64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Bandi 18
    Biosban felismertetted újból?..Ajánlom hogy ahol a biosodban fel vannak sorolva a perifériák tehát a pri/sec master slave ott azt tedd autora amelyikre neked a dvd-d van kötve és elvileg menni fog..
  • coks
    Sziasztok!

Van egy kis problémám. Vettem egy Asus Pundit P1 PH1-et (asus.com).
    Ebben van 2 beépített memóriaolvasó (1 CompactFlash, és egy 3in1). Windows Xp telepítő, amikor ki kell választani a vinyót, rendesen C meghajtónak látja a merevlemezt, de miután befejezte a telepítést C meghajtónak a CompactFlash olvasót, D meghajtónak a 3in1-et, E-nek a DVD-t, és végül F-nek látja a telepített vinyót. Lemezkezeésben ugye a Windows-os partíció betűjelét nem tudom állítani, hiába rakom szabadra a C betűjelet, a vinyó marad az F-en (mondjuk én csodálkoztam volna a legjobban ha így sikerül). :)
    Bonyolítja a helyzetet, hogy a kártyaolvasókat nem lehet letiltani a BIOS-ban, az alaplapra forrasztva vannak, így lehúzni sem lehet őket...
    Minden segítőkész ötletnek örülnék!
    Előre is köszönöm!!!
  • Met
    bontóba megnézheted de tudni kellene hogy néz ki mert csak bambán néznek rád ha típus szerint kéred :)

végül is nem gáz ha nincsen
  • hejnekem
    Hali

Azt szeretném kérdezni h mért nem ismeri fel a gépem a dvd írót? Nekem nemrég LG dvd íróm volt és egyszer betettem helyette egy DVD kombót és azóta ha azt kiszedem és a dvd íarót be akkor nem akar működni (villog meg minden csak nem ismeri fel a gép ami benne van cd,dvd) mi lehet a baj?
  • Me0w
    Az aranypasztaval azert vigyazz, mivel az arany vezeto :) Inkabb vegyel hagyomanyos hopasztat, azt kenheted barhova :)
  • izb
  • biomage
    ja
  • izb
    Hát ne is találkozz.:))
    Nem egy jó buli.....
  • biomage
    ilyen hibával még nem találkoztam
    nekem ilyen soha nem lesz havonta tisztitom a géppet :)
    kösz a segitséget
  • izb
    lehet természetesen.
    CPU esetében meg sem nyikkan semmi, csak az alaplapi ventik indulnak el, de nincs se boot se semmi.
    sok esetben még sipólni sem sipól a drága...
  • ffxi
    Költözéskor elkeveredett:(
  • biomage
    oké majd megmondom nekki
    lehet CpU is?
    ja kicsit piszkos volt az is lehet ok? azt mondta megvéttel ota nem lett takaritva az alaplap ez két éve volt
  • izb
    ez így már sokkal jobb.
    Az alább írtak esetében szerintem is a kontakt hiba jöhetett elő,ami késöbbiekben egy periféria normális helyzetével oldódhatott meg.
    A pc elég egy kis rázkódás mondjuk,és kugrik a helyéről a videókari vagy a ram.
    Ez elég is ahoz hogy olyan problémát okozzon, mint amit az elöbb leírtál...
  • biomage
    na a gép úgy ment mindha a cpu meghalt volna
    semmit nem csinált se cspanás se bios betöltést
    kiprobáltam az én kártyámat ugyan az volt söt még a régi ütöt kopot ti4200 is kiprobáltam semmit nem csinált
    más cpuz is volt bent meg ram is és táp is semmi nem történt szal mindha az alaplap ment volna tönkre
    de most minden müxik
    éjjel a gép tulaja leterhelte a géppét az összes léttezö benchmarkal se lehagyás sekék halál
    érthetö?
  • biomage
    oké leirom mégegyzser
  • izb
    A segítség akkor jön ha van rá ihlet,és alapos hibaleírás.
    A beszámolód minden volt csak nem összetett és nem lényegretörő.
    Erre a Linuxosok guruk ha igy teszel fel egy kérdést szóba sem állnak veled.
    Kérdezni is tudni kell.
  • biomage
    persze
  • Bandi 18
    Aham de most végülis működik ?
  • biomage
    hát nem tudom
    az elsök közt volt az érintekés megnézése fölleg a táp kábelét és utána volt a csavarok kilazitása és viszacsavarása
  • Bandi 18
    hát nézd ha most megy a gép akkor lehet hogy valami csatlakozó volt lecsúszva...
  • biomage
    na itt ilyen a segitség?
  • Met
    a lap dobozában nincs?:)
  • stormnet
    de eros a gyanum hogy a táp lesz a tettes
  • stormnet
    hm, lehet ... majd akkor veszek egy aranypasztát holnap aztán megkenem :D
  • NeoMaN
    Ezek nem vészesek egy prescottól. Lehet a paszta száradt ki a cooler alatt, és terhelés hatására sokkal jobban fölmelegszik.

• stormnet
    homérsékletek most:

ALAPLAP: 40 fok
    CPU: 37 fok
    PWM1: 44 fok
    PWM2: 45 fok
  • stormnet
    nézem Everesttel:
    Memória idozítések:
    @ 200 Mhz: 3.0 - 4 - 4 - 8
    @ 160 Mhz: 2.5 - 3 - 3 - 7
    @ 133 Mhz: 2.0 - 3 - 3 - 6

na szal ez van... megprobálom levenni oldalát hogy jobb e lesz, ha nem akkor pedig nagy valoszinuséggel a táp lesz a gond, ugye ?
  • Me0w
    Nezd meg a hivatalos idoziteset, szerintem 3-4-4-8-on mennie kene, majd a biosban kapcsold ki az SPD szerinti beallitast es kezzel allitsd be az idoziteseket, ha esetleg a bios rosszul allitotta volna be oket.
  • stormnet
    lehet a RAMommal a gond ? CL3-mas Apacer 512MB
  • stormnet
    nah hibát talált és megált a prime 95

If you are not overclocking, the most likely cause is an overheating CPU
    or memory DIMMs that are not quite up to spec. Another possibility is
    you might need a better power supply.

szal CPU meleg, DIMM meleg vagy a TÁP xar...
    CPU-t figyeltem és 56 fokon volt amikor megállt
  • ffxi
    Üdv! Ilyenlapom van és kereeek hozzá hátlapot. Kérdésem, hogy milyen bazárben lehet az ilyet kapni? THX!!!
  • stormnet
    hát a proci homérséklete az ok, max 60 fok sztem azmég belefér
  • Me0w
    Nem valoszinu. De meg mindig lehet, hogy peldaul a processzor es a borda kozotti hopaszta szaradt ki, vagy nem megfeleloen raktak fel a bordat esetleg a borda/ventillator merete nem megfelelo a processzorhoz. Erdemes meg ezt megnezni, majd egy kolcsontappal kiprobalni ami legalabb 350W-os.
  • biomage
    na senki nem tud ötletet mivel van baj?
  • stormnet
    ehh, prime95 is restartolta... szal akkor nemhiszem hogy VGA lesz, ugye ?
  • Me0w
    A jatekoknal valo ujraindulas eredendoen tulmelegedesre utal, de nem zarhato ki az sem, hogy a 300W-os tap nem tudja a VGA es a processzor megnovekedett energiaigenyet kielegiteni, ezert elso lepeskent erdemes levett oldalu hazzal es kulso hutessel megnezni, es ha ugy is ujraindul akkor valami markas 400W-os tapot venni a gepbe.
  • stormnet
    ahha, és táppal lehet gond ?
    vagy akkor nem csak játéknál indulna ujra hanem mindig ?
  • DjCooll
    Nem tudna vki nekm banert csinálni please segítsen vki
  • Me0w
    Ha a vga melegedne tul szerintem nem indulna ujra gep... legalabbis szerintem. Probald levenni a gep oldalat ahogy a kollega is tanacsolta, es tolts le valami stressz-tesztelo programot, prime vagy hasonlo amiben hamarabb elojonnek azert a hibak.
  • Met
    A melegedést úgy lehet, hogy leveszed a ház oldalát és ráküldesz egy ventit, ha nem indul újra akkor melegedés.
    Attól, hogy Zalman hűtőt tettél a VGA-ra még rakhattad fel rosszul :)