64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • gore laszlo
    nem tuningolom azért annyira nem értek a géphez meg sokan mondták nem kéne mert rövidül az életterteme. na ehez pont nem értek.
  • biomage
    tetszik a konfig
    egy kérdés tuningolsz rajta valamit?
  • gore laszlo
    300w-os táp. 2.8 intel celeron proci ati 9600se 128mb vga 512mb ram 80gb hdd. más egyéb részlet is érdekel vagy nagyvonalakban ez igy jó?
  • dara
    Mégis milyen táp van benne most, és miből áll egyáltalán a gép?
  • gore laszlo
    Sziasztok. segitséget kérnék. Komolyabb játékoknál minden előjel nélkül különböző időkben egyszer csak kikapcsol a gép teljesen leáll. memória tesztet töbször lefuttattam orákig semmi hiba. Tápot kicseréltem azóta ritkábban de csak jelentkezik a hiba. Van valakinek ötlete mi lehet a gond? minden segitséget megköszönök hátha okosabb leszek a segitségetekkel.
  • M@TriX
    egyik 2 oldalas? dehogynem baj akkor márnem tök egyforma ilyen egyszerű.
    amúgy tényleg ugyan olyan a késleltetés és minden érték? én kétlem de az még lehet.

csakmert tök egyformák is néha nem szeretik egymást, de 90%-ban ilyen.
    de a tieid sztem nem tartoznak a tök egyforma kategóriába.
  • Bala10
    Egy tippem van.
    Az alaplap nem szereti azt a memóriát.
    memória
    Itt töltsd le a QVL-t,(QVL Download) ami tömörített, de ez tartalmazza hogy melyik memória jó bele.
    Szia
  • Eagle16
    Jah meg a gép:Asus P5VD1-X alaplap
    Intel Pentium 2.8Ghz(511+)
    MSI NX-6200AX 128Mb
    1GB DDR Kingston memória
  • Eagle16
    Hmmm...Csak ennyi? Oké...
    Ez csak a kisebbik gondom.Írom a nagyobbikat: nem megy a dual channel
    1. az alaplap dobozára rá van írva óriási betűkkel hogy támogatja
    2. a Bios friss
    3. két tök egyforma memóriát próbálok dual channelre bírni(csak az egyik két oldalas, nekem azt mondták ez nem baj)
    4. a Biosban is beállítottam a memória kezelést dualra
    5. egyforma színűekbe tehát elvileg jól tettem be őket
    6. neten is rákerestem, találtam egy szlovák vagy cseh vagy fene tudja milyen oldalt ahol a csávónak tök ugynilyen gondja volt csak 1 szót se értettem a válaszokból(annyit azért ki tudtam szedni hogy 2x512mb Samsung memje van és neki sem megy a dual

Nah, hát ennyi. Ezt mondja meg nekem valaki ha tudja és adok érte Nobel-díjjat
  • Me0w
    Ha van valami elektromos zajra erzekeny kutyud a szobaban akkor kapcsold be, ha huzod a gepet az fsb novelesevel akkor meg kapcsold ki.
  • Eagle16
    Spread Spectrum bekapcsolása csökkenti a gép által keltett elektromágnesez zajt, ám elvileg ez kis mértékben a stabilitás rovására megy - ezt találtam csak a googleben de ezt vhogy nem értem, meg azt is írják hogy kis mértékben rontja a teljesítményt is
  • Eagle16
    Sziasztok!
    Nah látom senki nem tud bios-os linket,ezért konkrétan rákérdezek:
    Mi a fene a biosban a procinál: Processor Spread Spectrum
    Százalékokban lehet állítani 0-tól-0.50 százalékig-ig azt hiszem.(meg disabled)
    Valaki aki ért hozzá megmondaná hogy mi ez? Sokat segíteni
    Köszi
  • Bandew
    Azóta lett új vidkarim, de nem változott semmi.
    De azért kösz a tippet. De sajna attól félek, hogy megmurdált vmi a vinyóban, csak nem tom mi lehet az, hogy azért még működik ha akar...
  • David01
    Szerintem a merevlemez lessz a hibás lehet hogy nem a melegedés okozza hanem benne ment valami tönkre. Próbáld meg hogy a winyót átviszed egy haverhoz és ott kipróbáljátok hogy mit csinál ha jó akkor lehet hogy procihűtű nem hűt rendesen de az is lehet hogy a videokartyán levő venti haldoklik.
  • Bandew
    Most nézem milyen szépen tudok fogalmazni...
    Szal bocsesz!
  • Bandew
    Halihó!
    Már több hónapja van egy problémája a gépemnek, de egyszerűen fogalmam sincs mi lehet az.
    A lényeg az, hogy elindítom, egy darabig műxik, meg minden fasza, oszt egyszer csak gondol egyet és elkezd kattogni valami belülről. Ez a kattogás annyira fura, hogy meg nem tudom állapítani pontosan, hogy mi adja ki, de azt hiszem a winchester. Ilyenkor elég keményen lefagy a gép. Érdekes, hogy ezt teljesen független időközönként nyomja. Valamikor megy egész nap-éjjel a gép és csak utána kezd el kattogni, valamikor meg bekapcsolom és egyből. Ugye ilyenkor jön a jó kis újraindtítás. Win reinstall már többször is megvolt de semmi. Arra is gondoltam (merthogy amióta van fireware kártyám) hogy talán nem teljesen elég neki a tápom (400W), de sztem ez bőven elég neki. Azóta volt RAM csere is, mert azt gondoltam, talán a memóriával van baj. Nem használt. Áthelyeztem a vinyót eggyel feljebb a házban, hogy jobban hűljön, hátha ez a gond, de nem. Az igaz, hogy nagyon fel tud forrósodni, de valamikor akkor is csinálja, amikor még tök hideg. Egyszóval fogalmam sincs mi lehet a baj. Eléggé aggódom, mert ez egy 300 Gb-os vinyó és elég sok fontos adat van rajta. Jah amúgy nemrég megen "bekattant" és azóta be sem bootolja a windowst, bár a BIOS látja. Remélem nincs baja, megpróbálok majd egy winreinstallt megen, legalább annyira működjön, mint eddig.
    Szal ha valaki sejti, hogy mi lehet ez, netán volt már neki is ilyen, az segíccsen. :-)
    Köszi!
  • PíszLávJuniti
    Sziasztok.
    Szeretnék témát nyitni "tor" címmel, de nem tudok.
    Aki tud megtenné helyettem? Az operációs rendszerek témakörben. köszönöm.
  • izb
    leechFTP
    ingyenes és babán folytatja,ha megszakad.
    Total commander nem FTP-re való elsősorban.
  • steweee
    total commanderben hgoy lehet azt megoldani mint a flashgetben hogy folyamatosan próbáljon meg kapcsolódni a kiszolgálóhoz és ne akadjon meg a letöltés? mert frászt kapok hogy egy szerverre előfizettem, és a html felületről nem lehet tölteni csak ftp-n keresztül, de az meg állandóan megakad
  • David01
    Furcsa probléma. Ha van még gari cseréltesd ki :)
    Jobb ötletem nincs.
  • InfectedMann
    erre még mindig várom a tippeket->

viszont lenne nekem egy problémám...
    van egy NEC 3550A DVD íróm... szépen ment a picike semmi probléma nemvolt vele...
    Egyszer csináltam egy windows reinstallt és egy csomó régi DVD-t nem olvasott be...
    próbálta ide1-re meg ide2-re rakni, masteren is volt már meg slave-en is, de semmi...
    vinyóm simán megy ide1-en ide2-n masteren slave-en semmi problem nincs vele...
    csináltam mégegy winfos reinstallt, de úgysem történt semmi változás...
    legnagyobb poén az volt mikor ma átvittem haverhoz és simán ment az író és be is olvasta azokat a lemezeket amikket nálam nem olvasott...
    ( jah és memóriával is próbáltam baszakodni )
    szervízben is volt már, de náluk is ment hibátlanul...

szerintetek mi lehet a gebasz? mit nem szerethet az íróm?

remélem tényleg van itt vmi nagy hardware guru aki tud is használható dolgot mondani...
  • NeoMaN
    Tesztekben az Intel jobb, játékokban az AMD.
    lehhelletnyi a különbség
  • David01
    Futtassatok le egy 3dmark tesztet majd a végeredmény eldönti melyik a jobb.
  • Bala10
    Ez kb olyan, mint az NV vs Ati.

ha van is külömbség, azt szerintem úgysem lehet érzékelni.
    Szóval, nem érdemes ezzel különösebben foglalkozni. :)
  • [Jakuza]
    Arban biztosan jobb az AMD. (kozel 15k a difi)
    Amugy nem sok kulonbseg van teljesitmeny szintjen.
  • rvn
    Nem venni akarom...már megvan...csak hawerom azzal jön h az övé jobb és engem amugy nem érdekel de naon felidegesítette ma mert csak erröl tud bezsélni
  • Bala10
    És nagyából így is van.
    Szerintem nézd meg, hogy melyiket tudod olcsóbban kihozni.
    Proci+alaplap.
  • Bala10
    Ez bátor kérdés. :)
    A válaszok fele a AMD, másik fele INTEL. :)
  • rvn
    Hy!

AMD athlon 64 3200+ vs Intel P4 3200 Ht

Meik jobb? Flhasználás:mindenre átlagos felhaszn...
  • rriicchhiiee
    Ati kártyáknál mit jlentenek a következők? XL, GTO, Pro, XT? Melyiket értemes venni?
  • David01
    Kapcsold ki a rejtett fájlok mutatását. (Nagyon láma kérdés)
  • bauer15
    csá bocs ha nem ide tartozik de van egy kis gondom a maghajtóimra jöttek olyan mappák amik olyanok mindtha ki lennének vágva ( láthatalan félék) valami rendszerfájlok
    honnan jöhettek és mit csináljak velük?
    és bocs mert megint beírtam
  • pako00
    OUT FILE-BA VAN EGY PROGI HOGY TUDOM TELEPITENI
  • [Jakuza]
    Fekete Pako.
    Torni Madzsar ? Eloszor ird le rendesen mit is szeretnel.
  • pako00
    HI ALL KAPTAM EGY OUT FÁJL MI A TEENDÖ EVEL?
  • gordon 24
    Köszi mindenkinek a segítséget!!! Próbálkozom..
  • bauer15
    csá bocs ha nem ide tartozik de van egy kis gondom a maghajtóimra jöttek olyan mappák amik olyanok mindtha ki lennének vágva ( láthatalan félék) valami rendszerfájlok
    honnan jöhettek és mit csináljak velük?
  • dara
    Először futtass egy memtest86+-t (ami nem DOS-os, teljesen független az oprendszerektől!), mindenképpen bootolható CD-ről, vagy floppy-ról.
  • Bandi 18
    Figyu....sokat nem veszthetzs tedd újra a wint...ha még mindig rossz..akkor futtass egy memtestet...vagy az Uhu linux dos-os memtestjét..ha ezek nem jeleznek hibát akkor driver probléma
  • gordon 24
    Ja és amikor ezt elkezdte ujra raktam aWindowst és azóta a helyzet változatlan.
    Driverek-ből az eredetik vannak fent.