!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bandi 18
#11407?

Bandi 18
valószínûleg ez a hiba de próbáld meg resetelni a biost úgy hogy kivezsed az elemet az alaplapból várj 1 kicsit és akkor talán észhez tér. Ha nem akkor gari.
!!De ha kiveszed az elemet akkor az összes bios beállítás is elszáll szóval újra be kell állítani mindent!!

takraj
Figyuzzatok! Rá lehet valahogy a Pioneer DVR-106D DVD írómat venni arra, hogy 2 rétegû dvd-t is írjon? Tudom láma kérdés, de nem tudom, hogy megoldható-e pl. egy firmware frissítéssel... Apropó: ha ezeket nem lehet megoldani, akkor ha új firmware-t tennék fel rá akkor milyen elõnyöm származna belõle?

AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W

B@dsector
Én is erre gondolok, de szerintem visszaviszem garanciálisan cserére, mert azért nem volt olcsó lap és még csak 1 hónapos.
Bandi 18
igen

bigapó
korábbiakra csak annyit, hogy ez magyarország...
nem hiszem, hogy külföldön ilyen elõfordulna, plána nem a cég anyaországában.
ismerõsömnek projektoros TV-je van, tavaly karácsonykor vette. pár hete azt mondta, hogy elkezdett sötétedni a kép. maxra kellett állítani a fényerõt és akkor jó volt. neki a szerelõ azt mondta, hogy nem jó helyrõl nézi a TV-t. ne ÜLVE, hanem ÁLLVA nézze, mert akkor jó szögbõl nézi majd!!! és nem lesz olyan sötét a kép. ezt kapjátok ki.
az érdekes ugye az, hogy vásárláskor és utánna 6 hónapig jó volt, akárhonnan nézhetted...

The Matrix has you...

[Jakuza]
Velemenyem szerint valamilyen rossz detektalas lefagyassza.
Ez lehet a laphibajatol, esetleg meg nem kiforrott BIOStol.
Nalam pl -4 fokot mer a homeroje a Chaintech lapomnak egy Venice parossal.
Nem foglalkozok vele.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

B@dsector
#11423 pls. <#help><#help><#help><#help>
Ramore
A szerelõ mondta, hogy holnap kihoz egy drága scartkábelt, hogy megmutassa, azzal tényleg eltûnik a jelenség. Kiváncsian várom.
[Jakuza]
Hat csak gratulalni tudok erre.
Hiba ami, megsem hiba.Beleirjak legkozelebb a hasznalati utasitasba, hogy "Kerem sziveskedjek a TV keszuleket csak es kizarolag baloldalrol nezni, mert a masik oldalrol karosodast okoz."
Ez a lol. De a keszulek nem hibas, hanem a hulye hasznaloja, aki eszleli a hibat.
Valamit okoskodj ki.
Leegeted a kepcsovet vagy valamit, amiert cserekeszuleket kell adniuk.
Nem szoktam kultivalni ezeket a megoldasokat, de ha ok ugy, akkor te is nyugodtan megteheted.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Ramore
Kint volt a szervízes, azt mondta, hogy ez egy olyan rendszeres "hiba" ennél a Samsung típusnál, amelyet nem ismer el hibának a cég, a szerelõ azt is mesélte, hogy valaki a KERMI-be is elment, de azok is visszautasították. Kiegészítette azzal, hogy egy drága, de minõségi (5-8eFt-os) euroscart kábbelel összekötve eltûnik a két csík.
B@dsector
Segítséget kérek tõletek, hogy miért lehet, az hogy az MSI P4N Diamond alaplapom a bios-ban -> PC Health’s Status-on belül kifagy és resetelnem kell a gépet, mert nem is lehet kilépni belõle? Bios a legfrissebb és load bios default-on is ez a jelenség. Szerintem hibás lehet az alaplap, szerintetek?
[Jakuza]
Legjobb esetben elpukkant egy kondenzator, aminek a csereje egyszeru, na persze ha van valami hasonlo tipusu a szerelonel.

Metwork
szerintem nézz bele a gépbe és nagyjából meg tudod állapítani, hogy honnan jön
úgy rémlik mintha hallottam volna arról, hogy a tápban a kondik tudnak sípolni is ha kezdenek haldoklani, nem vagyok benne biztos, lehet nagy baromság

I will use google before asking stupid questions.

Ramore
szerintem a szállítás sem érné meg nekik, lévén, hogy garanciális a tv, habár mint azt már írtam, lehet, hogy mégiscsak megérné nekik......
Ramore
én telefonon tájékoztni fogom õket a problémáról és a lehetséges IC hibáról, talán így felkészültebben jönnek ki.
melorin
Attól függ, hogy milyen IC-rõl van szó. Egy U4468-as IC nem biztos, hogy éppen van a szerelõnél...Nem érné meg nekik állandóan minden tipusu TV-hez mindenféle IC-t tartogatni.

[HFRT]Fecni MOMO Man RBR Fan

[Jakuza]
Ha csak egy IC hiba, akkor azt a helyszinen illik egy jo TV szerelonek megcsinalnia.
Sajnos manapsag nem igy mukodnek a dolgok.

Ramore
az a dilemma, hogyha valóban IC hiba okozza, akkor azt a szerelõ a helyszínen meg tudja-e javítani, vagy be akarják majd szállítani a márkaszervízbe, mivel egy ilyen viszonylag kis hiba miatt nem szeretném, ha a márkaszervíz szétlopkodná a 2 hónapos tv-t, ahogyan azt kell.
Ramore
tudom mire gondolsz, de sajna nem 😞
melorin
De egyébként mûködik a gép, és közben sípol?

Bandi 18
#11407?

[Jakuza]
Nem valami teszt kep az ?
Mint a regi videokon atkapcsoltad hatul egy microkapcsoloval a keszuleket es kaptal ket fuggoleges feher csikot ?
Tehat nem kapcsoltal el a keszulek hatan valamit ?

melorin
Gondolom a kábel is ugyanaz...

Ramore
off

Tapasztalt hasonlót valaki?

A tv-n, amikor bármelyik AV-ra rárakom a DVD lejátszót, akkor lejátszás közben 2db fekete csík van a háttérben függõlegesen a képernyõn. Egy félig szakértõ ismerõsöm szerint valami IC mehetett ki a tv-ben. Létezik szerintetek? A dvd másik tv-n kifogástalan képet produkál.

on
Bandi 18
Nem. Olyan vékony éles hangon

Metwork
hát olyan túl sok sípolni tudó kütyü nincs a gépben😊
Hogy sípol? Nem állt le a procihûtõ?

Bandi 18
lenne gy olyan gondom hogy sípol a gépemben v.mi<#gun> és fogalmam nincs hogy mi lehet az egy kis help vagy 5let kéne hogy mi a bánat lehet. A konfigom az aláírásomban. Köszönöm<#worship>

vki
Hát igen. Egy tíz megás fájlnál még nem para, ha újra le kell szedni, de egy 500 megás cuccnál már eléggé, fõleg egy 128-as nettel.<#wow3>

ACER Aspire 5738ZG

Banyapapa
flasgetnél elöfordult nekem is hogy 30 zip-böl 4-5 rox volt.
Azt valahol olvastam meg kell probálni a hibásakat még 1-2ccer leszedni,lehet letöltés közben történt vele valami,kiprobáltam és müködött.

Ha te is megprobáltad már többször leszedni a hibásakat ujra akko passz.

Má nem használom a flash-t,wellget is megteszi.

vki
Utána kérdeztem máshonnan is, és azt mondták, hogy lehet az a baj, hogy a flashget bassza el. Ugyanis mindíg több szálon hozatom, és lehet a végén nem tudja összerakni. Mint már lentebb írtam, másolásnál, bittorentes letöltésnál tökéletesen megy.

ACER Aspire 5738ZG

Banyapapa
vki
És van valamiféle program, amivel esetleg le lehetne ezt ellenõrizni?

ACER Aspire 5738ZG

Metwork
pfuu, szombaton raktam össze az új gépem, szerencsére nem füstölt el
miért nem csinálják olyan anyagból azt a tálcát, hogy ne tudjon zárlatot okozni<#confused>

Metwork
szerintem a ramoddal van baj

vki
OOPS!

Lemaradt: Torrenten minden faszán lejön hibátlanul!

ACER Aspire 5738ZG

vki
Hi!

Lenne nekem egy kis problémám. Most vettem új gépet, és az a baj, ha leszedek valami nagyobb fájlt az internetrõl, mindegyik valami oknál fogva hibás lesz. Ha viszont csak simán másolok vinyóra, akkor minen OK. Mi lehet a baj? Létezik valami program, amivel ezt le lehetne tesztelni?

A válaszokat elõre is köszönöm.

ACER Aspire 5738ZG

yas
Továbra sincs senkinek ötlete?

stp4trick
Esetleg kösd össze a kamera hang kimenetét a hangkártyád bementével. AZ S-video az csak képjelet visz hangot nem.

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

azirafael
CSá skacok egy kis segítségre lenne szükségem!

Normál kazis kameráról S-video kábelen keresztül szeretnék felvételt gépre digizni, de sehogyan sincs hang hozzá. Pinnacle TV tuner kártyán keresztül PCTV vision-ön keresztül digizném, beállítom az inputot S-videora, és jön is szépen a kép, rögzíteni is tudom, de hangot sehogyan sem tudom elõcsalogatni!

Ha valakinek van valamilyen ötlete, vagy tud más progit ajánlani a dologhoz, pls segítsen!

Szerintem az alaplapod hozzáért a mögötte lévõ fém laphoz. És rövidzárlatot okozott.Mikor én is raktam össze egy haverommal egy gépet, akkor nekem is felhívta a komám erre az apró (ám komoly dologra) a figyelmem. Vigyázni kell. Az alaplapon kívül valószínû, hogy nem sérült semmi más.

czky
Az alaplap az 100% h kukás lett. A többi nagy valószínûséggel nem károsodott. Én is jártam már igy és az alaplapon kívül nem szállt el semmi.
De h mi miatt, az passz!

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

sziasztok, nagy gondban vagyok.... vettem darabokban 1 gépet, összeraktam (alaplap a házban, proci, mem benne, bekapcsolom a tápon lévõ kapcsolót, pattanás + füst. a 2 utolsó PCI aljzat közt 1 kis tirisztorszerû valami felpuposodott, onnan jött a füst. utána nem indult el, csak ha kiszedtem az egészet a házból. Nem értem, nem ez az 1. gép amit összeraktam, meg nem is a 2. azóta csak a táp és a proc hûtõ indul, se csipogás, se kép. Azt gyanítom hogy az alaplap kuka, de a proc a táp és a mem is?

szerintetek? miért és mi miatt?

köszi

Intel Core 2 Duo E8200 (2.66, 1333FSB) 2x1G Kingmax, 250G samsung SATA2, Philips 190WV Wide.

sztem halódik a táp...!!

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

Annak elégnek kéne lennie nekem is 300W-os tápom van 1G rammal meg 9600XT-vel és semmki bajom nem volt vele. Lehet az is hogy poros belül a táp és a por ég róla de lehet haldoklik a tápod. Végy egy nagyobb tápot és ved le a gép oildalát hogy legyen szellzése.

Darukezelő
mármint a konfigra gondolsz?
256MB + 512MB RAM
Gigabyte S478 alaplap
P4 2.4 Ghz proc
ATI 9550 128MB vid. kártya
hangkártyát nem tudom most így fejbõl
80GB Maxtor HDD
300W-os táp

czky
Kezdetnek vedd le a ház oldalát, h ott ki tudjon jönni a meleg.
Vagy tegyél a házba annyi ventit, amennyit csak lehet. Lényeg h legyen ami befelé szív és legyen ami kifele fúj.
Az is lehet az égett szag, a tápod nem bir a hardverekkel. Erõlködik és hamarosan le fog égni. Vegyél bele legalább egy 450w-osat.
Nézd meg h a procin, ill. a videokártyán mennek-e a ventik...

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Mik vannak a gépedben?

Darukezelő
szevasztok!
szerintetek az mitõl lehet,hogy a gépem hamar melegszik? tehát egy óra alatt elég meleg lesz a gépház,és leginkább a tetejénél...meg ma elég furcsa volt,enyhe égett szag jött valahonnan,aztán eléggé a táp felõl jöhetett,mert ott volt a legbüdösebb!😊 füst nem volt,csak furcsa szag...égés nyomát nem láttam,nem olvadt el semmi...a gép alig 3/4 éves,táp 300W-os...és amiket kiveszek CD-ket azok is elég melegek,másnál meg épphogy langyos...szóval nem tetszik nekem ez a hirtelen felmelegedés,meg ez a mai szag sem!
thx

Ezt álltalában akkor csinálja,ha a gép írás közben terhelve van.
Magyarár a vinyó foglalt,és nem folyamatos az adat átvitel.