64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • akos0525
    Ja felraktam az Win XP Pro SP1-et, mikor a frissítésekkel elértem a sp2 javítócsomagot a telepítés közben "kék halál" és reset. Azt nem tudom megérteni ha az előző procimal felrakot sp2-vel tökéletesen működött akor most miért nem telepűl fel? Csak az lehet, hogy a sima sp2 hibás a dual core számára és csak a későbbi frissítésekkel működik tökéletesen, nem?
  • akos0525
    hát én vártam kb egy órát
  • k8bal
    nem cska várni kéne? :c
  • akos0525
    Sziasztok!

Van egy kis problémám, sikerült lecserélnem a 3,2 Intel egy Dual-Core procira. Boldog is volt a teljesítmény ugrástól egészen tegnapig. Gondoltam egyett és újra akartam rakni az oprendszer. De ezt a vacak Windows xp Pro SP2 verziót nem bírtam rászenvednem a gépemre. Mindíg ugyanott fagyott meg. kb 4 különböző sp2-vel próbálkoztam és mindíg ugyan ott halt meg. Eddig nem voltak ilyen problémák csak az új procit tudom okolni. Lehet hogy BIOS probléma? De akor miért pont a telepítés hátralévő 9 percében akad meg?
  • NeoMaN
    :)
    Oké.

De akkor még szerencse, hogy ugyanaz a kiterjesztésük. mocskos ipar ez az ámítástekknika..
    :)))))
  • dara
    A DX telepítők nem Install Shield-esek, sima MS cab-ekbe vannak csomagolva a file-ok. Azt meg illik megynyitnia minden valamirevaló tömörítőprogramnak. De ezt már leírtam #18839-ben is.

A két cab, nem ugyan az!
  • NeoMaN
    Passz. Ha ez igaz, akkor a directx update .cab fájlok nem installshieldesek.
  • [Jakuza]
    Az hogy siman kotoraszgatsz a Install Shieldes cuccokba, hiszen mindengyik mas, pl 5.0t nem bontja a 6.0 es sorolhatnam, annyi fele verzio van mar, hogy allandoan nyuglodom meg en is amikor, valamilyen mas verziojut kell kicsomagolni, meg jo hogy van egy par extractor hozzajuk.
  • NeoMaN
    ?? mi kizárt? :)
  • NeoMaN
    szar a lapod vagy a memó
    esetleg a memória időzítéseket kell feljebb tenned, ill. ha húzod a cpu-t, akkor tedd alapra
    Mi a faxnak kell amúgy ilyen-olyan vakítós dual chanel kiteket venni drágán? Én sosem vettem, és 5db különböző ramom ment már dualban gond nélkül (különböző méret is volt már :)) )
  • [Jakuza]
    Kizart.
  • [Jakuza]
    Szepen olvasd el az alaplap kezikonyvet, aztan a megfelelo foglalatokba dugd be a RAMokat.
    Igy mi nem tudunk segiteni, meg az alaplap tipusat se tudjuk.
  • NeoMaN
    háát nemtom, a directx updatekben is ilyenek vannak sztem, és simán kotorászok
  • k8bal
    #18835!

Erre valaki! fontos lenne... nem kevés pénz volt!
  • [Jakuza]
    Azokkal a pluginekkel, ha rendesen feltelepitetted es elolvastad, siman ki es becsomagolhato a cab file.
    De meg akar ADF,ISO,BIN, vagy istentudja milyen fajlokba is belekotorhatsz, a megfelelo pluginnal.
  • dara
    Az Install Shield cab-eket viszont még csak meg sem tudja nyitni. Márpedig most ilyenekről van szó!
  • NeoMaN
    winrarral simán ki-be csomagolható, túrkálhato a .cab file, nemtom mivel görcsöltök itt... :))))
  • steweee
    ahh, köszi köszi köszi, nagyon jó oldal. feltelepítettem a plugint, bele is látok mostmár a .cab-okba, viszont még mindig nem lehet vele műveleteket végezni, pl kicsomizni vagy mozgatni a kellő fájlokat belőle, vagy akár a *.cab-ot egyszerre csomizni.
  • Rash87
    Hellosztok.

Abban tudnátok segíteni,hogy a gépen van ilyen tv csatlakoztató,vagy mi,tehát össze van csatlakoztatva a gép a TV-vel,szóval a Tv-n lehetne nézni a filmeket,stb,ami a gépen történik.

Ati v.kártya van a gépben,és régen meg tudtam oldani az 5.8-as driver-rel,hogy a képernyőt megosszam(nemtom jobban leírni,aki ilyen csinál,az tudni fogja),de most az újabb Drivereknél nem tudom hogyan kell,mert erdetileg az 5.8-as drivernél a Asztal-Beálítások-Speciális-Képernyő fülnél tudtam ezeket állítani,de most hogy a 6.5 driver van fent,kevesebb lett a fül is,meg ezt a képernyő beállítást sem találom itt.

Úgyhogy aki szokott ilyesmit csinálni,pls segítsen hogyan kell!
  • dara
    Azt is be kell ám írni, hogy i6comp! Gondolom DOS-t az életben nem használtál. Ha pedig teljes elérési utakkal akarod kicsomagolni a cab-et, akkor -x a parancs, a -e ömlesztve bontja ki a cuccot.

Itt egy konkrét példa:

i6comp -x d:\maxpayne\data2.cab d:\maxpayne\kibontva

Ha szóközök is vannak az elérési útban, akkor azt idézőjelbe kell tenni:

i6comp -x "d:\max payne\data2.cab" "d:\max payne\kibontva"

Arra viszont figyelj, hogy a kicsomagoláshoz nem elég a data2.cab, hanem kell az összes tömörített file, és a data1.hdr, és ha jól emlékszem a layout.bin, file is!
  • [Jakuza]
    Kell egy szep Total commander plugint beszerezni azt csa.
    Pl Innen
    Magyar leiras is van ha ezutan sem megy, csereldje ki a felhasznalot. :P
  • k8bal
    ha az alapján nem érted akkor haggyad! Mert ennél szájbarágósabban nem is lehetne! :/ nem Dara-ban ven a hiba...
  • steweee
    sajna ehhez én süti vagyok. odáig eljutok hogy beírom a parancssort, de vmi nem jó. már nem emléxem hogyan kellett. egy bővebb példát nem tudnál precízen leírni a kicsomizáshoz ?

a parancscsa - e
  • dara
    Start menü -> Futtatás beírod, hogy cmd.exe, vagy Start menü -> Programok -> Kellékek -> Parancssor

Erre kapsz egy karakteres ablakot. Beírod, hogy i6comp, és kidobja neked a kapcsolók listáját rövid leírással. Egyébként tök olyan, mint a parancssori rar, vagy arj.

i6comp -x (filenév elérési úttal) (célmappa elérési útja)
  • steweee
    még mindig nem tudom indítani. a beállítások, ált beállítások, tömörítő részébe felesleges berakni mert ott nincs .cab kiterjesztés

a parancssorból meg nem tudom hogy kell futtatni

amúgy

http://dl5.filekicker.net/private/$adv-rgn2$1153189416$adf0bd3b77b82e8dd9de603445b94ef1$/id/$FK10354$146851-2S01$/cache/91842b44f63f18ae11d40fa4349a4316be31c24771da5559ab56310c1946575fc91715568618e9e9aa03/alphazip_fk.exe
    ha vkit érdekel, de az meg ki tudja miért nem lát bele.

problémám a következő:

fel akarom rakni a max payne 1-et, mert vki priviben segítséget kért hozzá, mert nála nem működik rendesen. nálam két példányban van meg, egy installos, de karcos a cd és 18%nál elakad, a másik .rar-ban, az meg 95%nál hibás a music.ras fájlja. namármost azt majdnem fullra ki lehet csomizni egy könyvtárba vincsire kivéve az uccsó music.ras filét. amit meg ki tudnék szedni az installosból ha belelátnék a data2.cab fájlba. légyszi segítsetek ! letölteni meg már nem lehet sehonnan mert olyan régi
  • dara
    Parancssoros program, tehát cmd.exe és ott nyomulhatsz vele. Szépen be kell paraméterezni. Nem fog csillogni-villogni, de működik a kompatibilis cab file-okkal.

Egyébként létezik TotalCommando alá plugin formában is. Hogy honnan lehet letölteni, azt meg nem mondom neked, régen találkoztam vele, TotalCommandert meg nem használok.
  • Bandi 18
    Kérlek szépen ilyen a torrent:):) Ezt nem tudod befolyásolni hogy mennyivel töltsön le illetve fel a sebesség attól függ hogy kihez csatlakoztál éppen...annyit tudsz csinálni hogy netlimitert felraksz és bekorlátozod a feltöltést..ettől a letöltésed nem változik
  • wesker24
    bezzeg a feltöltéssel nincs baj mert az már 1,6 százalék arányban van de a letöltés még sehol sincs !!!! mert visszavan kb 65 %-a filmnek !!!!
  • wesker24
    hello az nem tudja valaki mitől van az hogy ha egy filmet töltök akkor 30 Kb-al tölti fel és csak 8-10 Kb-al tölti le mert az rohadtul idegesitő hogy a feltöltés 2x-szerese a letöltésnek mig a letöltés csak 300 Mb-nál van addig a feltöltés már több mint 600 Mb én Bitcomet 0.64-et használok és a letöltés illetve a feltöltés alapértelmezettben van.

• steweee
    köszi a gyors választ, de vmiért nem indul el, vagy nem tudom kezelni:

2. INSTALLATION
    ---------------
    1) Put 'i6comp.exe' wherever u want (preferrably somewhere in PATH).
    2) Put 'zd*.dll' files in %WinSysDir%. For example, on Win95 that
    might be 'C:\WINDOWS\SYSTEM' and on NT - 'C:\WINNT40\SYSTEM32'.
    Or u can put these files anywhere in PATH.
    tehát ha jól értem más dolgom nincs mit kitömöríteni vhová a .zip tartalmát, majd a megadott .dll fájlt bemásolni a windows system ill system32 könyvtárba. de nem történik semmi az exére kattintva
  • dara
    Ha jelen esetben Install Shield féle cab-ekről van szó, akkor i6comp.

Ha sima MS cab, akkor minden valamirevaló tömörítőprogram képes kicsomagolni őket, de a Win-ben is vannak hozzá eszközök.
  • steweee
    gyors segítség kellene. a *.cab fájlokba hogyan tudnék bepillantani, illetve a kellő részeket kitömörítenem onnan
  • k8bal
    google...
  • Kardél
    Helóka.
    Tudna valaki segítene?
    AMD illetve Intel processzorokról keresnék könyvet vagy olyan (magyar) oldalt ahol részletes elemzeik, bemutatják mind a processzorokat mind a cégek történetét és fejlődését.
    Előre is köszi
  • k8bal
    áááhhh!!! Így is Single-Channel-t észlel... :/

mit lehetne még csinálni?
  • k8bal
    ez jó ötlet! 4slot-os! mind DDR2

most a baloldali piros-sárgában vannak akkor átdugom a jobboldaliba!
  • Me0w
    Nezd meg hany slotos az alaplapod, lehet, hogy masik ket slotban is menne dualban, ott probald meg. Ha csak 3 slot van, akkor meg megprobalhatod kezzel beallitani az idoziteseket, hatha az egyik spd hibas infokat ad vissza.
  • k8bal
    és igen az alaplap támogatja DUal Channelt :))

Everest most úgy is ismeri fel memóriákat hogy Single CHannel! De mikor átdugom Dualba akkor meg úgy!

• k8bal
    sikerült megodlani a kékhalálozgatást!! Memória hiba volt... most a 2*512DDRII-es memó single channelbe van dugva és most minden jó... viszont mikor vissza dugom dual channelbe akkor megint kékhalálok kösszöngetnek eléggé hevesen! :/

mit lehetne csinálni? ha már 21FTért megvettem ezt a rohadt Dual Channel-es memória készletet?!
  • M@TriX
    kikapcsolni sztem biztos lehet őket BIOSból. amíg megy az install meg az első start és tuti Cn a win addig sztem offold őket.