!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szia

sajna a bios reset sem segített esetleg valami ötlet hogy mi lehet a hiba,?

elõre is köszi
[Jakuza]
Eleve a fontos hardverelemeket, nem is igy kene vezerelni, hanem az alaplapra integralt EEPROM-bol.Regen ralehetett fogni, hogy mert draga azert nem oldjak meg, de manapsag egy nehany MB-os eprom eloallitasa fillerekbe kerul.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Punkerwork
nem tom miért nem képesek rendesen megcsinálni a tetves sata drivereket😞

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Loogan
Na úgy néz ki megoldódott a probléma:
1. Meglevõ Windows alatt a VIA RAID Tools zavart be neki (az összes variánsa). Leszedtem, és kb 2 perc után a Winfos sír, én meg nevetek, ugyanis megtalálta a Winyót. Illetve 3 perc drivertelepítés után, merthogy megmutatva is eddig tartott neki. 😞
2. A Win XP telepítésnél meg azért nem ismerte fel a SATA drivert, mert a floppy lemez szar volt. 2-ból 2 is. A 3. lemez már nem volt olyan régi és tudta rendesen olvasni a meghajtó. (Mondjuk legalább vmi hibajelzést adhatott volna, na mind1)

Hát komolyan mondom, ha ez nem velem történik meg el se hiszem... Ekkora szívást, háááát ezért szép az informatika. :-)))))

Kösz mindenkinek, aki ötletekkel látott el, és segítõ szándékkal volt felém. THX!

ps: örömmel látom azért vannak még olyan fórumozók, akik kicsit jobban "benne vannak" a témában és érdemleges tanácsokat tudnak adni. Sajna sok az olyan 'szakértõ' emberke, aki csak annyit tud tanácsolni, hogy: "szar a lapod, vegyél újat", "hát ezt megszívtad", "mé nem xyz-t vettél", stb... Most ezt úgy általánosságban mondom, nálam nem volt hasonló eset, szerencsére.

Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.

Punkerwork
a VIA-nak 😊

Met
tõled van? ez nem túl jó reklám😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Punkerwork
hozd vissza, kitalálunk valamit.

Loogan
Win XP SP2 telepítés is hatástalan. 😞(((
Továbbra sem látszik a winyó, csak BIOS-ban. Max még keresgélni tudok a neten alternatív forrásból származó drivereket, más ötletem nincs.

Samung 80 SATA + VIA KT880 + Win XP párosítás NEM NYERÕ!!!

SZtem csak akkor vegyél vid.kártyát ha ramra is marad pénzed. 512nem vmi sok, nekem is amióta +512 van a gépbe mintha szárnyakat kapott volna. Jelentõsen kevesebb töltés, játékok közben semmi szaggatás, stb...
HI all !
Volt egy virusom ami teljesen letorolte a c meghajtomat !
Voltak mentve kepek a masik meghajton , amiket most az uj rendszerrel nem tok megnezni ! virusellenorzest is csinaltam de semmi fertozes !
Nem tudjatok hogyan nezhetnem meg a kepeket ?!
Megnyitom es azt mondja h nincs villamnezet !

Loogan
Ne legyen igazad! :-)))
Azért kösz a helpet.

[NST]Cifu
Hát szvsz az aligha fog segíteni. 😞
Mondjuk ez tényleg érdekes probléma.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Loogan
Lentebb már írtam, hogy SP nélküli és SP1-es Win XP-vel is próbáltam. Most írom ki CD-re a SP2-es Win-t, és azzal hátha. Floppyn kint van neki a SATA driver, amit telepítéskor be is olvas.
Most meglevõ op rendszerem Win XP SP1 és utólagosan pakolt SP2 szervízcsomag. De így se látja. Most próbálom, hátha a gyári eredeti SP2-es Xp jó lesz-e.

[NST]Cifu
Eddig milyen winnel próbálkoztál? Sima XP vagy SP1?

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Loogan
Ja még annyit, hogy a Linux látja a SATA winyót. Pedig csak egy egyszerû mezei 2.6 -os Knoppixról van szó. Mountolni nem tudom, mert ugye nincs rajta filerendszer (NTFS-t meg nem tud a mkfs), de ott van és LÁTJA!!!
Csak a WIN NEM látja!!! A hurka Winfos alá miért nem tudnak rendes VIA-a SATA drivert kreálni? Nem értem. Pedig éppen ezt akarom a windows-os gépnek hagyni. :-(((

ibrik ezer köszönet, hogy próbálsz segíteni. <#eljen>

Loogan
Úgy is próbálom, hogy egy 120-as PATA Samsung mellé berakom, meg úgy is, hogy a SATA magában van és arra föltolni a Win-t. De semmi. Nem látja, csak a BIOS. 😞
Most majd egy SP2-es XP-vel fogok próbálkozni, kaptam egy olyan tippet, hogy abban jók a SATA driverek. Csak meg kell várni amíg lejön DC-rõl (hurka lassú). :-))))

lehet hogy nem mai de full jól müködik a célnak megfelel hálozatba van rakva arra tökély a másik gépem az komolyabb de amikor azt összeraktam ezt sajnáltam eladni egyébbként a másik gépem egy asus p4 c deluxe p4 2,8 procival az sokkal többet szarakszik mint ez az abit bd7-es.
De azért köszi : )))
Punkerwork
BD7? az nem mai darab, szal......

czky
Igen. Vedd ki az elemet. De elõtte a tápcsatit húzd ki a tápból...

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

elég ha kiveszem a bios elemet?
egyébbként ez egy abit bd7II raides alaplap az a tipus amiben áll a bios tarto
nem lehet hogy takaritás közben valamit megsértettem?
Ámbár már töbször szétszedtem és sosem volt gond, három éve hibátlanul müködik az alaplap
czky
Csinálj egy BIOS resetet!

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Punker

szerinted az miért van hogy bekapcsoláskor felvillan a billentyüzet de ahogy bejön a kép egyetlen billentyü leütésére sem reagál
szia Punker

köszi aranyos vagy de sajnos nem sõt kipróbáltam azt is hogy ráraktam egy másik billentyüzetet és úgy sem müködik.
az a furcsa hogy minden müködõképesnek látszik az alaplap is világit de mégsem lép tovább.
Punker
nem cserélted föl az egeret a billentyûvel? 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

sziasztok

esetleg ha valaki tudna segiteni elöre is köszönöm.
Betettem a gépem még egy winchestert közben kiportalanitottam mikor újra inditottam nem lépett tovább a fekete ablaknál megáll azon a képen ahol az látszik hogy milyen bios van rajta kiírja a proci méretét alul a szokásos f1 vagy enter setup.
igen ám viszont a billentyüzetett és az egeret sem látja csak egy villanásig mikor bekapcsolom.
a bekapcsoláskor minden elindul és a szokásos egy csip hang van.
szerintettek mit rontottam el?
Punker
ha eladod szólj 😊))))))))))

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

biomage
bocs félrenéztem az elözö kérdésel ne is foglalkóz (izb)

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

biomage
ugy látom elnézted én nem a processzorol beszéltem hanem az alaplapról az éget le a mercury táptol

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Most csak sata vinyók vannak a gépben????

Loogan
Nincs, nagyon buta és alap AMI BIOS. :-(((
Külön van egy bejegyzés, hogy Hard diskek, ott a felsorolásban szépen látszik, de ott semmi külön állítási opció nincs. 😞

ibrik
OK. De a SATA engedélyezés/tiltáson kívül még kell lennie a BIOS-ban egy olyannak is, ahol a PATA és a SATA csatornák kezelését együttesen lehet állítani.
PL. a hagyományos (PATA) legyen a 3-as és 4-es IDE, a SATA pedig legyen az 1-es és 2-es, stb stb...

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

Alapról nem szabad a pénzt sajnálni.
Enermax vagy zalman,ez a minimum.

biomage
Az elötem állóhóz csatlakozom nekem volt mercury tápom két vinyomat tönkretette egy ismerösöm (pc guru) sok mercury tápot látot kihalni
söt még alaplapot is mercuritol
üdv..

Igazuk van,akik azt mondják,hogy kicsi a rakás.

Lenne egy nagy gondom. Most vettem pár uj cuccot a gépembe. Abit Ic-7 alaplap, 3 Ghz-s P4, 2*512 400 mhz Ddr ram és Geforce 6600 8x Agp. Van a gépemben ezenkívül 2 vinyó és 1 dvd író és egy meghajtó. Ezt egy 400wattos Mercury táp mûködteti. Nekem azt mondták hogy ehhez a géphez ez a táp nem elég jó. Mert nem márkás és csak névleges a 400 watt teljesítmény. Meg hogy vegyek Chieftec, enermax, thermaltake PFC-s tápot. Meg is venném csak nincs rá lóvé az uj alkatrészek után. Ez a táp jó ehhez a géphez? És meddig bírja szerintetek?
Loogan
Összvissz annyi utalás van a BIOSban a SATÁra, hogy SATA RAID enabled/disabled. Ha nem engedélyezem, akkor alapból az egyszem SATA winyóm se látja.

Ja az elõbb kifelejtettem, hogy SP2 szervizcsomaggal sem látja a kicsike. Alaplapomon a legfrisebb BIOS van fent, és leszedtem a legfrissebb SATA drivert a déli hidamhoz (ugye az vezérli a SATÁt). Már csak 1 oridzsi WIN XP SP2-rõl való telepítésben bízom, ha ez sem jön össze, akkor visszaviszem a szervizes haverhoz, hogy hátha Õ majd, de ha az se akkor: "van egy vadi új 1 napos Samsung 80-as SATA winyó olcsón eladó!" :-)))))))

Szóval, ha Valakinek van tippje, akkor szívesen veszem. Kösz.

ibrik
A BIOS-ban a SATA-beállításoknál kellene beállítanod a helyes mûködést.

Loogan
Emberek!

Ma vettem egy 80GB-s Samsung SATA winyót (típus: SP0812C), leváltani akarom a "régi" 120 GB-s Samsung PATA winyómat, amit más célra szánok. Szóval majd a SATA winyóra szeretném felhúzni a WIN XP-t.
A gondom a következõ: hogy BIOS-ból és boot elején látja a SATA winyót a gép, de Win XP alatt nem (---win xp a pata winyón van---). Még PQMagiccal sem formázatlan lemezként. Felrakom az alaplap SATA RAID Tools progiját, de az sem lát se 1 se 2 lemezt. Hot plug nem mûxik.
A winyón van egy jumperelési lehetõség, hogy SATA I (1,5 Gbps) módot lehessen rá erõltetni, de ekkor alapból a BIOS sem látja. Szóval ez kilõve. A BIOS-ban turkáltam mindent, de ami SATA-val kapcsolatos az mind engedélyezve van.
Gondoltam kibaszok vele, és hátha WIN telepítéskor lesz vmi. Floppy-n fent van a SATA driver XP alá (viamraid, ...), telepítés elején be is olvassa gond nélkül. Majd mikor a RAMdrive-ba benyom mindent és kezdené a tényleges másolást, akkor kiírja, hogy "a telepítés leáll, ugyanis nincs merevlemez amire lehetne neki...". Na bumm.
Ugye mivel 1 winyó van a RAID kilõve, bár a boot elején beenged a RAID konfiguráló progiba, látja a winyót is, de ott ugye nincs semmi, amit állítani lehetne. Na de ez nem is gáz, ez OKAY.
Gondoltam kábelhibára, de akkor a BIOS sem látná a diszket. Próbáltam másik WIN XP install CD-vel, de a hibajelenség: ld. a fent említettek. Másik SATA csatolón is uez a gond.

Alaplapom: ASRock K7UpgradeKT880 (VIA KT880-as chipkészlet). Nem hiszem, hogy az alaplapi chipszet lenne a ludas, azért ennyire tré munkát/inkompatibilitást nem hiszem, hogy kiadnak a mérnökök a kezükbõl (legalábbis remélem).

Alaplap leírásban szereplõket követem, elvileg mûködnie kéne, de... Gyártói problem fórumon sem találtam ilyen gondról hozzászólást, szal biztos kibukott volna, ha gyárilag szar az alaplap tervezése.

Nagy örömömben, hogy a 80-as SATA olcsóbb/gyorsabb, mint a jól bevált PATA, megvettem, most meg szívok vele...

Aki tud segíteni, annak elõre is kösz.

ibrik
Ja és nem árt mindig letölteni és telepíteni a windows biztonsági frissítéseit a Windows Update-el.

ibrik
Ez egy pénzes tartalom megtekintéséhez emeltdíjas telefonköltségû hálózatba tárcsázó "programocska".
A problémád teljes körû megoldása:
- tûzfal használat, amelyet rendszeresen frissítesz
- vírusirtó használata, ami rezeidens módban is fut és mindig rendszeresen frissíted
- az AdAware-re így már lehet, hogy nincs is szükség, de biztonságképpen azt is felteheted

Falconer
AdAware gondolom jó lesz

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Met
begyüjtöttél egy jó kis férget

sziasztok az lenne a prblémám hogy adsl netem az invitel szolgáltatja - bár gondolom ezeknek semmi közük nincs a problémámhoz- és igen sûrû idõközönként (kb. 15 percenként)megjelenik egy ablak melynek ez a szövege: "This call is not free, this calls involves dialing a premium rate number, the cost is international rates" két válsztási lehetõség van az igen és a nem ha a nem re kattintok akkor marad a kapcsolat ha az igenre akkor viszont bontja a kapcsolatot egyértelmûen mindig a nemre kattintok de nem tudna valaki segíteni abban hpgy megszünjön ez a problémám??
Falconer
Szerinted poénból írok ide? Volt már vmi hasonló problémám és fingja nem volt ott senkinek...

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Met
gondolod, hogy olyan megy a játék topicjába aki nem ért hozzá? érdekes logika...

Falconer
Valaki nem eredeti IL2 (FB, és Pacific Fighters) telepítésben tudna segíteni? Beraktam az IL2 és a Pacific fighters topikba is, csak hátha arra nem jár megfelelõ ember. Thx.

Sajna sulinetben a vásárlás kicsit dráguska.
Neked egy 6600 videokarira lenne szükséged,viszont az 50000ft körül lenne mondjuk a digitalmind-nél.
Kicsit húzós.

szerintetek milyen videókártyát vegyek 30 000 Ft körül GTA SAN ANDREAS játékhoz sulinetben???
GÉPEM: 2400 MHZ p4 celeron
512 mb ddr 400 mhz ram
Én ezekre gondoltam: Geforce 6200, 6600
Radeon 9600Xt, x600
Melyik éri meg? Más ajánlat esetleg?

Sáká! Siká!! SIKÁKÁ!!!

msn: [email protected]

Loogan
Szevasztok!
Nem hardware téma, de tudna nekem Vki mondani egy értelmes C++ fejlesztõi környezetet Windows alatt? A DEV-C++ -t próbáltam ki, de nem enged ; (pontosvesszõt) írni. Az meg azért mégiscsak kéne :-))))
Elõre is kösz.

PLackó
nem most már kb. 3-4 éves😊 lehet kezd már öregedni meg nagyon kevés ez a 40 giga😊 nah megnézem a progit.