64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Barney Tech
    Nem is lehet :D
  • Me0w
    Nem forditva dugod be az ide kabeleket? :P
  • NeoMaN
    francokat...
    Ez ugyanolyan vakítás mint a PCIe és társai.
  • NeoMaN
    Ehh...

1 dolog maradt, ha télleg volt lap táp és ramcsere...

VGA
  • ojko
    Üdv mindenkinek!!
    #17917 kommentben leírtam a problémámat...
    nagyvonalakban:
    Baj van a gépemmel... Bekapcsolom, áram alatt van, szépen tekeri a meghajtókat, de a monitorom nem akar bekattanni (én annál inkább :-) ).A vga kari jó, behoztam céghez, aztán megnéztük, hogy működik e. Tegnap az egész gépet átvittem cimborámhoz, ott is jelentkezett ez a probléma, valsz, hogy a monitor is jó. ennyi lehetőségem volt, hogy megpróbáljam megtalálni a hibát...

Azóta el telt egy kis idő...
    Vettem egy alaplapot és egy tápot... ugyanolyan rossz volt... vettem egy memóriát, az sem segített rajta...
    olyat vettem észre, hogy ha ide-re rádugom vinyókat, akkor nem pörögnek fel...ha lehuzom ide-ről akkor mennek... Otthon átkötöttem ősöm gépébe a vinyókat, mennek...
    valakinek valami építő jellegű ötlete?
    előre is köszi...

Üdv. ojko

• dara
    Olyat keress a router setupjában, hogy Port forwarding, vagy Virtual server. A beállításhoz tudnod kell a kliens által használt portot is.
  • Barney Tech
    Áhhh ezeket nem hiszem hogy ki lehet iktatni.
  • colos01
    hali ma vettem egy routert széttoltam a netem és minden fasz, de pl torrentet nemtudok tölteni, beleköt a router tűzfala vagy mi. VAlaki tud segíteni? SMC WBR14-G2-es a router
  • dara
    A PH!-n most volt 500GB-os vinyó teszt, a közeljövőben lesz 300GB-os teszt. Olvasd el őket.
  • Barney Tech
    Jah azt tom hogy a WD Raptor 10000rpms de 150gb winyoért 80000ft nem adok .
  • dara
    Vagy semmi. Attól, hogy a csatolási sebesség megnő még a mechanika nem lesz gyorsabb. Ha igazán komoly sebességnövekedésre vágysz, akkor WD Raptort kell venned, az viszont SATA I létére leveri az egész PC-s HDD mezőnyt.
  • Barney Tech
    Vayg csak a betöltési sebesség nő meg?
  • arsene
    NTFS-t tökéletesen mentett a GetDataBack (v3.03). video, mp3, html, exe fájlok egyaránt kíválóan működnek. ajánlhatom mindenkinek adatvesztés esetére.
    mégegyszer köszi, Inkvizítor.
  • Barney Tech
    Jah amugy ha szert teszek egy Sata 2 Wester Digital einyora ami tudjuk a sata2 annak 300mb/s akkor a játékok is gyorsabbak lesznek?
  • arsene
    Inquisitor, köszönöm a segítőkészséget. Most töltöm a progit, bízok benne, hogy korrekt eredményt érek el vele. Értesítelek az eredményről.
    Thx
  • Inquisitor
    Persze a demó változattal nem lehet ...
  • Inquisitor
    http://www.runtime.org/downloads.htm
    Külön program van az NTFS és külön a Fat16/Fat32-höz ...
  • Inquisitor
    Partition Magic nem tudja javítani?
    Amúgy van valami GetDataBack nevü szoftver, ami elég sokszor beválik, néha még flash memóriáknál is ...
  • arsene
    Tiszteletem mindenkinek,
    instant help-re van szükségem. Egyik HDD-n két partíció található, s az egyiket nem lehet olvasni, ugyanis sérült az MFT és sajna nem is látja a rendszer ezt a partíciót. Lehet-é javítani [szoftveresen], vagy a rajta lévő adatokra keresztet vethetek, illetőleg mely program alkalmas adatmentésre?
    A válaszokat előre is köszönöm.
  • Me0w
    Vagy egy diskeeperrel nezd meg mennyire van szetfragmentalodva a ket hdd.
  • dara
    Nézd meg a DMA módokat (Eszközkezelő -> IDE ATA/ATAPI vezérlők, ott csatornánként találod meg a beállítások között), gyanús, hogy nem azt használják. Valószínűleg visszadobta valami PIO módba a vezérlő(ke)t.
  • Barney Tech
    Na nekem a winyoimmal vannak a bajaim nemrég vettem észre hogy 20mb/s helyett 4mb/s másolja és helyezi át a dolgokat az egyik winyom egy Quatnum Fireballp 20Gb ami 7200rmp es enm melegszik egyeltalán.A másik egy Maxtor 40Gb winyo ez 5400rpmes és mind ketőnek a puffer mérete 8mb.Ezek mind ketten kb 5évesek.ÉS Ide csatlakozosak.
    Valamiért nagyon lelasutak mind 2 amikor már vagy 5orája megy a gép akkor már a kámfor jön és török zűzok mindent ekkor már 1000kb/s működik.Nem, tudom hogy mi lehet a baja esetleg a prci hibája most 2000@2500 müködik vagy esetleg az alaplap a hibás vagy a táp (mercurí 400w) a winfows nem lehet mert már többször is ujraraktam.Mikor megvettem a proci és az uj lapot akkor ment minen normálisan nem volt baja.
  • Barney Tech
    Sztem a Windows 98 a hibás.
  • Ferencz István
    Hali!
    Vettem egy 512MB-os PenDrive-ot és amikor beteszem itthon az egyik gépbe amin Win98 van fenn, természetesen nem ismeri fel. Driver CD pedig nincs a PenDrive-hoz. Annyi van ráírva hogy 512MB-os meg USB 2.0. Tudtok vhol a neten drivert ami jó lenne hozzá? Aki tud segíteni várom válaszát! Kösz!
  • schrank
    jaa és ha már szóba jött a túlmelegedés akkor tessék
    mivelhogy télen már lelett cserélve a vga hűtés a galériámban látható okok miatt lásd denevérember :D az aktuális hiba valszeg az alaplapi ventim szakaszos de akkor sem kielégítő teljesítménye okozza aminek helyrehozásában kérnék tanácsokat észrevételeket barkácsolási tapasztalatokat és egyéb számomra értékes információkat ;) az értékelhető hsz-eket előre is köszönöm a kárörvendők meg ....janak le :D

a gépről csak annyit hogy:
    - nf7 alaplap 3 éves gyári abit ventivel :D
    - 9600pro vga télen lecserélve a gyári 3 éves abit hűtő
    - xp2800+ -os proci
    - 1GB RAM
  • Me0w
    Nem art azert megnezni a tulmelegedes problemat, egyszerubb egy ventit venni mint uj tapot a semmiert.
  • schrank
    ez táp probléma nem VGA mijaú nem bírja a táp a VGA-t vagy/meg a procit
  • Me0w
    Ha par napja kezdodott, akkor valoszinu tulmelegedes az oka... nezd meg jatek kozben mennyire szokik fel a proci/vga core homerseklete, es ha huzod a gepet akkor erdemes visszavenni kicsit belole, ha alapon van minden akkor ajanlott egy 9cm-es (vagy amilyen a hazba belefer) halk, de jo cfm erteku ventit venni bele (Zalmanbol van, olyan 1600 kiralyi forint)
  • KeKKSZike
    Köszi, mostmár működik!
  • Met
    milyen tápod van?
  • peter82
    Sziasztok!!VAb egy problémám.Játék közbe hirtelen elsötétül a kép aztán ujra indul a gép!!Mi lehet a baj?Talán videokártya!!Pár napja kezdödött!!
  • KeKKSZike
    Mi van a TÁP-al? Milyen táp?
  • NeoMaN
    TÁP?

Amúgy levakartad az előző drivert rendesen?
  • Me0w
    Probald 85 Hz-en :)
  • KeKKSZike
    Mindent megcsináltam Monitor driver, 100 hertz-re raktam a monitor frekvenciát, előtte is ennyi volt! Egyszerűen nem vágom ezt... :(
    Nvidia.comról raktam fel a drivert! :D
  • Me0w
    Gondolom felraktad az uj drivert a kartyahoz (nem a cd-rol hanem az nvidia.com-rol), ezek utan tedd fel a monitorodhoz is a drivert, vagy ha nincs hozza akkor a control panelben allitsd be a felbontashoz tartozo frissitesi frekvenciakat. Nekem utoljara ti4200 volt nvidiabol, tehat nem tudom jelenleg milyen az uj control panel es pontosan hol lehet beallitani, de valamelyik nvidias kollega biztos segit.
  • KeKKSZike
    Nah segítsetek nekem... A játék újrapakolásával sem oldódott meg a problémám! Szóval az a gond, hogy videó kártyát cseréltem, ahogy írtátok is! Windows frankón felismerte, felraktam a dolgokat, de aztán egy játékom se megy. Elindítom a játékot, intro végig megy, majd amikor a menü bejönne, akkor a monitorom "kikapcsol" készenléthez hasonló állapotba megy át és hiába csinálok akármit is, csak a kikapsz gomb segít! Help, köszi!
  • KeKKSZike
    Nah megvettem az új kártyát, kicseréltem, megy minden frankón, csak a játékok nem! :D Most újra teszem őket, hátha akkor jó lesz!
  • M@TriX
    sztem sima cd író progival aztán kész nem? ha van DVD RAM íród valszeg kaptál hozzá progit és kész is. a NERO biztos tudja, bár én azt nem használom ;)
  • Rash87
    Hellosztok.

Valaki pls segítsen már,nagyon fontos lenne!

egy VERBATIM DVD-RAM 3* 9,40 GB, 240 Min. lemezem van,A-B oldalas,de erre fogalmam sincs hogyan lehet írni,milyen programmal,stb...

Ebben valaki tudna segíteni?