64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Narancs
    "Be kellett kapcsolnom a sATA Raid chipet hogy lássa"

Letiltod a sata vezérlőt és csodálkozol, hogy nem látja a satás vinyót? Lol...
  • MiloShee
    VALAKI???:S
  • Dexantreal
    tudom,teljesen nem ide illő téma, de mégis..számítógép, szal miértne?

szal az a gondom,hogy régen bármit megtudtam nézni a google video-n,de most ha rákeresek egy Michael Jordan videóra, akkor behozza ugyanúgy a találatokat és én kiválaszthatom. meg is teszem, de aztán kiírja, hogy "Kész, de az oldal hibás" és nem tölti be a videót. Miért? Van valami ötlet, megoldás rá?
  • dara
    Egyébként meg jelentős teljesítménycsökkenést okoz ha nem használod. Döntsd el melyik fontosabb. Vagy vegyél UPS-t.
  • Met
    Vinyónál az írási gyorsítótárazás be van pipálva nekem.
    Van értelme? Mert azt írja, hogy áramszünet esetén sérülést okozhat.
  • Vakeraka
    Hát szerintetek lenne valaki aki segítene ilyenben?
  • Met
    Intel vagy AMD?
  • Met
  • Vakeraka
    Valaki nem tud áfát leírni nekem? om ogy hüly kérdés de nagyon kéne
    Athlon 3700+ proci 39900Ft
    HIS X1800GTO IceQ3 Turbo 56199Ft
    ASUS A8N-SLI 23153Ft
    Arctic-Cooling Freezer 64 PRO 4916Ft
    Ez így 124168Ft

Nagyon megköszöném ha valaki vissza tudná igényelni az áfát
    áfa nélkül 103474Ft lenne ennyim van is kb

Előre is köszi
  • VKiller
    Hi

Szeretnék venni 50000FT-ért egy alaplapot és procit.
    A videókártya AGP-s Gf6600gt.

Kérek mindenkit hogy aki tud az segítsen abban hogy mt válasszak!

• bigapó
    a memória gyorsabb. DDR3-as memó figyel benne. a másikban "csak" 1-es.
  • ffxi
    Hogy gyorsabb? GPU mag gyorsasága?
  • neo1914
    a gt 3* gyorsabb hiába 128ramos
  • ffxi
    Ja és mi a különbség GT és anélkül?
  • ffxi
    THX!!
  • Me0w
    Ujonan 20k korul van, szoval hasznaltan max 15k.
  • ffxi
    Vezérlőpult-felhasználói fiókok-harmadik választás(vmit megváltoztatni féleség)-és ott be lehet pipálni.

Bocs mert fejből nem megy.
  • ffxi
    HELLP!!!Mennyit ér AGP-s 128MB 6600 non GT használtan??? Köszi a tanácsot.
  • KeKKSZike
    Hát de komolyan félelmetes, hogy megveszek egy kártyát 40 000-ért, direkt nem NO name-t és tessék! Lehet, hogy egy olcsó noname-el jobban jártam volna?! Most reggel megint szívtam vele vagy 10 percet, mire helyrejött! Mérgembe ki is kaptam a gépet a helyéről, szétszedtem, kártyát újra ki-be tettem aztán nagy nehezen be tudtam lépni XP-be! :)
  • grebber
    Egy program a telepítése közben kérte hogy tegyen fel a MS.Net 1.1-et feltettem és azóta bejön a bejelenkezés ablak windows indulásnál kikapcsolásnál pedig igy jön be:

Kérdésem hogy lehet visszaállítani azt a 3 gombos kikapcsolás ablakot, és hogy tüntethetem el a bejelentkezés ablakot?
  • MiloShee
    Ja hozzáfűzés: Ha esetleg az indító floppyt integrálnám bele a telepítőbe akkor az nem lenne megoldás?
  • MiloShee
    Üdv all! A gondom a következő: Vásároltam egy 200gigás Samsung sATA vinyót. Szépen előzetesen nLiteal csináltam windowst,amelybe beleintegráltam a sATA drivert, hogy ne kelljen floppyval szenvednem. Ok minden fel is ismerte a winyót, fel is másolta a fileokat. Restart, belövöm BIOS-ban a Bootot,erre nem látja a winchestert! Be kellett kapcsolnom a sATA Raid chipet hogy lássa, persze ekkor nem bootolt rendesen a windows, Raid chippel reinstall, most megy! Nem tud valaki valami okosat mondani, hogy kiiktathassam a Raidet?
  • dara
    Először is sok lesz az Athlon XP-nek a 3GHz. :) Gondolom 3000+ lenne valójában.

Nézd meg az alkatrészeket, lehet csak túlmelegszik valami. Esetleg rakd újra a chipset drivert is, a lehető legfrissebbet. VGA-hoz pedig azt a drivert, ami a telepítő CD-jén van.
  • Bandi 18
    próbálj meg feltenni régebbi drivert..mondjuk amit adtak hozzá gyárilag
  • dara
    Ez szinte biztosan GPU vagy VRAM hiba. Gariztasd.

Az, hogy az XP töltésekor kezdi a VRAM hibát valószínűsíti (akkor, abban a felbontás-színmélység párosításban kezdi el azt a memóriaterületet használni a GPU).
  • marsu
    És milyen kellene??
  • NeoMaN
    Ez sztem tutira hardveres hiba.
    Ki kellene próbálni másik gépben is a VGA-t, aztán elvinni garanciát érvényesíteni...
  • KeKKSZike
    Sziasztok!!

Kérlek segítsetek nekem...

Megvettem 1,5 hete az új videókártyámat; MSI NX 6600GT kártyámat! Betettem, minden jónak tűnt! Majd egyik napról a másikra, ilyet kezdett el csinálni a gépem; KLIKK
    Ez nem az én gépem, de az enyém is kb ezt csinálja. Szóval hogy a kép így szétesik, becsíkozódik, stb... De ezt már akkor elkezdi csinálni, amikor a Windows XP betöltődik. Majd kikapcsolom, újraindítom, elvagyok egy jó darabig a géppel, utána meg minden OKs, míg ki nem kapcsolom a gépemet. Van amikor csinálja, van amikor nem?! Megőrülök, de komolyan! :D Tudna valaki segíteni, vagy vmi topic-ot, honlapot küldeni, ahol erről a problémáról van szó?! Köszi a segítséget! A kártya nincsen felhúzva, semmit se csináltam vele, a legújabb NVidia driver van felrakva!
  • izb
    videó karcsi lesz a bűnös.
  • marsu
    Helló!
    Ilyen gépem van.

Alaplap: Asus A7V880
    Proci: AMD Athlon ™ 3.0 Ghz
    Memória:2x kingstrom kvr 400x64C3A/256
    Videokártya: Nvidia Geforce FX 5600/ 128mb
    Winchester: maxtor 120Ghz
    Dvd író: Nec DVD-RW 2500A

A problémám, az hogy bármilyen játékot indítok el, nem működik semmi.
    Legújabb drivert már feltettem a videokártyához, de így sem működik.

Nem ír ki semmit, elindítja a játékot, és teljesen szétesik a kép, vagy teljesen sötét marad.

Segítsetek légyszi!!!!
  • Met
    LOL
    ez jó ötlet
    átneveztem én is:)

L: LG író
    N: NEC író
    V: virtuális drive
  • musha
    igeeeen, megoldottam, a másik padom régi drivere kavart be, na akkor most már tudok DMC-zni ^^
  • musha
    hátha valakinek van ötlete, bár nem hétköznapi a dolog szerintem...
    szóval van egy SpeedLink (First Strike) padom. egy az egyben ugyanolyan, mint a Playstation padok. már régebben is előfordult, most megint, hogy úgy érzékeli a gép, mintha be lenne ragadva a jobb analóg kar, pedig nincs. drivert újrainstalláltam (a legújabbat természetesen), nézegettem a lehetséges beállítások között, de semmit nem tudok tenni.
    bármi ötlet (kivéve hogy vegyek másikat)?
  • dara
    Előfordul az ilyesmi, méghozzá elég sok lappal (főleg a legjobban húzhatóakkal, mint Abit, DFI, de Gigabyte, MSI és Asus esetén is hallottam ilyesmiről). Nem hinném, hogy nagyon foglalkozni kellene vele. Ha korrekt a bolt, akkor esetleg megpróbálhatjátok kicseréltetni.
  • Mersh
    ok, köszi!
  • Inquisitor
    Miért lenne gáz? Ha ilyenkor 3-ból 2-szer fel se állna és/vagy szétfagyogatna, akkor lenne gáz. Ha jól működik, akkor nem baj.
  • Inquisitor
    Lehet "csak" a fogalalt rosz, de lehet chipset hiba is, vagy mondjuk sérült valahol egy átkötés/forrasztás a kettő között.
  • HG
    Sziasztok! Találkozott már ilyennel valaki? A munkatársam fél éve gar -os szervizbe hordja a gépét, most elhozta, hogy nézzem meg. A következőt találtam:
    4 db. memóriahely van a gépben. Ha a két db. Kingstone 512Mb/400Mhz -s modult az 1-2 -be rakom, hibázik a memória (MEMTEST- 5. (Block move) tesztben). Ha 3.-4.- be rakom, hibátlan. Azóta így megy a gép, stabilnak tűnik. De mivel garos az alaplap, javaslom neki, ennek tudatában vigye vissza a gépet, cseréltesse ki az alaplapot. Azért a véleményetek érdekelne. Lehet rossz az 1. -2. Dimm vezérlő? Ezek szerint lehet. Köszi!
  • Mersh
    Szerintetek nem gáz ha folyton suspend to RAM -ban állítom le a gépet?

2 hónapja nem volt rendesen kikapcsolva
  • HG
    Milyen az Infra port? USB -s? A drivert a hozzá adott CD- ről telepítetted, vagy a Windows ismerte fel ? A Vezérlőpult/rendszer/Hardware/eszközkezelő -ben megjelenik? Sárga vagy piros X van?