64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • M@TriX
    hát jah, egyet értek, most látom ott a "c"-t, hogy cel, ezt alőbb még nem raktam össze, ezért nem mondtam hirtelen árat... éppen most raktam össze egy hajszálnyival jobb gépet, szóval újonnan olyan 65-70 kb újonnan hazsnáltan meg hát a 40 is elég optimista mert elég nehezen lehet eladni. de kb. reális.
  • Bandi 18
    hát ha új is...256 mega DDR meg GEF4 MX440..hááát újnak kb egy 65-ös (alaplaptól függ)....használtan hát talán 40.
  • M@TriX
    még jó... :)

új v. használt?
  • mokkachini
    Mivel még új témát nem nyithatok itt kérdem meg amit akarok.Szal egy 256 vagy 768DDR 2500mhz intel c proci 80gb HDD Maxtor mittoménmilyen DVD-író agp-s alaplap Geeforce fx vagy mx? 440 kártya mennyit ér.Várom a javaslatokat.
  • Metwork
    Asztalon jobbklikk, tulajdonságok, beállítások fül, katt a második monitorra és alul pipáld ki, hogy az asztal kiterjesztése erre a megjelenítőre is, vagy valami hasonló
  • Bandi 18
    Azt még megpróbálhatod hogy Alcochollal...ha jól emlékszem securom new-val kiírod 2x-es avagy 4x-es sebességgel...de ha az Xbox nincs úgymond chipelve akkor feleslegesen szenvedsz mert nem fog menni semmiképpen
  • [Jakuza]
    Hackelt legalabb az Xbox ?
    Mert nem fog menni olyanra ami nem az.
  • bigapó
    hali!

lehet, hogy rossz helyre írom, de...

kaptam egy feladatot, miszerint egy Xbox-os játékot kéne kiírnom, DVD-re. adva volt az iso fájl, tehát sok gondom nem volt vele, Nero-val 1x-eresen kiírtam, gondoltam jó lesz. hát nem lett jó. azt mondták, hogy be sem olvasta a dvd-t. mi lehet a gond? eleve rossz az iso? rosszul írtam ki? mit kell beállítani? még nem néztem meg, de lehet, hogy az iso egy alkönyvtáron belül tárolta az adatokat (jártam már így). szóval, mit tudok csinálni?
  • MiloShee
    Vannak különböző módok a beállítópanelen. Neked ha minden igaz az Extend kell...de ebben nem vagyok biztos próbáld ki a különböző módokat!
  • Darth Sith
    Hela!!

Lenne egy kérdésem. Van egy ATI 9800 PRO kártyám. Beszeretnék kötni két monitort a gépre, hogy szélesebb legyen a munkafelületem, azaz két monitor szélességü legyen a kép, tehát dúrván 2048 szélességü. A kárytám hátuljára bekötöttem a DVI-re a másik monitort is, eljesen jól működik. Az ATI control panelben beálíltottama második monitort, de a második is azt a képet mutatja amit az első. Hogyan lehet azt megcsinálni hogy két monitor szélességü legyen a kép? Pls help!
  • izb
    csak értelmes használható válasz nem nagyon érkezett.
    ami érkezett pontosan nulla mennyiségű volt.
  • CSOCSO
    nagyon olcso megoldas ha veszel 1-2 ezer forintert IDE-SATA atalakitot...
    a vincsi hatuljaba kell radugni egy kis lapkat amire kotod a SATA kabelt..
  • nikopol
    Ezer bocs
  • Met
    láttuk a 10.54-es postodat is
  • nikopol
    Sziasztok!Van egy kis gond az alaplapommal :[
    Asus P5WD2 Premium, valamiért nem tudja felismerni egyszerr az IDE-s és a SATA-s vinyót!
    Külön-külön viszont látja öket.Esetleg ha valakinek volt hasonló gondja és tudja rá a megoldást akkor érdekelne ;[
  • dara
    Közben megtaláltam a 6800-as verziót is, szóval abban tévedtem. No igen, nem a PCI-E-sek között kellett volna keresnem. A többi leírt dolog viszont stimmel.

A memóriához: a rendszermemóriaként használt DDR2 és a VRAM-ként használt DDR2 nem ugyanaz, tehát ami az egyikre igaz, az nem(feltétlenül) igaz a másikra is!
  • dara
    AGP aperture size: ezzel azt állíthatod be, hogy a VGA mennyi rendszermemóriát foglalhat le textúrázásra. Semmi köze sincs a kártyán levő memória mennyiségéhez.

És lehet én vagyok béna, de az általad leírt paramétereknek az Asus kínálatában csak ez a kártya felel meg. Ez viszont 6600 non-GT, tehát semmi extra sincs a 128 bites memóriabuszban, az teljesen normális.

Arról megle kellene szokni, hogy memóriamennyiség alapján vesznek VGA-t az emberek. A 6600GT sem tud mit kezdeni 128MB-nál több VRAM-mal, akkor egy méggyengébb kártya esetén minek hajtanak egyesek 512MB-ra? Főleg, hogy az még az X800XL-nek sem kell.
  • izb

ne bassz ez nagyon de nagyon de nagyon gáz...
  • NeoMaN
    kb. 6600 szinten lehet
  • NeoMaN
    Nem! Itt a memória 2*270-en megy, azaz 540-en! Semmiféle 1080Mhz nincs a képben!
    Ez egy überszar VGA, iszonyatos átbaszás.
  • izb
    1. Fingom sincs
    2.igy van a valódi órajel 540-en ketyeg az effektív meg 1080-an
    gari mindig annyi van,amennyit a magyar nagyker ad rá.sajnos

3.kérdést nem érteni.

3-ból egy azért nem semmi:))
  • kingke
    Hmmm...
    1.
    Tehát most az agp aperture size mire jó? (fél éve a legujabb bioszt tettem fel)
    Ha nem tudom fel tenni 512-re 512-es kártyánál az hibának minősül( fel lehet csak a windows minden infot kinyir a kártyáról és 4 bites képet kapok)

2.
    everest 2.20 home edition szerint az effektív orajel 540mhz.
    megkérnék valakit, hogy nézzen már utána, hogy nem-e 1080mhz-én kéne mennie.
    Mert akkor ez is hiba. És akkor lehet hivatkozni rá.

Kaptam rá egy év garit.(érdekes a dobozán 3 év van)

3.
    a pc wizard 2006 szerint az overclocking infonál kiirja, hogy
    Memory GPU : 2*270,00mhz - [initial : 540 MHZ] (de ez nem ddr 2-ő nekem a gépben is menne a rendszer memoria 550MHZ-én az más kérdés hogy lassabb mint most)
    ??????
  • öregharcsa
    "Halt már meg valakinek így a winyója?"...ja tipikusan így halnak meg....ha van egy kis szerencséd bontóban kapsz hozzá panelt (mert valszeg az halt meg)és újraélesztheted amíg leszeded a fontos adataidat...ha fizikálisan halt meg akkor béke poraira...
  • Met
    RIP
  • RedRiot
    Van egy kis gáz az egyik vinyómmal. Egy öreg Maxtorról van szó, legalább öt éves. Ma délelőtt netezgetek, és a vinyó (amúgy ő Secondary Master) elkezd ki-be kapcsolni, ticsung-ticsung hanghatásokkal kísérve. Csinálta kb. 10sec-ig, aztán abbahagyta. Aztán úgy félóránként csinálgatta ezt, végül délben elkezdte mégegyszer, és azóta nem tért magához, BIOS sem ismeri fel.

Amint bekapcsolom a gépet, egyből elkezd ki-be kapcsolni az öreg Maxtor. Halt már meg valakinek így a winyója? Más: Starforce Nightmare van a gépen, az esetleg nem nyírhatta ki?

Van vmi amit esetleg meg lehet próbálni, vagy RIP Maxtor?
  • LoDMaSt
    vezérlőpult-hangok és audió..-hangok fül-bejelentkezés a windowsba-tallózás
  • bauer15

CSá hogyan lehet beállítani hogy bekapcsoláskor pl. egy dalrészlet szoljon vagy valami zene?
  • [Jakuza]
    Nezd vegig a processzor es a VGA kartya homersekletet. Ha ezek rendben vannak, akkor cserelj VGA kartya drivert. Remelem a windows ujra lett telepitve gepcsere utan. A tap ugy nem valami gagyi marka, mert csak maga a 3,0GHz-es Intel fogyaszt vagy 140Wattot magaban.
    A jelenlegi konfigodnak mindenkeppen jobban kellene teljesitenie.
    Valami kisebb hiba lehet, amitol nem megfelelo a gep teljesitmenye, mint pl rosszul felhelyezett processzorhuto vagy valami apro malor.
  • teckdeck
    Csáó mindenki!

Azt szeretném kérdeni, hogy az mitől van hogy az új gépemen roszabb grafikán tudok jáccani, mint az újon? és van olyan namikor a kártya miatt lefagy a gép meg van amikor kikapcsol a monitor.

Az új gépem:
    - P4-es 3Ghz-es proci
    - ASUS P4-es PCIE, dual RAM-os DDR1-es alaplap
    - Abit Ati Radeon RX600XT 128MB PCIE-es videókártya
    - 400Watt-os táp

A régi gépem:
    - Celeron 1.7Ghz-es proci
    - P4-es alaplap (a márkáját nem tudom)
    - ASUS Ati Radeon 9550 128MB AGP-s videókártya
    - 300Wattos táp

Lécci aki tud az segítsen.
    Előre is köszy :D

Üdv
    Teckdeck
  • nikopol
    Sziasztok!Van egy kis gond az alaplapommal :[
    Asus P5WD2 Premium, valamiért nem tudja felismerni egyszerr az IDE-s és a SATA-s vinyót!
    Külön-külön viszont látja öket.Esetleg ha valakinek volt hasonló gondja és tudja rá a megoldást akkor érdekelne ;[
  • NeoMaN
    Ja, mégvalami. Nyakam rá, hogy a ram az 270Mhz-n magy rajta (ddr-ben 540).
    Ez valami iszonyat.
  • NeoMaN
    Nagyon rossz ez a kártya, ettől óvtak mindenkit sok helyen.
    128bit, 512MB ram. Tipikus vakítás dolog. Egy sima 6800 az 256nit és 128MB ram.
    Ez a kártya szemét húzás volt az Asustól, aki nem ért hozzá megveszi és beszopja.
    128 bites mivolta révén erre 128MB ramnál többet rakni röhej...
  • kingke
    Ja és valaki megnézné ha kérhetném, mert nekem a
    valódi orajelre 270mhz
    az efektív orajelre 540mhz-t ir ki

ddr2 nem 1080-an kéne mennie. Ez hibás? vagy én néztem el anno a technikai infonál?

riva tunner + az alap asus driver is ezt irja ki??????????????????,,!??
  • kingke
    Vettem egy asus geforce N6800-t (128-bites 512mb ddr2 memoria)

Kérdés a bioszban az: agp aperture size mire jó ezt 512-öre lehet állítani?
    (ez nem véletlenül a video memoria kihasználtsága?)

Mert a probléma abbol adódiki, hogy a kártya 128 fölötti beállításnál elfelejti a kártyárol minden információt és így 4bites szinmélység meg minden.
    (hiába van fenn a driver) 128-ig müködik. Új windows xpsp1-nél is.

De ami még felettéb érdekes az, hogy gyengén teljesít 6600gt-t vernie kellene.
    3dmark 2005 1.2-es ben hozok ki 2400-at 16-pipes felszabadítással pedig 2512-öt
    Ez lényegessen roszabb mint egy 6800le nél is.
    alap innos 6800 256 bites 128 megás ddr1-es hoz ki rosszab gépben alap 2800 16-pipés 4000 körül.

Eddig csak a saját driverjét fogadta el.
    Most a kártya hibás. Ja 43000 lett vévve. enyi pénzért teljesítményért vehettem volna jobb kártyát is.

Gépem 2*256 kingston cl 2,5-es, de 2-2-2-5-ön 350fsbén proc athlon 3000+ (350fsbén) alaplap msi k7n2delta ilsr samsung 160sata2
  • CSOCSO
    nah most meg elindult.. remelem igy is marad!
  • CSOCSO
    nah egyre jobb...

az elozo rendszer valamiert nem akart elindulni... azaz bejon a Win logo.. fut a kek kis szar alul.. es meg az udvozoljuk avagy welcome felirat elott sotet marad a kepernyo es semmi nem tortenik.. nem kapcsol ki a monitor vagy ilyesmi.. egyszeruen csak sotet marad.. es ennyi....

most leformataltam a vincsit... feltettem winfost.. feltettem a legfontosabb drivereket szoftvereket.. virusirto... msn.. tuzfal.. levelezo progi.
    minden ment faszan.. erre felrakom az LCD studiot ( ami a G15 os logitech bill em miatt kell) es ujrainditasnal megint ugyan az!!!!

ujrainditok de semmi... ujrainditok csokkentettben.. msconfigban kikapcsolom hogy az lcdstudio induljon a geppel es tadaaam elindult a winfos....
    hm...

viszont tegnap este az ocsem feltette a battlefield 2-t.. es most megint nem indul a gep csak csokkentett modban.... nah ez mi lehet?
  • PíszLávJuniti
    Sry, akkor nézd meg a getdataback-et!pl itt fent van, pár mega..
  • dara
    Natív, chip(set)-be integrált SATA-vezérlő esetén csak akkor kell a driver floppy a Win-telepítőnek, ha RAID tömböt hoztál létre, és arra akarod telepíteni a rendszert. Egyébként nem kell, csak a külső vezérlőkhöz.
  • ffxi
    Nos rendben van, de nem lesz ez így jó mert róbaverzós változattal nem megyek semmire. Mert csak 4 alkönyvtárig enged. Azért kösz.
  • PíszLávJuniti
    az elsőt gondolom :)
    mivel nem használsz raidet
    és nem SD/CF memória kártyáról van szó