64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • M@TriX
    előtte meg régi driver uninstall!, az ajánlott
  • Me0w
    Regi kivesz, uj betesz, driver telepit. Kb ennyi :)
  • KeKKSZike
    Sziasztok!

Most szeretnék venni új videókártyát! És azt szeretném kérdezni, hogy hogyan tegyem? Szóval nem szeretném (még) egyenlőre formázni a gépemet, újratenni! Ilyenkor hogy/mit kell csinálni, hogy az új kártya frankón üzemeljen.

Jelenleg NVidia Geforce FX 5700 kártyám van és MSI Nvidia 6600 GT kártyát fogok majd venni! Köszi a segítséget!
  • balcsi70
    Amugy ezen kivül megy minden faszán,megy az auto-run is,meg stb.csak a nyomtató szarakodik.Azért kössz.
  • Bandew
    Régen én is aszittem. :-)
  • Bandew
    Köszi szépen!
    Jaja tom, mert régen én is nyomattam, csak elfelejtettem. :-)
  • Met
    Újjonnan nagyjából 140-150 bruttóból ki lehetne hozni.
    Hiába 2 hetes már használt. Szóval 120-130 körül gondolkozz.
  • NeoMaN
    Hehe, sztem ez TFT-vel sem ér 160-at.
  • zolo
    Ez ilyen speckó Xp?Mert nekem is volt már nem hagyományos prof,és annál nem lehetett beállítani a cd autorun-t,meg hálózaton nem lehetett megosztani a winyót.Szerintem a legegyszerűbb lenne egy mezei xp profot feltenni és minden megoldódna.
  • balcsi70
    Sziasztok.Egyik ismerösömnek nem megy a nyomtatója.Volt a gépén egy Win Xp és amióta rakott rá egy uj Xp-t {embedded-azt hiszem} azota nem megy a nyomtatója.Rá rakta a drivert is amit kapott hozzá cd-n.Felismeri a gép a nyomtatót,de mikor nyomtatni akarunk ki valamit akkor gondolkodik aztán kiirja hogy a nyomtatás sikerült,utána meg feljön az a kis ablak ahova berakja hogy ki nem nyomtatott lista(vagy valami ilyesmi) szerintetek mi a probléma? uj driver? vagy mi? Ez egy Samsung 1210-es. Kössz a válaszokat.
  • Ferencz István
    Helló mindenkinek!
    Légyszi segítsetek! Sztetek mennyiért tudnám eladni ezt a gépet?:
    Gigabyte K8NF-9, AMD Athlon64 3200+ S939 Venice + Glacialtech Igloo 7300Light, 2x512MB Kingston DDR 400, ASUS GeForce 7600GT, 160GB Samsung SATA HDD, FDD, LG DVD olvasó, 400W táp, és egy 6-7 E FT-s ház(fehér), JA és a gép 2 hetes! Én olyan 160E-re gondoltam vagy többet ér?
  • czky
    Ja és nem jár adatvesztéssel. Egyszer régen már kipróbáltam...
  • czky
    Nyisd meg a súgót!
    Írd be a keresés sávba h konvertálás!
    És ott az első találat: "Kötet konvertálása NTFS-formátumra a parancssorból"

Azért leírom:
    C meghajtó konvertálása PARANCSSORBÓL: convert C:/fs:ntfs
    D meghajtó konvertálása PARANCSSORBÓL: convert D:/fs:ntfs
    stb.
  • Zetorg
    nincs olyan
  • Bandew
    Meg tudná mondani valaki, hogy mi az a dos parancs amivel adatvesztés nélkül lehet átkonvertálni a partíciót ntfs-be?
  • [Jakuza]
    Nem artana winfos ujra telepites.
    Amugy a registry editben keress autocheck autochk * bejegyzest es torold, akkor nem fogja minden inditaskor elinditani a lemezellenorzest.
  • grebber
    Nincs mivel aztse tudom hol kell azt beállítani.
  • grebber
    Nincs mivel aztse tudom hol kell azt beállítani.
  • Met
    nincs ütemezve?
  • grebber
    Az mitől lehet hogy a sancdisk mindig lefut minden egyes inditásnál???
    Ezt kb 2 napja csinálja!
  • ele
    igen Y elosztóról beszélek de mindenden boltban úgynéznek rám mintha kinaiul beszélnék,állitják hogy ilyen nincs és midenki új tápot akar eladni aminek van gyári 6 tűs csatija a PCI-os VGA-ak segédtápjának.
  • Me0w
    Itt megtalalod mennyit bir el maximum a processzorod. Az en bartonom, igaz 200 x 11-en, kis fesz emelessel max terhelesen volt 71 fok.

http://www.heatsink-guide.com/content.php?content=maxtemp.shtml
  • MiloShee
    Szerintem mindenféleképpen nézz szét a feladatkezelőben, valami elhasználja azokat az erőforrásokat...
  • [Jakuza]
    DMA be van kapcsolva a meghajtokon ?
  • PíszLávJuniti
    Van 1.2GB ramom, ne legyen már kicsi :C
    Vírust mindjárt kergetek, de nem jellemző..
  • NeoMaN
    NORTON?
    :P
  • NeoMaN
    kevés a ramod és mellé kicsi a swap is
  • PíszLávJuniti
    Defragmentáltam a win partícióját Perfect Disk-el, Swap minimumra van állítva fixen (256ra)..
    Az intézőben a "sajátgép" en időzik elég sokat, eszközök keresését írja ki, és jóval később rakja ki a listát..
  • barret
    Regen tobbszor hasznaltam,nekem nagyon sokat hozott sebessegben!
  • PíszLávJuniti
    Még mindig sokáig lomotol, sajnos. Jó statisztikát nyomott a bootvis. Első esetben 103 sec volt, ( utolsó skála osztás ), most 101 sec..
  • PíszLávJuniti
    megnézem mit hoz.
  • izb
    bootvist-next trace- boot+driver delays.
    ha ezek után bejön a winfos,akkor trace-optimize system.
  • PíszLávJuniti
    Bootvissel mit cisnáljak?
    Lefutott 3 szoros újraindítással, visszanéztem a bootolási naplót, kiugró dolgot nem találtam benne, CPU sztochasztikusan felszökik 100% körülre, a disk io végig minimális, jóval 1000 alatti értéket mutat.
    Regcleanerrel csináltattam egy pucolást, Firewire hez beállítottam fixipt mert eddig ott nem volt.

Ezek után egy lehelletnyivel gyorsabb a win betöltődése, de bejelentkezés után még mindig majdnem egy percnyi mojolás..
  • izb
    bootvist ajánlom.
    A hálózat detektálása eltarthat egy ideig.Ez az XP gyenge pontja.
  • PíszLávJuniti
    Nemnem :)
    FixIP van lanon, de azon kívül is dhcp-t szolgáltat a szerverem. Más baja lesz :C
    Lehet hogy a vinyóval, vagy optikai meghajtókkal van gond? Látszólag működnek jól.
  • NeoMaN
    helyi hálózatnak keres IP címet
    Írj be valami kamut, akármit amit elfogad. Esetleg egy registry cleanert engedj rá.
  • PíszLávJuniti
    Kérdésem lenne, hogy mitől bootolhat mostanában nagyon lassan a gép, és mit tudok vele kezdeni?
    Xp bejelentkezés után még megy percig tököl, mintha a hdd-n dolgozna..
  • kulabácsi
    THX
  • dara
    Hacsak nincs valami überbrutál hozzáférésed, akkor még egy 10Mbit-es vezérlő/kártya is overkill.
  • NeoMaN
    Y táplosztó kábelről beszélsz? Az minden számtech boltban találsz párszáz forintért.