!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Mi változott azóta, hogy vitte a dolgokat?
Van rá lehetõséged, hogy esetleg egy másik gépbe berakd próbaképpen, hátha ott megy?

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

De ha sima cd-t írok akkor nem csinálja ezt
Gondoltam arra hogy a Winfos szarakszik de nem az mert már 3-szor újara raktama rendszert
Na Elkezdi bedolgozni a dollgokat és utánna pedig fogja magát a gép és vagy lefagy, vagy csak a Nero fagy ki.
Meg próbáltam már vagy 3 fajta Dvd írni de egyiket sem viszi!!!!
HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B Dual layer
[NST]Cifu
1.: Mi az hogy nem írja? Elrontja?
2.: Pontosan milyen író, milyen lemez?

[NST]Cifu
Nézd meg a hálózati beállításaidat, kisérletképpen tilsd le a kártyákat, bootolj be, és nézd meg most mennyi idõt tölt, ha kevesebbet, akkor bingo. Persze a net miatt aztán ne felejsd el engedélyezni újra a kártyákat. 😉

Valaki???
Hy all!!
Az lenne a kérdésem, hogy mért nem ír az újonan vett LG Dvd írom, Dvd cd-t???
2 Db tudtam vele írni és kész, de az a poén hogy a sima cd-t meg írja!!!!
Ibrik szerintem nem minden mostani merevlemeznek 8mb a gyorsítótára és nem akarok használtat venni "Mert hülye azért nem vagyok "😉
Hali!
Lenne egy böszme kérdésem!
Van a tápomon egy olyan csatlakozó amit az alaplap sfan1 vagy 2 re tudok rádugni, csak azt nem vágom hogy mire jó ez? Talán megmutatja a táp propi fordulatát valami progiba?
Help

ChevyG
huu jo kérdés, sztem nem. de mire figyeljek?
[NST]Cifu
Változott valamit a hálózati beállítás?

ChevyG
Furcsa hibával küdzök mostanában: elinditom a gépet, boot-ol jóól meg minden, de amikor tölti az op.rendszert, akkor megáll. A vinyora rá se néz, de a "kukac" ugyan ugy rohangál balrol jobbra. Tudom barbár dolog, de a vinyot (amiröl kéne mennie a vindoznak)kivettem a keretböl (müködés közbe) és semmi. ugyan úgy csinál mintha töltene!
Kinek mi a használható ötlete?
Hátja, nem egy nagy eresztés ránézésre, de azt irják még ez is elég tuninghoz is...
[NST]Cifu
Úgy tudom viszonylag halkak, és (BOX-oshoz adotthakhoz képest) elég jól hûtenek, itt látható róla kép is.

Még nem! 😊
De nemtom hogy tuningra kell e. Gondolom alap célokra jó a boxos is, csak elég halk e?
Banyapapa
Probáld ki hogy fix IP cimet adsz a hálokártyának
Vezérlöpult---hálozati kapcsolatok---helyi kapcsolat (ennek klikk a tulajdonságaira)---TCI/IP protokol (ennek is a tulajdonságaira klikk)--
És nekem ez van beirva, probáld ki ezt:ezaz

Kedves ibrik!
köszönöm a javaslstodat, bár nem sokat segített. Mindenesetre, ha valaki ilyen kártyát vesz, felejtse el a hozzá adott progit.A netrõl letöltött Chris TV light vezérlõ a megoldás.Pal B/G, Pal B, és AM1-es beállításokkal tisztán vesz mindent. Hátha valakinek lessz még ilyen gondja, mert egy elég olcsó TV tunerrõl van szó.
[NST]Cifu
Én hálózati dologra gyanakodnék, nekem akkor jelentkezett hasonló, amikor kábelTV-netrõl átálltam ADSL-re, igaz csak a gép indulásakor csinálja ezt a fél perces "bemelegedési idõt".

Csiaki
Helló urak!
Nekem olyan gondom van, hogy ha a sajátgépet akarom megnyitni vagy bármit tallózni akarok és azt úgy hogy a sajátgépbe be kell lépni, akkor kb. fél percig nem csinál semmit csak lesem a fehérséget és az egeret!Majd kb. fél perc utánn bejön mintha nem is lett volna ilyen gond!Ezt mi okozhatja?Esetleg valami progi?
Elõre is köszi, remélem tudtok segíteni!<#conf><#worship><#pardon1>

ASUS P8Z77-V, Intel i7 3770K,GTX 680 2GB,16GB DDR, 2TB

Nem kötöszködik senki.
Tévedni emberi dolog.

Tufa
pont az Elmünél vagyunk, holnap kiderül hogy van-e valami.

Banyapapa
ELMÜ szereti az ilyeneket, be kell jelenteni

Tufa
Ez egy jó ötlet. Holnap megcsinálom, köszi.

Egyébként ha mégis kiderül hogy lopják az áramot, mit lehet tenni ellene?

Met
kapcsolj ki mindent és nézd meg az órát, ha forog valami nem okés

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Tufa
Najó de már 3 éve élek itt. Egyébként meg ház, szóval gõzöm sincs hogy tudják lopni, de biztos vagyok benne hogy valami nem oké. Az én szobám majdhogynem teljesen független az egész hálozattól. Igy ha porszívóznak, nem az én szobámba vágja le az áramot.(elõfordult már hogy a porszívó levágta, de soha nem az én szobámban). Külön vannak a biztosítékok is. Vagy 4 vagy 5 ilyen nagyobb méretû mérõ készülék van, azon gondolkoztam hogy holnap megnézem, melyik pörög leginkább, hátha igy kiszürhetõ hogy mi lehet.

[NST]Cifu
Jah, hogy a ramjaid 400Mhz-n futottak?!?! Ezt az apróságot el felejtetted említeni!! AtlonXP-k esetén csakis szinkronban futtasd!

Koppernikusz
depo.hu

[ helikopter ]

vki
Csá! Valaki tud nekem mondeni egy olyan helyet, ahonnan olcsón lehet cuccokat rendelni futárral vagy postán?

ACER Aspire 5738ZG

ibrik
Ti nem jártatok iskolába?

De nekem mindegy, csak fizesd a 30ezres villanyszámlát, ha szeretsz "viccelõdni"...

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

Banyapapa
Zavarok ismét.
Más volt a gond.
Ha nem BY SPD-n van a memo hanem auto-n, szinkronban a CPU-val akkor megy minden (memteszt ment másfél oráig, prime95 meg 1 orát hagytam, igaz a végén volt az ABIT mérötöl a win alatt nagy sipákolás, felment a CPU volt 1.88-1.9 voltra, de a cpu nem volt több 50 foknál, azonal kilépve bios-ba ott jo volt minden).
Szoval BY SPD-n a memo 7-8 perc után kiadott 15952 hibát (külön-külön mérve)
Most szinkronban fut, csak ugye nem 200 mhz hanem 133 "csak".
Most akkor a 200-at max egy olyan AMD-vel lehetne kihozni aminek is 200 kell?

Koppernikusz
az áramfelvétel idõfüggését ..

[ helikopter ]

ibrik
Minek differenciálni???
A legegyszerûbb - és legalapvetõbb - egyenlet (az Ohm-törvény mellett):
A porszívóm 1200 W-os.
A konnektorban 230 V a szabvány érték.

1200 W / 230 V = 5.2 A

Koppernikusz
azonnal írd fel a differenciál egyenletét is<#wilting><#ravasz1> sry

[ helikopter ]

ibrik
Elfelejtettem még megemlíteni a hûtõknél és a fagyasztóládáknál a kompresszor bekapcsolódásakori szintén áramfelvétel felugrást - a porszívókhoz hasonlóan.

ibrik
Látszik, hogy nem érted, csak megint kötözködni akarsz...

Igaz, hogy csak a zárlatot említettem, de elég általánosságban beszéltem a "levágódó biztosíték" okairól, mert azt nem csak zárlat okozhatja.
Leginkább a nagy áram-felvételû készülékek is képesek levágni a biztosítékot, ha nem jól van méretezve hozzá a biztosíték.
Pl. vannak olyan porszívók - mint pl. az enyém is -, hogy bár csak 1200W-os, aminek a mûködéséhez a számítás szerint elég lett volna a régi 10 amperes biztosíték is (sõt elvileg egy 6-8 amperes is elég lenne), de valójában nem elég, mert beindításkor akkora az áramfelvétel felugrása, hogy levágja a biztosítékot - pedig semmi baja a készüléknek.
Mióta 20 amperesre cseréltettem a szolgáltatóval, azóta ilyen problémám nem volt.

"A levágódó biztosíték elég árulkodó tünet"
Ez csak azért van,mert valszeg régiek vagy halálukon vannak a biztosítékok!
Ha zárlatos lenne,akkor ott nem igazán lenne semmi,nemhogy áramszámla.

ibrik
Az nem jelent semmit.
Ha ezek voltak a régi lakhelyeden is, attól még a mostani lakásba lehet, hogy rosszul lettek beszerelve - esetleg zárlatos valamelyik.
A levágódó biztosíték elég árulkodó tünet - sajnos nem sokan néznek utána, pedig néha elé komoly probléma "tünete" is lehet.

Vagy valaki egyfolytában a forróvizet folyatja... <#vigyor>

Még azt megkérdezném, hogy a lakás hálózata intelligensen van-e megcsinálva - konkrétan arra gondolok, hogy a különbözõ helyiségek vagy a fogyasztócsoportok nincsenek-e külön-külön biztosítékra kötve?

Tufa
Én nekem az elsõ az ami esélyesnek tünik. Érdekes hogy az elmult két hét alatt 4-6szor volt hogy lekapcsolt a biztosíték, holott ez az ideköltözésünk alatt EGYSZERSEM (nem viccelek, tényleg nem volt még, ilyen jellegü az én szobámra nézve) áramszünet.
Szóval ez elég furcsa számomra..
Ami még nonstop megy, az egy boiler, meg egy hûtõ, de ez nem egy öreg tipus, és elözõ lakhelyünkön is ez volt, de nem volt ekkora számla..

ibrik
Szóval a lényeg, hogy a gépen kívül ellenõrizni kellene az összes elektromos fogyasztót a lakásban.
Ha te magad nem találod meg, bízd szakemberre (pl. villanyszerelõre).

Na én is voltam hasonló cipõben az elmúlt idõben.
Durván a géped max ha 24 órában be van kapcsolva,egész hónapban,akkor ugy
3000-4000ft -os tételt tehet ki.
Tehát a 30000ft számla nem reális,nézz utána,hogy tényleg e egy hónap,mert szerintem ott valami gebasz van.

ibrik
Maga a gép nem sokat fogyaszt, viszont a CRT monitor annál inkább bár az sem indokolja a 30ezres számlát.

Én inkább másra tippelnék:
- valaki lopja az áramodat
- túl sokat megy valami olyan fogyasztó, mint pl. elektromos hõsugárzó, elektromos sütõ vagy szendvics sütõ vagy esetleg a fagyasztószekrény folyamatos gyorsfagyasztásra van kapcsolva, vagy a hütõ termosztátja nem kapcsolta le a kompresszort, stb stb

[NST]Cifu
1.: Szvsz ha tuningolni akarsz, akkor nem BOX-ot veszel.
2.: Amit én olvasgattam, abból az jön le, hogy ár/értékben a Leadtek az egyik nyertes, kicsit több pénzért az ASUS és az MSI sem rossz választás, az Inno-ra meg panaszkodtak, hogy hangos a hûtõje. Club3D-rõl viszont nem nagyon olvastam eddig semmit.

Te is engedtél a sötét erõnek? 😉

Tufa
Igy ránézésre, 1dvd+1cd-rw, 2házventivel mennyit fogyaszthat forintban a gépem egy nap alatt ha mondjuk 24órát megy végig? És egy p3, 733mhz, 1 cdvel, minden más nélkül?
Jött egy 30ezres számla/havi/, és valahogy úgy tünik hogy ez irreális...

[Jakuza]
1.Maradj egy mas hutonel bar nem igazan melegednek mar ezek a procik.
2. Nincs vele semmi gond, viszont a Inno3D-tol ova intelek, mert 6600GT-vel vannak problems egyedek, fo gond a tulsagos melegedes.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Kérdések:

1. A64 S939 BOX-ot érdemes venni? Jó az AMD box hûtõ?
2. 6600GT-bõl milyen márkát? Club3D az mennyire jó nvidia kártyákban?
ibrik
???
Az összes mostani merevlemeznek 8 MB-os a gyorsítótára...
Évekkel ezelõtt voltak ennél kisebbek.
Minek akarsz te õsrégi merevlemezt venni? Talán csak nem használt?

Akkor tehát a winchesternél megéri kiadni azt a pár ezer forintall többet egy olyanért amelyiknek nagyobb a gyorsítótára?
ibrik
káryádat=kártyádat

ibrik
Szerintem - bár a te káryádat konkrétan nem ismerem - a hangnorma beállításokkal lehet baj.
Egyrészt nem mindegy, hogy PAL vagy SECAM TV-normára van állítva a kártya (a két TV-normánál eltér a képsáv vivõfrekvenciájához képesti hangsáv vivõfrekvenciájának eltolása), másrészt nem mindegy, hogy milyen hangrendszerre van beállítva - ugyanis két létezik SECAM és A2 sztereo adás is.
Az A2 sztereo inkább Nyugat-Európában van, itt magyarországom a SECAM-sztereo elterjedt. (Ha jól emlékszem, egyedül a VIVA-nak van A2 hangja.)

Koppernikusz
rossz frekvencián akarja hajtani a vidkártya a monitort, amit a monitor nem támogat.
csökkentett módban húzd vissza az elõzõ visszaállítási pontot, vagy uninstalláld a drivert esetleg ha van rá idõd registryben keresdki és írd át.

[ helikopter ]