64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#16510 Intel + millió ram -
#16509 CSő!
Sztetek egy főleg Photoshop-ra használt gépbe (tehát semmi game, semmi renderelés, only net) milyen proci a legideálisabb? -
#16508 dual procit nem tudod kihasználni, szal több ram és jobb VGA miatt az AMD -
#16507 Hello
1. AMD 3000+, 2x 512MR RAM, X800GTO
2. Pentium D 2.8 Dual-core, 512 MB RAM, sima 6600
Melyik jobb? -
#16506 Igen de nezd meg a muanyagpockot (Jumpert) ami a hatuljan van az ironak, hogy ugyanoda keruljon, ahol a regi olvasonal volt.
Eleg ha szembe forditod magaddal mindkettot es ugyanugy teszed az irora is a jumpert, mert szabvanyositva van a CD/DVD olvasoknal ill. iroknal. -
#16505 jumper (a kis műanyag pöcök hátul) legyen master és a kábel végén legyen. -
susubaba #16504 Sziasztok!
Az unokaöcsémnek szülinapjára vettem egy lg dvd írót.
Én szeretném kicserélni neki.A régi dvd olvasoról csak egyszerűen le kell venni a tápkábelt és a másik széles foglalatú kábelt lehuzni?
Vagy mást is kell csinálni méég?
Réka -
paladin95 #16503 Hy all! Tv-tuneres probléma: most vettem egy Avermedia M150-est, s nincs a kártyán sem jack-es, sem a sima 4-tűs csati, amivel hozzá tudnám kötni a hangkártyához, csak egy nagy, fehér 10 tűs csati, amit nem tudom, h miféle kábellel és hogyan kéne a hangkareszhez aplikálni. Simán csak a PCI slotba bedugva és Dscalerrel vagy ChrisTV-vel kép van, de hang semmi - ezért gondolom valahogy össze kéne kötni a tunert és a hangkareszt. Valakinek valami ötlet? -
dara #16502 Ha érdekel egy komolynak mondható konfig valódi, azaz mért fogyasztása, akkor ezt kell megnézned.
A netes számológép nem való semmire. -
#16501 Képfrissítés mennyire van belőve? 60Hz? Ha nincsenek nagy igényeid, játékra még megfelel egy 17"-os Samsung. -
#16500 akkor maradj egy 17" samsung monitornál ...ott kristálytiszta a kép még mozgás közben is.... -
#16499 Nekem 350-es Coolink tápom van, és nem vagyok biztos benne, hogy bőségesen elég lenne a konfigomhoz, egy netes kalkulátor szerint olyan 320-as érték jött ki, de ez éppen, hogy benne van. -
dara #16498 A gép csak annyi energiát vesz fel, amennyire szüksége van. Illetve valamivel többet, a tápegység hatásfoka miatt. Egy minőségi 350W-os tápegység bőven elég egy átlagos konfighoz. -
#16497 moncsi -
#16496 Nekem is 76E van. Tény, hogy nem a legjobb mincsi, de ilyen gondok nincsenek, mint amiket Te írsz. -
#16495 Nem annyi a fogyasztas.
-
#16494 elvileg nem de valamennyit biztosan fog nőni -
Ferencz István #16493 Hy all! Megint monitorral lenne kapcsolatos a kérdésem.
Na szóval számolgattam a zsét és nem igen jön ki nekem LCD-re, mert május körül egy teljesen új konfigot is veszek. Úgyhogy max sztem CRT-t vennék.
De vmi játékra valót, mert a mostani moncsim ha bármilyen játékban a képernyő megmozdul vmelyik irányba akkor nem azt mondom hogy homályos de nem is tiszta a kép, a szememet ez meg bántja, olyan mintha távolabb kellene ülnöm de ha távolabb ülök akkor is ugyanez a szitu úgyhogy nem valami játékos moncsi az enyém(SAMTRON 76E). Na szóval az lenne a kérdésem hogy melyik a legjobb CRT játékra ami még nem túl drága, max 35K.
-
#16492 Lenne egy amatőr kérdésem. Adott mondjuk egy 350-es táp, ez 350-es áramfogyasztást jelent? Szóval, ha veszek egy 500-as tápot, akkor jócskán megnő az áram fogyasztás, még akkor is, ha a konfigurációmnak nincs ekkra igénye jelenleg? -
#16491 Hello! Megint húztam a 9800 pro-m on a riva tuner progival. Vettem a memóriákra hűtőbordákat, és még mellette fúj egy 8 centis venti. Amikor elindítom a 3D markot akkor még mindig szemetel a kép. Nem lehet, hogy plussz feszültséget kéne adni a kártyának?? -
#16490 Ha ramhalgatsz akkor rafizetessel egy jobb minosegu VGA-ra csereled azt a szart.
Nem is ertem miert kell ilyen gagyi termekeket vennetek nehany ezres kulonbozeteert.
Vagy problemakkal korbebastyazva erzitek jol magatokat ?
En azt mondom fo a nyugalom, es ezert inkabb kicsit tobbet fizetek, ha kell. -
#16489 Ha hűtőt cseréltek és tényleg nincs húzva, akkor a hűtő felszerelésekor hibáztak. Pl. az sem kizárt, hogy a GPU-t lesarkazták… az szokott ilyen hibát produkálni. -
#16488 Miért raktak rá nagyobb hűtést?
Ha nem te kérted akkor lehet már ezzel a problémával már visszavitték egyszer nekik és azért raktár rá hátha rá tudják sózni valakire. -
#16487 Lehet driver hiba is de valószínűleg hűtés vagy a videókártya memóriája rossz -
Szirob #16486 Segítséget kérnék videókártya probléma miatt. Alábbi konfigom van: 3 Ghz P4 prescott, Abit ic-7, 512 ddr ram, Geforce 6600 Gt 128 mb ram Inno 3d. A játékok lefagytak majd később felrobbant és garanciálisan kicserélték a kártyát egy új Geforce 6600 Gt 128 mb ram Inno 3d-re. Ezzel az új kártyával pedig vilódzik a kép, fehér csíkok jelennek meg, minden játék játszhatatlan, de windowsba semmi baja. Egyik kártyát sem húztam, nem tuningoltam, sőt a mostanin nagyobb hűtő van, amit a boltban szereltek fel. Mi lehet a gépemmel? (driver hiba kizárva a legfrissebbet használom). Előre is köszönöm! -
dieselG #16485 Köszi a segítséget:)
Minden lehetséges fázist megpróbáltam, de nuku eredménnyel.
Most éppen a szervízből írok, meghalt az alaplap, mint ahogy sejtettem... 18ezer ft-ért kicserélik az alaplapot egy MSI 8652-neo2-v -re (nem biztos h ez, fejből írtam:))
Hát eddig tartott a kálváriám. -
#16484 Csokkentettek, csak itthon nem erzed sajnos.
Mivel most a hazai piacon a legjobban meno processzor arra teszik ra leginkabb a kis es nagykerek a hasznukat.
2 honappal ezelott megneztem a kinti arakat es elhulve tapasztaltam, hogy 30%-al olcsobb kint a X2 3800+ mint itthon.
Most mar idehaza is csokkentek valamelyest de meg mindig kozel 20% a kulonbseg meg mindig. -
Inquisitor #16483 Szerintem elég nagy pofátlanság, hogy 2005 óta nemhogy csökkentek volna az AMD64 árak, de még nőttek is ... legalább is nekem úgy tűnik. -
#16482 ?
En meg nem lattam br 26k-nal olcsobban 754es nem Sempron procit.
A 3000+ Sempron van pont 20k korul. -
#16481 persze, nem is venni akartam egyből új tápot, hanem kölcsibe szerezni ;) -
#16480 Azert eloszor teszted le, hogy uj tappal lefagy e a gep, mert mint mar mondtam elofordulhat a kondenzatorok elfaradasa miatt is a jelenseg. -
Inquisitor #16479 Elég drágák, s754-es 3000+ procit láttam 20e körül. (Nem Sempront!) -
Inquisitor #16478 Ha sok a pénzed és kihasználod a HT-t, akkor Intel P4. Ha nem túl drágáért szeretnél egy jó teljesítményű, játékhoz kiválló procit, akkor AMD64. -
argo001 #16477 szerintetek milyen processzort vegyek? AMD vagy Intel? -
argo001 #16476 köszönöm -
#16475 árak -
#16474 "De lehet attol is, hogy nem tud megfelelo teljesitmenyt leadni es amikor a processzor maximalis teljesitmennyel dolgozik,"
Ez szvsz lehet probléma, hiszen renderelésnél igencsak izzad a proci, szal aszem új tápot fogok beszerezni nagyon hamar!
Köszi a helpet! -
argo001 #16473 nem tudjátok, mennyibe kerül egy (S939) AMD Athlon 64 3000+ proci?
és egy AMD Athlon 64 3200+? -
#16472 Ebben a formaban a kerdesed egy kisse bugyuta. :P
De lehet ezerfele oka, pl fesz ingadozas miatt nem mukodik rendesen valamelyik hardverosszetevo es sorolhatnam tovabb.
De lehet attol is, hogy nem tud megfelelo teljesitmenyt leadni es amikor a processzor maximalis teljesitmennyel dolgozik, vagy egy masik hardverelem nagyobb teljesitmenyt akar felvenni a taptol, nem tudja kiszolgalni mar.
-
#16471 Ejjj, nincs másik tápom, ramokat tudtam most csak szerezni :-/
Na akkor a táp lesz a következő, aztán ha azzal sem oldódik meg, akkor lapocs cserélek.
Amúgy a táp miért okozhat kékhalált?