!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sajnos mégiscsak kezd lehalni a vinyóm. azt hittem csak szoftveres a gond és vettem egy újat és arra raktam új rendszert, de õrülten nyikorog, csak raid-on tudom egyáltalán bebootolni mert ha a rendszervinyóhoz kötöm slavére akkor már a rendszerindításkor annyit pörög hgoy leáll, és közben nyuszít és kattog a vinyó. szerencsére a legfontosabb dolgokat sikerült elmentenem róla, még annyit mûködött, de a kérdés az lenne hogy szerelhetõ e a dolog(én a mágnestárcsákat kezelõ mechanikára gyanakszom, mert vannak olyan könyvtárak amikre rákattintva rögtön lehal, viszont más könyvtárakból simán lehet tölteni) illetve van e rá mód hogy visszanyerjem róla az adatokat

Met
akkor miért nem lehet 100m-es kábelt kapni?😊 szerintem nem bír annyit,
UTP kábel megy addig

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

én úgy tudom 100m-ig viszi... elvileg

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

mielõtt kiveszed a DVD-t, nyomj más meghajtóra 😛 komolyra fordítva: reinstall nem segítet???

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

csicsa
Helo!
Van egy olyan problémám,hogy ha Total Commanderben DVDíróba levõ lemez kõnyvtárába vagyok és kiveszem a lemezt,lefagy a total commander.De ugy,hogy nem is lehet semmivel bezárásra kényszeríteni.Máskor ilyenkor vissza szokott ugrani C-re

Ne torzítsuk gyermekeinket idő előtt parányi felnőttekké. Hagyjuk őket gyermeknek, maguknak lenniök. Emberré, magukká nyílniok.

Sziasztok
Lene egy bánatom a haverokal most letem hálozatba egy wireless usb segitségével csak az a problémám hogy meg kellene hoszabitanom az usb kábelt és menyi az a méret amig még nics jelveszteség mert még 18m ig van és nem akkarom szét szabdalni a kábelt.

Elöre is köszi.

NeoMaN
5.10 vagy 6.14 az utolsó 2 hivatalos driver

amúgymeg www.abit.com.tw

nvidia nforce chipset driverek közül melyik a legújabb abit NF7-eshez? és a gyári lemez 2.45-öse ua jó mint az újabbak vagy próbáljak meg letölteni vhonnan újat?

manoG
Ámberek ámberek!

Van egy ilyen a BIOS-ba, hogy >PCIE clock< 100-on van, és lehet állítani.

Mit kõ vele csináni?

<#conf>

bazza
Hi all!
FTP szerver lehet *.exe-ket futtatni. Ugye? Nos. csináltam egy egyszerû exe-t visual basicben, ami infókat irat ki. Semmi különös. Nos, a könyvtárak listázásának eseményére raktam be ezt az exe-t, hogy futtassa a szerver. De nem hajlandó. Nem reagál semmit...Én vagyok hülye, vagy mi van?

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

NeoMaN
VIA chipsettes alaplapokhoz van.
Intelesnél keresd a BIOS-ban a PCI latency-t és állítgasd....

Met
ez via chippel mükszik úgy néz ki de intelnél is?

Lécci segítsetek van 120000-em sulinetben amibõl minimum kéne egy új alaplap és egy athlon proci és ha még kijön egy 200-as vinyó de nemtom milye a jó.

cement
ugy laccik jo, nem baszakodott azota, thx a helpet!

respect to the man in the ice cream van

NeoMaN
fejlemény??

cement
egyelõre nem recsegett még, hallgatom folyamatosan a zenet, meglássuk <#nemtudom>

Via mindig is ilyen jó fej volt
ilyen patch olyan patch

NeoMaN
nemtom már nagyon régen volt....

cement
hm htx felraktam ujrainditottam, mosmá jolesz vagy kell valamit valahol allitani?

NeoMaN
És itt is van egy kis infó:

http://www.viaarena.com/default.aspx?PageID=10&Search=pci%20latency&Filter=1

NeoMaN
KV7 az VIA chipsettes ugyebár? Na ahhoz meg direkt van SB recsegés elleni PCI latency állító progi, és SB Audigy paccs is!!
ITT:
http://www.georgebreese.com/net/software/

README-t olvassd el!

cement
hát ja. akko most mi a genny legyen? atrakjam masik pci-ba a hangkarit? ma mar ugy se fogom majd talan valamelyik nap veszek magamon erot es megcsinalom 😄D

biomage
tényleg nincs pci latency timer a biosban és hasonló sincs

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

mármint mit??
és miben??

cement
Abit KV7

bazza
ok, megvan, bekapcsoltam a hozzáfûzést.

biomage
ird le milyen alaplapról van szó

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

cement
phoenix awardbios v6.00pg
de en nem talaltam a pnp/pci configban, neztem pedig. vak vok?

bazza
Nos és hogy lehet megoldani? Milyen beállítást keressek?
(amúgy kb. 5 fõ használná az FTP-t, nem akarok ezer fõs szervert 😊))

biomage
ha award akor a pnp/pci configgurations ben találod

biomage
milyen biosod van

cement
megneztem a biost de nem talaltam sehol pci latency timer opciot, hol kell azt allitani?

akkor a neoman álltal említett dolgot nézd meg,és próbáld ki más Pci slotban is.
lehet van egy másik eszköz ami zavarja

cement
#11793 Elég rég csinálja, és nem volt hardware csere azota
#11798 ezt megnezem

Meg lehet oldani jóhogy.
Az otthoni internetezés lényege szolgáltatói részrõl,hogy ne csinálj szervert a gépedbõl,ezért lassú a feltöltés.

NeoMaN
CEMENT a #11798 az neked szólt...
😊

NeoMaN
Megvan: PCI Latency Timer nevü dolgot kellett állítgatnom...

http://www.rojakpot.com/default.aspx?location=8&var1=0&var2=138

biomage
22 kb az tényleg kevés

NeoMaN
Hangkártya recsegés valami PCI megszakításos gond, esetleg APIC on/off a biosban.
Régebben nekem is volt ilyen gondom, és a PCI valamilyen idõzítéseit kellet megváltoztatnom (sajna már nemtom mi volt az, nagyon rég volt).

NeoMaN
úristen te micsinálsz 😊
Miért akarsz FTP-t ha ilyen lassú a netkapcsolatod??

bazza
Számításaim szerint aki tõlem tölt pl. egy DVD-t, az 57 óra alatt megy át. Ez rengeteg. Meg lehet oldani, hogy egy megszakított FTP-letöltést folytatni lehessen?

Ki kéne próbálnod másik Pci ban is.
Mióta csinálja és volt e ez elött valami hardver csere?

cement
ja nem, asszem sb live 7.1 24bit van csak a gépdiagnosztizalo prg a hangprocesszort irta csak ki ami sb audigy ls.

cement
varj mindjart megkeresem a dobozat, en vettem es nem is vagyok hulye a géphez de kibaszottul elfelejtettem h milyen hangkartyam van 😄

pontos név szám leírás kell
ez igy kicsit tág

soundblaster audigy ls-em van vagy mi a gec

Met
nemrégen kaptam kölcsön egy sb live 5.1 digitalt, nekem idõközönként megakadt a hang, cserélgettem drivert de nem lett jobb, aztán visszaraktam a pci128-at😊

ezt a programot próbáld ki.
Végigvezet a beállításokon elrontani nem lehet.
Quick'n Easy FTP Server

bazza
Megvan a progi, jöhetnél segíteni! 😊)

cement
hellosztog:c
nekem olyan problémám lenne nem tom mennyire vág ide de ezér nem akarok topigt nyitni szal valszleg a hangkártyámmal lehet valami gixer mert ha zenét hallgatok néha, nemtom olyan 10-20 percenként elkezd kicsit recsegni a hang, meg néha kicsit megakad vagy nemtom, nem a zene minõségével vagy a hangfallal van gond mert az összes zenével és hangfallal meg fülessel is egyaránt csinálja. elég idegesítõ. hangkártya driver vagy valami audio codec lehet lehet a szar? soundblaster audigy ls-em van vagy mi a gec, aki tud help 😄

bazza
nekem nem jön be az oldal...