!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Olvasd el ezt a javaslatot.
Bocs de a gépem az elõbb beszaggatott a vírusirtó miatt, így elkattintottam.😞
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
A #58300 neked ment volna, viszont a mobilom nem reagált "válasz" linkre.
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Sony Vegas 8.0 Pro
Nem látja az effekteket, pedig ott vannak a helyükön.
Köszi.
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H, Phenom II 925, KINGMAX 2x2Gb+1x4Gb DDR3 1333Mhz, GIGABYTE GV-R577UD-1GD 1GB DDR5, Seagate 500GB+Samu 500Gb, CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W, Thermaltake V3 BE, Benq G2220HDA
All hail the double x!

GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H, Phenom II 925, KINGMAX 2x2Gb+1x4Gb DDR3 1333Mhz, GIGABYTE GV-R577UD-1GD 1GB DDR5, Seagate 500GB+Samu 500Gb, CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W, Thermaltake V3 BE, Benq G2220HDA
A segítséget elõri is köszönöm.
Tanácsot kérnék a problémámmal.
Mikrolagok jelennek meg a játékok alatt. Nem folyamatos a kép. Rendszertelenül jön elõ. Van mikor egyáltalán nem, de egy idõ után csak jelentkezik.
Nagy ritkán be is akad 1-2 mp-re, olyankor a winyót is darálja arra az idöre.
Tanácstalan vagyok, mert régen nem voltak ilyen problémáim ezzel a configgal.
Asus P5K-E Wifi
E6750 @ 3.2
Hd 4850
4 Gb ram mindez win7 x64-es környezetben.
Talán amióta újra húztam a win-t azóta csinálhatja. talán valami szoftveres hiba. Vagy a cpu húzás beállítás.
Remélem valaki találkozott hasonlóval és tanácsot tud adni, hogy merre induljaj el. 😊
memória hiba lesz
Az AMD oldalán ez szerepel, mint szükséges rendszer:
AMD 6450 requirements
Nézd meg esetleg a BIOS-t, mi hogyan van beállítva.
A 1,5 Gb ram sem túl sok.Lehet, hogy sokat swappel.Ha XP-d van, 3 gigát rakj bele, többet nem kezel vagy max 3 és felet.
Azt sem szabad elfeledni, hogy a hardvereszközök is vesznek le a ramból!
A beépítõ keretet az SSD-hez azért adják, mert annak a mérete 2,5",ami ugye notebookba jó.A keret kibõvíti 3,5-re,tehát be tudod csavarozni a desktop házadba.
A HDD-k 3,5 colosak.A notebook-os, az 2,5-es.Nézd, mivel filléres dolog egy ilyen keret, inkább legyen jól berögzítve a házba, mert ha pl. tisztítani akarod vagy mozgatni, ne kezdjen el mozogni és ne törjön szét mást a géped belsejében.
Olyan problémám lenne, hogy szaggat a gép, de minden ok nélkül. A Leauge of Legends nevû játéknál vettem észre elõször, hogy bárhová teszem a grafikát, bármit bárhová teszek (kivétel a hang)a játék ugyanúgy szaggat. Több féle programmal átnéztem a gép dolgait (Pl.: HD Tune, Everest, SIW stb), de sehol semmi hibát nem találtam. A baj az hogy a régebbi játékok is szaggatnak (Medieval 2: Total War). A gond az, hogy nincs egy hete hogy vettem egy videó új kártyát a gépbe és csak jobban akadt utána a gépem. Próbáltam újratenni a windows xp-t és de az sem segített. igazából a gond az, hogy jobban szaggat a gép, mint egy õsöreg videó kártyával ami összvissz 1 megás(S3 - Trio64v2/DX), vagy mint egy kölcsönkapott Radeon x550-el. Igazából az a akérdés hogy nem-e lehet a táp a hibásmert netezéshez simán fut de akármit akarok játszani minden fullra használja a procit és úgy egy hete kezdõdött amikor megjött az új videókártya és elkezdtem "erõsebb" játékokat játszani. Az érdekesség az az, hogy a Leauge of Legends-ben is és a Dragon Age: Origins-ban is akad a hang, pedig fent vannak a driverek, a directx 9.c is. A hdd-kenbad sector nincs tudtommal.
A gép összeállítása:
Alaplap - Intel Intel Glen Ridge D915PGN
CPU - Intel Pentium 4 640 3,2 Ghz
VGA - AMD Radeon 6450 HD
HDD1 - SAMSUNG SP2014N (200 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133,ezen van az xp)
HDD2 - Maxtor 4D040H2 (40 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/100)
RAM - 1,50 Gb
Os - Windows xp sp3
Táp - Codegen Sowah (400w, atx 2.03, Model: 400x)
nekem a múltkor egy am2-es hûtõvel gyûlt meg a bajom, az abit lapba nem fért bele, úgyhogy jött a köszörû, azóta tökéletesen mûködik, barkácsolni kell egy kicsit, ha nem gyárit használsz, ez mindig elõfordulhat
A kis rézszínû csavar alatti fém furat nem ér el a mûanyag furatig kb 3mm-rel magasabban van, ezért nem tudom lecsavarozni. Találkozott már valaki ilyennel, mi a megoldás?
#58282: Tudom, ezért tartom érdekesnek az egészet, mert efféle hibajelzéssel még nem találkoztam...
Köszi mindkettõtöknek! 😊
Esetleg közületek valaki találkozott már olyan jelenséggel hogy a gép bekapcsoláskor nem pittyeg egyet mint szokott hanem a pwr led villog egy ideig, majd minden elindul normálisan mintha semmi gond nem lenne. BIOS is bebootol, op. rendszer szintén, csak pár napja lettem rá figyelmes, ilyennel még nem találkoztam eddig, aztán gondoltam kiszedem a RAM modulokat, majd vissza, csatlakozókat lehúztam visszaraktam, VGA kártyákat szintén, jelenség ugyanúgy fent áll. Eddig nem okozott problémát csak kissé érdekes, esetleg lehet PSU hiba, vagy alaplap, vagy ne foglalkozzak vele? Elvben csipognia kellene egy rövidet, miszerint minden rendben van... ötlet, tipp?
Köszi! 😊
Egy elég érdekes problémám lenne egy ASUS K61IC típusú notebook-kal. A hibajelenség eléggé random, mikor hogy jön elõ... elõszöris az szokott történni, hogy a feketének egy árnyalatának mentén apró piros vibráló pixelek jelennek meg (pl ikonok körül), majd ezek egyre jobban eldurvulnak - és aztán ami fehér színû lenne a képen, az világoskék lesz. VGA hibára tippelne az ember, DE! Ha rákötöm HDMI-n keresztül HDTV-re, akkor nem látszik ez a jelenség...valamint az is érdekes, hogyha filmeket indítok el, ott egyáltalán nem tapasztalni a hibákat, csak a felhasznásználói felületen/játékoknál (valamint ha kikapcsolom a gépet és vissza, akkor még BIOS-ban is a betûk körül látszanak a piros pontok...). Nem driverhiba, már több drivert is próbáltam, valamint winreistall is megvolt, tehát vírus se lehet... szerintetek?
Alapfeszültségtõl van vagy mitõl?
XBOX Live Gamertag:Waczkor
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
Olyan kérdésem lenne, hogy ASROCK 970 Extreme4 alaplapban lévõ Phenom II x2 555 Black Edition processzoromat unlockolni szeretném.
Ha a 3. magot engedélyezem, minden ok, a gép megy tökéletesen. Ha a 4. magot is engedélyezem akkor mindig indulásnál visszadobál a BIOSba, és ha Save and Exittel lépek ki, továbbra is visszadob mindig. Ha viszont Discard changes and Exitet választom, akkor elindul a windows és AIDA szerint 4 magosnak látja a processzort. Azonban minden indításnál visszadob BIOSba és csak ezzel a Discard changes kilépéssel indul el. A windows azonban semmiféle hibát nem ír.
Lehet ezzel valamit kezdeni, hogy normálisan induljon 4 maggal, vagy azért dobál vissza, mert egyszerûen nem stabil a 4. mag? Mit kellene állítanom?
Köszönöm!
vga
proci
ilyesmit érdemes nézelõdni, 1-2 giga ramot veszel még hozzá és egész használható lesz a géped
All hail the double x!
Segítséget szeretnék kérni!
Iskolai vizsgafeladatom lesz, hogy egyik gépen feladatot kell csinálnom és utánna azt egy másik gépre ftp-vel kell átmásolnom. Vagyis A két gépet egy hálózatba kell kötni. De sose csináltunk ilyet. Valaki el tudná magyarázni hogyan kell ? És mit hol és mire kell beállítani?
Elõre is köszönöm ha segít valaki 😊
Prescott 90nm Technology RAM:1.0GB Single-Channel DDR2 @ 266MHz (ramot még fogok venni) a válaszokat elõre is köszönöm.
Közben megnéztem, az enyémhez nincs beépítõ keret, csak rá van csavarozva a fém tartórészre a házban egy oldalról. Érdemes vennem külön ehhez egy beépítõkeretet vagy jó így fapadosan?
Ehhez kapcsolódóan, mellette sztem elférne a laptop wincseszterem is a másik oldalról rögzítve (fölé nem tudnám tenni mert nincs több vízszintes tartópoc a házban) ugyanez a kérdés, erre is.
Szóval vegyek-e beépítõkeretet, és ha igen akkor melyiknek vagy esetleg mindkettõnek?
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
Nem tudom, hogy a videó elõtti hirdetést tudja-e blokkolni de a többit igen.
Én nem hiszek a gyengeségben... Túl sokba kerül.