64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Bandi 18
    Nem lehet hogy egyzserűen a cooler rezonál be az alacsony fordulatszám miatt?
  • MiloShee
    Apró észrevétel: leszedem a szabályzást a CPU coolerről, hang megszűnik :S
  • MiloShee
    Nem hiszem, a leszabályzás előtt nincs meg a hang!
  • MiloShee
    Hát kb a CPU socket, és az északi híd közé tenném a zaj forrását...
  • Met
    szerintem egyszerűen berezonál valami
  • Bandi 18
    De mégis mi búg? :)
  • MiloShee
    Hi! Most nekem kéne egy aprócska help, illetve vélemény. Vettem egy Aerocool Coolpanel 2-őt. Szabályoztatom vele a ventiket. A bekapcsolás után kb 4mp-el állítja be a fordulatszámot, és innentől a gép működését halk "búgás" kíséri. Mi a vélemény, természetes ez, vagy kínozza a tápom?
  • Zetorg
    a venti nem pörög, írta is :)

remélem nem dugta bele az agp-s kártyát pci-e-be...
    a venti nem pörgése erre utal és még fizikailag is belemegy :(
  • M@TriX
    hát igen... ;)

Ands: a fogalaltba pontosan passzol a kártya csatlakozója, rá is zártad a reteszt(ha van)? felpörög a ventillátor?
    pontosan meddig jut el a gép indításkor?

ha van integrált karid akkor a biosban benne kell lennie, nézzél csak szét. néha persze hülye helykre pakolják be ott kell lennie.
  • Zetorg
    "A kártya egyaránt jó AGP 8X és PCI Express 16X slothoz."

olyan nincs!
  • Metwork
    lehet rosszul raktad be a kártyát a slotba
    vagy valami rosszul van összedugva
    vagy kevés a táp
  • And5
    Sziasztok, nagy bajban vagyok. Vettem egy GF 6600-as kártyát az intel pentium 4 lga775-as alaplapomhoz. A kártya egyaránt jó AGP 8X és PCI Express 16X slothoz. Az alaplapon 1 db PCIE16 slot és 2 PCI slot van. Beraktam a kártyát a PCIE slotba de amikor elinditom se kép se hang semmi nem történik a kártyán a ventrillator sem kezd el forogni és a gép is kattogni kezd. Gondololtam arra esetleg az integrált grafikus kártya kavarhat be ezért a BIOS-ban megprobaltam kikapcsolni ám nem találtam ilyen opciót. Nem tudjátok esetleg mi lehet a gond ? Válaszaitok előre is köszönöm.
  • eddie
    Sziasztok!
    Milosliee:köszönöm a segítséget!
    Silent:neked is!
    Legalább megnyugodtam.
  • izb
    Zalman jó választás lesz.
  • izb
    Ha 512MB ramot veszel bele,akkor sem lesz gyorsabb a tömörítés.
    Sajna ehez a 450mhz AMD már nagyon kevés.
    Én ezt nem erőltetném.
  • MiloShee
    Hali! Isten ments, kidobni egy olyan jó kis karit! Nem írtad a kártyád típusát, de valszeg gyárit már nem tudsz rá venni. Viszont válogathatsz a manapság oly divatos márkák közül,most ha minden igaz a Zalman VF700ALCU a favorit!Sok szerencsét a keresgéléshez!
  • eddie
    Sziasztok!Sajnos én sem értek a számítógépekhez.Olyan problémám volna,hogy megadta magát a videokártyám(Ati Radeon 9800 Pro 128 mb) ventillátora.Ezt lehet rajta cserélni vagy dobhatom el a kártyát?Előre is köszi a választ!
  • MiloShee
    Hali! Csatlakozom PíszLávJuniti kollegához, de hozzáfűzném hogy a ma kapható SD modulok és a régebbi alaplapok párosítása sajna előre nem belátható kompatibilitási gondokat vethet fel...ha van lehetőség előbb próbáld bele a megvenni szándékozott egyedet! Üdv
  • WOW
    Sziasztok!Igaz nem ide tartozik de nem találtam megfelelő fórumot.Tv-t tudnék venni elég jó áron csak nem tudom,hogy ez jó e.Mármint minden benne van e amire szügségem lehet?adatok most arra gondolok mint pl:DVI-I vagy HDMI csatlakozó?
    még egyszer bocs,hogy ide írok.
  • PíszLávJuniti
    most mennyi ram modul van benne?
    pontos típusok nem lennének rosszak, aida-t keresd meg vmelyik letöltés portálon, az pontosan megadja, és talán azt is hogy hány fogalalt van benne.

SDRAM kell bele, már kihaló félben lévő fajta. és van 256 MB os modul is, amelyiket találsz a közeledben olyat vegyél.
  • maruzst25
    Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Nem nagyon értek a számítógépekhez. Van egy elég régi gépem és szeretnék bele rakni 2*128mega ramot hogy az avi-dvd konvertálás gyors legyen. A kérdésem az lenne hogy pontosan milyen ramot kell nekem vennem hogy BIZTOSAN jó legyen bele. És elfér benne a 256ram?
    A gépem:AMD K6-2 450Mhz, 64mega ram és az alaplapom:Aladdin5, ACORP 5ALI61.
    Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget.
  • PíszLávJuniti
    fdiskel ne állj neki :)
    partition magic a szép és jó, vagy ha XP-t használsz, akkor a beépített számítógépkezelés/lemezkezelésnél csináltass rá partíciókat.
  • Gorvik #17767
    Ott a pont, thx. :)

Ha most csak egy wincsi lenne, tudnám hogy kéne csinálni, de most hogy a másodlagossal kell, rákérdeznék a biztonság kedvéért hogy kell csinálni? Fdisk? Nem akarok hülyeséget elkövetni...
  • biomage
    van rajta partició és formáztad?
  • Gorvik #17765
    Sziasztok!
    Ma vettem egy Samsung 160 gigás vinyót. Mivel másodlagos meghajtóként használnám (fiókban), a kis vackot leszedtem, tehát slaven van. Bios felismeri, windows szintén felismeri, nem ír ki rá hibát. Egy a gond: ki rak ki ikont, így gyakorlatilag nem tudom használni.
    Ha tudtok tippet, hogy mit lehetne csinálni, nagyon megköszönném.
  • izb
    barton az megint más.
    mondjuk az is szerette a meleget.
  • izb
    nem olyan biztos az.
    Prescottnál ez majdnem alap.
  • PíszLávJuniti
    nekem 33 és 51 fok..
  • biomage
    neoman ha már ilyen okos vagy szerinted mire álitsam be a biosban a hömérséklet jelzés és pcs lekapcsolást?
  • gore laszlo
    a takaritás gondolom nem árt de én nem nyultam még hozzá. minden estre mindenkinek köszönöm a segitséget holnap megnézem van e még ötlet. Köszönöm. sziasztok
  • biomage
    jó ötlet de ha nem értesz hozá inkább vid szervizbe
  • NeoMaN
    Pfff 57 az iszonyat. Nekem a szénnéhúzott Barton volt 51 idleben, és akkor
    már a frász kerülgetett. :)
  • NeoMaN
    CPU-nál ez rengeteg IDLE-ben!
    Sztem tele van porral a venti és nem forog normálisan, vagy nincs is rendesen a CPU-n. Le kell venni, kitakarítani, újrapasztázni.
  • biomage
    a cpu tul magas az én cpu 3GHZ northwood és csak 45C fokos
  • gore laszlo
    na most nézem az aida-val alaplap 36 cpu 57 fok. de persze most csak netezek nem játszok
  • PíszLávJuniti
    hőmérsékeltet az Aida kiírja pl, de vannak kifejezetten erre progik. Motherboard monitor, stb..
  • biomage
    programra nincs szükség kicsit bonyolult beállitani elég a bios én minden alaplapomra ráálitom azt hogy 73C jeleten és 75C kikapcsoljon a gép szóval ha 70C fokos a cpu a biosban resetelés után akkor ventilátor csere ajánlot más különben a video kari a leggyanusabb nekem is vga
  • gore laszlo
    milyen progival tudnám megnézni a hőmérsékletet és mi az optimális?
  • izb
    Én arra tippelek, hogy valami egy idő után vészesen felmelegedik.
    Igy megunja és kikapcsol.első kőrben a videókareszt venném gorcső alá.
  • biomage
    a következö resetelésnél néz be a biosba és nézd meg a cpu hömérsékletét
    ha az normális akkor video kártya