!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gergely1991
Szia!
Olvasd el ezt a javaslatot.

Bocs de a gépem az elõbb beszaggatott a vírusirtó miatt, így elkattintottam.😞

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Milyen emulációkra gondolsz? Tudnál linket küldeni, vagy leírni esetleg?
gergely1991
Szia!!
A #58300 neked ment volna, viszont a mobilom nem reagált "válasz" linkre.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Valaki valami ötlet elõzõ bejegyzésemhez a gépemmel kapcsolatban?
LeWyTy
HELP
Sony Vegas 8.0 Pro
Nem látja az effekteket, pedig ott vannak a helyükön.

Köszi.

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

gergely1991
Emlékeim szerint a sata meghajtókat nem ismeri fel a xp telepìtôje,a BIOS-ban a ide emulàciòt kell alkalmazni.

Köszönöm a segítséget, és elnézést az elírásért.

GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H, Phenom II 925, KINGMAX 2x2Gb+1x4Gb DDR3 1333Mhz, GIGABYTE GV-R577UD-1GD 1GB DDR5, Seagate 500GB+Samu 500Gb, CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W, Thermaltake V3 BE, Benq G2220HDA

pxxl
direct utánnanéztél? <#nevetes1><#nevetes1><#idiota>

All hail the double x!

tegyél fel win7-et és állíts be hozzá régi skint

Mert nem nekem hanem fateromnak kell és utálja a Vista/7-et nem ért hozzá nem talál semmit. Probáltam gyõzködni de nem jártam sikerrel õ a XP-hez ragaszkodik, pedig direct utánnanéztem, hogy a noti támogatja az XP-t az Acer support szerint.

GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H, Phenom II 925, KINGMAX 2x2Gb+1x4Gb DDR3 1333Mhz, GIGABYTE GV-R577UD-1GD 1GB DDR5, Seagate 500GB+Samu 500Gb, CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W, Thermaltake V3 BE, Benq G2220HDA

Biosban kell valamit mókuskodni a winyóval, hogy lássa az xp telepítõ. De amúgy nem értem, hogy minek akarsz xp-t telepíteni rá, sokkal jobb arra a win7 már szerintem
Sziasztok, segítséget kérnék most vettem használtan egy Acer Extensa 5620 Notit és nem tudok rá telepíteni WiXP-t. Mert a telepítõ nem érzékel HDD-t a gépbe, pedig benne van egy Hitachi 160Gb. A Win7 simán fel megy az látja is a vinyót csak a WinXp nem. A WiXp Prof és SP3-as lenne eddig nem volt ilyen problémám asztali gépnél.
A segítséget elõri is köszönöm.

Sziasztok!
Tanácsot kérnék a problémámmal.
Mikrolagok jelennek meg a játékok alatt. Nem folyamatos a kép. Rendszertelenül jön elõ. Van mikor egyáltalán nem, de egy idõ után csak jelentkezik.
Nagy ritkán be is akad 1-2 mp-re, olyankor a winyót is darálja arra az idöre.
Tanácstalan vagyok, mert régen nem voltak ilyen problémáim ezzel a configgal.
Asus P5K-E Wifi
E6750 @ 3.2
Hd 4850
4 Gb ram mindez win7 x64-es környezetben.
Talán amióta újra húztam a win-t azóta csinálhatja. talán valami szoftveres hiba. Vagy a cpu húzás beállítás.
Remélem valaki találkozott hasonlóval és tanácsot tud adni, hogy merre induljaj el. 😊

Okés köszöntem szépen akkor holnap kikapom belõle a memókártyát.<#worship>
A 1-4-1-1 beep code pattern on a PhoenixBIOS system means that there is an issue with the system memory. Replacing the RAM usually fixes this problem.

memória hiba lesz
Sziasztok! Van egy ilyen laptop: Notebook Computer D410S mint ami a linken látható.gép bekapcsolom és ilyeneket pityeg: 1-4-1-1 vagyis 1 (-szünet) 4 (-szünet) 1 (-szünet) 1 aztán nem jön be semmi. Mivel lehet a problematika? A választ elõre is köszönöm. Üdv.
Hát a háttérben semmi sem fut ami használna észlelhetõ mértékben bármit. Tehát divx meg ati catalyst a leglényegesebb, azúgy 1 mega memória cpu nulla százalék. Ami egészen furcsa h most próbáltam futtatni (ma) pár dolgot, és 20% cpu evésnél meg 100 mega ramnál szaggat gép már. Amúgy nem lehet h a táppal van gond (mert a vganak 350w kell a többi a maradéké és van egy plussz ventillátor is meg két vinyó)? csak nem tudom biztosra 😞
Hmm, nem lassítja valami háttérben futó program?Indexelés, defrag,vírusirtó,stb?
Az AMD oldalán ez szerepel, mint szükséges rendszer:

AMD 6450 requirements

Nézd meg esetleg a BIOS-t, mi hogyan van beállítva.
A 1,5 Gb ram sem túl sok.Lehet, hogy sokat swappel.Ha XP-d van, 3 gigát rakj bele, többet nem kezel vagy max 3 és felet.
Azt sem szabad elfeledni, hogy a hardvereszközök is vesznek le a ramból!

Szia.Bocs, külföldön voltam a múlt héten.
A beépítõ keretet az SSD-hez azért adják, mert annak a mérete 2,5",ami ugye notebookba jó.A keret kibõvíti 3,5-re,tehát be tudod csavarozni a desktop házadba.
A HDD-k 3,5 colosak.A notebook-os, az 2,5-es.Nézd, mivel filléres dolog egy ilyen keret, inkább legyen jól berögzítve a házba, mert ha pl. tisztítani akarod vagy mozgatni, ne kezdjen el mozogni és ne törjön szét mást a géped belsejében.

Üdv !
Olyan problémám lenne, hogy szaggat a gép, de minden ok nélkül. A Leauge of Legends nevû játéknál vettem észre elõször, hogy bárhová teszem a grafikát, bármit bárhová teszek (kivétel a hang)a játék ugyanúgy szaggat. Több féle programmal átnéztem a gép dolgait (Pl.: HD Tune, Everest, SIW stb), de sehol semmi hibát nem találtam. A baj az hogy a régebbi játékok is szaggatnak (Medieval 2: Total War). A gond az, hogy nincs egy hete hogy vettem egy videó új kártyát a gépbe és csak jobban akadt utána a gépem. Próbáltam újratenni a windows xp-t és de az sem segített. igazából a gond az, hogy jobban szaggat a gép, mint egy õsöreg videó kártyával ami összvissz 1 megás(S3 - Trio64v2/DX), vagy mint egy kölcsönkapott Radeon x550-el. Igazából az a akérdés hogy nem-e lehet a táp a hibásmert netezéshez simán fut de akármit akarok játszani minden fullra használja a procit és úgy egy hete kezdõdött amikor megjött az új videókártya és elkezdtem "erõsebb" játékokat játszani. Az érdekesség az az, hogy a Leauge of Legends-ben is és a Dragon Age: Origins-ban is akad a hang, pedig fent vannak a driverek, a directx 9.c is. A hdd-kenbad sector nincs tudtommal.
A gép összeállítása:
Alaplap - Intel Intel Glen Ridge D915PGN
CPU - Intel Pentium 4 640 3,2 Ghz
VGA - AMD Radeon 6450 HD
HDD1 - SAMSUNG SP2014N (200 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133,ezen van az xp)
HDD2 - Maxtor 4D040H2 (40 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/100)
RAM - 1,50 Gb
Os - Windows xp sp3
Táp - Codegen Sowah (400w, atx 2.03, Model: 400x)
akkor fúró...
nekem a múltkor egy am2-es hûtõvel gyûlt meg a bajom, az abit lapba nem fért bele, úgyhogy jött a köszörû, azóta tökéletesen mûködik, barkácsolni kell egy kicsit, ha nem gyárit használsz, ez mindig elõfordulhat
Üdv van egy zalman cnps 7700 cpu hûtõm egy asus p5qld pro s775 alaplapon. A problémám az lenne, hogy a hûtõbordát egyszerûen nem tudom ráfogatni a mûanyag keretre, ami az alaplapon van. link
A kis rézszínû csavar alatti fém furat nem ér el a mûanyag furatig kb 3mm-rel magasabban van, ezért nem tudom lecsavarozni. Találkozott már valaki ilyennel, mi a megoldás?
A holnapi nap folyamán tudnék esetleg sort keríteni rá, mert én is ezt tartom valószínûnek, de felmerült bennem egy esetleges HDD elhalálozás mert az utóbbi idõben fura módon lelassult, sokat töltöget...

#58282: Tudom, ezért tartom érdekesnek az egészet, mert efféle hibajelzéssel még nem találkoztam...

Köszi mindkettõtöknek! 😊
gergely1991
A Post során elvileg akkor is csipognia kellene ha van valami hiba...

én elsõ körben tápra tippelnék, nem tudsz kérni valakitõl egy tápot, kipróbálni?
Üdv urak!

Esetleg közületek valaki találkozott már olyan jelenséggel hogy a gép bekapcsoláskor nem pittyeg egyet mint szokott hanem a pwr led villog egy ideig, majd minden elindul normálisan mintha semmi gond nem lenne. BIOS is bebootol, op. rendszer szintén, csak pár napja lettem rá figyelmes, ilyennel még nem találkoztam eddig, aztán gondoltam kiszedem a RAM modulokat, majd vissza, csatlakozókat lehúztam visszaraktam, VGA kártyákat szintén, jelenség ugyanúgy fent áll. Eddig nem okozott problémát csak kissé érdekes, esetleg lehet PSU hiba, vagy alaplap, vagy ne foglalkozzak vele? Elvben csipognia kellene egy rövidet, miszerint minden rendben van... ötlet, tipp?

Köszi! 😊
gergely1991
Víruson kívül így harverhibára gyanakszom(úgy tûnik hogy a képernyõ lehet a ludas akkor viszont szervizelni kell),várd meg azért hogy tudnak-e jobb ötletet...

mucsácsó
Sziasztok!

Egy elég érdekes problémám lenne egy ASUS K61IC típusú notebook-kal. A hibajelenség eléggé random, mikor hogy jön elõ... elõszöris az szokott történni, hogy a feketének egy árnyalatának mentén apró piros vibráló pixelek jelennek meg (pl ikonok körül), majd ezek egyre jobban eldurvulnak - és aztán ami fehér színû lenne a képen, az világoskék lesz. VGA hibára tippelne az ember, DE! Ha rákötöm HDMI-n keresztül HDTV-re, akkor nem látszik ez a jelenség...valamint az is érdekes, hogyha filmeket indítok el, ott egyáltalán nem tapasztalni a hibákat, csak a felhasznásználói felületen/játékoknál (valamint ha kikapcsolom a gépet és vissza, akkor még BIOS-ban is a betûk körül látszanak a piros pontok...). Nem driverhiba, már több drivert is próbáltam, valamint winreistall is megvolt, tehát vírus se lehet... szerintetek?
gergely1991
Húzd ki a rendszerhangszórót,és reménykedj hogy utána elfog halkulni...

Waczkor
Srácok egy olyan kérdésem lenne,hogy az mitõl lehet hogy a gépbõl sípoló hang jön ki.Nincs bekapcsolva,nem megy de hallani lehet egyfajta hangot a gépbõl,de mintha nem a tápból jönne hanem az alaplap környékérõl.Néha nem zavaró,de van hogy áramtalanítom mert nem tudok aludni tõle.Nem extrém hangos sípolásra kell gondolni,változó frekvencián szól néha,van hogy gyengébben,van hogy erõsebben.

Alapfeszültségtõl van vagy mitõl?

XBOX Live Gamertag:Waczkor

Lacee86
Hát nem véletlenül 2 magos az a proci hivatalosan. Én a helyedben annyira nem bûvölném tovább, ha nem megy, mert ha tönkremegy, akkor cseszheted és még a garit is elveszti (már ha garis még).

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

jazzy
Üdv

Olyan kérdésem lenne, hogy ASROCK 970 Extreme4 alaplapban lévõ Phenom II x2 555 Black Edition processzoromat unlockolni szeretném.

Ha a 3. magot engedélyezem, minden ok, a gép megy tökéletesen. Ha a 4. magot is engedélyezem akkor mindig indulásnál visszadobál a BIOSba, és ha Save and Exittel lépek ki, továbbra is visszadob mindig. Ha viszont Discard changes and Exitet választom, akkor elindul a windows és AIDA szerint 4 magosnak látja a processzort. Azonban minden indításnál visszadob BIOSba és csak ezzel a Discard changes kilépéssel indul el. A windows azonban semmiféle hibát nem ír.

Lehet ezzel valamit kezdeni, hogy normálisan induljon 4 maggal, vagy azért dobál vissza, mert egyszerûen nem stabil a 4. mag? Mit kellene állítanom?

Köszönöm!
a vga 1 gigás verziója újonnan, most 18 körül van, a procit meg már nem árulják de valami 20-25 körül volt

vga
és újonnan mennyibe fájna ez nekem? lécc linket 😄
pl videokártya
proci
ilyesmit érdemes nézelõdni, 1-2 giga ramot veszel még hozzá és egész használható lesz a géped
tudnál 1-2 linket küldeni h milyenek lennének jó játékra vagy az is jó ha márkát tudnál írni.
akkor vegyél szerintem használt procit meg vga-t és akkor tudsz egész jófélét venni
max 25 ezer
mennyid lenne rá?
bár ahogy nézem az nem olcsó mulatság nemtudtok valami olcsót?
és az jó az alaplapomba? 😄
vegyél bele használtan valami core 2 duot
akkor milyen procit ajánlotok az alaplapba? ha nem muszáj akkor ne legyen drága mert nincs a gépre túl sok pénzem
pxxl
1mp google link 😉

All hail the double x!

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Iskolai vizsgafeladatom lesz, hogy egyik gépen feladatot kell csinálnom és utánna azt egy másik gépre ftp-vel kell átmásolnom. Vagyis A két gépet egy hálózatba kell kötni. De sose csináltunk ilyet. Valaki el tudná magyarázni hogyan kell ? És mit hol és mire kell beállítani?
Elõre is köszönöm ha segít valaki 😊
jó lesz, csak a processzorod kevés hozzá
Helo azt szeretné kérdezni h ehez a alaplaphoz: ASRock G31M-S. jó lenne-e egy GT 430-as videókártya? a GÉPEM TOVÁBBI ADATAI:CPU: Intel Celeron 330
Prescott 90nm Technology RAM:1.0GB Single-Channel DDR2 @ 266MHz (ramot még fogok venni) a válaszokat elõre is köszönöm.
Cuchulainn
Köszi!

Közben megnéztem, az enyémhez nincs beépítõ keret, csak rá van csavarozva a fém tartórészre a házban egy oldalról. Érdemes vennem külön ehhez egy beépítõkeretet vagy jó így fapadosan?
Ehhez kapcsolódóan, mellette sztem elférne a laptop wincseszterem is a másik oldalról rögzítve (fölé nem tudnám tenni mert nincs több vízszintes tartópoc a házban) ugyanez a kérdés, erre is.
Szóval vegyek-e beépítõkeretet, és ha igen akkor melyiknek vagy esetleg mindkettõnek?

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

zsolt9999
https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-plus/
Nem tudom, hogy a videó elõtti hirdetést tudja-e blokkolni de a többit igen.

Én nem hiszek a gyengeségben... Túl sokba kerül.

pxxl
hát ez borzasztó 😄DD

All hail the double x!