64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Bandi 18
    Nem lehet hogy amit rákötsz hangfal attól száll el? Vagy rossz helyre dugtál valamit és attól
  • NeoMaN
    driver
  • kulabácsi
    Sziasztok!! nekem az lenne a problémám, h elszállt a hangkártyám, ill nem szól rendesen, hanem sokkal halkab és recseg, namos az gyanús nekem kicsit h már az integrált is elszállt, és kb 4hónapra rá az utólag berakott creative is!! sztetek mitől lehet ez?? túlmelegszik, vagy mi?? a többi hardver rendesen működik....Sztetek vigyem szervízbe?
  • mEkLaU
    Firewire külsö hangkártyám lesz Apple MBP-hez és tudok választani 2 illetve 4 méteres firewire kábel között! Na most a 4 méteres messzemenően jobb és kényelmesebb megoldás lenne! Ez elég jó minöségü M-Audio firewire kábel, de azért megkérdezem, hogy mennnyire befolyásolná a minöséget az a plusz 2 méter?!
  • ollie
    Tölts le egy cd-ről bootolható linuxot, és ha azzal nem fagy, akkor hw hiba van.
  • Bandi 18
    hát mem csinál olyant elvileg (még nekem sem volt) hogy újraindul megfagy nem válaszol stb...tápra meg azt mondom hogy kérj valakitől kölcsön egyet vagy vidd el a tied valakihez tesztelni :) Én is így teszem a gef3-mammal mert már nincs szabad gépem:D
  • Desszert
    Amikor egyszer nagy nehezen elindult, akkor viruskeresőt futtattam és nem talált semmit. Én a tápra gyanakszom, csak az a baj ha veszek egy másikat és kiderül hogy nem az volt a baj akkor szívás.
    Memória hiba okozhat ilyen tüneteket? Eddig memória problémám még nem volt.
  • Bandi 18
    Elképzelhető a memóriahiba vagy valami túlmelegszik...Esetleg vírus
  • Desszert
    Biztos hogy minden jól van kötve, mert amikor elősször elkezdődött már egy éve nem volt a géphez nyúlva.
    Ha elindul akkor minden működik rendesen, nincs semmi hibajelzés.
  • Bandi 18
    hát így nehéz megmondani..talán táp memória alaplap..ezeket ellenőrizd legelőször..vagy valamit rosszul kötöttél az is előfordulhat
  • Desszert
    Segítsetek! A számítógép bekapcsolás után megy egy darabig aztán lefagy, de úgy hogy se kép se hang. Próbálom ctrl alt del semmi, próbálom seset semmi, power gomb semmi. Áramtalanítom próbálom bekapcsolni semmi. Szétszedem összerakom az egésszet, bekapcsolom egy darabig megy aztán az egéssz előről.
    Mi a fene baja lehet?
  • Rash87
    Áhh,kössz!!!!
    Végre sikerült )
  • dara
    Oldalbeállítás-nál a Fejléc és Lábléc sorból törölj mindent.
  • Rash87
    Igen!

Már minden beállítást megnéztem,vagy én vagyok vak,de nem találtam!
  • PíszLávJuniti
    Iexplorer?
  • Rash87
    HTML Dokumentum!
  • Met
    milyen progiból nyomtatsz?
  • Rash87
    Nem tudjátok,hogy mikor nyomtatok hogyan, hol kell azt kivenni,hogy ne nyomtassa ki a lap aljára hogy honnan nyomtatok?
    Mert állandóan a lap aljára ilyesmit nyomtat: file://C:\Documnets And settings ......
  • barret
    Enyem is csinalgatja,miota szetszedtem:D
    De ha megmozditom,azonnal rendbejon.
    Optikai,sztem a prizma picit elcsuszott...
  • MiloShee
    Vezérlőpult->Egér->Egérmutató beállításai->Rámutatás pontosságának javítása elől szedd ki a pipát. Haveromnak ez volt a gond anno...
  • Bandi 18
    Optikai?
  • MiloShee
    A sATA-ás vinyók ilyenek...elvileg menet közben is lehet őket csatlakoztatni leválasztani. Viszont szerintem rendszervinyó esetén inkább ne...:D
  • MadBence
    Hali!
    Mitől lehet az, hogy az egér néha felugrik valamelyik sarokba, vagy csak simán magától közlekedik? Már párszor kitisztítottam, egérpaddal, anélkül is ezt csinálja... Amióta megvan, mindig ez megy.
  • Rash87
    Hát megpróbálok mindent!
    Lehet hogy ez a tisztíás beválna,mert elég poros:D Már napok,hetek óta tervezem,h veszek ilyen sűrített levegős sprayt,de mindig elfelejtem.Holnap veszek,ki is próbálom.
    Meg akkor a Memtest progrival is holnap letesztelem :) Még annyi,hogy szerintem az alaplap driver jó,eddig nem votl vele gond,már a video kártya driverben nem vagyok biztos,mert 1 héttel ezelőtt tettem újra az XP-t,azelőtt 5.8-as ATI Driver volt! Most meg feltettem a legújabbat,a játékok miatt,hogy jobban fusson :) Mondjuk most a vinyó is ki lett cserélve,de nem hiszem hogy ez okozná.

Ha a spray nem segít,akkor drivert visszacserélem 5.8-asra,eddig az votl a legjobb:)
    És kössz mindent!

Még a vinyóra visszatérve,nem tudjátok miért van olyan,hogy haverom beszerelte (mert én közbe mandulamtűtéten voltam) szóval betette,visszakptam a gépet,és lent az óra ikon melett egy olyan ikon van,mint mikor bedugsz egy USB Drivert,tehát egy szürke lemez,rajta zöld nyíllal,és jobb gombal rákattintok,akkor olyan van,hogy "Hardver Biztoságos Eltávolítása" Samsung Sp2004C. Szóval ez miért van? Mert a régi vinyónál nem volt ilyen,rosszul kötötte volna össze? Vagy ezt "Eltávolíthatom"? Csak félek,hogy utána nem fogja felismerni mint az USB-nél,mikor a Hardver Biztoságos Eltávolítása"-t választom. :S
    Remélem érthető voltam,ha nem,akkor a reggeli kelésnek+az esti óráknak köszönhető :D
  • Met
    lehet táp hiba is
  • Bandi 18
    hát az is lehet..nézd meg nem-e poros belülről tisztítsd meg..lehet kapni sűtített levegős spay-t de a porszívó is megteszi nekem beávált :D...
    megvizsgálni pl memtest-el lehet azt le tudod tölteni beírod a googlebe és ott van 20 percig futtatod ha jó elvileg nem talált hibát..de ennél jobb lenne mondjuk egy linux cd amin van memóristeszteló (UHU-Linux 1.2 pl) az biztosabb..ha ezek közül egy sem akor vay alaplap driver vagy videókari driver lesz a luda szerintem
  • Rash87
    Hát magától nem indul újra,ezt úgy értem,hogyha semmit nem csinálok.

Jó is lenne ha havonta egyszer indulna újra,de ma eddig kb. négyszer csinálta ezt! És mindig játék közben sajnos! Annyira idegesítő,mert így még a mentések is elvesznek a játékból,vagy nem tölti be őket... :|
    De tegnap pl. egy programot indítottam el,és abban a pillanatban újraindult!

Ha a memóriával van gond,akkor valahogyan nem lehet valami programmal megvizsgálni?

Olyan nem lehet pl.: hogy túl melegedett a gép? Vagy ez hülyeség?
    Ezt apám mondta,bár én nem hinném,hogy emiatt indul újra!
  • Bandi 18
    Hát én azt olvastam hogy NF4-es chipsetre csakis aktív hűtés ajánlott mert piszkosul melegszik
  • Bandi 18
    Hát könnyen előfordul mem hiba..avagy valamilyen drivert nem szeressen a win..
    Mikor indul újra játék közben vagy simán bármikor? Milyen sűrűn mert ha cask havonta 1x akkor semmi gond nincs..tipikus win gind szerintem a kékhalál beakad valami prog és kinyúlt:D
  • Rash87
    Nem tudja valaki,hogy mitől van az,hogy egyet gondol a gép,és újraindul??

Aztán ilyen üzenet fogad,miután betöltt a Windows: A Rendszer súlyos hiba után állt helyre!

Valaki pls segítsen!
  • Dr DeViLKiNG
    azzal csak az az egy bajom van, hogy nem jó alaplapomra (LANPARTY UT nF4 Ultra-D, belelógna a vga)
  • dara
    Ha tutira akarsz menni, akkor Thermalright HR-05. Passzív és jó.
  • kedveskokó
    Sziasztok van egy problémám, a billentyűzetem jó másik gépen rendesen működik, de a "z" helyett y-t az "y" helyett z-t ad. Op. rendszer win 98'és nincs át állítva angol nyelvre! Egyébként dos-ban működik. Ha tudna valaki segíteni, nagyon szépen köszönöm!

• Dr DeViLKiNG
    Hali

Azt szeretném kérdezni, hogy nf4 chipsetes alaplaphoz NB hütéséhez elég egy sima heatsink vagy ventillátoros kellene-e inkább rá? (utóbbi esetben milyen?)
    köszi előre is
  • gplay
    Ja nem volt gépészkedés csak formatc: és telepítés.
  • gplay
    THX a helpeket.
    Megoldótott, kivettem az üres rekket a helyéről és most jó.
  • Bandi 18
    Nekem is ilyen probom van/volt..De ha átrakod más ide kábelra avagy ha most master akkor slavere elvileg megoldódik a problémád:)
  • Metwork
    csak sima win reinstall volt vagy valamit gépészkedtél is?
  • gplay
    Emlékeim szerint igen.
  • bigapó
    samsung megéri az árát, 3 év garancia is van hozzá és megbízható. ilyen árban nemtom kapsz-e SATA2-őt megfelelő ár/kapacitás arányban, de azért is lenne jobb mert, ha közeljövőben veszel új alaplapot, akkor már van egy frankó vinyód is hozzá. nem kell félned, lefelé kompatibilis, tehát egy jumperrel Sata1 lesz belőle. azért gondold meg, hogy veszel egy nagyobbat, számolj utánna, hogy 1GB mennyibe kerül ha 80-ast vagy ha 250-est veszel. meg fogsz lepődni;)