64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • imp99
    Hi all! Elindítom a gépet de a monitor fekete és közben zölden villog a ledje.
    Help plz!
  • Me0w
    A gepbe masszal bele es a jumperrel torold ki a beallitasokat :)
  • Vlala #18267
    Nem találtam jobb topicot a problémámnak.
    Arról van szó, hogy egyszer át kellett állítani a BIOSomat Fail-safe-re, azóta állandóan kiírja. Már visszaállítottam, optimal settings, setup defaults, minden, de azóta mindig kéri az F1-et indításkor. Mibe másszak még bele? Már feltúrtam a teljes BIOSt.
  • dara
    Nem Asus-t kellett volna venni. Nem a tuningpotenciáljukról híresek. Az idétlen BIOS-ról már ne is beszéljünk!

Egyébként az Advanced -> Jumperfree Configurationban az AI Overclock Tuner-t kell Manualra állítani, hogy engedjen bármi lényegi dolgot módosítani (és a beállítások is csak ilyenkor válnak láthatóvá).
  • Me0w
    Mondjuk a Sempron nem volt a legjobb valasztas, de mindegy. Nem tudom pontosan hogy nez ki az Ami Bios a k8n-ben, de itt van egy kep, hogy hol lehet allitani a frekvenciakat:

A teljes cikk itt erheto el:

link
  • Hellboy01
    Hali! Nekem lenne egy nagy gondom most fejlesztettem a gépem és azt mondták hogy vegyek 3000+ sempron procit mert jól lehet húzni és nem melegszik annyira
    és vettem egy ASUS k8n-E alaplapot. De nem tudom húzni a procit a biosba mit tegyek márt a Bios-t is frissítettem.
    Köszi
  • Bandi 18
    Hát ha azt írja ki hogy a kábel nincs bedugva win felület alatt akkor vagy a kábel rossz vagy valamelyik kártya
  • francois
    a kábelek be vannak dugva de a gépek nem ismerik fel azt írja ki h kábel nincs bedugva, játszani akarunk amúgy meg mit kell csinálni?
  • MiloShee
    Igazából szerintem dugd be a két csatlakozót a két gép hálókártyájába...azt hiszem ennél egyszerűbb út nincs Ha fájlt akartok megosztani akkor még egységesítsétek a munkacsoportokat. Ja és ha SP2 fut a gépen akkor fixáljátok le az IP címeiteket.
  • francois
    Lécci valaki segítsen hogyan kell patch kábellal összekötni két gépet, keresztirányú a kábel

• dara
    Lehet olcsóbb lett volna megvenni az eredeti játékot a warez helyett. Olyan játékok nincsenek ugyanis, amikhez le kell tiltani az ODD-ket!
  • dara
    Olyan viszont létezik, hogy nF3 összeakad GF6 szériájú kártyákkal! Nálam nF4 megy simán X850XT-vel.
  • francois
    mert rá volt írva a dobozára h számítógépek összekapcsolására, hülyéskedtem is vele egy órát de csak az egyik gép látta a másikat
  • francois
    de ez keresztirányú patchcable
    az se jó?
  • Bandi 18
    Sehogyan..ahhoz Crosswired kell
  • francois
    Hello, patch kábellel hogyan lehet
    összekötni egy asztali gépet meg egy laptopot?

• gadna
    Kösz, megpróbálom.
  • izb
    firmware szinten tiltott le valszeg.
  • gadna
    Hali

A következő lenne a problémám:
    Adott egy gép melyben 1 db dvd író és 1 db cd író van. Elkezdtem játszani olyan játékokkal amihez le kell tiltani a cd/dvd meghajtókat. Az egyik tiltás-engedés után a cd-író megadta magát, látni látja az XP mint meghajtót, de nem olvass be semmit, nem is próbálkozik. Ez SFNightmare programmal volt letiltva, a DVD meghajtónak semmi baja.
    Ugyanez a felálás egy havernál, ugyanez az eredmény is. Annyiba más, hogy ő a rendszereszközökből tiltotta le, nem használt SFNightmare-t.

Találkozott-e már valaki ilyennel?

Én valami XP hibára gyanakodnék, de a reinstall sem oldott meg semmit.
  • SD456
    Már megoldottam.
  • Me0w
    Azert kerdezz meg masokat, az nf4 vonalat nem ismerem :)
  • francois
    kösz szépen
  • Me0w
    Me nem volt soha. Igaz nf2-es asus lappal volt szopasom egy 9600-al anno, de az xp reinstall azt is megoldotta.
  • francois
    nincs semmi akadás v ilyesmi?
    mert asus a8n-e hez vettem asus radeon x1600pro-t
  • Me0w
    MSI nf3 alaplapom van es x800pro vgam. Kielegito a valasz?
  • francois
    Kellene nagy segítség, és tényleg az válaszoljon aki teljesen biztos benne nforce-os alaplaphoz megy az ati kártya? Állítólag összeakadnak.
    Kösz.

• Me0w
    Milyen gep, milyen chipset, milyen xp, stb.
  • SD456
    Sziasztok!

Mostmár annyit elértem, h felraktam egy Win 98-at. De nem tudom, h lehet frissíteni XP-t? Ha telepítek egy XP-t akkor betöltéskor újra indul gép ez miért van? Ha valaki tud akkor segítsen!

Előre is köszönöm!
  • öregharcsa
    ja....nekem is szokott ,de szerencsére csak ritkán....olyankor megigazítom a csatlakozót az alaplapnál....vagy ha csak pillantanyilag "hagyta el magát" akkor a windows gomb megnyomására valamiért mindíg visszajön......ha ez sem müxik akkor teljes kikapcsolás! (nem csak reboot)....ha ígysem, akkor alaplapi bios frissítést érdemes eszközölni

ja ha végképp semmire nem reagál akkor visszakell vinni oda ahol vettétek!!!

üdv
  • zolo15
    Asrock alaplapnál előfordulhat az hogy nem müködik az egr vagy a bill?
    ha nem akkor mitöl lehet?
    vagy
    mit csináljunk vele???
  • Me0w
    Ott kezdodik, hogy a fejhallgato kimenete 32-600 ohmos, es a jelszintje sem megfelelo a hangkartya line-injehez. Probald meg, hogy nagyon halkra allitod a fejhallgato kimenet hangerejet, es akkor probald meg levenni a jelet rola, igaz nagyon barkacs megoldas, de segithet. Az igazi az lenne, ha a tv scart kimeneterol venned le az audio jelet, az passzol a line-in hez. Vagy ha ez sem megoldas, a hangkartyad mikrofon bemenetere dugd a jelet, de az meg nem sztereo :)

Ps: A video scartjarol vedd le az audio jelet, most jutott eszembe :)
  • joeperry
    Nem tudom, jó helyre írok-e, remélem, tudtok segíteni. A gondom annyi lenne, hogy egy szinkronos VHS film hangját szeretném gépre rögzíteni, hogy aztán rátehessem az avi változatra (ami amúgy német nyelvű). Addig eljutottam, hogy a tv fejhallgatókimenetét egy jack-jack kábellel összedugtam a hangkártyával, majd a videókazit elindítva rögzíteni kezdtem a hangot egy progival (Goldwave), csakhogy a végeredmény finoman szólva zajos lett. Tudnátok ajánlani egy progit, amivel működne a dolog, vagy hogy milyen módszerrel tudnám kitisztítani ezt a recsegő ropogó felvételt?
  • sniper86
    A kábel bolti és nem helyben sodort hanem gyári. A ledek kigyulladnak, a varázsló is lefut. Valami jogosultsági problémára gyanakszom, mert az egyik gép már látja a másik megosztott file-jait csak nem lehet belépni a mappába.
  • M@TriX
    persze, bár izom gép és sok idő kell, bár van a Dictionary attack, amely angol szavakkal bombázza a rar-t, ha mázlid van, akkor pár óra és kész (szótártól függően)

ha ez nem vezet eredményre, akkor jön a sokkal nehezebb dolog, a brute force, az nagyon sokáig tart.

szóval ha azt a valamit máshonnan meg tudod szerezni mégha nehezebben is érdemes inkább azt.

amit én használok: Passware minden szoftihoz van szinte programja amibe jelszót lehet pakolni...
  • jani1191
    Hali
    Olyan gondom lenne hogy van egy jelszóval védett rar fájlom és nemtom kicsomagolni. Tudtok olyan progit ami ezt feltöri?
    THX
  • petike14
    Eladó számítógép alkatrészek nagyon jó/alig használt állapotban. CSAK EGYBEN.
    ABIT IS7-E2, Intel Celeron 2,53, Abit Siluro GeForce4 Ti4200 128mb, Codegen 350W, Samsung 52X CD-ROM. Ha nagyon jó napom lesz és hamar válaszoltok még egy 256 mb-os DDR400-as RAMot is kaptok a cuccok mellé.

ÁR: Mindössze 35000Ft

Érdeklődni MSN-en vagy E-mailben: [email protected]
  • grebber
    Az mitől lehet hogy egy GF 6600 GT kártya és egy eadtek winfast tv2000 expert tv tuner karival a két kártya összeakad és boot után csak 640*480-ban hajlandó menni a GF 6600? volt már valakinek ilyen problémája?
  • arsene
    WhereIsIt?
    CD, DVD, HDD, és minden adathordozó katalogizálására kítűnő program. letölthető a weboldaláról lite verzió is.
  • Zealot
    Helló!

Wifi antennát és access pointot akarok venni, de nem tudom melyik lenne jó. Aki szerelni fogja, az 19dB-es antennát ajánlott, az még nem is lenne gond, de az access pointokhoz nem nagyon értek. Szerintetek ez jó lenne?
    MSI RG54GS2

Szóval arra kellene, hogy a wifi antennáról a jelet (netet) szétossza 2 gépre, amik RJ45-ös konnektorral csatlakoznak majd.
  • Met
    kerestem
    2 helyen fordulnak elő

windows/temp az exe-k, kitöröltem onnan mindent de egyszercsak ott lesznek
    windows/prefetch pf file-ok