!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
1x 64GbSamsung SSD SATA 0-ás porta kötve
1x 1000Gb WD HDD SATA 1-es portra kötve
1x MultiDVDRW SATA 2-es porton
A lényeg, hogy vannak szabályok.Én már megírtam itt több helyen is, de ismétlés a tudás atyja (vagy anyja?!)
Semmi extra, BIOS-ban állítsd Primary boot device-nak, mintha vinyóra pakolnád a rendszert.Win7 simán rámegy, gond nélkül.
Most pedig jöjjön egy kis copy+paste.Az alábbit az ipon.hu-n írtam valamikor februárban:
Elsõ SSD-m, elképesztõen jó,kb 2 hete vettem.Más típushoz nem tudom hasonlítani, de szabvány SATA2-es 7200-as HDD-hez képest brutálisan gyors.Sajnos a jóhoz az ember könnyen hozzászokik, így elõbb-utóbb kell majd egy nagyobb is, csak menjen lejjebb az ára.
Én 31-ért vettem, minden van a dobozban, beépítõkeret, csavarok,kábelek (ugyan nem hosszúak,de elegendõk), leírás, szoftver.
Én Win7 64Bit-et telepítettem rá.Csak azért tartott tovább a telepítés (40 perc!), mert valamiért a BIOS-ban be volt kapcsolva a floppy drive, ami nincs is...
Amire figyelni kell:
-Ha lehet, kössük a SATA 0 vagy 1-es portra az alaplapon, amennyiben rendszermeghajtó lesz.A 64Gb-os SSD adattároláshoz kicsi, viszont jó magas gépigényû szoftverekhez (photoshop,indesign,premiere pro,stb) és természetesen rendszernek.
-SSD-hez ajánlott AHCI módra kapcsolni a SATA vezérlõt a BIOS-ban.De elõször indítsuk a már feltelepített Win7-et IDE módban, máskülönben kékhalálozni fog bootolás közben.
Ennek az oka annyi, hogy mi ugyan belõttük, hogy AHCI-ban mûködjön az SSD-nk, de ezt a Windows nem tudja.Tehát másszunk be a registry-be, a többi itt van leírva:
http://www.ithinkdiff.com/how-to-enable-ahci-in-windows-7-rc-after-installation/
Ha ezzel megvagyunk,és immár AHCI módban bootolt be a rendszerünk jön még két reset és kész is.Én mondjuk IDE módban sem tapasztaltam, hogy lassabb, de ez az ajánlott.
Most nem akarok itt oldalakat írni, mi mindent kell még megtenni, ha rendszernek használjuk az SSD-t, itt elolvashatjátok:
http://logout.hu/bejegyzes/gaabbaa/ssd_beutemezese_a_gyakorlatban/friss.html
A mellékelt Samsung CD-n van az SSD-hez és a windowshoz optimalizáló szoftver,segédprogramok, illetve van Norton Ghost, melyre nekem nem volt szükségem.A samsung szoftver az jó, nem kell mászkálni a registryben, onnan is ki tudsz kapcsolni dolgokat.
Tapasztalatok:
- Nagyon gyors bootolás és írás-olvasás (pedig csak SATA2-m van a Gigabyte GA P55UD4-es lapon).Win7 64bit boot idõ BIOS-tól kb. 6-8 mp.
- halk,szokatlanul nagy a csend
- nem melegszik
- nem fogyaszt
- a windows elképesztõen gyorsul, ha SSD-n van
Az ilyen fa*ságok, hogy "frissítsd a drivereidet a legújabbra", ha kékhalál van, meg szinte haszontalanok.Általában a ram vagy az alaplap/bios rosszalkodik vagy a windows .dll és egyéb fájljainak eltûnése/sérülése a hiba, amikor kék halál jön.
Szerintem nem, mert azok fizetett hirdetések.Én pl. fizetek google adwords-ot a céges honlap hirdetéséért és asszem az is megjelenik ott.Max.kilövöd az "X"-szel...
Újonnan vásárolt konfigomba a benne lévõ SSD mellé szeretném betenni a régi laptopom SATA2-es 500 GB-os HDD-jét.
Hogyan érdemes ezt csinálni? Gondolok itt rögzítésre, kompatibilitásra ilyesmikre...
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
All hail the double x!
Volt egy usb hosszabbító kábelem, ami be volt dugva a gépbe hátulra és a vége az asztalon volt, hogy ne kelljen mindig hátra dugdosni ha valamit fel akarok másolni pendrive -ra vagy külsõ vinyóra. Ez a kábel tönkrement, már nagyon régi volt. Vettem helyette egy másikat, extreme digitalban. Bedugtam, ki is próbáltam. Rádugtam egy pendrive -ot és mûködik. A gond az, hogy ha a 2,5 -es WD külsõ vinyómat dugom rá nem igazán akar mûködni. Kigyullad a led a vinyón de a windows tudomást sem vesz róla, mint ha be sem dugtam volna. A külsõ vinyó mûködik, mediaplayer látja / lejátsza róla a filmet. Ha simán gép hátába dugom, úgy is mûködik. A régi usb hosszabbító kábellel is mûködött.
WTF? 😊
Bazinga!
Amikor a Skyrimmal játszok, gyakran nekiáll ok nélkül visítani a gép, mintha valami túlmelegedne. Ez viszont ki van zárva, mert már a játék menüjében elõjön ez az anomália, és ez az egyetlem program ahol kijön ez a hülyeség (pl. BF3-nál, ami 5× jobban megizzasztja a gépet, meg se nyikkan semmi). Persze a hõfokok is teljesen rendben vannak, ennek ellenére a sípolás idejére rendesen felpörög a cpu venti. Mi a picsa baja van? A segítséget megköszönném.
Gigabyte GA-880GM
Sapphire HD6850
Phenom II X4 955BE
4 gb RAM
Chieftec CTG500 80P
\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed
Eszközkezelõ->Hang,videó és játékvezérlõk,kibontod->Kiválasztod a hangkártyádat, jobb klikk, tulajdonságok.Megnyílik a hangkártyád ablaka, menj a Tulajdonságok fülre (Így van: Általános,Tulajdonságok,Illesztõprogram,Részletek,Erõforrások) és ott azon belül kijönnek, hogy Hangeszközök,MIDI eszközök,stb.Kibontod még egy jobb klikk és lesz ott egy Beállítások gomb.Bár nálam ez inaktív, de gondolom ott lesz amit keresel.
Vagy nézd meg a hangkártyád vezérlõpanelét.
Az hogy egy VGA milyen erõs,az pedig nem csak hardverfüggõ.Pl én CitiesXL 2012-t nyomok Core I5-750 (I.generációs I5), 16 Gb ram, HD4890-es kártyával és köztudott, hogy annak a játéknak sz*r az engine-je, ergo tök mindegy hogy 400 ezres procid van 200 ezres VGA-val, ha sz*r a jaték.
Egyébként nézd meg ezt az oldalt
Az izmosabb notebookok jobban melegszenek.
Egy játék miatt át kellene állítanom a hangok bitmélységét és a Hz-et.
Több helyen is utánaolvastam és win 7-en egyszerû a dolog, de én xp-t használok és ott sehol nem találom. Valakinek van ötlete,h merre lehet?
köszi!
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Másik billentyûzet ilyet nem mûvel?
Mondjuk a vírus szeret ilyet is csinálni.
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
meg jellemzõ, hogy 1-2 év után szét kell szedni és ki kell takarítani a port belõle, mert eltömõdik a venti elõtti hûtõrács
Fontosabb adatok: Amd phenom x2 555 3,2Ghz , 8Gb DDR3 RAM , 400W-os táp
Lehetséges hogy a táp visszafogja?
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Nem lehet mert, operatív tárból véglegesen törlõdik(nem véletlenül említik: mindig mentsd el)....
Törölt fájlokat viszont visszalehet állítani amíg azt a szektorrészt nem írod felül.Tudom a 2 nem ugyanaz,de a mentéssel nagyobb eséllyel nyerheted vissza,legközelebb erre figyelj. 😊
Látom, ugyan régi a kérdésed,de tényleg nézd meg, hogy nem kell-e külön táp is a VGA-nak.Egyébként úgy tudtam eddig,hogy P4-es alaplapokban csak AGP slot van.Mindig tanul valamit az ember...
Látom ez van az alaplapon,mint integrált vga vezérlõ: Intel® Graphics Media Accelerator 950. Kapcsold ki, ha beraksz egy külsõt.
Nézd meg, bírja-e a P4-es tápja az új vga-t.
Gondolom, a BIOS-ig sem jutsz el.
Notebook hûtõt alá!Nekem is van, kifogástalan,sokat segít és nem egybõl nem pörgeti a gép ventilátorát.
Én ezt használom.
Coolermaster Notepal X2 hûtõ
Egyébként itt is írnak a túlmelegedésrõl, azt írják több helyen, hogy tökmindegy milyen oprendszer fut a gépeden, minden alatt melegszik
Egyszóval hûtõt neki!Vagy vedd takarékos módra, de azzal a teljesítményt is visszafogod.
- Túlmelegedés (VGA, RAM,proci)
- Vírus
- Háttérben futó program (lehet akár swappelés/indexelés is) belassítja/elveszi a ramodat
- Kodek/driver hiba
- windows hiba
- RAM hiba
- Kapcsold ki az indexelést.Ezt szokta csinálni a Win7 nekem is filmezés közben vagy amikor ráér...én kikapcsoltam az SSD-n, a vinyón meg csinálhatja.
- Ha sok ramod van, kapcsold ki a swappelést.Szerintem 8 Gb felett már nyugodtan kilõheted.Nekem 16 giga mellett egyáltalán nem kell swap.
- Kapcsold ki az auto defragot.Majd te defragolsz ha akarod.
- Nézd meg nincs-e schedule-ba beállítva pl full vírusellenõrzés,stb
No,most XP elõtt ülök, de Sajátgép->jobb klikk->tulajdonságok->Speciális fül->Indítás és helyreállítás -ba menj és a Rendszerhiba -> Automatikus újraindítás elõl vedd ki a pipát.Így ha kékhalálozik, akkor legalább látni fogod a hibát.Írd fel a kékhalál kódját (pl.:0x00000050), majd keress tá, hogy mi az.
Nézd meg a rendszernaplót is, hogy mi vezetett a resethez vagy a kékhalálhoz.
Egyelõre ennyi...remélem mondtam újat.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
szólt h az egyik alkalmazás leállt valami hiba miatt.
All hail the double x!
Kérdés az hogy melyik alkalmazás okozta...