már nem gyártanak rá hűtőt és cseréljem le csak a ventillátort rajta de én uj hűtőt szeretnék mert ez már hangos. A konkrét kérdésem S423ra rámegy e a S478-as hűtő? Furás faragás nélkül.
  • Inquisitor
    "Használtam ezt a driver cleanert, de most sem megy."
    Ez mit jelent, hogy használtad? A te esetedben le kell elösször törölni az összes ATI komponenst. Ezután természetesen le kell törölni az NVidia drivert is! Majd ezután feltenni valami friss drivert.
  • Inquisitor
    Akartam venni 0009-est, de valaki azt mondta, hogy a Chieftec 420-as tápja erősebb, mint a TT 500W-os tápja :(
    Igaz egy árban láttam őket ...
  • [Jakuza]
    Igen szar.
    Keruld messzirol.
    En a helyedben vennek egy sima 6600-at tudom nem olcso 17k de legalabb az megeri annyiert.
    Vagy ha nem szeretnel annyit kolteni, csak 10k korul, akkor vegyel egy 6200ast.
    De arra ugyelj, hogy 128bites legyen es ne legyen a neve utan TC.Ez a kartya azert merfoldekkel jobb mint az altalad leirt 9250.
    Igaz azert nem egy sebesseg bajnok ez sem.Viszont ha a nv43 magra epul, akkor nagy valoszinuseggel lehet moddolni es akkor 10k korul kaptal egy 6600 teljesitmenyu kartyat.
    Az uj nv44 magra epulo kartyaknal mar sajnos nem megoldhato a modolas a Rivatunerrel. Ha van szamitastechnikai boltban dolgozo ismerosod, akkor meg tesztelni is lehet, hogy melyik kartya modolhato. Ha nincs az pech.
    De ha modolhato akkor megeri megvenni ennyiert.
  • HG
    Ja? És Soltek 75DRV-X a típusjele, Via chipsettel, 266 -os DDR rammal ( 512 Mb )
  • HG
    Szia! Igen, előzővel jól ment. Azért gondoltam, mert lehet, hogy hidegen nem tud elindulni, aztán picit felmelegszik, akkor már kevesebb fesz is elég neki. De csak találgatás, más ötletem nincs már.
  • jbal
    köszi.hát akkor jáccok a Radeon 9250-essel.
  • izb
    szerintem semmi esély.
    Ott írja hogy mi kell.
  • jbal
    tudom h csak netezésre meg ilyenekre jó
    de ha azt mondom játékra?
    aminek a gépigénye:
    P3 800 MHz 128 MB RAM Geforce 3 vagy Radeon 8500
  • izb
    Mire kell?
  • jbal
    vki?
  • izb
    márkásból elég.
    Thermaltake mondjuk itt 14700,-ft
    W0008R 420W
  • Örm
    A 15 még belefér, de milyet érdemes venni és elég a 400-as?
  • izb
    Akkor szerintem még spórolj egy keveset,mert 15 ezer alatt én nem vennék tápot.