64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • ffxi
    De nálam két PC van, és switch kell vagy még egy rúter? És minden gép független? Azaz akkor csatlakozik amikor akar?
  • szatyor
    166os 256 modul és 200as 512es modul - ki akartam cserélni mindkettőt, de azon egyszerű okból nem sikerült, hogy nem volt raktáron, mert DDR1es kő bele. a másik 256os kicserélése ennyit számítana?
  • hejnekem
    vázolnám a helyzetet: ugyebár te socket 939-est akarsz venni akkor sajnos nem csak a procit és az alaplapot hanem a vga-t is lekell cserélned mivel agp a radeon 9550 amit te akarsz venni az pci-express-es, valszeg a vinyót is mivel ez sata II-es és táp csere is kell mivel nem birná el sztem az új gépet tehát akárhogy is számoljuk nem jön ki 50E-ből
  • Met
    Elég egy router a modem után kötve és onnan oda mennek a kábelek ahova akarnak.
    Egy gondolat a sávszélről, gondolom felesben fizetitek, akkor úgy illik, hogy a sávszélen is felesben osztozzatok, annak ellenére, hogy ő nem fog töltögetni.
    Vehettek olyan routert ami tud sávszélt limitálni vagy netlimitert tehettek a gépekre.
  • ffxi
    Nos! Vázlatolnám a gondolatomat:

Felezni szeretnénk a szomszédommal a szélessávút (semmi wifi, nincs makim rá :D )
    Szomszédnak bevezetik az ADSL-t
    Átkábelezzük hozzám
    2 PC-m van, neki 1

Kérdés:
    Mindkettőnknek kell venni saját magának rútert?
    Ő kap a szolgáltatótól modemet, nekem kell-e vennem? Vagy csak elég rútert vennem?
    Ajánlotta, hogy ő nem fog töltögetni, ezért hogy tehetem "magamévá" a sávot?

THX!!

• francois
    Mit ajánlasz?
  • Met
    miért nem veszel egy rendes P4-et és normális VGA-t?
  • francois
    Mit tudnék tuningolni Abit-on?
  • dara
    A Celeront azt felejtsd el, az nem processzor, csak processzornak látszó tárgy.

Ha nem akarsz tuningolni, és nem zavar az nF4 ventilátorának a hangja, illetve nem akarod fél év után cserélni, akkor megveheted az Asus A8N-E-t is. Viszont ha tuningolni akarsz, akkor felejtsd el az Asus-t!
  • francois
    Igazából csak proci meg alaplap kell, erre van úgy 50k,
    jelenlegi gép: ASUS P4P800-X, Intel Celeron D 2,4GHz, ASUS Radeon 9550, 512DDRAM
    Azért gondoltam Intel-re mert eddig mindig az volt, az AMD-t meg nem igazán ismerem. De ha aztmondtjátok h nagyon nem érdemes olyat venni akkor marad az AMD.
  • francois
    ASUS-ra gondoltam mert azt tudok olcsón szerezni.
    Ebben a márkában tudtok jót ajánlani?
  • hejnekem
    ja igen jó az abit kn8 vagy asus a8n-e ha ragaszokdsz az asushoz ,de azt még mindig nem árultad el hogy az egész gép újításra mennyi pénzed van és hogy most milyen géped van?
  • dara
    Abit KN8 Ultra. Ha passzív hűtésű alaplapot akarsz, akkor pedig KN8 SLi.
  • francois
    SLI helyett milyen alaplapot ajánlotok?
    30 alatt gondoltam az alaplapot.

• hejnekem
    jujj hogy is jutott eszedbe a celeron? na mindegy természetesen az amd-s gép de az sli-s alaplap fölösleges csak hogy ha nem akarsz 2 vga-t belerakni ugyen nem?
    ja és még sztem azt mond meg hogy mennyi pénzed van rá mert talán mi jobb gépet öszetudnánk rakni
  • NeoMaN
    Celeront akkor se ha ingyen van!

Sokkal erősebb az AMD.
  • David01
    Mindenképpen az Amd-s konfig. a Celeron butított és lassabb na az amd meg 64 bites.
  • francois
    Kellene segítség h melyik konfigurációt vegyek!

ASUS P5GD2-X
    Intel Celeron 3200D 3200MHz/533MHz 256Kb

vagy

ASUS A8N-SLI
    AMD ATHLON 64 3000+ 2000MHz/200MHz

Játékok zökkenőmentes futtatásához kell.
  • David01
    memória sebessége mennyi?
  • szatyor
    Üdv! Van egy napok óta kísértő problémám, bejártam vele több topicot itt az sgn és máshol is, gondoltam megpróbálom itt is.
    World of Warcraftot játszok a köv konfiggal:

Sony VAIO PCG-K315S notebook widescreen LCD
    P4 3GHz
    768 MbRam (eredetileg 512)
    ATi Mobility Radeon 9200 (jelenleg legfrissebb Omega driverrel hajtva)
    Win XP Pro (SP-k nélkül)

A gond akkor kezdődött, amikor memóriát bővítettem, és újrapakoltam a Windowst, hogy jobban menjenek a dolgok. A játék eleinte 10-20 fpsel volt hajlandó csak futni, aztán a tanácsokat összegyűjtve sikerült 40-50re belőni új driverekkel, WoWot teljesen lebutítva Game Optionsben és config fileokban. Most ott tartok, hogy pár percig szépen fut, majd valamilyen okból (mintha swappelne a Win, vagy más miatt) 15-20 mpként megakad, és leesik az fps 5-10re, aztán azonnal vissza - attól függetlenül, hogy a játékban mi történik, tehát mindenképpen a Windowsban valami elcseszzve. Ez után be is áll erre a 'viselkedésre', normál fps, aztán ismét le egy mpre, és vissza.
    CPU problémára is gyanakodtam, de a power managementnél belőttem, hogy ne dinamikusan kezelje a sebességet, így most 3Ghzen fut fixen. Esetleg a swap file, virtuális memória, hasonlók beállításal lehet a probléma?
    Bármilyen ötletet szivesen fogadok!
    Köszi,
    str
  • MiloShee
    Szia! Hát nem tudom hogy a driver frissítés az milyen módon segítene ezen...valószínűsítem hogy te FirmWare frissítésre gondoltál, ha nem akkor látogass el http://pioneerdvd.rpc1.org/ oldalra, és keresd meg a meghajtódhoz tartozó legfrissebb firmwaret. Javaslom még a kábelezés átnézését is. Nem ajánlott HDD-vel egy kábelre kötni optikai meghajtót, illetve esetleg próbálj ki egy másik kábelt is. Ellenőrizd hogy nem e véletlen PIO módban működik a meghajtó,ha igen akkor próbáld meg átállítani UDMA-ra(bár ezt megteszi a windows is - ha tudja). Sok szerencsét és jó szórakozást kívánok! ;)
  • menyasszony
    Nos, már írtam erre, h ne segítsetek, de mégiscsak elfogadnám a tanácsokat, mert az általam talált megoldás egy éjszakáig bírta. Gőzöm sincs, h mi van.
    Előre is köszi mindenkinek.
  • Bendegoose
    van 4 18dbi yagi, amit kiprobáltunk úgy működik, hogy a router 1 antennája helyére be van kötve és B pontban a kliens gép wifis kártyájára a másik antenna így működött, de ha már a B pontban egy Access Point nak azt egyik antennáját az A pont fele írányítottam, a másikon ami a saját bot antennája, akkor már a B pontban lévő kliensgép nem érzékelt semmit, és ha a B pontban lévő access pointal kábellel kötöttem össze a AP a klienssel úgy sem jött az áldás, a B pontban lévő AP látta az A pontban lévő routert, de nem bírtam az internetet levarázsolni,
  • izb
    átjátszókra van szükséged.Kérdés az, hogy ezek mennyiért szerezhetők be.
    nem lesz olcsó mulatság.
  • Bendegoose
    igen, illetve a B pontban a lekötés a kliensre lehet kábeles is, csak úgy mint a C pontnál is, csak a pontok között kell wireless használni,
  • izb
    az egész wirelles lenne?
  • Bendegoose
    Üdv emberek, lenne egy nagy kérdésem, adott A B C pont , A pontból WiFi Routerrel átszeretném lőni yagi antennával B pontba, ott lenne egy kliens aki használná az internetet, majd innen tovább lőve C pontba ahol szintén van 2 kliens aki használná az internetet. Kérdésem, hogy milyen eszközökre van nekem ehez szükségem. AP?, Bridge? expander? miből mennyi, beállítások stb.
    Üdv,
    B.
  • NeoMaN
    Firefox, Agnitum Outpost, de van kismillió csak adblocker progi is.
  • dara
    Chipset-hez is fent van a legújabb driver? Emellett nézd meg egy RAM-mal is.
  • Met
    ez nem chat
    majd ha jön valaki válaszol
  • hgerg
    hahó! valaki?
  • hgerg
    hello kéne egy spawn fighter szerű cucc az internetes hirdetések ellen tudtok adni? legalább 1nevet?
  • NeoMaN
    kösz
  • Lanamaci
    Nem ír ki semmit, elindítja a játékot, és teljesen szétesik a kép, vagy teljesen sötét marad.

• [Jakuza]
    Lenyegesen gyorsabb lenne.
    De.
    1. Ha adat van most a vinyoidon az az osszefuzesnel elveszik.
    2. Ha elszall az egyik vinyo a masikon is elvesznek az adatok az osszefuzes metodikajabol adodoan.
  • NeoMaN
    Szal RAID 0-ról beszélek. Az ATA vinyóhoz van SATA ártalakítóm, szal mindkettő SATA csatira menne. Namost ez számottevően gyorsabb lenne, vagy a szokásos vakítás megy?
  • NeoMaN
    Őőő, nagyon nem vagyok otthon ebben a raid témában, de én azt szeretném hogy a 2 vinyót egynek lássa, és ezáltal gyorsabb legyen. Vagy hülyeséget beszélek?
  • Met
    az, hogy nem működik semmi elég tág fogalom,
    mit ír ki, mit csinál stb.?
  • Lanamaci
    Helló!
    Ilyen gépem van.

Alaplap: Asus A7V880
    Proci: AMD Athlon ™ 3.0 Ghz
    Memória:2x kingstrom kvr 400x64C3A/256
    Videokártya: Nvidia Geforce FX 5600/ 128mb
    Winchester: maxtor 120Ghz
    Dvd író: Nec DVD-RW 2500A

A problémám, az hogy bármilyen játékot indítok el, nem működik semmi.
    Legújabb drivert már feltettem a videokártyához, de így sem működik.

Segítsetek légyszi!!!!

• [Jakuza]
    A meret nem szamit. Ugyebar nem csak egy fele raid letezik.
    Egy kis tananyag.
    Amugy lehet, ket kulonbozo csatoloju vinyo is raidben.
    De az alaplapnak tamogatnia kell.
    Altalaban Intel gepeknel szokott lenni BIOSban egy Combined Mode.