64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Laci82
    Hellosztok.
    Vettem egy gigabyte k8vm800m-es lapot amihez biost kellet frissítenem hogy a 9600-os atim okés legyen neki.
    Lefuttatm azt a q-flash nevű progit,ami azt írta ki hogy a bios frissítés megtörtént,de mikor a tesztprogit elindítom windows alatt az még a régi bios dátumát írta ki,akkor mégse sikerült a frissítés?
    Ha valakinek van ilyen lapja és frissített már biost rajta,vagy tud segíteni lécci segítsen már köszi.
  • csoola
    nem tom h ez ide illik-e de azért irok: ujratelepitettem a gépet és nem akarja felismerni a szokásos kis gagyi hangkártyám (integrált). légyszi segitsetek mert szeretnék jáccani, ezért raktam ujra az egészet...
  • mucsácsó
    sztem ez a speckó bevonat lehet... erre tippeltem már legelőször, és ettől is féltem...hiszen sicher, hogy nem karc...:S
    és ezt vajon lehet valahogy pótolni, javítani rajta?
  • dara
    CRT felületét nem illik oldószeres anyaggal törölni. Ugyanis feloldhatja az izb által is említett védő/reflexiócsökkentő/antisztatikus bevonat(ok) valamelykét. Ahogy azt nálad meg is tette. Egyértelműen erre utal az is, hogy ahogy tisztítottad, úgy nőtt a folt.

Az üveglapot egyféle képpen lehet cserélni egy CRT-n: tokkal-vonóval, azaz az egész képcsővel együtt. Az meg nem olcsó mulatság, lehet kevesebből kijön egy új monitor. Emellett az sem biztos, hogy gyártják még azt a csövet.
  • izb
    ez egy crt monitor.nem lcd.
    na már most ha te az üveglapot elkezded tisztítani ilyem hiba nem jöhet elő, vagyis ebben a formában egyáltalán nem.
    nem tudom milyen oldószertt használtál,de a crt monitor egy elég vastag üveg fallal lezdődik.
    max arra lehet gondolni, hogy a felületén lévő speckó bevonatot megsértetted.
    bár nekem is volt LG flatron crt monitorom,de ilyet soha nem sikerült alkotnom.
  • mucsácsó
    Meg még annyit, hogy ezelőtt nem piszkáltam, nem ütöttem, nem karcolgattam...nem csapkodtam...főleg nem a képernyőt...
  • mucsácsó
    Helló!

Sajnos lenne egy problémám, a monitorommal, és nagyon nagyon remélem, hogy tudtok valamit mondani/ajánlani! :(
    Szóval van egy monitorom, LG Flatron 776 FM a típusa, síkképernyős, már 3 éves, semmi baja nem volt eddig az ég adta világon...de...
    ma gondoltam letörlöm a képernyőt, mert már rég tettem meg...
    Jó, hoztam fel Clin ablaktörlőt, ált. azzal szoktam letörölni, nagyon szépen lejön minden kosz...viszont, volt 1 pont, ilyen 1-2 négyzetmilis, mintha vízcsepp lett volna, és töri ugye a fényt....és hát idegesítő az ugye..
    törlöm törlöm, nem jön le...vagy letöröltem 20x, hát nem jön...de nagyobb lett a folt...aztán csomó oldószert kipróbáltam, de semmi...egyszerűen nem jön le az a valami...és abból a pár milliből lett 1-1,5 négyzetcentis folt...mint amikor leköpik a monitort. És nagyon nagyon irritáló, idegesítő, mert töri a fényt, és ugye ilyen színes ott...de az tuti, hogy nem a folyadékkristállyal van gond, mert alatta minden oké, az üveges felülettel van gond, ez 100%...ennek a foltnak érdekes a tapintása, eltérő a monitorüveg többi részétől, húzom a körmöm óvatosan, és elcsúszik rajta, míg az üveg többi részén nem.
    szóval nagyon tétlenül vagyok most, mert gőzöm sincsen mit tegyek, ezt a monitort nagyon szeretem, éshát egy foltért nevetséges lenne újat venni egyszerűen...sőt egy fillérem sincsen, meg nem is úgy állunk most egyáltalán sajnos...
    lehet nevetséges ez az egész, de engem nagyon nagyon bánt ez a dolog, és hát homályosan is lehet látni ez a folt miatt ott azon a részen...ez játék közben még talán nem is zavaró, de mikor szöveget olvasok, vagy weblapot akkor nagyon nagyon...
    szóval szeretném kérni mégegyszer kedves segítségeteket/tanácsaitokat, mert nem tudom mit tegyek...vigyem el vmi szerelőhöz, vagy lehet ilyen üveglapot cserélni? és az kb mennyiből jönne ki? vagy esetleg valami más dolog? :(

köszönöm mégegyszer előre is, remélem válaszoltok...
  • veri5
    Help!Tegnap felraktam ventrilo-t és egyidő múlva a hangfal elkezdett búgni.Mé?Mi lehet a gond?
  • barret
    Az normalis.
  • dara
    Először is rakd újra a ForceWare-t. De járj utána, hogy melyik verziókat érdemes kerülni (van nem egy).
  • takraj
    50 és 60 fok között mozog... ez normális? ha nem akkor mennyinek kéne lennie?
  • barret
    Nem melegszik tul a kartya?
  • takraj
    Hi!

Volt egy régi GF4MX-em ami mostanában nagyon sűrűn kiakasztotta a gépet. (BIOS-ban is) Nosza, kicseréltem, de ez az új is kiakasztja (GF6600GT) (bár ez nem olyan sűrűn). A régivel állandóan csíkos volt a kép + 5 percenként kékhalál vagy csak szimplán fagyás, ezzel ilyen nincs, de terhelés alatt egy idő után szimplán lefagy és dob egy kékhalált, hogy a videóillesztő végtelen ciklusba került. Mit csináljak? Lehet a gépben rossz valami? Mi lehet?
  • REALista
    A Spybot-ot már próbáltam de semmi javulás!Megpróbálom a többit!
  • Met
    Valszeg a játékkal telepedett egy (vagy több) spyware.
    Spybot, Adaware, Counter Spy, vírusírtók
  • Rash87
    Hellosztok.

Valaki használja a VoipCheap,vagy VoipStunt programot? Mert akkor tőle kérdeznék 1-2 dolgot priviben!
  • ffxi
    HELP!
    Most vettem egy Thermalake venti S462-es Sempi 2600+'hoz, normális, hogy 2500 az RPM-je?
  • REALista
    Szasztok!Van egy kis problémám!Ma reggel kitömőrítettem egy játékot és azóta percenként megnyílik netezés közben vmi reklámablak!Mindegy hogy Firefoxot vagy az Explorert használom!Jó lenne ha valaki tudna segíteni mert már nagyon idegesít!!!!!
  • izb
    ez is igen érdekes story.....
    az anyja
  • izb
    ja még valami a kürtről, ha már a cd szóba jött.
    mentés
  • Barney Tech
    Hűűű na az adatmentésben híresek vagyunk.
  • izb
    ja és még annyi hogy egész európa hozzájuk jár adatmentésért, és ha valami gebasz van az amcsiknál ami tényleg nagy gebasz,akkor sokszor megkeresik őket ők is.
    azért elgondolkodtató hogy miért nemdebár?
  • Barney Tech

Nemsemmi.
  • izb
    Tudni kell a kürt-ről hogy megégett lemezekről nyerték le az adatokat annó és sikerrel jártak.
  • CSOCSO
    a vincsit mar elkuldtek a garanciasoknak..szal nemtom mivan vele.. helyette kuldenek masik vincsit..
    azt mondta a csako hogy fizikalis problema van vele.. a semmibol nem tudnad anyagot visszaszerezni.. olyan mintha egy cd-t eltordelnel vagy valami..szal elhiszem hogy a kurt nagyon jo ced.. de szvsz ha a seagate azt mondja hogy nem lehet...
    amugy en is 10 ezret fizettem bevizsgalasra..
  • dara
    Létezik. Persze a beszerezhetősége kérdéses.
    Egy példa.
    És egy másik.
  • dara
    Ez azért függ a mintavételi frekvenciától, a bitmélységtől és a csatornák számától is. Amit Te írtál az csak 44100Hz, 16 bit, sztereo esetén igaz.

Egyébként l=(f*b*c*t)/8

ahol:

l: a file hossza byteban
    f: mintavételi frekvencia
    b: bitmélység
    c: csatornák száma
    t: időtartam másodpercben
  • JimKirk
    Koszi mindenkinek!:)
  • Zealot
    Helló!
    Merevlemez vásárláson agyalok, de nem tudom melyik lenne jó. Amit akarok (WD 320 GB 16MB cache, sata2) az nincs, van helyette 8mb cache-sel. Szerintetek milyen teljesítménybeli különbség lehet a kettő között?
    És amúgy ti melyik 300-320-as vinyót ajánljátok?
  • Me0w
    ~10 mb/sec a wav.
  • izb
    kb 1,8GB
  • JimKirk
    Sziasztok!

Az lenne a kerdesem, hogy egy 3 oras .waw felvetel kb. mekkora helyet foglal?

Koszi, csa!
  • Me0w
    Nincs. Vegyetek olyan halozati kartyat ami elfer a slotba, vannak akkorar, amik pont a pci slot meretevel megegyezo hosszuak. Egyebkent furcsa, hogy nincs az alaplapon...
  • Met
    Hát ez gáz, fontos dolgokat tényleg illik archiválni.
    Azért én elvinném Kürtékhez és ha esetleg megmentenek ezt azt róla akkor elküldeni a Seagatenek, hogy ha valami nem megy nekik akkor talán próbálkozzanak itt :)
  • izb
    nem az űrhajót szerelgették hanem a tárolókat...
    egyébként meg elég nagyhírű cég.
  • David01
    Az egyik havoromnak a gépébe akar venni egy hálózati kártyát de az a gond hogy a PCI csatlakozónál kevés neki a hely. Van olyan kábel vagy valami hasonló amit bedugunk PCI-ba és az kivezeti a gépházon kívűre a PCI csatlakozót?????
  • M@TriX
    pl. Skype
  • Rash87
    Hellosztok.

Szokott valaki interneten keresztül telefonálni,ami persze ingyenes?
    Tudtok egy ilyen programot mondani?:) Mert tudom,hogy régen volt,csak nem tudom már a nevét!
  • hen-tes
    Ahahh.. rosszul voltak színezve a dugók, cserélgettem össze-vissza és most megjavult
  • hen-tes
    Eee. Szal be lehet valahogy állítani egy 5.1-es hangcuccnál, hogy melyik hangszoró legyen pl a center, front r/l stb.. ?
    Gépen gondolom..