64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Ferencz István
    Valaki nem tud segíteni?
  • Me0w
    lol!
  • M@TriX
    nálam speciel úgy van, hogy a W meghajtó az író (Writer) az DVD olvasó pedig az O (karika, mint egy CD ;))
  • bigapó
    én a helyedben X-re nevezném a meghajtó betűjelét, mert ha változik később az előtte lévő vinyók száma és nem h: lesz, hanem mondjuk g: akkor rakhatod újra a gémek egy részét, mert a registryben erre a betűre hivatkoznak majd...az x-nél meg már nem érdekes ez... nekem ezen van évek óta és semmi gondom sincs.
  • öregharcsa
    nem hiszem hogy kifingathatja, csak nem tudod normálisan használni őket....
  • SamFisher22
    dara: Big thx! ugyanez volt magyarul :)
  • izb
    nem valószínű
  • DJ RX7
    fúúúúúúúúúúúúúúú akkor azé fingott meg a hangkártya havernak lehet az?
  • öregharcsa
    attól hogy az agp port és a mellete lévő pci foglalat közös irq-t használ!
    nem érdemes oda rakni creative (sblive és társai)hangkártyát ill tv-tunert...
  • dara
    Vezérlőpult -> Felügyeleti eszközök -> Számítógépkezelés. Ezen belül Meghajtó kezelés. Jobb gomb a partíción/meghajtón -> Betűjel és elérési út megváltoztatása (ne biztos, hogy így hívják, én speciel angol Win-t használok.)
  • izb
    ha nincs bent a pendrive nincs f meghajtó.
  • SamFisher22
    mert már megszoktam a sorrendet, és idegesít, h már a 3. dvd-t b*szom el... meg a pendrive egy évben 2x van a gépben, és addig ott az üres f meghajtó...
  • DJ RX7
    néha engem is naon megzavar ha ilyen történeik.
  • izb
    ez most miért fontos?
  • SamFisher22
    sziasztok!

Van egy problémám: újrahúztam a windowst, és véletlenül a gépben hagytam a pendrive-ot. Most a meghajtók címkézése a kövekező:
    a (FDD)
    c,d (HDD)
    e (CD-ROM)
    f(Pendrive)
    g(Virtuális meghajtó)
    h(DVD-író)
    És én "fel szeretném cserélni" a f és h meghajtókat. pls segítsetek. kösz
  • izb
    egy IRQ használnak valszeg.
    állítsd be kézzel.
  • DJ RX7
    Attol mitől lessz jobb?
  • öregharcsa
    ez agp-s??

mert ha igen akkor rakd a tv-tunert a legmesszebb lévő pci slotba....
  • DJ RX7
    Esetleg ellenőrizd hogy a Biosban minden renben be van e álítva.
    Esetleg cserélj videokártya/tv tuner drivert.
  • grebber
    Az mitől lehet hogy egy GF 6600 GT kártya és egy eadtek winfast tv2000 expert tv tuner karival a két kártya összeakad és boot után csak 640*480-ban hajlandó menni a GF 6600? volt már valakinek ilyen problémája?
  • Ferencz István
    Hali!
    Vettem egy infraportot és amikor feltelepítettem azt írta ki hogy az eszköz telepítése befejeződött de valószínűleg nem fogy helyesen működni,Hibakód:10
    Aki tudja hogy mitől van ez a hiba az írjon már! Előre is THX!!!
  • Bandi 18
    oo hát akkor f8-at nyomogatni majd csökkentett mód winben..ott a felbontást kicsire rakni és a frekvenciát mondjuk 60-ra és utána megnézni mit csinál
  • Me0w
    Ezt miert nekem irod?
  • Me0w
    A zold led nem szamit ;) Ha nem sipol akkor nem kototted be a speakert, vagy nem fut le a POST mar addig sem, hogy sipolhasson. Meg kell nezni egy masik procival.
  • Metwork
    ki kellene próbálni egy másik videókártyával és vinyóval
  • imp99
    helyzet a következő, kiszedtem mindent [amit lehetett és működéshez nemkell]
    Elindítom és nem sipol, csak felpörög a ventillátor, és világít a zöld led. Bár kérdéses h kell eennek sipolnia mert nem emléxem h régen sipolt volna, egyébként kb 3 napja még használtam és frankón működött minden ráadásul Asus alaplap!!
  • Mersh
    nem... beindul a gép, csak vagy nincs kép, vagy van, de olyan mint amikor nem bírja a felbontást a monitor. 5-ből 2 szer indul be rendesen de ha nincs kép, akkor is power gombra kikapcsol.
  • Me0w
    A legegyszerubb megoldas a kovetkezo:

Kiveszel minden kartyat a gepbol ami bennevan - vgat is, kiveszed a ramokat is, lehuzod az osszes ide kabelt es elinditod. Ha hosszan sipol, akkor erzekeli, hogy nincs memoria a gepben. Ha mar itt sem sipol, es a speaker tutira be van kotve akkor alaplap/proci/memoria elhalalozott. Ha sipol, akkor visszarakod a memokat es elinditod. Ekkor biostol fuggoen csipog a geped, hogy vga nelkul inditottad el, de elindul a bootolas ettol fuggetlenul. Ha itt nem csipog, akkor a vga/alaplap lehet a problema.
  • Mersh
    Sziasztok!

Kérem azt az embert akinek van elfekvőbe 1db 8x agp-s bármilyen videókártyája (pl geforce 2) adja nekem olcsó pénzért , vagy kölcsön, mert szarakodik a gépem, és ki akarom próbálni 1 másik videókártyával.

Köszi!
  • imp99
    Szóval senki nem tudja a gondom...4-5 fórumba is kérdeztem mindenki ezt mondja h lazultak a cuccok de 5X átnéztem és semmi
  • Hellboy01
    Köszi :)
  • Bandi 18
    Hát ha olyan reinstallt csinálsz hogy windows javítása akkor igen akkor elvileg adatvesztés nélkül (csak ami a win mappába van az törlődik) helyre elhet állítani de ez nem olyan stabil mintha "normális" win telepítés lenne
  • Bullet
    Megnyekkent a Xp-m. Indulásnál kiirja hogy a Windows/system/config/system fájl hibás vagy nem található. Csökkentett módban se indul. Helyre lehet ezt állítani reinstall nélkül?
  • janos666 #18276
    Kicsit tovább kellett keresgélni az oldalukon és meg is láttam ezt a known issues közt:
    EAX/EAX2.0/EAX3.0 not fully supported.
    Akkor erről ennyit...
  • janos666 #18275
    A Creative kártyákhoz szánt Kx projectes drivereknél mit értenek az alatt hogy nincs EAX támoagatás? Játékok alatt halnak meg az EAX efektek, vagy csak nincs EAX konzol mint a creative driverekben, amivel be lehet állítani ilyen buzis environment efekteket hogy úgy torzul a hang mintha szibában, vízalatt, stb. lennél? És THX konzol szerűség jár hozzá? Vagy ez csak maga a driver ami mellé felkell tenni a creative driverrel csomagolt kezelőfelületeket? Tényleg szebb velük a hang?
  • Barney Tech

Itt miket lehet álítani?
  • imp99
    csak annyit hogy a HDD-t átraktam egy újjabb gépbe cakk und pack dee a régi gépben is volt ez a hiba elvileg monitor kábewlre gyanakszom de nem 100
  • Met
    proci és vga kártya venti felpörög?
    mahináltál mostanában valamit a gépben?
  • imp99
    Sanos nem gép indul és csak feketeség...ezeket az üziket más gépről írom.
    semmi csipigás csak a zöld led folyamatos világítás helyett villog
  • Vlala #18270
    Néha a legegyszerűbb megoldásokon egyszerűen átsiklok...

Imp99: a BIOSt még látod?
    Igen:
    a Windowsban túl nagyra van beállítva a felbontás. Még a Windows betöltése előtt nyomogass F8-at, aztán VGA üzemmód vagy csökkentett mód, és állíts vissza a felbontáson. A suliban ezt csináltuk, ha nem akartunk dolgozni. :)
    Nem:
    több oka is lehet, kimozdult / nem érintkezik a videokártya...
    Speakered van? Nem csipog?