!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LeWyTy
De minden vidi után alt+tab hogy elnyomjam már nem annyira jó.

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

pxxl
egész pontosan 5 idõ múlva... <#idiota>

All hail the double x!

Lacee86
Nyilván nem, különben mindenki azt csinálná. 😄 Átugrani lehet 5 mp múlva a videó eleji hirdetést.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

pxxl
nem, nincs kékhalál sem.

All hail the double x!

LeWyTy
Annak szántam.TErmészetesen a vieó elõtti szarokra gondoltam mikor várni kell hogy elinduljon a vidi. Playlistes vidik között azért szarul tud esni.

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Ja bocs, ez egy SAMSUNG 64GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC064D/EU típusú,amirõl írtam...

Simán, semmi akadálya.Nekem így van:

1x 64GbSamsung SSD SATA 0-ás porta kötve
1x 1000Gb WD HDD SATA 1-es portra kötve
1x MultiDVDRW SATA 2-es porton

A lényeg, hogy vannak szabályok.Én már megírtam itt több helyen is, de ismétlés a tudás atyja (vagy anyja?!)
Semmi extra, BIOS-ban állítsd Primary boot device-nak, mintha vinyóra pakolnád a rendszert.Win7 simán rámegy, gond nélkül.

Most pedig jöjjön egy kis copy+paste.Az alábbit az ipon.hu-n írtam valamikor februárban:

Elsõ SSD-m, elképesztõen jó,kb 2 hete vettem.Más típushoz nem tudom hasonlítani, de szabvány SATA2-es 7200-as HDD-hez képest brutálisan gyors.Sajnos a jóhoz az ember könnyen hozzászokik, így elõbb-utóbb kell majd egy nagyobb is, csak menjen lejjebb az ára.
Én 31-ért vettem, minden van a dobozban, beépítõkeret, csavarok,kábelek (ugyan nem hosszúak,de elegendõk), leírás, szoftver.

Én Win7 64Bit-et telepítettem rá.Csak azért tartott tovább a telepítés (40 perc!), mert valamiért a BIOS-ban be volt kapcsolva a floppy drive, ami nincs is...

Amire figyelni kell:
-Ha lehet, kössük a SATA 0 vagy 1-es portra az alaplapon, amennyiben rendszermeghajtó lesz.A 64Gb-os SSD adattároláshoz kicsi, viszont jó magas gépigényû szoftverekhez (photoshop,indesign,premiere pro,stb) és természetesen rendszernek.

-SSD-hez ajánlott AHCI módra kapcsolni a SATA vezérlõt a BIOS-ban.De elõször indítsuk a már feltelepített Win7-et IDE módban, máskülönben kékhalálozni fog bootolás közben.
Ennek az oka annyi, hogy mi ugyan belõttük, hogy AHCI-ban mûködjön az SSD-nk, de ezt a Windows nem tudja.Tehát másszunk be a registry-be, a többi itt van leírva:

http://www.ithinkdiff.com/how-to-enable-ahci-in-windows-7-rc-after-installation/

Ha ezzel megvagyunk,és immár AHCI módban bootolt be a rendszerünk jön még két reset és kész is.Én mondjuk IDE módban sem tapasztaltam, hogy lassabb, de ez az ajánlott.
Most nem akarok itt oldalakat írni, mi mindent kell még megtenni, ha rendszernek használjuk az SSD-t, itt elolvashatjátok:
http://logout.hu/bejegyzes/gaabbaa/ssd_beutemezese_a_gyakorlatban/friss.html

A mellékelt Samsung CD-n van az SSD-hez és a windowshoz optimalizáló szoftver,segédprogramok, illetve van Norton Ghost, melyre nekem nem volt szükségem.A samsung szoftver az jó, nem kell mászkálni a registryben, onnan is ki tudsz kapcsolni dolgokat.
Tapasztalatok:
- Nagyon gyors bootolás és írás-olvasás (pedig csak SATA2-m van a Gigabyte GA P55UD4-es lapon).Win7 64bit boot idõ BIOS-tól kb. 6-8 mp.
- halk,szokatlanul nagy a csend
- nem melegszik
- nem fogyaszt
- a windows elképesztõen gyorsul, ha SSD-n van

Szívesen.Remélem nincs kékhalálod sem.Ha mégis, akkor meg fel kell írni a kódját és annak alapján elindulni.
Az ilyen fa*ságok, hogy "frissítsd a drivereidet a legújabbra", ha kékhalál van, meg szinte haszontalanok.Általában a ram vagy az alaplap/bios rosszalkodik vagy a windows .dll és egyéb fájljainak eltûnése/sérülése a hiba, amikor kék halál jön.

Büdös Bohóc
Most ez komoly kérdés? 😄

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

Szia!

Szerintem nem, mert azok fizetett hirdetések.Én pl. fizetek google adwords-ot a céges honlap hirdetéséért és asszem az is megjelenik ott.Max.kilövöd az "X"-szel...

LeWyTy
Ki lehet kapcsolni/iktatni a youtube-n a reklámokat?

Lacee86
Én csak annyit tudok mondani, h az SSD-t mindenképp a rendszerre, progikra használd, és a HDD-t adattárolásra. A 2 biztos jól megfér egymás mellett, egyre többen használják így az SSD-t.

Cuchulainn
Sziasztok!

Újonnan vásárolt konfigomba a benne lévõ SSD mellé szeretném betenni a régi laptopom SATA2-es 500 GB-os HDD-jét.
Hogyan érdemes ezt csinálni? Gondolok itt rögzítésre, kompatibilitásra ilyesmikre...

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

pxxl
ja am kössz a tippeket. kikapcsoltam pár.dolgot amit írtál, meg pár napig inaktív volt a.nod de beregeltem és azòta nem lassul a vas :-)

All hail the double x!

Lacee86
Hát az nem igaz, h egy 2 magos proci csak egy 4550-et tudna kihajtani... Jó, nyilván proci limites a gép, de nem úgy, h semmit sem javulna a teljesítmény, az tényleg nem normális.

precision
Hey, pls help! 😊

Volt egy usb hosszabbító kábelem, ami be volt dugva a gépbe hátulra és a vége az asztalon volt, hogy ne kelljen mindig hátra dugdosni ha valamit fel akarok másolni pendrive -ra vagy külsõ vinyóra. Ez a kábel tönkrement, már nagyon régi volt. Vettem helyette egy másikat, extreme digitalban. Bedugtam, ki is próbáltam. Rádugtam egy pendrive -ot és mûködik. A gond az, hogy ha a 2,5 -es WD külsõ vinyómat dugom rá nem igazán akar mûködni. Kigyullad a led a vinyón de a windows tudomást sem vesz róla, mint ha be sem dugtam volna. A külsõ vinyó mûködik, mediaplayer látja / lejátsza róla a filmet. Ha simán gép hátába dugom, úgy is mûködik. A régi usb hosszabbító kábellel is mûködött.

WTF? 😊

Bazinga!

Törölt felhasználó
Sziasztok!

Amikor a Skyrimmal játszok, gyakran nekiáll ok nélkül visítani a gép, mintha valami túlmelegedne. Ez viszont ki van zárva, mert már a játék menüjében elõjön ez az anomália, és ez az egyetlem program ahol kijön ez a hülyeség (pl. BF3-nál, ami 5× jobban megizzasztja a gépet, meg se nyikkan semmi). Persze a hõfokok is teljesen rendben vannak, ennek ellenére a sípolás idejére rendesen felpörög a cpu venti. Mi a picsa baja van? A segítséget megköszönném.

Gigabyte GA-880GM
Sapphire HD6850
Phenom II X4 955BE
4 gb RAM
Chieftec CTG500 80P
Büdös Bohóc
annak a procinak adhatsz erõmûvet akkor se fogsz sok különbséget látni

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

Szia!

Eszközkezelõ->Hang,videó és játékvezérlõk,kibontod->Kiválasztod a hangkártyádat, jobb klikk, tulajdonságok.Megnyílik a hangkártyád ablaka, menj a Tulajdonságok fülre (Így van: Általános,Tulajdonságok,Illesztõprogram,Részletek,Erõforrások) és ott azon belül kijönnek, hogy Hangeszközök,MIDI eszközök,stb.Kibontod még egy jobb klikk és lesz ott egy Beállítások gomb.Bár nálam ez inaktív, de gondolom ott lesz amit keresel.
Vagy nézd meg a hangkártyád vezérlõpanelét.

A tápnak annyiban van köze a VGA-hoz, hogy ha nem bírja, akkor lefagy/resetel a gép, de vissza nem fogja.Tehát ha megterheled (Pl.Skyrim full beállítással), akkor lehet hogy lefagy.
Az hogy egy VGA milyen erõs,az pedig nem csak hardverfüggõ.Pl én CitiesXL 2012-t nyomok Core I5-750 (I.generációs I5), 16 Gb ram, HD4890-es kártyával és köztudott, hogy annak a játéknak sz*r az engine-je, ergo tök mindegy hogy 400 ezres procid van 200 ezres VGA-val, ha sz*r a jaték.
Egyébként nézd meg ezt az oldalt

Nézd, akkor már félsiker.Melegedni fog így is, fõleg ha valami bivaly procid van.Szerintem tökéletes megoldás nincs, de a notebookhûtõ sokat segít.Ha azt vetted,amit ajánlottam, azon van fordulatszám szabályozó is, vedd maxra.
Az izmosabb notebookok jobban melegszenek.

Üdv!
Egy játék miatt át kellene állítanom a hangok bitmélységét és a Hz-et.
Több helyen is utánaolvastam és win 7-en egyszerû a dolog, de én xp-t használok és ott sehol nem találom. Valakinek van ötlete,h merre lehet?
köszi!

gergely1991
Ez igaz,én is ferde szemmel nézek rá mikor leveszem róla a "borítást".😄

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

tökmindegy, hogy mit csinálsz vele, por mindenhol van a levegõben, és ha akarod, ha nem, akkoris belemegy
gergely1991
LOL,jól értettem készenlétbe teszi a gépet?😄
Másik billentyûzet ilyet nem mûvel?
Mondjuk a vírus szeret ilyet is csinálni.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

SzirmosSzisza
Az elképzelhetõ, hogy billentyûzet random sleep jeleket küld ? 😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

CharrDen
Körübelül háromnegyed éves, már egyszer el lett küldve szervizbe (hangszóró gond volt). Amennyire lehet, tisztán tartom, nem porosan, nem eszem le meg ilyenek.

mennyi idõs a gép?
meg jellemzõ, hogy 1-2 év után szét kell szedni és ki kell takarítani a port belõle, mert eltömõdik a venti elõtti hûtõrács
CharrDen
Na megvettem, de még így is túlmelegedett, igaz 3x-4x annyi ideig bírta. Nincs ezzel szerencsém :/

Üdv! Vettem egy új videokártyát (Radeon hd 6770) és gyakorlatilag semmivel sem teljesít jobban, mint az elõzõ(hd 4550)és ez számomra nem normális.
Fontosabb adatok: Amd phenom x2 555 3,2Ghz , 8Gb DDR3 RAM , 400W-os táp
Lehetséges hogy a táp visszafogja?
nearo
Na megoldódott, tegnap elvittük, ma már telefonáltak is, hogy kész van. Táp volt, meg az egyik forrasztás.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

gergely1991
Üdv!
Nem lehet mert, operatív tárból véglegesen törlõdik(nem véletlenül említik: mindig mentsd el)....
Törölt fájlokat viszont visszalehet állítani amíg azt a szektorrészt nem írod felül.Tudom a 2 nem ugyanaz,de a mentéssel nagyobb eséllyel nyerheted vissza,legközelebb erre figyelj. 😊

Na még ezt is elb@sztam. Szóval felirtam egy fontos számot de amilyen hülye voltam véletlen bezártam. Valamilyen úton módon ramból vagy a windows temp mappából nem lehetne ezt elõvarázsolni?
Üdv. számológépbe (mivel épp az volt a tálcán) felírtam egy fontos számot
Szívesen, nekem régi Fujitsu Siemens Amilo 1536-om van, ugyanúgy melegszik.De a legjobb egy régi 3Ghz-es P4-et tartalmazó Compaq Evo n1020-as.Két perc és jobban fût mint egy kályha!Borzalmas...

Szia!
Látom, ugyan régi a kérdésed,de tényleg nézd meg, hogy nem kell-e külön táp is a VGA-nak.Egyébként úgy tudtam eddig,hogy P4-es alaplapokban csak AGP slot van.Mindig tanul valamit az ember...

Látom ez van az alaplapon,mint integrált vga vezérlõ: Intel® Graphics Media Accelerator 950. Kapcsold ki, ha beraksz egy külsõt.
Nézd meg, bírja-e a P4-es tápja az új vga-t.
Gondolom, a BIOS-ig sem jutsz el.

CharrDen
Köszi <#hamm>

Hmm, túlmelegedés a notebookoknál általános, mivel mindnek sz*r a hûtése.
Notebook hûtõt alá!Nekem is van, kifogástalan,sokat segít és nem egybõl nem pörgeti a gép ventilátorát.
Én ezt használom.

Coolermaster Notepal X2 hûtõ

Egyébként itt is írnak a túlmelegedésrõl, azt írják több helyen, hogy tökmindegy milyen oprendszer fut a gépeden, minden alatt melegszik

Egyszóval hûtõt neki!Vagy vedd takarékos módra, de azzal a teljesítményt is visszafogod.

Nézzük a lehetséges okokat:

- Túlmelegedés (VGA, RAM,proci)
- Vírus
- Háttérben futó program (lehet akár swappelés/indexelés is) belassítja/elveszi a ramodat
- Kodek/driver hiba
- windows hiba
- RAM hiba

- Kapcsold ki az indexelést.Ezt szokta csinálni a Win7 nekem is filmezés közben vagy amikor ráér...én kikapcsoltam az SSD-n, a vinyón meg csinálhatja.
- Ha sok ramod van, kapcsold ki a swappelést.Szerintem 8 Gb felett már nyugodtan kilõheted.Nekem 16 giga mellett egyáltalán nem kell swap.
- Kapcsold ki az auto defragot.Majd te defragolsz ha akarod.
- Nézd meg nincs-e schedule-ba beállítva pl full vírusellenõrzés,stb

No,most XP elõtt ülök, de Sajátgép->jobb klikk->tulajdonságok->Speciális fül->Indítás és helyreállítás -ba menj és a Rendszerhiba -> Automatikus újraindítás elõl vedd ki a pipát.Így ha kékhalálozik, akkor legalább látni fogod a hibát.Írd fel a kékhalál kódját (pl.:0x00000050), majd keress tá, hogy mi az.
Nézd meg a rendszernaplót is, hogy mi vezetett a resethez vagy a kékhalálhoz.

Egyelõre ennyi...remélem mondtam újat.

LeWyTy
Közben mégis hardveres. De mi az hogy mozdulatlanul ülök és egyszer csak nem szól a fele?<#falbav><#falbav><#falbav><#falbav><#falbav><#falbav>

pxxl
dugd vissza a jack-et rendesen

All hail the double x!

LeWyTy
Szoftveresen elment a bal hangom... balance az normálon van... a fülesem is jó mert másik gépen mûködik.<#falbav>megõrülök ettõl a szartól<#falbav>

CharrDen
Sziasztok! Van egy Acer Aspire 5750G laptopom (intel i3-2310m proci, nvidia gt540m vga, 4gb ram) és néhány új játéknál egyszerûen túlmelegedik és leáll, még akkor is ha annak a rendszerkövetelménye fele annyi, mint amilyen a gépem. Grafikai beállítás (min-max) nem számít, mindkettõn szaggatás nélkül fut és ugyanúgy túlmelegedik. Mit lehetne tenni?

nearo
szinte biztos, hogy monitor lesz a ludas, rádugtunk másik monitort a gépre, azzal volt kép

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

marsu
értem, köszi
Egyébként true... 😄
pxxl
ez kb annyit ér mint amikor kiírja hogy a 0X00000000 stb címen blabla 😄 sokra mész vele...

szólt h az egyik alkalmazás leállt valami hiba miatt.

All hail the double x!

Hiba történt, pontosabban valami alkalmazás hibája...

Kérdés az hogy melyik alkalmazás okozta...
marsu
Sziasztok, ez pontosan mit jelent?

An error occurred
Application error
zotya10002
Sikerült már köszi!!

Le kellett tiltanom a biosban a flopyt!

Aztán dvd-röl bootolta be de várni kellett elég sokat mire elkezdte telepíteni!!

Jóccaka

(Bf3 & Bfc2): ZotyAdry/GFace: zotya10001 &#65083;&#9523;&#9552;&#19968; // Dirt 3-és 2 LIVE: Medox771121//