64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • forgoszek66
    SZIASZTOK!!! Lenne egy kis problémám!!! Nem tudom nagyon rendben tartani a gépem. Néha lassú, és nagyon néha lefagy a memória pedig nincs annyira megterhelve. Légyszi segítsetek!!! KÖSZ!!!
  • [Jakuza]
    Szoftveres meresek nem igazan jok erre.
  • Koko86
    Hát, nemtudom... lehet hogy túlfeszültség jön létre valahol, mert az nem lehet hogy két kártyánál is ugyanaz a hiba. Nem tudtok valamilyen programot amivel meg lehetne nézni hogy a VGA mekkora feszültésget kap a PCI-E csatlakozóról?
  • [Jakuza]
    Nem feltetlenul kell mindig tulfeszt leadnia a tapnak, lehet, hogy csak terhelesnel lep fel ez a hiba.
    De lehet akar egy elszallt kondenzator is a lapon amitol a PCI-E csatin nagyobb feszt kap a VGA es mas melegszik rajta nem a GPU.
  • biomage
    mercury táp az nem jó hir az hires a tulfeszültség leadásról
    szerintem cseréld ki egy drágábra ami védelme van tulfesz ellen
  • Koko86
    Egy 400W-os Mercury tápom van. Sajnos műszer hiányában nem tudom megmérni a feszültégeket, de ha nagyobb feszültséget adna a kártyára a táp, akkor nagyobb hőtermeléssel járna, nem? Ja és nincs húzva a kártya, minden gyári beállításon van.
  • [Jakuza]
    Milyen tapod van ?
    Muszerrel kimernem a feszultsegeket, mert vagy a lapod szvsz vagy maga a tap tulfeszt ad ugy tunik a VGAnak, ami nem birja a gyurodest.
    Lehet valami ilyesmitol megy tonkre a videokartya.
  • Koko86
    Sziasztok!

A segítségeteket/véleményeteket kérném.
    Jó két hónajpja vettem egy Sapphire Radeon X1600Pro (128MB GDDR3) VGA kártyát. Egy ideig minden rendben ment, de két héttel később egyszercsak gondolt egyet és elkezdett lefagyni játék közben. Újraindítás után pedig horizontálisan, vonalsan szemetelni, ami eleinte nem volt jelentős, de aztán bekeményített és odáig fajult a dolog hogy már a monitort is kikapcsolta. Elküldtem a boltba garanciális javításra, majd 3 héttel később kaptam helyette egy újat, de a napokban már megint kezdődik ugyanaz a hiba. A fórumokat olvasva egyedül érzem magam ezzel a hibával. Ha van valakinek ötlete szívesen veszem.

Ja és a kártya PCI-E-es és Abit K8N Ultrában csücsül egy Athlon 64 3500+ mellett
  • izb
    simán lehet memória hiba.
    Hasonlóval találkoztam,mikor az alaplap nem szerette az adott ramot és a gép úgy tűnt megy de a monitor nem kapcsolt be.
    késöbbiekben a probléma megoldódott másmilyen ramok belyezésével.
  • izb
    nekem is angol xp-van és ilyen gond még egyszer sem jött elő.
    nem az SP2-ben lesz a hiba.
    a vezérlőpultban valszeg a nyelvi beállításokat nem állítottad be helyesen.
  • CSOCSO
    nah akkor tap... amugy attol hogy ossze vissza dugdosod a ket ramodat a 3 slotban meg nem biztos hogy jobb lett volna valamivel ha a ramok lettek volna a hibasak
  • ojko
    Köszi a javaslatokat!
    Megnéztem a ramokat. 3 helyem van és két memória, kipróbáltam az összes lehetőséget és így sem indult el...
    Azt még sikerült megnéznem, hogy, amikor bekapcsolom a gépet, akkor a vga kari ventije felpörög, majd leáll...
    ezek ismeretében én is tápra vagy alaplapra voksolok...
    Mégegyszer thx

ojko
  • CSOCSO
    hat ez a windows xp sp2 uber loal....
    eddig is csinalt loal dolgokat.. de most az angol xp nek ballitottam hogy magyarul irja ki az idot.. erre csomoszor bejon a kek csik hogy kivalaszthatom melyik nyelvet akarom hasznalni.. ott van az angol meg a magyar.. ranyomok a beallitasokra de ott mar csak angol van es ekkor a csik eszreveszi magat es el is tunik... mivel nincs ott magyar.. LOAL!!!!
    visszatettem angolra.. meg mindig cisnalja
  • Bala10
    szerintem túl magasra van állítva a tűzfal biztonsága.
    Ha így van, akkor nem engedi némelyik sütit letölteni.
    Én is így jártam az egyik oldallal.
  • CSOCSO
    a vincsimre senki nem tud semmit mi?
  • freeeedy
    Thx Miloshee:
    De légyszi írd le részletesen mert fingom sincs hogy a bios-on bellül mit kell csinálni!!!
  • MiloShee
    Nézd meg az időzítéseket és a frekvenciát a BIOS-ban! Az időzítés legyen By SPD, akkor elviekben mennie kell! Ha ez nem jön be másik slot! remélem összejön, sok szerencsét!
  • freeeedy
    valaki segitsen! plz

vettem egy samsung ddr dimm 256 pc 400-as ramot,berakom bekapcslom a gépet betölt a win xp, minden ok fel is ismeri,aztán valamit megynyitok pl(internet explorert) és ujraindul a gép .mitől?? thx
  • CSOCSO
    tap nak semmi koze hozza....
    mondom hogy a rammal lesz a problema..
  • NeoMaN
    táp vagy lap
  • CSOCSO
    szerintem meg ram...
  • CSOCSO
    biztosd hogy nem hiszen a rendszer vinyo is sata az meg gyonyoruen fut... hisz itt vagyok:D
  • grebber
    Hát akkor én nem értem!Megcsináltam de az oldal ugyanugy nem enged be :(
  • reaper4
    firefoxon : tools->options->privacy->cookies

explorer: eszközök->internetbeállítások->adatvédelem->speciális
  • grebber
    Valaki segítsen!!!!

Van egy internetoldal ahova nem enged belépni a nevemmel és a jelszómmal mert aztmondja nincs engedélyezve a cookie.
    Hol kell engedélyezni??
  • Me0w
    Valakinek van ötlete mivel tudnám lecserélni az nf3-as NB hutot? Az AGPs videokartya persze ralog az NB-re, szoval magasabb nem lehet mint az aktualis ami rajta van, de ez a huto most 3 hetesen is mar cicereg meg zug, kibirhatatlan zajt okoz neha.
  • [Jakuza]
    Az a hivatalos oldala a lapnak.
    Nem lehetnek hulyek, hogy egy SATA Matrix RAID vezerlohoz kulon meg egy drivert tegyenek be, ami oda se valo.
  • Inquisitor
    Na most akkor SATA-s vinyó volt? Minden estre 127GB-nél nagyobb egybenparticionáláshoz minimum SP1 kell, ha fent van, akkor passz.
  • Inquisitor
    Az alaplapjában Intel ICH6-os, déli hídba épített SATA vezérlő van. Ahhoz elvileg nem kell driver lemez, de ha még is, akkor az Intel.com-ról ...
  • Zetorg
    ha nem sípol és rá van dugva a speaker, akkor lap vagy proci vagy táp lehet...
  • [Jakuza]
    A hiba a vinyoddal amiatt lehet, hogy felkell tenni mar a windows telepites legelejen a Sata vezerlo cuccost.
    talan ez lehet az ?
    Sil3112_Sil3114_Intel_VIA Installation Disk
  • CSOCSO
    memoria.. nekem is volt ilyen
  • ojko
    Üdv mindenkinek!
    A segítségeteket kérném...
    Baj van a gépemmel... Bekapcsolom, áram alatt van, szépen tekeri a meghajtókat, de a monitorom nem akar bekattanni (én annál inkább :-) ).A vga kari jó, behoztam céghez, aztán megnéztük, hogy működik e. Tegnap az egész gépet átvittem cimborámhoz, ott is jelentkezett ez a probléma, valsz, hogy a monitor is jó. ennyi lehetőségem volt, hogy megpróbáljam megtalálni a hibát...
    azért fordulok hozzátok, hátha valakinek is volt már ilyen gondja...illetve ma akarok beruházni egy alaplapra, de gondoltam előbb megkérdezlek benneteket, mert nehogy vegyek egy alaplaot, ha az is jó lehet...
    Szerintetek mi lehet a baj? táp, vinyó, memoria, proci, alaplap?
    Valakinek valami ötlete?
    Előre is Köszi

-Abit Be7 - raid
    -2,4Ghz P4 proc.
    -Asus ati 9600xt
    -maxtor 80Gb, seagate 80Gb

ojko
  • CSOCSO
    nah idegessegemben elirtam par dolgot.. nah mindegy a lenyeg ugyan az.. amugy most mukodik a kamcsi vegre... de a vincsi most jobban idegesit mint a kamera dolog...
  • CSOCSO
    beszarok egyszeruen!!!

kifujtem a gepet.. kicsereltem a rendszer vincsit.. reseteltem a biost.. elinditottam.. beallitottam hogy ne legyen FDD es feltettem a winfost.. mar ott erdekes volt mert a 300 as vinyomra azt mondta hogy 127 giga es nincs particionalva!!!!!!!!!!!!!!
    feltettem a rendszert es ekkor mar nemhogy 127 gigas volt hanem 9 es megformazatlan. hat.. a hasam bele fajdult a hanyinger ramjott.. 50 giga kep az eletembol meg minden mas....
    meg szerencse hogy van kulso cuccom.. beletettem a vincsit.. USB-n rakotottem a gepre es minden MEGVAN!!! szerencsere...

majd fogtam es SATA 2 rol atkotottem SATA 3 ra de semmi kulonbseg:((( egyszeruen nem fogom fel!!!!!!!!!!! most felraktam a csipszet drivert.. felrakom akamcsit meglatjuk mire megyek vele.. de akkor is kesz vagyok...
  • Tetsuo
    Ide nem akarom bemásolni azt, amit a videokártya topikban írtam, de sürgős lenne a HELP!
  • bubububu
    amúgy azt ITT is megtalálod
  • [Jakuza]
    Ezekszerint a kameraval ill a vezerloszoftverjeivel lehet valami gaz.
    Probalj keresni mas drivereket hozza, ha egyaltalan van ilyen.

kozben egy hasonlo problemaval kuzdo illetonek ezt irtak hatha nalad is segit.

Have updated the step. Please let me know the results!

1. Unplug camera from the USB port.
    2. Restart the computer and allow startup items to load.
    3. Click the start button and select “Run” and type the following text in the “Open” field and select “OK”

C:\Program Files\Common Files\Logitech

4. Locate and rename the “KAudP” folder to “KAudP.old”
    5. Search for and rename “LVCKAP.SYS” to “LVCKAP.OLD”
    6. Restart the computer and wait for all items to load
    7. Once restarted, plug the camera into a USB port and test functionality
  • biomage
    nem beszélj sületlenségeket
    most telepiteted a windows egy leformázot vinyora és müködik minden eszköz amit pont ugyan oda dugsz ahová a kamerát szal sem a windows sem a driver sem az alaplap nem rosz kettö lehet vagy a vezeték ami a kamerához megy vagy maga a kamera rossz probáld ki a kamerát más gépben és kiderül hogy azzal van e a probléma
  • CSOCSO
    az alaplap mar nalam van honapok ota.. fel ev talan.. a kamcsi nalam van par honapja...
    az elejen irtma hogy van vagy 7 usb eszkozom.. mindegyik mukodik tokeletesen ergo gondolom a kabelek jol vannak bekotve...
    a kamcsi is mukodott tokeletesen. most meg szaraxik..sooot az elobb nem akart leallni a gep most ujraindulaskor meg azt mondta hogy nincs is bedugva a kamera.. LOAL!!!!! nem vagom mivan.... szvsz resetelni fogom az alaplapot es masik vincsire fogok tenni egy masik winfost... ha ugy se megy akkor feladom... megvarom a winfos wistat es veszek egy sli gepet ala..