64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Soldiers
    ÜDv[IMG]

segítséget szeretnék kérni kb 2 heten vettem egy Mydlink DIR-605L wifis routert és néha megnyitok egy holnapot ezt hozza be [img=http://www.kephost.com/thumb/2013/1/15/a1_2013_1_15_vuo8d6duy5_tn.jpg][/url]]KATT
    meg néha teljesen elmegy és csak úgy tudom újra megcsinálni ha a gépből ki-be húzom ez mitől lehet mert nagyon idegesítő

köszönöm a válaszokat további szép estét!
  • Blum
    Elmeletben a hangszorok tekercsei megvedik a hangszorokat,azonban ezzel vigyazni kell. Nem szabad tokig kicsavarni,mert pukk lehet. Ha elkezd sisteregni,sercegni a cucc,akkor javasolt kicsit visszabb venni.

(Epp a mult heten csereltunk JBL E100-as hangszoroban domot,mert a gazdaja szilveszterkor ugy megkuldte valami ultrabrutal Onkyo erositovel,hogy gyakorlatilag kiegett a magas a fenebe. Oriasi szopas volt kicserelni :D. Plane beszerezni az ujat... )

• Yoda001
    hali, lenne nekem (a napokban lesz, ezért is kérdezek előre inkább) egy 40w-os hangfalpáram, illetve egy 50/55w-os (pontosan nem tudom melyik) erősítőm... valamelyiknek eshet baja ezeknek az értékeknek a tekintetében? (azt hiszem hosszabb távon való nagyobb hangerőn lehet probléma 1-2 esetben, csak nem tudom melyek ezek...)
    egyébként ez a páros így mennyire jó egy kis lakásba? nem szeretnék koncertet rendezni, csak azért jó lenne egy kis "hangzás"... :)
  • WinStar
    Sziasztok.
    Windows 7 Professionalom van,és Audigy 2-es hangkártyám.Feltettem a hivatalos honlapról a win7 drivert,és hol tudok állítani a hangerőn,meg a mikrofon hangerején?Mert mikor TS-en beszélek akkor halkan hallanak.TS-en állítottam az erősségen,de az se segített.Én úgy érzem hogy a hangkártyán belül kéne valahol.
    A tálcán csak hangerő van,meg a realtek...amibe most nincs bedugva semmi,de ha az alaplapiba teszem be,akkor meg olyan mintha üvegből beszélnék....
    amúgy ha a hangszórókat bedugom oda,akkor nem hallok semmit,de ha a mikrofont akkor meg olyan mintha üvegből beszélnék.
    Ha a hangkártyába van bedugva a mikrofon akkor meg mintha a "konyhából" beszélnék..
    Ötletetek van esetleg?
  • SirAlo
    Itt az Aida teszt, memoriateszt+HDD tesztbol a Read Test Suite
  • Lacee86
    Lehet, h haldoklik az elektronikája.
  • SirAlo
    meg ha belepek egy mappaba pl. windowson belul ott is kell par masodperc amig betolti a mappakat... erdekes ilyen meg nem volt soha
  • SirAlo
    Azt mar nezegettem regebben is es mar volt bad sectorom , errol tudok, de ez a belassulas uj, eddig ugy vettem eszre a problemat hogy egyszer csak befagyott egy idore a winchesterem, megpiszkalgattam a sata kabelt stb , ujrainditottam es helyre jott, de most folyamatosan lassu, black opsot telepitem epp es mar nagyon regota megy a telepites... az egesz gepet erosen belassitja, ha kesz lessz csinalok egy Aida tesztet
  • Lacee86
    Hard Disc Sentinel. Kiírja a lemez kondícióját, vannak-e hibás szektorok, ilyesmiket. Ha nem jó eredményt mutat, jobb lesz, ha elkezded lementegetni a fontos adataidat. :(
  • SirAlo
    Hi, ma elegge ugy erzem hogy allatira belassult a gepem, a winchesterem mar regebb ota sz*rakodik de mindig helyre jott, de most az egesz gep mindenbe teljesen belassult, van valami teszt amivel ki tudnam deritni hogy hol lehet a problema? pl. HardDisc sebessegteszt, de abbol pl. honnan tudom mennyi szamit jo erteknek ?
  • Bal0924
    Sziasztok!

Segítséget kérnék!
    A tv tunner-rel kapcsolatban. Megcsináltam hogy működjön a neten/hálózaton keresztül a tv-m, de mégsem.
    Más készülékekkel (laptop, asztaligép)működik.
    De a telefonnál ezt az üzenetet kapom:
    "Stream not available.
    All resources of the server may be in use."

Van valakinek valami ötlete mit csináljak?
    Vagy telefonon nem is fog működni, soha?
    Nálam az asztali gépnél volt ilyen probléma. Kontakthibás volt a Satas kábel. Kicseréltük és minden oké azóta. (vagy nem árt néha kitakarítani, bár ez elég extrém, de a másik oka ez volt nálam :)
  • JethroHUN
    Phenom X4 965 (125W-os) procinak elég a 4 tűs 12V-os tápcsati? (mert olyan van a tápomon, ami FSP HEXA 400W) vagy vegyek rá 4->8 -as átalakítót (mert vmi kell rá mert rövid) Állítólag a 4 tűs csak 95W -ig elég. De viszont a táp azon 12V-os ága 168W körül bír.
  • WinStar
    Sziasztok.Olyan problémám lenne hogy egy winchester amin nem rendszer van,időnként eltűnik,miközben meg van nyitva.Mit lehet csinálni?Mi a jelenség oka?
    Szeretném kimenteni onnan az adatokat.
    Előre is köszi a segytséget!
  • kastil
    természetesen ezeket mind megcsináltam már, azért köszönöm, ha auto, ha silentre allitom, windowsban is ordít a cooler. idle helyzetben is alap orajelen.

volt alaplap lemezen egy EPU progi, ezzel tudok állítani autot, így relatív csendes, de amint betolok egy GTA 4et, olyan 60-70%-on pörög, amin már nagyon hangos, csere lesz.
  • Solten
    Ha auto-ra allitod ugy alapban hangtalannak kene lennie kis CPU terheles mellett (ha a BIOS-ba lepsz ott nem mukodik ez az energiamenedzsment funkcio es max-al tekeri), a hofok / terheles foggvenyeben szabalyozza a lap a huto fordulatszamat. Nezd meg pl CPU-Z-vel hogy ha idle vagy az Oprendszerben leesik-e a CPU huto fordulatszama es a CPU orajel.
    a windowsos memóriatesztet is lefuttattam végül, és arra sem ír hibát.
  • kastil
    persze.
  • Gyöször
    CPU Q-Fan function: Enabled?
    üdv/sziasztok,
    oylan problémám van, hogy játék közben egyszer csak megakad a kép, azután elsötétül. a hang megy tovább, de a képernyő tök fekete. kilépni csak alt+f4-el lehet.
    videókártya drivert frissítettem, biost is, steamet felraktam újra.
    hdd-re nem ír hibát a hdd sentinel.
    a furmark se ír hibát a teszteknél, a vga hőfoka 78-80 fok.
    memória tesztet még nem sikerült lefuttatnom most, se pendriveom, se üres cd-m.
    Valakinek valami ötlet?
    gépem: laptop: nVidia GT520mx, intel i7 2630QM, 6 GB RAM, win7 ultimate 64bit.
  • kastil
    win7 ultimate 64bit.

proci nem melegszik túl, arra már rájöttem, csak bios szarja le, hogy én silentre allitom a hűtőt. speedfanel le tudom húzni, és 50%on is pont eleget hűt. csak ez nekem biosban lenne a legjobb, hogy magától gyorsuljon ha kell.
  • Solten
    Hi, Melyik windoz' van telepitve?
  • kastil
    sziasztok!

na vettem egy 965 black editiont egy asus m4n98td evo lappal, a gondom az lenne, hogy gyári hűtővel biosban pár perc alatt 57 fokra melegedik.... kb 5 percet vártam, ez az érték még emelkedni látszott, de aztán elkezdtem egy win7 installt. Jelenleg másik gépről írok...

hűtőpaszta van rajta, pár napja vettem. ugyan olyan mint amit előző e7500hoz használtam, annál bevált.

Nem tudom a hőmérséklet mennyire normális, de az szerintem koránt sem, hogy a biosban már olyan hangja van a cuccnak, mint egy porszívónak...

többször levettem a hűtőt, ujrapasztáztam kevesebbel, többel, rendesen rátettem a hűtőt, a helyzet ugyan az..

valami ötlet?
  • SzirmosSzisza
    Bonts ki még egyet és nézd meg hova teszi :)
  • LeWyTy
    Az sem talált csak 2Gb-t de kb 20nak kéne lenni.
  • gergely1991
    Lemezkarbantartó?
  • LeWyTy
    HELP
    ...van egy C:\System meg egy D:\Others partíciom...nemfontos...
    Egy szart kiakartam bontani 7-zip szarral a D:\-re és a C:\-ről minden szabad helyem eltűnt. És nem találom mit és hova b@szott össze az a [email protected] (és még csak meg sem csinálta)
  • RAMyMamy
    nekem is ugyanezt csinálja a gépem kezdetektől fogva, asus p5q alaplapom van
  • setuh
    Hi!

Nem tudjatok mi okozhatja azt a jelenseget az asztali gepemnel,hogy aramtalanitas utan bekapacsolaskor,bekapcsol majd rogton utana kikapcsol 2-3mp-re es csak azutan indul el?Olyan mint egy bios reset utan,de semmi ilyesmi nem tortenik,a biosba a beallitasok okesok.
    Annyira nem zavaro,csak jo lenne tudni mitol van ez mert csak egy ideje csinalja.
  • RAMyMamy
    ha telefonnal formázom, úgysem jó, mert akkor fat fájlrendszerben formázza
    megpróbáltam fat32-ben, usb kábellel a gépre kötve formázni, de úgy sem ismeri fel más telefon
    de ez hihetetlen, direkt úgy csinálják meg, hogy csak ehhez az egy telefonhoz legyen jó és semmi más ne olvassa be?
  • gergely1991
    És ha az adott telefonnal formázod?
    Lehet hogy olyan fájlrendszer települt rá ami ezek esetleg nem ismernének fel.
    Vagy egyszerűen "noname" a kártyád. :)
  • cadmonadam
    Sziasztok,

A következő problémám van az aláírásban szereplő konfigommal: igen gyakran előfordul, hogy mikrofagyások (2-5 mp) lépnek fel, nem csak játék alatt. Ilyenkor zúgó hangot hallok, majd spontán módon újra megy minden. Ami még érdekes, hogy ekkor nem tudom kikapcsolni a gépet. Win7 kijelentkezik, a képernyő elsötétül, de a gép megy tovább, csak manuálisan lehet kikapcsolni. A SATA csatlakozók váltogatása az alaplapon (pl. DVD és SSD csere) 2-3 napra megoldja a problémát, majd újra jelentkezik. Lehet, hogy az alaplapi Sata vezérlővel van probléma? Garanciában ezt lehet cseréltetni? (Nem mindig jelentkezik a probléma.)

Köszi
    Adam
  • RAMyMamy
    adott egy nokia 5310-hez kapott 2gb-os, noname memóriakártya
    az előbb említett telefonban tökéletesen működik, de ha beteszem egy másikba, nem ismeri fel, formázni akarja. ha formáztatnám vele, akkor pár másodperc múlva hibát ír ki. ha gépen leformázom, úgy sem olvassa be. memóriakártya olvasó sem látja.
    valamit lehetne vele kezdeni?
  • steweee
    elvileg igen... én is arra gyanaxom hogy az lehet a baj, de akkor se megy pedig pl a metroban vagy a veneticában (első sokkal újabb) drivereket tartalmaz, tehát azokat telepítve mennie KÉNE...

tud vki küldeni legfrissebb dirX11.1-hez olyan linket, ami nem csak frissíteni akar ? a teljes kellene, másik gép nincs neten
  • SzirmosSzisza
    Elvileg akármelyik játékot is telepíted, van hozzá csomagolva a hozzá kellő DirectX.
  • steweee
    lehet a dirX-et kellene frissíteni. abból hogy van a csomag ? 9-10-11 van egyben ?

azon a gépen nincs még net, így a win-t se tudtam frissíteni
  • Blum
    Win install (de ne ilyen ultra bizz-bazz f.szom kokanyolt szart),szukseges driverek telepitese,DX frissites,Visual C++ csomagok telepitese es kesz. Igy mennie kell barminek.
  • steweee
    sziasztok ! azt hiszem még sosem írtam ebbe a topicba, de most fontos lenne. tényleg nagyon várok segítséget. 4 éve vettem akkor új gépet, azóta ugyanaz a win7 volt rajta. most fejlesztettem, vettem vidkarit meg vincsesztereket bele. újratelepítettem a rendszert, de a francért se akar úgy működni mint a régi. egy csomó játéknál jelez problémát és nem indul el.

abban kellene segítség, hogy milyen "segédprogramokat" kell telepíteni a win7-re hogy minden játékot működésre lehessen bírni vele. pl: metro2033, tc gr future soldier, hard reset stb.

más játékok viszont röcc nélkül elindulnak, gyorsan futnak, tehát hardweresen nincs gond.

volt egy clean win7 telepítésem, arra rátoltam a 12.10-es catalystot, szépen működik is a control panelja tehát az frankó, és tartalmazza a dotnetfix4.5-öt. dirx9-10-11 alapból benne a win7-ben, vcredist legújabb telepítve.

amd 7750 X2
    gigabyte ud3
    2x2 giga infinity ram
    hd 7770

win7 ultra edition hun 2009

bizonyos fájlokat hiányol indításnál, ilyennel találkoztam korábban, vmelyik szoftver hiányzik vagy régi neki

azt kérném, hogy egy néhány soros telepítési útmutatót írjon már le vki kb így :

- win7
    - alaplap chipset driver
    - legújabb vidkari driver
    - stb. stb.
  • Zoli007
    Röviden? Bármi. Nézz át mindent, nem zárlatos-e valami, kábelek jól vannak-e bekötve, etc.
  • jetblack
    Van egy zalmann z11 plusz hazam bekotottem mindent es bekapcsolaskor ujraindul es a cpu venti probalkozik de nem porog fel mi lehet a gond