64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Zealot
    Sziasztok!

A szomszédomnak van egy kis probélma a hdd-jével. Konkrétan egy WD Caviar+ 24300 modellről lenne szó. Elég régi darab, úgy 6-7 éves lehet. Mindössze 4311,9 MB a kapacitása.
    Szóval az a probléma vele, hogy furcsa kattogó hangot ad ki már a gép elindításától kezdve, és sokáig is indul el a gép. Aztán elhagyja a kattogást és elindul a windows. (98, de kipróbáltam egy új gépben XP-n is uez.) Amikor nagy nehezen eilundul, akkor megy, vissza is lehet olvasn iróla az adatokat. De közben is amikor egy ideig nem használom mondjuk a d meghajtót, és rákattintok, először kattog egy párat és csak úgy indul.
    Mi lehet a baja? Vagy már a végét járja?
  • czky
    Nézz itt körül!
    Amúgy az nvidia.com ról nyugodtan letöltheted a drivert, rendesen fog vele műxeni.
  • Rauchr
    Sziasztok!
    Sürgősen driver kellene egy NVidia Geforce4 MX4000-es videókártyához. Néztem már csomó helyen, nvidia.com-tól kezdve drivers.hu oldalakig, de őszintén szólva amiket találtam azok sztem nem ehhez jók. Ha tudtok valami linket, vagy hogy honnan szerezhetnék drivert, please help!
  • NeoMaN
    :D
  • izb
    ennyi volt...
  • FecaA
    Sziasztok! Sikerült hozzájutnom egy 1280*720-as 70 cm-es LCD panelhez. Se elektronika se semmi... Csak LVDS bemenet Szeretném megcsinálni(tatni) a burkolatot, majd belerakni egy VIA EPIA SP13000-as alaplapot + notebook DVD író , valami kicsi notebook vinyó, meg stb. Szóval egy komplett házimozi PC. Lenne egy-két kérdésem és szeretném kérni a segítségeteket az ügyben.

Tehát írják, hogy opcionális az LVDS kimenet. Mi van, most van vagy nincs?
    Van rajta egy PCA Port, aminek a segítségével elvileg lehet sokcsatornás hangot kivezetni. Hogyan?
    A DVD meghajtó függőlegesen állna, szóval szeretném megtudni, hogy van e olyan notebook DVD író, amibe így is bele lehet helyezni a DVD-t? Mármint úgy, hogy döntve jönne ki a tálca, tehát vízszintesen.
    Jah és lehet PCI ''hosszabbító'' kábeleket venni? Mert a PCI slotjába a lapnak szeretnék egy USB bővítőkártyát rakni, de ha csak simán belerakom, akkor ügye túl vastag lenne a TV, szóval el kell döntenem. Tv-t nézni meg majd egy USB-s TV tunnerrel fogok.

És legvégül:
    Egyáltalán normális vagyok én ezzel az ötletemmel?

Különben eredetileg egy LCD Tv elektronikát akartam belerakni, de sajnos nem tok szerezni olyat ami kezelné az ilyen paneleket... még megkérdeztem egy TV elektronikai shopban, hamarosan válaszolnak, ha nem tudnak szerezni, akkor marad ez az őrült ötlet... Kül valahogy megoldható, hogy arra az LVDS csatira kössek egy ''dobozt'' amin már olyan bemenetek vannak amiket a hétköznapi életben is használunk?
  • NeoMaN
    Na mivan?
  • Sgtfathi
    Nem-nem a láb behajlott, de a többi helyén volt .Mindjárt póbálom az én lapomba.....
  • NeoMaN
    Nemtudom.
    Derékszögben, full behajlott az egyik láb?
    Helyén van még, nem tört le?
    Ha nem tört le akkor van esély arra, hogy még műxik, és simán lehet, hogy csak azért nem volt az öcsédnél se kép se hang, mert még az alaplapra is rosszul csűrte rá a power-on zsinorkát.
  • Sgtfathi
    Szóval lehet e a lapomnak baja ha kipóbálom a procit?
  • Sgtfathi
    Hát igen, nem szarolt nem húzta fel a ki fém pálcát (Ami betolja a slot-ba) hanem ugy bele és kész!!
  • izb
    na meg aki ilyen az meg is érdemli....
  • NeoMaN
    erre nem tudok mit mondani...
    A cpu vagy bepottyan a helyére vagy nem. Ha nem, és valaki mégis benyomja az...

szvsz meghaaalt
  • Sgtfathi
    Helo! lehet hülye kérdés de muszály!: Az öcsém belerakta a gépébe a procit A643000+
    és az 1-ik láb elhajlott, rá a cooler,és persze meg se nyikkant.Levettem a coolert ,visszahajtottam de ugy se megy. A kérdésem : ki kellene próbálnom az én lapomba a procit,de nem lesz baja a lapomnak???ugyanis most nem tudjuk mi romlott el.Proci vagy az alaplap?!
  • acsati
    aha... gondolom akkor az nagyobb vmivel de akkor a csatlakozoja olyan mint a sima sata-é?
  • NeoMaN
    sztem semmi, csak az ELMÉLETI átviteli sebesség
  • acsati
    Hellotok!
    Lehet nem ide kéne írnom de megprobálom. Azt szeretném kérdenzi hogy mi a különbség a SATA és a SATA II csatlakoztatásu vinyok között? Más a dugoja?
  • zolo
    Hello!
    1.Aláírásban ott a konfigom.Ha én ebbe tennék vagy egy 6600gt-t v.6800gs-t v. 7600gt-t/attól függ majd nyáron melyik lesz agp-sben és az árban/elbírná-e a 300wattos tápom?
    2.A processzornál mennyire számít a cache?Mert a mostani l1 64kb-s az l2 512kb-s és 1400-on megy.Melyik megoldás gyorsítaná jobban a gépet?:
    Ha a processzort felhúzatnám min.1900 mhz-re,vagy ha vennék egy amd sempron 2800+-t,aminek az l1 128 kb,az l2 256kb?
    Bérmiféle változás a konfigomban nyáron várható,de alaplapot semmiképp se cserélek.
  • Me0w
    Annyi folyamat van ahany program fut eppen, ez mindenkinel kulonbozo.

http://www.liutilities.com/products/wintaskspro/processlibrary/

Ezen a cimen megnezheted a processek leirasat, mi kell, mi nem. Ami nem kell, azt mondjuk msconfiggal vedd ki az inditasbol.
  • picinrossi
    Megnyomom a ctrl-alt.delete gombokat egyszerre és ott előjön egy táblázat.Ott a fojamatoknál mennyi programnak kell futnia alapból?Mert nekem kb 40-50!Meglehet ezért ilyen lassú a gépem?
  • Atkamon
    Sziasztok! Ultraiso-hoz lenne szükségem regisztrációs kódra. Köszi
  • izb
    akkor irány a saturn vagy a mediamarkt
  • vki
    Az a baj, hogy én ezekhez nem nagyon értek. Ez az erősítő adott, ehhez kellene valami 7.1-es, jó minőségű hangrendszer. Az álványos hangfalak azért nem jók, mert a falból már ott lógnak a drótok, csak a két oldalsóhoz nincs, mert azok álványon lesznek.
  • izb
    érdemesebb lenne olyan hangfalszettet vásárolnod,ami nem aktív,hanem passzív rendszerű.
    A creative hangfalszetje már tartalmaz erősítőt a sub-ban.
  • vki
    Közben nekem is változott a dolog.

Szal az erősítő már tuti. Hangfalszettnek a Creative GigaWorks S750-et néztem. Ezzekhez kéne valami szürke állvány
    Ezekről a párosításokról mi a véleményetek?

A válaszokat előre is kösz.
  • Ferencz István
    Hali!
    A géppel jövök már megint amit kb. 1 hónap múlva veszek meg.
    A TFT moncsi lehet hogy nem jön össze mert tesóm kiszállt a dologból. De sztem nyáron össze jön a TFT is(remélem). Na szóval így lenne még kb. 35E FT-m.
    Sztetek miből vegyek erősebbet?
    CPU: AMD Athlon64 3200+ S939(a CPU-ból egy S939-es 3700+-ra gondoltam)
    RAM: 2x512 MB DDR400 Kingston (esetleg +1GB, de sztem a CPU meg a VGA fontosabb)
    VGA: GeForce 7600GT(VGA-ból egy GeForce 7800GT-re)
    A VGA meg a proci egyben pont összejönne, ha a ramot most kihagyom.
    Na még annyi lenne hogy nagykeráron be tudom szerezni a dolgokat, ezért lécci úgy számolgassatok már! Kösz!!!
  • vki
    Cső!

Kellene nekem egy kis segítség. Keresnék 7.1-es erősítőt és hangfalszettet, plusz ezekhez állványt. A minőség nagyon fontos lenne, plusz támogasson minden technológiát. Az ár nem nagyon számít, de azért az ésszerűség határain belül maradni. Néztem egy Yamaha RX-V757 erősítőt, de ehhez nem nagyon találtam hangfalszettet. Pls. segítsetek, sürgős lenne.
  • czky
    Vagy kezd meghalni, vagy nem szereti azt a lemezt...
  • ffxi
    XP telepítem CD-ről és CD-Rom-nál(LG) telepítés közben hibát talált és megállt a telepítés. DVD-RW-ről(Samsung) pedig hibamentesen ment a dolog. Haldoklik a CD-Rom-mom????
  • bepi
    Nem.Az ip cimeket a hálózati beállitásokban kell beállitani?
  • Met
    ip-ket kiosztottad meg ilyesmi?
  • bepi
    Üdv mindenkinek!Beszereztem egy Routert.A mellékelt leirás szerint csatlakoztattam a modemhez és a számitogépekhez.A gond ott kezdődött,hogy nem ismeri fel egyik gép sem.Hogyan csináljam?
  • barret
    A csatlakozo nem serult meg??
    Elofordul neha... :P
  • setuh
    ok koszi. akkor aszem elviszem szervizbe.a degauss sajnos nem segit rajta.
  • izb
    az egyik szín elszállt benne.
    megfelelő szakszervízt keresd meg a problémáddal.
  • czky
    Amúgy a lemágnesezést (degauss) próbáltad?
  • czky
    Pontosan nem tom mi, de elszállt benne vmi. Ezeket a problémákat szervízven meg tudják oldani.
  • setuh
    hello!vki segitsen pls!a képetnyőmmel van a baj.elvittem mashoz a gepem es amikor visszahoztam es bedugtam mindent a kepernyombe mar nem volt meg inden szin ;minden lilasnak latszik.a kepernyovel van a baj?javithato?ha vki tud vmit irja be kerem!
  • izb
    mondjuk nem fog fölöslegesen swappolni a vinyód.annyit
  • czky
    Mondjuk játékokból történő kilépéskor. Nem egyesével fogja az ikonokat kirajzolni, hanem egyszerre az egészet pl.