64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Zetorg
    frissíts bios-t
  • bloodnero
    Valaki tudna nekem segiteni? Az a nagy porblémám , hogy az ASUS P4P800-e-deluxe lapban procit cseréltem(P4 Cerka Prescott 320d 2.4 -> P4 Prescott 3Ghz) és állandoan ki is irja ,hogy Uj procit talált, majd hivatkozik a Biosra ,de ott hiába save & exit-elek és állítok be mindent(mármint amiről tudom hogy bekell),egyszerűen nem képes elfogadni, menteni, felülirni, és mindig újból kidobja, minden indításnál. Lehet hogy a Cmos jumper?vagy maga a BIOS xar?please help ThX
  • Me0w
    Nem bantaskent mondom, de a Mercury meg ket fokkal szarabb tap mint a Codegen :(
  • Anjuna
    NEM! Nincs túlfeszvédő a gépemen!
    Előtte Codegan, most egy Mercury tápegység van benne!

ABit NF7
    AMD Semptron 2500+
    768 DDR400 (Samsung)
    LG DVD író, LG CD író
    Maxtor 20Gb, Barracuda 120Gb
    SB Live 5.1

Sry, hogy részletesebbel nem tudok szolgálni, de eléggé este van, nincs kedvem már leolvagatni a típusokat: )
    De ha kell, leírom holnap!

Tudom nem a legjobb dolgok vannak benne, de nekem dolgozni megfelel.
  • bigapó
    nem üti és érdemes a sata-ra felrakni egy teljesen új rendszert, mert gyorsabb a vinyó.
  • Me0w
    Nyugodtan berakhatod.
  • Lechner
    Sziasztok!
    Lehet berakni egymás mellé IDE vinyót meg S-ATA vinyót?
    ASUS A7N8X-e Deluxe az alaplapom.A régi vonyóm IDE kábeles de most vettem mellé újat de az már S-ATA-ás. Nem üti a 2 egymást?
    köszönöm a segítséget.
  • CSOCSO

ezt nezzetek meg.. hat mi tokom van?

az sg meg megcsinalhatna azt hogy egy automatikus uzit kapok ha torlik a topikomat vagy a hsz emet mert itt keresem a hszemet 5 perce es azon gondolkozom hogy dilis vagyok mert tudom hogy irtam tegnap de megsincs itt
  • GixEr
    Hi all.
    Atmeneti megoldaskent szeretnek osszekotni ket gepet DWL-G122(USB) es a netet megosztani.

A "szerver" gepben 2halokartya van az egyiken jon a net. A masik kartya uresen van. Itt a halozat AD.HOC -ra van allitva.

A "kliens" gepben INFRASTRUCTURAL, mindket helyen fix az IP.

Ha jol tudom akkor "Hálozati Hid"-at kell letrehoznom a szerver gepen, de melyik ket eszkoz kozott??
    ezek vannak:
    1. Az a halokartya amin jon a net
    2. A hasznalaton kivuli halokartya
    3. A Wlan eszkoz
  • dara
    Gyorsan és határozottan!

Van egy két vagy háromtűs jumperblokk a lapon valahol. A kézikönyvben benne van, hogy hol. Ezt kell Clear állásba átpakolni áramtalanított állapotban. Kicsit ott hagyod, aztán visszarakod eredeti pozíciójába és beizzítod a gépet.
  • davidka003
    ezt a CMOS cleart hogy csináljam?
  • davidka003
    kösz majd megpróbálom
  • Bandi 18
    OTT OTT :):)
  • davidka003
    CMOS cleart az alaplapon kell a jumperrel?
  • Bandi 18
    Teszteld le a memóriát..akkor szokott a win újraindulgatni ha az hibás
  • Inquisitor
    Passz. Nekem eddig ha ilyet csinált, akkor nyomtam egy CMOS-cleart ... utána megjavult. Persze a Bios beállításokat ELÖTTE nem árt felvésni egy papírlapra.
  • davidka003
    újra van telepítve de még mindig ez a baj
  • Met
    nem ragad be a power gomb?
  • emikrisztian
    Telepítsd újra!!
  • davidka003
    Sziasztok!
    Az lenne a gondom, hogyha újraindítom a gépet, akkor nem tölti be a Windows-t, csak a bios-t és miután betöltötte, magától újraindul a gép, megint betölti a bios-t és újraindul és ez így megy a végtelenségig.
    Viszont ha kikapcsolom a gépet és várok pár percet és visszakapcsolom akkor betölti a Windows-t.
    Mi lehet a megoldás?
  • Bandi 18
    A komplett konfigot leírhatnád ha lehetne
  • wesker24
    jó ha van túlfeszvédő a gépben nekem 400-as tápegységem van és 8 egységet müködtetek vele !!!
  • M@TriX
    1. "mindkettő masternek volt", igen ennek tuti nincs köze hozzá
    2. mi az új táp márka/típusa?
    3. túlfeszvédő van a gépben?
  • Anjuna
    Szasztok skacok!

Egy elég furcsa jelenséggel fordulnék hozzátok, mert sajnos nem jutok dűlőre vele. Akkor bele is kezdenék:

Kb. 1 hónapja kezdődött, hogy csakúgy fogta magát a gépem, és leállt, visszakapcsolni csakúgy lehetett, ha a tápot ki, bekapcsoltam! Aztán POWER ON!
    Csakhogy a visszakapcsolást követően, ismét eljátszotta ezt, majd ismét, és ismét...
    A negyedik-ötödik ilyen után úgy döntöttem, hogy hardwares a probléma, szóval kezdjük az alapoknál, lehuzigáltam mindent, majd egyesével visszadugosgatva megnéztem, hol lehet a bibi...de semmi, minden jó volt...
    Gondoltam, ha nem hardwares, akkor softwares lenne, biztos beteg lett a winfosom, hát rakjuk újra, naigenám, csak, amint felpörgött a cd, a gép leállt, hoppá, gondoltam megvan a ludas, lehúztam azt a lejátszót, próbáltam másikba, ott is, ahogy felpörgött, leállt a gép...
    Húú mondom, próbáljuk meg beizzítani a gépet úgy, hogy mindkettő le van húzva, lássak csodát, így faszán pörgött az egész, gondoltam kevés a 300-as tápom 2 vinyónak, meg 2 írónak meg egy lejáccónak, meg a ventiknek, szal tápcsere...
    Virult a fejem az első napokban...csakhogy aztán megint leállt...
    Észrevettünk egy olyan apró bibit, hogy rosszul volt jumperelve a két író, mindkettő masternek volt, átállítottuk, így megint bírta kis ideig (persze ezeknek gondolom köze nincs az igazi hiba forrásához).
    Most ott tartok, hogy már lassan idegbajt kapok, mert nem tudom mi a hiba oka!

Akármilyen észrevételt, javaslatot szívesen fogadok!!!

(Amiket eddig mevoltak: táp csere, tápkábe csere, IDE kábel csere, winyó formázások, új rendszer rakása)

Köszi!
  • M@TriX
    jah még annyit, hogy érdemes még más szoftit is kipróbálnod hátha, pl Adobe Premiere, persze egyszerűbb progi is szóba jöhet, csak a teszt kedvéért.
  • M@TriX
    1. a dualmem az jó dolog
    2. lapozófájlt beállíthatod fixre, autómatán saját maga mondja meg mekkora akar lenni, fixre állítva hajszálnyival a gép is gyorsabb lesz, mert akkor nem kell neki méretezgetni hanem adott körben írogathat. amúgy 1GB felett érdemes megadni, had szórakozzon.
    3. kb. annyiba kerülhet
  • wesker24
    ezért is keresem a neten az ilyen video meg tv kártya összekötési rajzokat
    a tv kártyám kézikönyvében benne van hogy kell összekötni a kamerát a tv kártyával csak nekem olyan tv kártyám van hogy méf digitális kimenet is legyen rajt !!!!
  • wesker24
    áhhhh melegedés az biztos nem lehet 3 ventillátor van benne és egy Zalman 7700 AlCU procihütő van hadrver hiba sem lehet minden jól müködik és ha dvd konvertálok akkor sem terheli a procit annyira hogy 100 százalék legyen az eddigi legmagasbb hőmérséklet a procinál 48-49 fok volt az oprendszerrel sincs olyan különösebb baj habár lehet hogy memóriát kéne venni hátha dualban sokkal jobban menne ??? habár azt sose értettem miért olyan rohadt nagy a lapozó fájl minél több memóriát vesz az ember annál nagyobb lesz a lapozófájl ?? mert nálam az az 1,2 Gb kicsit sok !!!

majd megnézem és ha lenne is firewire kimenet a gépemen mennyi az az olcsó
    1500-2000 FT ???

A másik megoldással még a felvétel is sikerült és egyáltalán nem akadt be csak ott meg az istenért se tudtam behozni a hangot az RCA kábelekkel !!!!
  • M@TriX
    1. olcsó, csak előtte nézd meg van-e firewire a gépedben.
    2. nem lehet, hogy az oprendszereddel van a gond?(driver, stb.), vagy egyéb problémád van? pl melegedés, hardver hiba stb... (ha mostanában csináltál DVD konvertet vagy egyéb 100%-os prociterhelőt és memóriakihasználót akkor ez utóbbi tárgytalan lehet)
  • wesker24
    nem az usb-vel van baj mert nekem az 2.0-ás szal avval nincs gond egy 700 megás filmet is 2-3 perc alatt átmásol itt más lesz a gond ?? ja és a procira visszatérve nem vagyok én gazdag hogy fasza kis procit vegyek tudom hogy nem annyira jó de majd ha megint több pénzem lesz akkor majd lecserélem nekem ennyire futotta persze annak azok könnyen beszélnek akinek annyi pénze van mint a pelyva nem rád gondoltam !!!!!!!!!!

amúgy a film konvertálásra visszatérve azért nem lehet olyan rossz gépem ha egy filmet 1,5- 2 óra alatt átkonvertál divxből dvd-re !!!

Lehet hogy tényleg firewire kábel kell hozzá !!!!
    Mennyi a legolcsóbb kábel ???

Visszatérve az adott témához amikor lenyomom a felvétel gombot akkor a video ami eddig simán ment akkor kezd hirtelen beakadni és onnan se elöre se hátra és amit létrehozott azt se tudom megnézni mert teljes fagyás van és a következő restartnál nincs már ott a fájl

amint már mondtam a másik megoldással sikerült megoldanom ezt és kép is volt meg minden csak ott meg hang nem volt !!!

nem tud valaki olyan oldalt ahol ilyen összekötési rajzok vannak !!!!
  • Me0w
    Igen, de pistike bemegy a boltba es asszongya: ne'ma', dikk. 3 gigaizes processzo'r kilencezere'. Hat akko' ilyen ko'.
  • Punker
    hát biztos gyorsabb lenne, el kéne már végre fogadni hogy a cerka irodai munkára (office) való és kész nem videokra és játékokra találták ki.
  • Zetorg
    csak felfigyelt volna rá, hogy kiírja az xp, hogy "az eszköz gyprsabb működésre képes blablabla..." :)
  • M@TriX
    mert? szerintem simán mennie kellene, egy havernak 2.2-es Celje van, igaz ő firewire-n szedi a videót.

nem lehet, hogy azért akad mert USB1.1-en akarja szedni és az nem elég sávszéles?
  • Bandi 18
    és akkor mivel lehet? 3000+-os Athlon64-el 1 giga rammal menne?
  • Punker
    "768 Mb DDR Ramom van 1 512-es és egy 256-ös 2,8 Gh-ez Celeron procim"

ezt úgy hívják hogy alkalmatlan hardware a művelethez és ezért lassú stb.
  • Bandi 18
    Ez is igaz :D de most miért taposol a lelki világába
  • Me0w
    A 2,8-as celeron aztan minden csak nem eromu...
  • Bandi 18
    és a film amit létrehoz a program az is akad? Mert pl mikor konvertálsz divx-et mpegbe akkor is akad a kép de a végeredmény az nem
  • wesker24
    Na szóval nekem az lenne a problémám hogy egy digitális kameráról szerettem volna levennni a filmet Pc-re !!! Be is dugtam az Usb kábelt a Pc-be a másik felét a digitális kamerába felismeri felrakja a drivert müködik !!!!

De viszont most jön a problémám a digitális kamerához adtak nekem egy cd-t amin rajt van az Ulead Video Studio 7 ezt is felraktam ezt is szépen és megkeresem a Capture Settingsben a camerát meg is találta elinditom a filmet simán megy viszont amikor rányomok a felvétel gombra akkor a kép hirtelen el kezd akadozni mint az állat és totális fagyás van a gépemen semmit se lehet csinálni a beállitásokon nem változattam.

Egyáltalán milyen erőmű kell ehhez hogy jól tudjon felvenni ????
    768 Mb DDR Ramom van 1 512-es és egy 256-ös 2,8 Gh-ez Celeron procim van Geforce 6600 Gt videokártyám van ezen nem igaz hogy ne menne simán ????

Vagy mi lehet a probléma ???

Van egy másik megoldás a tv kártya és a video segitségével s-video kábelel RCA csatlakozokkal és egy video adapterrel amin rajt van az összes amin lehet kapcsolni az Input/Output kimeneteket meg lehet csinálni a kép be is jött de a hangot akárhogy is próbáltam dugdosni azt nem sikerült behozni

Nem tud valaki olyan linket vagy cimet ahol vannak rajzok hogy lehet ezeket bekötni ???