!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NeoMaN
Ezt dobja amúgy:

az eszközök csatolásai támogatják a usb 2.0 szabványt viszont a benne lévõ hardverek nem bírják az iramot.
nekem ugyanilyen problémám van az mp3 lejátszómmal.
Erre nincs megoldás.

NeoMaN
Segítsetek plz, mert az ideg széjjelb*sz!

Abit NF7-s és rádugva akár egy MP3 lejátszó, akár egy Kodak digitális fényképezõ (mindkettõ USB 2.0 ez tuti!), és a másolási sebesség 850kilobyte/sec.
Alaplapi driver a legfrisebb, és kínomban feltettem valami Noforce2-es USB 2,0 drivert is.
Mégis ilyen alacsony a sebesség.
Miért????

Tapasztalataim szerint eszköz függõ.
De durván 1,5M-2M.

sziasztok még mindig az a problémám hogy nem tom menyi az az usb hosszuság mig nincs jelvesztés

Elöre is köszi a válaszokat

Szoktam játszani, érdekes módon nem fagy be alatta.Igen, a DirectX-et is variáltam, az sem segít😞Ez a Fast Write-os dolog elég új nekem, a BIOS beállításoknál meg nem tudom mi lehetne "elállítva", h így beszarjon..
Met
jaa, szabványos Zalman cucc csak a heatpipe nem látszik😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

maozedong
a galériádban láttam, gondolom a te gépedrõl van benne a kép.
http://www.sg.hu/galeria/10368595531094147048.jpg

betûtípus felismerõ prgvel még nem találkoztam.
vagy. felraksz font packet, benne 500 féle új betûtípus, és csak közte lesz,)

Resurrection!

Met
ez a videókártyás dolgot most nem értem😊

valami olyan progi kellene ami felismer egy betûtípust, attól függetlenül, hogy fel va ne rakva vagy nem

Helló. Van egy kis problémám egy géppel.
Azt csinálja, hogy miután kimegyek a játékból (pl. San Andreas, COD,...) egyszerûen újrainditja a gépet. Nem az enyém a gép, de én úgy vettem észre hogy csak akkor csinálja.
konfig:
Matsonic MC 9127C
Intel Celeron 1,7 GHz
256 MB DDR
Canyon GFMX 440 AGP8x
Windows XP SP1 eng (+LIP)
Mi okozhatja ezt???

maozedong
amúgy videókártyád hátára a bordát hogy rögzítetted?

a legtöbb betûtípust fölismer, és szerintem elég intelligens ahhoz, hogyha olyat lát ami nincs meg gépen, akkoris felismerje a szöveget, max nem ugyanazzal a betûtípussal..

Resurrection!

Szevasztok!
Megírtam Nero 6 pont valamennyivel audio cd-ket, és azt tapasztaltam, hogy discmanen amikor hallgatom, némelyik számnak lemarad egy fél másodperc a végérõl, pedig a gépen az mp3-ban jó. Nem inden szám végébõl marad le, teljesen esetleges. Nagyon idegesítõ probléma, Pioneer dvd íróm van 2 éve karácsonykor vettük, szal jó régi, más cd-dvd meghajtóm nincs.

Szal mitõl lehet ez a probléma? Nem egyszer fordult elõ. Lehet hogy a dvd-íróm nem megbízható már? Philips cd-kre írok, esetleg más márkát kéne próbálnom? (eddig mindig Philipset használtam, és nem volt vele bajom soha) Ezt tartom legvalószínûtlenebbnek, de lehet a Nero hagyja le azt a kis idõt?
Tanácstalan vagyok, és így sajnos nem tudok több zenét kiírni.

Esetleg nem ismertek olyan programot, amivel mp3 fájl végére "beiktathatok" egy-két üres másodpercet, ez mindenképpen megoldaná a problémát.
Ha tudtok segíteni, azt nagyon megköszönném.

Met
És akkor mi van ha olyan betûtípus van a doksin ami nincs fent a gépen?

maozedong
FastWrite ki / bekapcsolása? ( bár ez fõleg ati-knál szokott gond lenni, nekem egyik alaplapnál gond volt, másikkal már nem. pedig ugyanaz a chipset.. lol )
Biosban egyéb beállítások?
esetleg DirectX probléma? szoktál játszani? azok közben nem fagy?

susu:
Ms WORD-be ( L nélkül ) tudod szerkeszteni felismerés után, a Fine Reader az egyik legjobb OCR program. Sõt ha táblázatot szkennelsz be, azt is felismeri, görög betûket is, vagy ha rajz van benne, akkor azt képként, a többit szövegként, stb.

Resurrection!

Met
van valami progi, Abby Fine Reader?
nemtudom mennyire hatékony

Remek.Ezzel is operáltam már, és a probléma nem szûnt meg😞Más tipp esetleg?
Met
és ha vissza rakod a régi ramot nem melegszik?

maozedong
használj trillant.
támogatja az msn hálózatát is, és nincs benne annyi csilivili szarság mint az msnben.

Resurrection!

Met
Nem a legújjabb MSN? Úgy hallottam, hogy van akinek nem mûködik normálisan.

Sziasztok!
A segítségeteket kérem!
Kapok 1 szkenert és szöveget kell beszkenernem.
Eddig ok!,de úgy kéne hogy szerkeszteni lehessen tehát valahogy worldba kéne tenni!
hogy lehet ezt megoldani?
plz Réka!

Hedgehunter
A gepem p4 2.8 prescott 478 pin 533 mhz asus p4p 800 e deluxe, vettem egy par 512mb corsair 400 mhz value ramot es a proci ugy melegszik miota beraktam oket mint az allat es persze lefagy mar csak ha mp3 at hallgatok is neha.....????
thx
Hali!
Nem tudjátok, hogy mi lehet a gond?
Jelentkeznék be az MSN-be és megáll az egész.
Haverom mondta, hogy neki úgy észlelte, hogy bejelentkezek, de nekem még nem jött be a partnerlista, olyan mintha megfagyott volna.
Már próbáltam újrarakni, de ez se segített. :-(
Mi lehet a gond?
Elõre is köszi a segítséget.
Hát cseréld vissza. Ha megszûnik, akkor mégiscsak driver gond...

Szervusztok!
Az a probléma állt elõ, hogy videó lejátszása közben egyszerûen meghal a gépem, a CPU használta 100%-os lesz!Bármilyen lejátszóval probálom ugyanez a helyzet, nem is a kodek a gond..Az egész akkor kezdõdött, amikor kicsréltem a videókártyám, most Geforce 6200-as van fennt!Próbáltam a legfrissebb drivert is, az sem segít...
Vki legyen szíves segítsen!
Elõre is köszi!
csicsa
Nem,nem regisztrált.
Rendszer újra van telepítve és mégis ezt csinálja.

Ne torzítsuk gyermekeinket idő előtt parányi felnőttekké. Hagyjuk őket gyermeknek, maguknak lenniök. Emberré, magukká nyílniok.

hmmm, ezt benéztem 😄 igazad van! akkor ezesetben nem tudom 😊

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

igen, én is így gondoltam, de biztos ami biztos. csak az ütött szöget a fejembe, hogy az alaplapi chipset drivert is minden alkalommal fel kell rakni új rendszerhez, bár igaz a biost nem, de az írónál nem voltam teljesen biztos a dologban

"új vindóz teletpítése esetén vajon kell e újra frissíteni a dvd író firmwaré-jét?"

Nem kell. Nincsen közük egymáshoz. A firmware frissítés ugyanis azt jelenti, hogy az íród belsejében lévõ saját kis számítógépének a saját programját (annak egy részét) írod felül. Ezt egy E-Epromban, vagy Flash-BIOS-ban tárolja. Az abban lévõ információt aztán megõrzi áramtalan állapotban is korlátlan ideig. Így érthetõ?

Metwork
nem, mivel az író biosát cseréled ki

I will use google before asking stupid questions.

bigapó
mivel a régi "eltûnt" szerintem kell.

The Matrix has you...

új vindóz teletpítése esetén vajon kell e újra frissíteni a dvd író firmwaré-jét? lg 4082b-m van és a207-re upgradeltem korábban. megtartja ua beállításokat? egyenlõre nincs tesztprogim telepítve amivel megnézhetném, viszont minél hamarabb szeretném kiírni az összes vinyómról a filmeket és játékokat, nem hagyom mostmár rajta félévekig, mert megint ez lesz a vége

Én úgy csinálom, hogy ahogyan haladok az installokkal, mindig csinálok egy-egy mentést is. Aztán akkor bármilyen álapothoz vissza tudok térni kettõ perc alatt...

Örülök, hogy segíthettem!<#wave>

igen,fogom használni, tesómnak így van, de én még két éve telepítettem utoljára egy xp sp1-et, igen jól meg volt csinálva a rengeteg felhazsnáló progival, viszont a legtöbbje idõközben elavult és ezért nem csináltam végül is sosem mentést róla. majda mostaniról , a legfrissebb progikkal

Nem értem, hát nincsen c:-partició mentésed? Ugyanis ha van, visszarakod és megjavul a dolog, akkor máris szétválogattad a hardverhibát a szoftverhibától. Egy halom mentõprogram van amit érdemes használni. Például én a Power Quest Drive IMAGE nevû progiját szeretem, de jó még a Norton Ghost és a Acronis TrueImage is. Például a PQDI-vel egy mentés nálam két és fél perc. Visszarakni még gyorsabb. Ha neked ennyit nem ér meg a dolog...

igen, ez használható javaslatak tûnik. nem kizárt a vírusfertõzés, mert prudukált a gép erre utaló dolgokat, ráadásul ez volta redszervinyó. ha mûködne jó lenne, mert visszaparticionálnám egybe és menne a szervergépbe

NeoMaN
Érdemes lenne megnézni az IDE kábeleket, esetleg ha van Rack-ed ami szar az is bekeverhet, rossz táp ami ingadozó feszültségeket ad le, vagy korrodált tápcsati (ami a vinyóba van dugizva).

NeoMaN
nem biztos hogy meg fog dögleni, nekem is volt ilyen gondom vinyóval
visszatettem egybe a 3 különbözõ partíciót, és nyomtam neki egy lassú NTFS formázást.
Szal mentsd amit tudsz, aztán format...
szerintem

Nem olvastam el. Bocs. De azért megpróbálok segíteni neked. Tapasztalatom szerint az ilyen esetek zömében NEM hardverhiba áll fenn, hanem vírusfertõzés és egyéb más szoftveres dolog. Ergo: Le kell menteni róla azt az anyagot ami nincs meg már egyébként a szokásos napi mentésben, és utánna nulla álapotra hozni, particionálni, megformázni. Fontos, hogy az MBR-szektor is le legyen gyalulva. Én így csinálnám, de nem muszáj rám hallgatnod...

te nem olvasod el amit írok? minek formázzam meg mikor megdöglik? már tölteni sem lehet róla, a formázás közben végképp lehalna. de egyébként meg fogom próbálni miután ilyen egyperces járatokkal legalább a kisfájlokat áttöltögetem egy másik vinyóra. egy másik vinyóm is rendelleneskedik, na ahhoz lehet kellenek majd a progik amiket írtatok, mert az fizikailag nem hiszem hogy sérült hiszen csak egy éves, viszont nem akart felállni vele a rendszer és már a fekete képernyõn is fura krixkraxok jelentek meg a SAMSUNG felirat helyett mikor felismeri, de megnézem majd megint, mert most újra lettek dugdosva a dolgok, és mindegyik vinyó kapott mobracket

Nem értem. Miért akarsz egyáltalán ilyesmit csinálni?

"tesóm mérnök, elég ügyes. valyon érdemes belenyúlni a wincsibe ha már végképp nem tudok majd menteni róla és megpiszkálni a mechanikáját? tud vki errõl vmit?"

Felejtõs.

Én a helyedben leszedném azt ami menthetõ és újraformáznám. Ez miért nem járható út nálad?

Szisztok
hát már 18m nél jel veszteség van
akkor nem tudtok semmit
és nem tudjátok mennyi az a méter amit lehet kapni usb kábelben

elöre is köszi

tehát még egyszer: a partíciós tábla, a három partíció a vinyóm és egyebek nem mentek tönkre mint azt írtam, mert az volt a baj hogy rossz vincsesztert vittem át a szervergépembe és ami egy partíció azon nem is lesz három. fizikailag rossz, valószínûleg a lemezcserélõ mechanika, legalábbis a tünetekbõl ítélve.

köszönöm hogy segíteni szeretnétek, de csak akkor kezdek bele torrentet telepíteni vagy bootcd-t készíteni ha az valóban meg tudja oldani a problémát. kérlek ezek alapján mondjatok véleményt, hogy mit lehetne tenni ebben az esetben

tünetek: rendszer feláll a rossz vinyóval de csak ha raid-ra van kötve, mert különben már az indításnál olyanokat "prüszköl" hgoy nem is megy tovább. látja mind a három partíciót rajta a rendszer, de csak kettõre tudok rámenni, a harmadiknál egybõl kattog és fagy. tudok róla fájlokat menteni de csak korlátozottan, néhány mega után kattog, prüszköl és lefagy, úgy marad töltésen a dolog, ki kell kapcsolni a gépet. egy óra után ha indítom ua jelenség, ha hamarabb akkor nem áll fel a rendszer, kell neki annyi "pihenõ"

tesóm mérnök, elég ügyes. valyon érdemes belenyúlni a wincsibe ha már végképp nem tudok majd menteni róla és megpiszkálni a mechanikáját? tud vki errõl vmit?

Léteznek Linuxos Live-CD-k. Ezek közvetlenül a CD-rõl bootolva futnak. Winyó nélküli gépen is mûködhetnek. Segítségükkel javítható, archíválható a winyód. Például ez egy ilyen. Töltsd le és a "CD-kép felírás" üzemmódban írd fel egy 700MB-os CD-re, majd aról bootolj. A többit már meglátod, hiszen magyarul beszél. Sok sikert! <#wave>

Metwork
a torrentnél csak azt osztod meg amit már letöltöttél, de azthiszem ezt nem itt kelllene megtárgyalnunk😊

annyiból jobb az a progi, hogy annak segítségével azután is le tudod menteni a filokat (már ami nem sérült meg), hogy eltünt a partíciós tábla, leformáztad vagy csak egyszerûen törölted és már a kukából is kidobtad

nem értek hozzá, bár nem szivesen osztanám meg a gépemet, az az igazság. egyébként mibõl tud többet ha azzal a progival mentek mintha áthúzom egy mûködõ vinyóra a kellõ fájlokat?

Metwork
ha nem mûködik akkor sehogy, azért írtam úgy, hogy le tudod menteni amit lehet😊
nem tudom feltölteni nincs tárhelyem😞
torrentet nem használsz?

a progival hogyan tudnám lementeni ha fizikailag nem mûködik a vincseszter? vagy vmi olyan progi kellene ami "kímélõ" üzemmódban járatja a vincsit

egyébként nem tudnád feltölteni vhová? én béna vagyok a fájlmegosztáshoz, nem tudom használni

Metwork
azzal a progival le tudod menteni amit lehet és kell
ilyen házi vinyó szerelésben még nem vettem részt, nemtudom mennyire bonyolult de én nem állnék neki😊
nézelõdhetsz hátha valakinek van olyan vinyója mint a tiéd és esetleg nem a mechanikája romlott el, elvileg cserélhetõ
vagy a Kürt lementi neked, sok pénzért

crackelt??