!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ibrik
Hát igen...
Sikerült kifognod egy hiánycikket.
Egy kollégám mesélt valami hasonló csatlakozós audio-kábelrõl, ami nekik egy Genius 5.1-es hangfal-szetthez kellene - természetesen nekik sem sikerült még olyat találni.

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

Már próbáltam, meg vagy 10 számtechboltot, és a komojabb hiradástechnikaikat is, de ez nem a szokásos 4 tüs s-video csati, hanem egy 9 tûs!
Lécci ha vki tud segítsen!!!!!!!!!!!!!
thx :-)
Htxvm a segítségért mindenkinek képlementés ügyben! 😊

Cukros
Szükségem lenne egy olyan emberre aki nagyon ért a Bios konfiguráláshoz, illetve tudja pontosan melyik opció mire való, és mit csinál. Szóval egy szakember kellene nekem 

A gondom a követezõ:
Vettem egy Asus P5GD2-s alaplapot, és ami a lényeg hogy nem ismeri fel a Bios a Winyómat, amit belerakok(Samsung 160GB Ultra-ATA133, PATA) és a optikai meghajtómat sem, ami egy pioneer 107D tipusú DVD író.
Mikor elindítom a gépet, akkor még a Scannelésnél mutatja mindkét eszközt, de mikor belépek a Biosba már az nem mutatja! Ez azért nagy baj, mert így nem is bírom feltelepíteni az XP-t a gépemre. Ja és még néha kiírja hogy ATAPI incopatible.
A Bios részét feltöltöttem ide, az alaplap kézikönyvébõl

Minden funkció rajta van, és azt szeretném ha valaki ért hozzá, akkor mondja hogy mit mire állítsak hogy mûködjön minden és felismerje a meghajtókat!

Az alaplapon van SATA csatlakozó és szerintem az zavar be neki(ezért nem ismerné fel a PATA-t?!), de nem tudom mit állítsak, mert már próbálkoztam mindennel.

Elõre is köszönöm a segítséget!

::Intel pentium 3200:Asus P4S800:Seagate 120GB:Samsung 160GB:DDR400 1024mb*3:Nvidia 7300GT 256mb:NEC DVD-RW AD-7173A(LabelFlash):

czky
Bemész a teszkóba és veszel 1-et!

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Sziasztok!

Vettem egy használt GeForce4 Ti 4200 ViVo-s kártyát, de nem kaptam a ViVo-hoz 9 tûs speckó kábelt.Ha valaki tud adni egy ilyen átalakítót (RCA-ra vagy akármire) azt szívesen megvenném (vmi barátságos árért) De már az is nagy segítség lenne ha kaphatnék egy rajzot, ami alapján meg tudnám csináltatni.
Vagy ha valaki hajlandó kölcsönadni 1 napra akkor ki tudom méretni. (Nyíregyháza vagy környéke elõnyben :-) )
Elõre is köszi a segítséget!!!!
ibrik
Ha van elég hely a gépeden, akkor mountolva (virtuális meghajtóban) is tudod használni. Pl. Alcohol 120%, Daemon Tools, stb stb

teran
És más megoldás nincs?

czky
Kétrétegû DVD!

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

gabber_saviola
lövésem sincs 😄

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

teran
Sziasztok
Van egy játék amit megszereztem,de majdnem 6 Gb milyen progival tudnám két felé szedni ugy hogyha kiirom jo legyen
Várom válaszotokat

Scape
"A képekhez nincs semmi thumbnail, egyszerü hivatkozás mutat rájuk egy koli honlapon."

Akkor jelöld ki és húzd bele mondjuk a FlashGet-be.

teran
Sziasztok
Van egy játék amit megszereztem,de majdnem 6 Gb milyen progival tudnám két felé szedni ugy hogyha kiirom jo legyen
Várom válaszotokat

gabber_saviola
hi!

van egy pogi teleport a neve ,és egyész website-ot le tudsz vele szedni ..
link: http://files.tenmax.com/Teleport_Pro_Installer.exe

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

ibrik
Szerintem erre az összes offline böngészõ megfelel - vagyis nem kell az egész honlapot letölteni, hanem a beállításaikban csak a képeket kell kijelölni.
A programok választéka végtelen. Pár ízelítõnek a Honosítómûhelyrõl:
Offline böngészõk

Megjegyzés: Én a HTTrack Website Copier több verzióját is használtam már, de nemcsak képek, hanem egész weboldalak letöltésére és meg voltam vele elégedve.

Sziasztok, egy kis help kéne...
Habár nem hw téma, de ha már segítség topic, hadd legyek egy picit off.

Szükségem lenne egy programra, ami egy honlapról szépen le tudná tölteni a képeket, anélkül, hogy nekem végig kéne klikkelgetnem az összeset egyenként.
A képekhez nincs semmi thumbnail, egyszerü hivatkozás mutat rájuk egy koli honlapon.
Lehetõleg legyen freeware a program, de nem gáz, ha nem az... Mivel csak most lenne rá szükség, elég ha van belõle demo, vagy trial.

Htx elõre is

ibrik
Hát mi ilyenrõl nem tudunk - de ha a szervízben ezt mondták, akkor vidd el nekik az egész gépet - hátha õk tudnak valamit...

Sziasztok!
Vettem 1 új ASUS A8V alaplapot.
van benne 2 256-os ram igy minden rendben.
Ha mellé még beteszem az 2-es 4-es helyre 256 ramot nem indul el a gép.
Azt hittem rossz a ram de letesztelték szervizben és kifogástalan.Azt mondták ott hogy a biosban kell állitani valamit.
Akérdésem az hogy pontosan hol és mit?
Kérlek segítsetek!
Réka

[NST]Cifu
Sajnos az sem nyerõ, sok file-al akadt már össze nálam sajna, úgyhogy külön-külön vannak inkább fent a codec-ek. Pepecs dolog, de most mûködik. 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

ibrik
Ja az OGM-hez telepíteni kell az OGG DirectShow Filter-t (vagy MPC = Media Player Classic)

ibrik
Olyan nincs.
Ugyan vannak "rokon" kodekek, mint a DivX és az XviD, amelyek lejátszák a másik formátumot is - de ezzel ki is fújt az ilyen kodekek listája.
Amire te gondolsz, az valami giga-mega kodek pakk lehet... - azoknak meg van elõnyük és hátrányuk is.

Amúgy .MKV videók tekintetében (és még sok más formátum esetében) próbálkozhatsz a Media Player Classic-al - ami nem más, mint a Médialejátszó meghekkelt verziója, sokkal töbet tud az alapváltozatnál.

K-lite c.pack

ok.ezzel tényleg megy. de honnan tudsz ilyeneket ? utálom a sok rohadt codec-et meg lejátszót, írhatnának már végre egy olyat ami MINDENT lejátszik, tök mindegy mekkora a mérete

próbáltam azzal is, lehet a legújabb kell neki, bár sztem régi a fájl amit meg akarok vele nyitni, úgyhogy ezért volt furcsa. meg találtam egy .ogm-t is, azt mivel lehetne megnyitni?

[NST]Cifu
A .mkv a Matroska Video-t takarja, pl. a BSPlayer lejátsza.Egyébként nézz el ide.

az .mkv -filét mi tudja lejátszani

PLackó
hmm,köszi szépen.akkor inkább maradok a sima ata-nál 😊
meg az alaplapom is via-s.

[NST]Cifu
Nekem két PATA Seagate mellett van egy SATA Samsung-om. Sebességbe érezhetõen gyorsabb, de azért nem gigászi a különbség. Ha az alaplapodnak normális a SATA része (állítólag a VIA-nak vannak gondjai, legalábbis lent erre jutott valaki, nekem nForce 4-es deszkám van, gond semmi), akkor én akkor a SATA-t javaslom. Arra ügyelj, hogy a SATA-s vinyóknak másfajta a tápkábele, ha nincs ilyen átalakítód (vagy a tápnak nincs ilyen csatija) akkor venned kell egyet.

PLackó
hi.nagyon kinõttem már a 40 Gigás maxtoromat,ezen a héten venni akarok egy 160 gigás maxtor vinyót mellé.a SATA-s inyó mivel jobb mint a sima ata-s?mert drágább.melyiket érdemes megvennem?

öö egy darabig el jutottam de a csökentett módban voltam és törölni akrtam de nem tudtam pont azért mert a fájlt a windows is használja
Met
nekem nincs bajom vele

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

csökkentett módban újraindítasz (mikor bootol a gép aktívan nyomogasd az F8-at és válaszd a csök.módot) letörlöd a fájlt, vagy ha gondolod a biztonság kedvéért csak helyezd át egy lemezre.
Újraindítasz, aztán mivel asszem ez egy windows által is használt fájl csináld ezt: start menü - futattás - beírod msconfig, enter vagy katt ok-ra, és a bejövõ ablak jobb alsó sarkában fájl kibontása. Beteszed az xp- cd-t megadod a törölt fájl nevét, elérési útnak a cd-t, kibontás helyének meg ahol volt. Azt ha minden igaz így jó lesz.
biomage
Mikor let véve az alaplap és mi a teljes neve a lapnak

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

DJ Skyline
szevasztok!
mitõl állítóthat el az óra?
pl van,hogy 5 percet késik,de van olyan is,hogy egy órával késõbb van...

Másik v.írtóval probálkozz! Többen is panaszkodtak a nortonra.

ööö hát az elérési útvonal: C:\WINDOWS\SYSTEM32\WININET.DLL a virus nevét irtam és még annyi van kiriva hogy "action taken : unable to repair this file"
Met

jól emléxel

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

ibrik
Azokat úgy tudom, csak FAT16-ra és FAT32-re lehet formázni - ha jól emlékszem.

Már megvan a megoldás. Computer Management-ben új partíciót kellett létrehozni a flash drive-on és leformattálni. (mellesleg csak fat 32-re tudta formázni, az ntfs sikertelen volt)

Heló. Az a problémám, hogy vettem egy 256 MB-os LEGEND USB kulcsot. Elõször még múködött is csak lassan (kb. 150kB/s), igaz csak USB1 van az alaplapomon. Volt rajta egy gformat nevû progi amit elindtottam, és le akartam formattálni, de egyszercsak megállt, hogy nem találja az eszközt a H meghajtón és azóta már nem mûködik. Vagyis amikor beteszem felismeri õ, mert ott van a device manager-ben, de nem jelenik meg új meghajtó ként. driver nem kell hozzá, mert XP-m van.
Hogy lehetne ezt megoldani? HELP pls.

azt írd le pontosan hol áll le és mit ír ki.
elérési útvonalat nem írja ki hol található vagy a fájl nevét?
ezt nem értem mi az hogy a szokásost írja ki: "f1 vagy enter setup"??? f1 az nem éppen szokásos, akkor írja ki ha vmi hiba van! Pl. cpu is unworkable v. keyboard not present or... (billentyûzet hiba)
Ha szerencséd van akkor csak a bill.el van vmi gond és azért nem tudsz továbblépni. Sztem próbáld meg kicserélni egy olyanra ami ps/2-es és nem usb-s nem átalakítós.
hy mindenki az léenne a problámám hpogy norton antivirus 2005- öt használok és gey óra altt kb 150 ablakban jelenik meg az hogy a norton talált egy virust! a virus neve: "W32.Desktophijack" és nagyon idegesít 😄 nem tudja valaki mi a megoldás h ne jelennjen meg ennyizer (az nem megoldás h lehúzom az ablakot a monitor sarkába és nem okézom le és akkor nem jelenik meg többször) elõre is köszi
Met
szedd szét megint, lehet valami nem illeszkedik rendesen, az üres vinyó+xp cd-vel se indul?

a biosba nem tudok sajna belépni de ez a gép mindig sima bilentyüzettel ment.
a vinyót azóta lekötöttem és úgysem indul a régivel amin az oprendszer van
a régi vinyó van masteren az új pedig nincs jumperelve mert igy automatikusan slave de nem hiszem hogy vinyó probléma mindenesetre a biost nem láttom és ha be tudnák lépni akkor legalább látnák is valamit.
bekapcs gép elindul alaplap világit proci megy vinyók elindulnak az ugye hallani
egy csippantás és marad a fekete ablak?
Met
mert engedélyezni kell, hogy tudd használni a biosban az usb-s billentyût
természetesen a biosban kell beállítani😊
Jó helyre raktad a vinyót és jól is van jumperelve?

nem sima de van usb-is miért kérdezed?
Met
nem USB-s a billentyû?