64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#17509 2 különböző méretű, csatolójú (monnyuk átalakító van) vinyót nem lehet raid-be tenni ugye? -
#17508 :)
jah
a boltban is én telepítettem a vinyókra, ugyan úgy, mint itthon...
mindegy, maradt a két 120-as -
dara #17507 Boot-sorrend rendesen be van állítva? -
#17506 visszavittem ma a két vinyót, a boltban mindkettőre hibátlanul fölment az xp :)
na ezt magyarázza meg valaki... -
#17505 volt egy sarkazott 3200+ bartonom, az ugyan ezt csinálta. -
#17504 BIOS frissites szerintem megfogja oldani a problemaidat, ha jol emlexem volt olyan BIOS ami rosszul detektalta a procikat. -
#17503 Hello nép!
Hát ezt már irtam az nf7es topicba de vettem a fardságot hogy ide is irjak mert ugye a segitségböl sosem eleg
Arról van szó hogy havernak van egy olyan problémája hogy van egy nf7-ese + egy 3200+athlon xpje barton maggal és az a baj hogy elsö inditásnál uge megy vigan 1100mhzen aztan jön a köv lépés a biosban 2500+ra allitja biztos ami biztos bejon a vindows aztan amikor nagyobb terhelest kap a cpu lefagy az egesz majd mikor 3200+ra allitjuk akkor meg uge ki jön az uzenet hogy ne kapcsoljuk ki a gépet amig a bios elmenti a valtoztatást majd ezutan egy nagy sötétséget nezhetunk akar évekig
Máig a tápra gyankodtunk de baratom vett egy komoly tapot 480wost es gyanuk szerte foszlott mert minden maradt a regi
Segítségeteket előre is köszönjük!!!! -
vizoo #17502 nem saját gép, így azért nem dobálnék ki belőle semmit, ami nem rendkívül szükséges. Ramokat kipróbáltam egyenként is, sőt, raktam bele külön DDR-t is (DDR, SD ram is belemegy az alaplapba). Megpróbálom a cmos reset-et, és átnézem a csatlakozásokat is. Ha esetleg még van vkinek 5lete javaslata szívesen veszem.
Az eddigieket meg köszi -
#17501 Ha AMI Biosod van akkor a 8 rövid pütty az video memoria hibát jelent!
Probáltad resetelni a cmos-t vagy kivetted az elemt?
lehet még kontakt hiba is! Sokszor szopatott az ien engemis! -
dara #17500 1. Nézd meg egyenként a RAM-okat.
2. Dobd ki a picsába azt a szar tápot és vegyél egy normálisat (Chieftec, Enermax, FSP...) -
The Fugitive #17499 router nélkül is ugyanez a jelenség! és nem fut -elvileg- semmi internetes progi, letöltő vagy egyéb, ami használná a netet. max az avast vírusirtó. de ezért kellene valami olyan progi, amivel meg lehetne nézni, hogy mi is használja a netem, hogy ezt ténylegesen tudjam. más ötlet egyéb? -
vizoo #17498 Helló!
Van egy gondom, ami sürgős megoldást keres!
ECS P4VXASD2 alaplap, 1,7 cerka, 2x256 MB SDRAM, 1 40-es winyó, 1 CD meghajtó, 1 FDD és egy 9200-s ATI VGA mindez egy 300W-os Mercury táp alatt. És nem hajlandó elinndulni!!!!!! Sad Az első problémám az volt, hogy bekapcsolás után csipogott vagy 8 rövidet, és utánna semmi. Két három nap pihenő után megpróbáltam megint Ekkor elindult mindenféle hangjelzés nélkül, viszont ugyan úgy semmit nem csinált... Semmilyen jelet nem kapott a monitor (le is kapcsolt készenlétre). Kipróbáltam másik VGA-val, azzal sem ment. Javaslat, 5let, megoldás?
Előre is köszi -
#17497 oh megy is! köszönöm szépen a segítséget!! -
TTomi #17496 Ha van a 200Gb-s vincsin rendszer akkor a BIOS-ban nézd meg hogy a Boot up-nál melyik vinyód az elsődleges! Ha a sima ATA (általában az) akkor át kell állítanod a Satára! 1st dirve 2nd drive!
-
#17495 igen be lett juperolva masterre
nem tom hogy érted hogy hogyan. cdről -
#17494 Eloszor.
A 200as vinyo be lett jumperolva ?
Masodszor.
Hogyan lett felteve a 200asra az XP ? -
#17493 hellotok
van egy 40 gb-s (ATA) vinyom rajta volt az xp. vettem egy 200-ast (SATA). Na lehuztam a 40est beraktam a 200-ast xp rá. Na most viszsadugtam a 40est és arrol indult a rendszer. Leparticionáltam és nem tettem rá oprendszert mert van a 200ason, de így meg nem indul a rendszer. Mit lehet tenni? Azt szeretném hogy a 200asrolo induljon és onnan leformázni a 40est de nem enged... Ilyenkor mi van? -
#17492 Használja valaki az Active Smart programot???? -
hejnekem #17491 Nekem akkor szokott nagy pingem lenni amikor a jobb alsósarokban valami intenetes progit nem zárok be pl. LimeWire. Nekem is routerem van és nincs gondom vele. Mondjuk nekem 2048-as ADSL-em van. -
#17490 Szerintem a routernel keresd a megoldast.
Probald ki router nelkul milyen a neted. -
The Fugitive #17489 Hello!
van egy kis gondom! az lenne a kérdésem, hogy van-e olyan progi, vagy oldal, ahol meg lehet nézni azt, hogy a netemet milyen progi milyen mértékben használja!? Ugyanis egy 1024-es Adsl-em van, de ha neten játszom, a pingem olyan 100-200as értéknél mozog, és ez ettől a nettől nagyon nem normális. mi lehet a gond, és van-e rá megoldás?! a szolgáltatóval már megnézettem, azt mondták javítják a hibát ha van, de nem történt azóta sem semmi, amiután azt mondták, hogy részükről javítva a dolog. Próbálkoztam már a Cfos nevű progival is, az egy hétig megoldotta a problémát és olyan 40es pingem volt állandóan, mégha msn ment akkor is, most viszont ujra visszaállt az, hogy nagyon magas a pingem.
van tűzfalam is (sima windózos semmi extra) ezt arra az időre ki szoktam kapcsolni, amíg neten játszom, meg még engedélyezem a játék "kimenetelét" is. routert is használo, ott is van tűzfal, azon is egedélyezve van a port. a másik gép pedig NetSpeeddel korlátozva van, és általában olyankor játszom neten, amikor az be sincs kapcsolva. Szóval valaki segítsen!!!! -
#17488 Memoria vagy szoftverhiba.
Probalj ki masik RAMokat. -
Aldrin #17487 mitől van az, hogyha játékot telepítek képfájlból, akkor mindig kiírja, h crc adathiba, ha viszont cdről telepítek, akkor semmi baja sincs. tegnap már kérdeztem, de amiket akkor mondtak, azok nem segítettek. akkor ezeket a tanácsokat kaptam:
IDE kábel hiba: biztos, h nem, mert azt kicseréltem, és úgy sem működött működött.
S-ATA kábel hiba: azt is kicseréltem, nem volt javulás.
memoria: 2x512 Kingston 400 Dual Channel: 2 hónapos, de azért kipróbáltam egyenként őket, így sem működött.
Ezenkívül az alaplap cdjéről telepítettem valami ide drivert, de még midnig nem jó. xp-t már próbáltam újratenni, kétszer is, ez sem segített. nem tudja valaki, h mi lehet a baja?
jah a winchester hibája sem lehet, mivel 2 vinyóm van, és mindkettőről megpróbáltam -
menyasszony #17486 Nah jó. Sikerült megoldani. Driver kellett hozzá, csak az kavart be, h az amivel régen megcsináltam, az már nem volt jó. Gőzöm sincs, h miért, de most találtam egy másikat és ezzel már műxik. -
menyasszony #17485 Sziasztok!
Újra szeretném a segítségeteket kérni.
Van egy Pioneer DVD-RW DVR-109-esem és haldoklik.
Egyszer már megcsináltam, csak már nem tudom, hogy hogyan :), akkor jó volt 2 hónapig kb., most megint rossz.
A baja az, hogy alig 2000kb/s-kel másol és normál esetben egy DVD írás 4x-es sebességgel 15 percig tart, most 6x-ossal 3/4 óráig :(
Remélem valaki tud segíteni. Addig én megpróbálok hozzá újabb drivert keresni, hátha az a baja. -
#17484 másik xp telepítőt próbáltál? -
PSZH #17483 Sziasztok! Valami tanács kellene, mert kifogytam azötletekből. Xp-újra akartam rakni, de első újrainduláskor azt írja: Hiányzó op rendszer, erre format c:, majd ugyanezt csinálta, másik vinyóval szintén, másik cd olvasóval is, másik Xp-vel is, viszont a 98se simán felmegy, ha azt upgredelem Xp-re, megint hiányzó op. rendszert ír, ilyennel még nem találkoztam, a gép eddig is Xp-vel ment, mi lehet a baj? Abit bp6 alaplap 500-as celeron, tudom, ki kéne dobni már az egészet, de ha valaki már oldott meg hasonló problémát, azt még kipróbálnám, mielőtt felgyujtom az egészet. Az ide kábelt még nem cseréltem ki, 98se miatt, mert azt viszi. Ja, cmos reset és setup default is megvolt már. -
#17482 hello egy kis help kellene...Ehhez az alaplaphoz (EP-61BXA-M) szeretnék valami drivert kérni vagy linket ahonnan lehet szedni..tudom google...de ott csak szemét van néztem :) köszönöm a helpet -
dara #17481 Akkor reszeltek a végfoknak. Szervíz. -
#17480 Szisztok!
Van két Philips csipp is a hűtőrácson és az egyik megvan egy kicsit olvadva. Valami TDA8947J; 4-channel audio amplifier a csipp. (ezt az infót a philips oldalán találtam)
Előre is köszönöm! -
#17479 nemhiszem, hogy köze lenne a lemeznek a füsthöz, vidd szervízbe -
#17478 Sziasztok!
Ez a kérdés biztos, h nem ide illik de máshol nem nagyon találtam mást. Az lenne a probléma, h van egy Sencor DVD lejátszóm 5.1-es hangfal szettel. Bele raktam ma egy MP3-mas lemezt és hátul a hűtő rácsnál füst jött ki. Ezután nem indul be csak kattog.
Ha tud valaki akkor segítsen.
Előre is köszönöm! -
#17477 rosszul van rátéve a hűtő a magra... -
Szirob #17476 Az alábi konfigom van: Abit Ic-7, P4 3 Ghz socket 478, és Zalman CNPS7000-AlCu procihűtő, ati x850 Xt Pe, 2*512 ddr400 ram, Bluestorm 400w pfc táp. Állandóan nagy hőfokon megy a procim, indításkor a biosban 63 fokot mér, a zalman fordulatszám szabályzója maxra van csavarva, ha játszok már a 70-75 fokot is elér. Még netezéskor is 65 fok. Mi lehet a baj? Van rendszerhűtő még 2 db.
-
jason84 #17475 hali!
a konfigom : amd sempron 2800+ (socket754), Msi k8t-neoV alaplap, 512 ddr (2x256mb 233mhz), ati radeon 9550 128mb vga, mercury 400 w táp + egy 12cm-es hűtő a ház oldalán. minden játéknál lefagy (pl. cod,colin 2005). a biosban megnéztem hány fokos alap indulásnál 42C fok a CPU. És játék közben megáll az egész a monitor lekapcsol. Legújabb driverem van. Nincs vmi tippetek ? -
reedemer #17474 Úgy gondoltuk kellene egy ap szerelhető antennával.Lecserélni az antennáját egy nagyobb teljesítményű körsugárzó antennára(ha ez lehetséges?,mert a 100m esetében nem lenne gond de a másik kliens elég távol van).Továbbá szükség lenne mindkettőknek egy wlan kártyára szükség esetén ezek antennáit is cserélni nagyobb teljesítményűre. Bár az antenna cserével annyi a gond hogy a legtöbb körsugárzó RPSMA vagy RPTNC csatlakozóval van ellátva míg a legtöbb ap pedig RPTNC ajzattal van szerelve.De minndenképpen növelni kellene valahogyan a hatótávolságot. -
reedemer #17473 Hello!
Nem igazán ismerjük még ezeket a cuccokat.(wifi) Bár van egy elgondolásunk de nem igazán vagyunk hozzáértőek.
-
#17472 ha vezetékes megoldást akartok, jó ha tudjátok, hogy 100m-ként kell egy switch
wifi-s cuccból én a drágább nagyobb teljesítményűek közül válogatnék, a termék jellemzőkben általában le van írva milyen távolságokra "lát el" -
reedemer #17471 Sziasztok!
A következő kérdéssel fordulnék hozzátok: szeretnénk ez egyik ismerősssel egy kis helyi hálózatot kialakítani. Lenne egy központi hely ahová az esetleges ap-t vagy routert telepítenénk. Az egyik kliens kb 100m-re a másik pedig kb 5-600m-re van. A rálátás tiszta,max 1-2 kisebb fa.
A kérdéseim akövetkezőek:
-ap vagy router?
-milyen típusú antennákat használjunk?
-milyen eszközöket ajánlanátok?
a válaszokat előre is köszönöm. -
Dave John #17470 Jam,szerintem tényleg ez lesz a legjobb megoldás.
Köszönöm a tanácsokat!