64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Csibusz
    Na, géphez jutottam, leírom :)

Sziasztok!

A gépem mostanában azt csinálja, hogy a boot képernyőnél újraindul, nem mindig, és mindig csak egyszer..
    Lehetséges, hogy a több mint 8 éves 250 GB merevlemezem kezdi feladni a szolgálatot?
    Mivel menet közben semmi baja, nem fagy, nem indul újra, nem melegszik túl semmim...
    A vírusírtó sem tudott rendes vizsgálatott csinálni, mert szektorhiba miatt, nem tudott kutatni a meghajtón.. :/
    Eléggé úgy érzem, hogy kéne vennem egy merevlemezt :) HA már így.. akkor tudtok ajánlani egyet? 500 - 1 TB-ig. 25 alatt, ha van, az nagyon jó lenne.

Köszi!

Amivel még ki tudom egészíteni, hogy az alaplapom ez a típus:

Asrock

Tudtommal ez nem támogatja a sata 3at, ha tévedek akkor bocsi :)

És egy diagnózist is kérnék, ha lehet. (nem pontosat, de akkor elképzelhető, hogy a merevlemezzel van a probléma, nem? :) )
  • Csibusz
    ooo.. Nice.. Milyen gepet vegyek most topicban is ott van. Ott olvashato is, sorry :/
  • Csibusz
    Sziasztok!

A gépem mostanában azt csinálja, hogy a boot képernyőnél újraindul, nem mindig, és mindig csak egyszer..
    Lehetséges, hogy a több mint 8 éves 250 GB merevlemezem kezdi feladni a szolgálatot?
    Mivel menet közben semmi baja, nem fagy, nem indul újra, nem melegszik túl semmim...
    A vírusírtó sem tudott rendes vizsgálatott csinálni, mert szektorhiba miatt, nem tudott kutatni a meghajtón.. :/
    Eléggé úgy érzem, hogy kéne vennem egy merevlemezt :) HA már így.. akkor tudtok ajánlani egyet? 500 - 1 TB-ig. 23 alatt, ha van, az nagyon jó lenne.

A segítséget előre is köszönöm!
  • Ironman2
    Hali! Mitől van az hogy néha elmegy a net,és az adaptert is letiltja a windows8,pedig valójában van rendesen net,mert a másik gépen közben nem megy el.Tplink-re van kapcsolva a 2 gép,és AVG IS-t használok.NAponta egyszer előfordul hogy az én gépemen elszáll a net,és csak ujrainditással,meg adapter engedélyezésével jön vissza
  • RYO21
    Sikerült egy progival klónoznom a partíciómat, jól is működik, csak a lefagyós hiba még mindig jelen van, szóval nem HDD volt a probléma.
  • Lacee86
    Feltelepített Windowst és progikat átmásolni nincs sok értelme.
    Az adataidat viszont igen: doksik, fotók, videók, zenék stb., bármi, ami mintegy adatként tekinthető a gépeden.
  • RYO21
    HDD problémára visszatérve, azt meglehet csinálni, h egy az egyben átmásolom a windows partícióimat egy másik merevlemezre?
  • R3nton
    Sziasztok. KB 4-5 hónapja elromlott az egerem. PS portos volt, folyamatosan megállt, leteszteltük havernál ott is szar volt. Kaptam cserébe egy usb-s egeret. Most meg ez szarakszik. Megfagy néhány másodpercre és utána jön ez az USB-s disconnect hang. Amit idáid is csinált, hogy néha feldobta magát a bal felső sarokba, mármint a kurzor, de ezt a régivel is.

Nem tudom nekem már a réginél is az volt az érzésem, mintha az alaplap lenne a ludas, de most jól működött ezzel az USB-ssel. De most ezzel is szarakszik.

Valakinek tapasztalat esetleg????

Köszi!
  • SzirmosSzisza
    Otthoni csoport, illetve szerintem teljes C meghajtót nem tudsz, max egyenként a mappákat.
  • kastil
    Hello!

Valaki lenne szives megmondani, hogy 2 win7 gép között hogyan osszam meg jeljes eléréssel a C meghajtókat?

Foylamatosan azt írja, hogy a Windows nem tud kapcsolatot létesíteni az X-pc összetevővel, mind2 gép ezt írja.

Frissen lett újrarakba mind2 teljes formázással. Eddi win7 és xp volt, Win7ről XP C meghatóját elértem, XP-ről a win7est már nem.

Jelenleg egyik gépről sem érek el semmit, csak a nyilvános dokumentumokat, engedélyek teljeskörűek.

Ötlet pls? idegbajt kapok.
  • Kongy
    Sziasztok!

Nem tudom ide tartozik-e de vettem egy DVD-t, és az a problémám, hogy a magyar szinkronnál a hang kb 2 másodperccel előbb van, mint a kép. Azt szeretném kérdezni, hogy ezt valahogy helyre lehetne-e hozni, esetleg PC-n vmi videoszerkesztővel? Mert csak a hangsávot kéne 2 mp-el későbbre tenni, és tökéletes lenne... Másolásvédett elvileg a DVD, nem hiszem, hogy lehet módosítani, nem tudtok esetleg erre megoldást?
  • schrankszekrény
    "találtam"portable verziót és igen-igen könnyű használni
  • Blum
    Megmondom oszinten,en a viragbolti PE-t szedtem le,de van ingyenes is.

hamrick.com

Az ingyenes nem tud .RAW-ba menteni,szukebb beallitasi lehetosegek vannak,nincsenek ICC profilok es IT8 kalibracios lehetoseg.

[Vagyis most en is letoltom az ingyenes verziot mert semmi hasznat nem veszem ezeknek en sem ]
  • schrankszekrény
    köszi...
    ingyenes progi, vagy csak illegálisan juthatok hozzá ?
    akkor gondolom uninstall az előbb megnevezett MPNavigator, vagy a komplett canon cuccot szedjem le ?
  • Blum
    Udv!

En is szoptam eleget az MPNavigatorral. Azt a szemetet el kell felejteni. En szkennelesre a VueScant hasznalom,tokeletesen felismeri az eszkozt es tud mindent amit kell.
  • schrankszekrény
    sziasztok vettem ma egy új canon mp282-es multi nyomtatót, hogy a régi képeket beszkenneljem vele, ezért a patronokat nem is raktam bele,és nem tudom, hogyan kell vele szkennelni, mert a szoftverén nem működnek a gombok , ha megnyomom a scan gombot a masinán , akkor csinál valamit, de az elméleti művelet befejezése után, ez az üzenet jelenik meg :
  • Csabesz6
    Minden hőmérséklet okés, azokat már ellenőriztem.
    Igen, van amit ki kell túrnom a C alól.Köszönöm a segítséget!
  • Calver
    pontosan, ez a lényege a külön rendszerpartícióknak, hogy túléljék az adataid. azért nézd végig a C-t rendesen, sok trükkös helyre szeretnek menteni egyes programok dolgokat.

btw először is nézz egy pár hőmérsékletet, nehogy a cpu és vga szép csendesen forrjon és az okozza a kellemetlenségeidet.
  • Csabesz6
    2008-9 körül lett meg ez a konfig.(A 2005 elírás volt az előbb) Nem tudom miért XP ment rá akkor, eddig nem zavart. Particionálva van a vinyóm, C-n fent az xp, D-n pedig adatok. Ugye az is járható út, hogy a C-t pucolja magának a Win7, és a D-n megmaradnak a cuccok? Jó lenne, mert rengeteg anyagom van, nem nagyon van hova menteni.
    Tápot nem veszek, mert egyrészt hülye vagyok hozzá, másrészt nem látom értelmét ezt a konfigurációt buherálni. Majd cakk pakk kéne leváltani az egészet, de remélem még egy darabig kiszolgál. Vagy megérné akkor is egy másik táp? Mi bajom lehet ezzel a táppal?

Egy világi, non kocka.
    Köszi.
  • Blum
    1. Ments le mindent,rakj fel egy Win7-et (nem is igazan ertem,hogy egy ilyen gepen mit keres az XP)

2. Vegyel egy ertelmes tapot.
  • Csabesz6
    Üdv!
    E8400, Codegen táp, 4giga DDRII ram (XPnek hála csak 3,5et "kezel"), Gigabyte alaplap, 9600GT (512) vga. Nem mai csirke, tudom.

Probléma:
    Ma volt a második alkalom kb 3 napon belül, hogy böngészés közben (most épp egy beágyazott youtube videót akartam lejátszani) lefagyott a cucc, semmire sem reagált. Aztán dobott egy kékhalált, és újraindította magát. Betöltés után kaptam az arcomba, hogy itt bizony súlyos hiba után állt fel a rendszer. Érdekesség, hogy vannak vga fagyási gondok (pontosabban a két általam preferált szimulátorban megáll a kép 5-10 másodpercre, majd megy tovább, immárom irreális színekben pompázván, de kétlem hogy összefüggne a kettő.)

Mentsek szépen mindent, és toljak fel egy win7et? Próbálkozzak még? Kezdem kicsit unni a dolgot. Másik gép egy darabig nem lesz. Amúgy SP3 az XP, és már jó pár éve nem volt újratelepítve (kb 2005 óta talán)

Itt egy kép a ma esti esemény utánról, hátha ér valamit. Az MSI installer dolgot (11714 asszem) imádja, mindig kapom, de azt boot után naplózza, úgy vettem észre.
    Uff, és köszi!

• RYO21
    Nos most megpróbáltam kikötni az egyik merevlemezt, de stress test alatt (furmark) megint jelentkezett a befagyós probléma. Lehet h megártott a processzzornak az h overclockolva volt, és most megakar pusztulni?
  • RYO21
    Igen, nekem is kattan egyet, mielőtt elszállna az egész. A kattogást akkor kezdte, amikor multkor kicseréltem az egyik merevlemezt. Akkor el se akart indulni a HDD, és csak kattogott, de végül addig próbálgattam ki-be kötni amíg be nem kapcsolt rendesen. De van hogy nem kattan, hanem csak befagy a gép.

#59859: nem a windowsal lehet a baj, mert több különböző win alatt is ezt csinálja.
  • pxxl
    nekem az volt régen, hogy 2 hdd volt, abból az egyik (nem a rendszer) kattogással leállt, majd lefagyott a gép. először én is hdd problémára gondoltam, többszöri teszt, mindig más-más hiba, hdd regenerator is hol jónak látta , hol több órás javítást végzett, xp reinstall stb, és végül teljesen elszállt a táp. :( de a hdd-k megmaradtak :D
  • gergely1991
    Hmmm....Gondoltam rá is, de általában ilyenkor rögtön leállna az egész gép.
  • gergely1991
    Alaplap(vagy az egész hardver) ellenőrzése:
    Készíts egy USB boot eszközt a Kubuntu-val (először a HDD-vel majd HDD nélkül is)és figyeld hogy összeomlik-e alatta a gép ha továbbra is működőképes vagy a vírus szórakozik vagy #59859.

Lehetséges indok:Hardverhiba esetén,ha Windows alatt összetolja magát akkor más OS alatt is össze kell tolnia magát,ha nem akkor "szoftveres" a gond(linuxokat úgy készítik hogy több hardvert támogat live-al is).:D
  • pxxl
    vagy a táp
  • gergely1991
    Vagy a HDD-d(van rá esélye ahogy olvasom) vagy a adatkábele döglődik(csekély az esélye).
  • pxxl
    van wifid? honnan jön? routerből? akkor miért nem húzol ki egy utp kábelt a tv-hez?
  • RYO21
    Fura problémám van. Mostanában észrevettem, hogy keményebb használat alatt (főleg játék közben, de néha windows alatt is) csak úgy magától lefagy a gép, és csak a reset segíthet. Másik furcsaság pedig az, hogy néha müködés közben mintha kikapcsolná a merevlemezeket. Eltűnnek a meghajtók, és lassan a windows is behal. Mi lehet a gond? Alaplap?
  • Calver
    USB elosztó? nem hiszem h bármi akadálya lenne úgy a wifinek adapternek, emlékeim szerint csak a merevlemezeket nem szeretik. (tévedés jogát fenntartom ofc)
    másik verzió pedig ez
  • zvaragabor
    Vagy csak USB-n keresztül tudok wifit fogni?
  • Lacee86
    480p van.
  • LeWyTy
    [Youtube]
    Nem tudom valahogy azt beállítani hogy alapból ne 360p ben hanem 420p ben induljanak a videók?
    Mert az a 2 lehetőség ott van ahogy jó vagy rossz.

De nekem nem kell a legjobb minőség, viszont a 360p és a 420p között van a hangminőség változó.

Lehet valahogy?
  • zvaragabor
    Hali, van egy laposom, egyetlen egy USB 1.1-es porttal, meg egy LAN porttal. Wifi viszont nincs benne. LAN portton keresztül tudom valami kütyüvel fogni a netet? Azért lenne jó ezzel, mert az egy usb port néha kellhet másra is.
  • szaszmarci
    erre gondoltam n is,már volt cmos,tuning vissza alapra,de így is előfordul a hiba :S Most például szépen indult egyből :S
    Ha csökkentett módba indítom,mert már próbáltam azt is,akkor semmi gond,de utána ha újra indítottam volt hogy ugyan úgy lekapcsolta a win lógó után a monitort :S
  • Blum
    Ha nincs ra garancia,akkor kuka.
  • MaRee
    Lefuttattam egy memtestet, tényleg az.a szar. Ilyen esetben kuka, vagy lehet kezdeni vele valamit?
  • egodzzo
    nincs másik gép a közelembe, bent a melóhelyen van ibm x3200 m3, abban is pcie 8x gen2 -ő van, mindenhol máshol laptop van :(
  • egodzzo
    ok, megnézem este, kösz.