!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kérlek SEGÍTSETEK!!!!!!

Létezik-e olyan internet hozzáférés aminél csak egy parabola antenna szerû szekezetet kell megvenni és utána korlátlanul és ingyen lehet netezni?
HA van ilyen, hol lehet hozzájutni?
Aki tud valami pontosat róla,kérem írjon!!!
[email protected]
M@TriX
pardon 😉 "de mire a sok memóriát kihasználja valami átlag progi", "1GB most még azért elégnek mondható", idézetek tõlem.

természetesen vannak szoftik amiknek esetleg jól esne a 2GB, de én a HL2 Lost Coast alatt sem láttam, hogy kevés lenne neki az 1GB, természetesen ezt mérlegelni kell, kinek mi és mennyit ér meg, én csak magánvéleményt írtam alább.
meg én azt mondom, hogy azért 1GB azért elég, manapság még sok helyen 512 van. természetesen kidobni nem kell akinek van, de én nem arra "gyúrnék", ennyi

csak aza gáz, hogy mondjuk most ddr-be beledolgozunk, aztán már most az új szériának DDR2 van, természetesen nem kell most cserélni ahogy én sem, nem gyõzött meg az új lépcsõ, hogy elavult lennék 😉
majd meglátjuk az új "okos" intelproci mit mutat...

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

[NST]Cifu
Pardon, de nem feltétlenül igaz amit mondasz. Bizony sok játéknál nagyon is érzékelhetõ a 2Gbyte ram. Kezdve az MMO játékokat (pl.: SWG, EVE, Guild Wars, WWII Online) át a komolyabb gépigényû játékokig (Lock-On, X3, F.E.A.R., DoD:S, CS:S, stb.). A jövõre való tekintettel sem kecsegtett semmi jóval a mostani felhozatal (pl. HL2:Lost Coast). Hiába, a nagy méretû és mennyiségû textúrák eszik a ramot.

Persze 1Gbyte-al is játszhatóak a játékok, csak két gigánál már nem fog annyit a winyóhoz nyúlni...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

sza23
Sajnos egyáltalán nem állok túl jól a cashel és az ünnepek is jönnek.Csak bosszant, hogy feleslegesen adtam ki a pénzt és lutri, hogy eltudom e adni vkinek.Ezért gondoltam, hogy veszek még egyet de teljesen igazad van.Felesleges lenne most a gépbe, inkább arra kéne rájönnöm, hogy mitõl lassú.

Lehet 3db ramot dualba mûködtetni igy: két helyre 512 est teszel a harmadikba meg egy 1024 est igy lesz 2gb ramod! A lényeg hogy a 2összege kiadja a harmadikat ezért nem megy dualba az 1536 meg a 768!
bigapó
végre egy gondolkodó "sapiens" 😊) teljes mértékben egyetértek Veled. Álljunk meg egy picit és nézzünk körül ebben a rohanó világban😉

The Matrix has you...

M@TriX
nekem is 1GB-m van szóval nem vakon beszélek... eddig semmi nem sírt vagy akadt, hogy kevés lenne neki, sõt...
persze CAD, meg egyéb tervezõ progik, meg van ami ki tudná használni természetesen, csak én speciel csak annyit fejlesztek ami feltétlen szükséges, ebbe a rohanó fejlõdésben oda kell figyelni...

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

M@TriX
szigorúan saját vélemény, de én a gépedbe nem raknék 2GB memcsit, máshol hamarabb elhasal, mint éltalában minden átlag gép mostanság 😉
szóval az enyém is természetesen, ne érts félre jó géped van, de mire a sok memóriát kihasználja valami átlag progi avagy gém már a többi hardver lesz elavult. szóval ha legközelebb gépet építesz, mondjuk 1 év múlva, akkor majd raksz bele 2GB-ot az új alaplapodba, de szerintem ha nincs sok felesleges cashed, akkor sztem nem érdemes. add el ezt az 512-t és rakd a bankba a pénzt (csak ne az OTPbe 😉) aztán kicsivel de több lesz egy év múlva 😉

sza23
köszi a tippeket!úgy látom jobban járok, ha veszek még egy512st,bár az anyagiak nem a legjobbak de majd csak meg lesz vhogy.

M@TriX
hát én nem tenném, a mai szofvereknél minden kis sebesség számít, hogy éppen röccen vagy éppen nem és ez lényeges 😉
1GB most még azért elégnek mondható, de természetesen a jövõben elkél majd a többlet

sza23
tudja a 2xes dualt.Szóval ne erõltessem a 3x512?

M@TriX
én eddig mindenhol auto-n láttam, nekem is úgy van, de természeteen meg lehet ezt is nézni.

M@TriX
hát sztem nem kellett volna, persze csak a magam nevében beszélek, jobb 2x512 dualban mint 3x512, jelenleg. de ha még 1-et mellédobsz és tudja a lapod a 2xdualt, akkor az most tuti 😉

nem csak a párosakat látja termáészetesen, elméletileg

saviola
ha be van akkor biztos nem megy

saviola
Vagy kikapcsolod a dualt

sza23
A hangsúly nem a "dualon" van, mert azt én is gondoltam, hogy három ramot nem láthat dualban de ezek szerint teljesen feleslegesen vettem új memóriát?lehet, hogy lényegtelen, de az alaplapon a memoriák foglalatai párosan zõld és párosan lila színûek.Ezek szerint csak a páros számú memóriát látja és 1,5gbt nem?a tápom 400 as mercury.

[NST]Cifu
Nem vagyok nagyon otthon a P4 rendszerekben, de a dualhoz nem páros számú memóriamodul kell? Mert akkor három modult te az életben nem fogsz dualban nyomni. 😊
A másik, mint említettem, nem vágom fejbõl az alaplapod (és most sajna nincs idõm a neten utánanézni), de véletlenül nem páros számú modul kell az alaplapba? A kézikönyvében le van írva mi merre mennyi, szerintem nézd át alaposan.

Ami a problémákat illeti, milyen 400-as tápod van? Codegen? Mert az is okozhat érdekes jelenségeket. Érdemes még körülnézni a hálózati dolgoknál, az csinálhat pl. olyasmit, hogy egy könyvtár megnyitásánál belassul az élet.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

M@TriX
szóval volt 2x512 400-as ramod és ezek mellé akarsz egy újabb 512-õt berakni?
mert akkor ne várd, hogy dualban menjenek dual lényege a párosítás.
a fagyás és sípolásos probléma az esetleg más CL(késleltetési) idõbõl nem adódhat?

Bandi 18
vaészeg a prob az hogy 3db mem van benne és abból 2 dualban a 3. meg nem ha jól tom ilyet nem lehet csinálni

sza23
sziasztok!
eddig volt a gépemben 1gb 400as DDR ramom,ami dualban mûködött és fel is ismert a gép.Vettem bele 512es Kingston 400as ramot, amit elsõre fel ismert, de már nem látta dualban a többit.Kb.:1-2 óra múlva lefagyott és utána már egyáltalán nem látott ramot a gépben és még a biost sem adta be.Most ismét csak 1gb ram van benne de az egyik ebbõl az új Kingston és ezt most dualban látja.Tehát elvileg jó a kingston ramom, de ha mind a három bent van, akkor indításnál sípol a gép és nem ad be semmit.Mi lehet a baj?
Más.Új a videókártyám és a gép nem mindig látja a driverét.Ilyenkor újraindítom 1x2er és utána már látja.Ez mitõl lehet?
Ráadásúl nagyon lassú a gép(pl.játékbetõltéseknél, mappamegnyitásoknál...)pedig sztem nem a olyan rossz konfig.
P4 2.8as proci,Albatron Px865Pe pro alaplap,Maxtor 120gb vinyo,MSI NX6600GT kari,1gb DDR ram,400as táp.
Szerintetek a fenti gondok mitõl lehetnek?A vinyót törezedettség mentesítettem és az easy cleaner sem talál már semit a gépen.Ha valakinak van valami hasznos tippje az szívesen fogadnám.

saviola
Nah asszem vennem kell egy tápot mert a kártya is kiírta hogy emiatt nem megy rendesen. Tudtok ajánlani egy jó tápot ami nem túl drága kb 10 ezer max

az is egy jó megoldás

NeoMaN
a táp és alaplap közé gondolta szerintem a túlfeszvédõt...

Nálam a sorrend.
túlfeszvédõ-szünetmentestápegység-táp és a többi eszköz.

Az is nagyon fontos igy van,de a táp elszállás problémáját ez valszeg csak külsõ hálózatról jövõ hibánál állítja meg.Ha a táp adja meg magát úgy alapból ami márkás tápoknál is elõfordúl,akkor a többi periféria nem akkora eséllyel száll el,mint egy vargáné és társánál mondjuk.Viszont ha megtörténik akkor egy márkás táp hibájából valszeg az alaplap és társai nem fognak az örök vadászmezõkre jutni.

M@TriX
nem árt ezért egy túlfeszvédõ.
az jó dolog, nekem még annó egy 5900XT-t mentett meg, azóta hû barát 😉

psg5
oké kösz

F.K.T.

hmhm
Vagy húzza le a többi eszközt ( opt meghajtókat ). starforce hoz úgyis az dívik 😊

{ V Á Á } silkroad: lvl 11

A lényege a dolognak,hogy a 350w valszeg minimumnak van megadva,hogy a mellette levõ periférák,még nyugodtan tudjanak futni.
Elképzelhetõ,hogy ha egy 300w márkátlap tápra rányomod,akkor elszáll a kártya is és az alaplap is.
Ha márkás tápod van,akkor max nem fog menni,és nem fog leégni.
De érdemes egy nagyobb táppal próbálkozni..

ollie
Jah fagyás, meg a táp (és vele együtt más dolgoké is ) halála.
Milyen márkáju táp?

Met
igen

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

saviola
egyébbként milyen hibák lehetnmek kifagy vagy mi?

NeoMaN
kipróbálod meglátod, látatlanba nem lehet megmondani ilyesmit....

saviola
Hali! Nekem az a kérdésem lenne vettem egy club3d 6600 gt-t és rávan írva 350-as táphoz kell min csatlakoztatani, szerintetek 300-al is megy, mert nekem olyan van.

NeoMaN
Akkor táp vagy ram.

ollie
Hynix

NEOreg3
gép oldalát levettem, az összes ventillátor megfelelõen mûködik, a FEAR még addig se bírta mint az elõbb😛

valami tesztelõ progit tudtok ajánlani amihez nem kell floppy-boot discet csinálni, mert a gépben nincs floppymeghajtó😛

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

hmhm
Sziasztok!

Melyiket ajánljátok ( duálba )?

RAM DDR 512MB 400 Mhz Hynix
11 050 Ft

RAM DDR 512MB 400 Mhz Samsung (3 év gar.!)
11 900 Ft

{ V Á Á } silkroad: lvl 11

NeoMaN
memó miatt nemhiszem...
talán bekoszolódott a venti a vga-n, és nem hûti rendesen
VPU recovert én mindig kikapcsoltam, nekem ne ugorgasson elõ semmiféle buzi üzenet, lehet nem is lenne semmi baj, ha a vpu recover nem bohóckodna ott

psg5
húzom a karit? dehogy húzom 1 éve ugyanúgy ment most a memó csre óta lett ez.
Amúgy úgy tudom ha leveszem a VPU recovert akkor megszünettem azt a biztonsági dolgot hogy ne faggyjon le a gép vagy rosszúl tudom?
Memo miatt nem lehet?

F.K.T.

NeoMaN
Nortonos "fagyás" a norton miatt van sajna....
A másik fagyás problémádra így látatlanba nem tudok mit mondani, talán cpu hûtés, vga hûtés, táp, ram.... bármi lehet.

NEOreg3
az alaplapból gondolom sokan látják, de azért leírom hogy a VGA-kártya PCI-E-s amihez a 6600gt.uw.hu semmit nem írt a hûtésérõl így amikor vettem azt gondoltam, ez jó lesz

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

NEOreg3
most vettem új gépet és hát azt kell hogy mondjam minden játékban lefagy. COD2 esetében 1-1,5 óra után, míg a frissen szerzett FEAR az elsõ pályáig bírta.
konfig: Abit K8N Ultra, AMD 64 3200+ Venice, 2x512 400 mhz PQI ram (DIMM 1-2-n), MAxtor 160 gb (8mb cache), MSI NX6600GT-TD, 400 watt nemtommilyen táp Windows Xp Sp1-Sp2 összes gyorspatch

amire gyanakszom: szar VGA hûtés, szarul vannak a tápkábelek összedugdosva (féligmeddig én csináltam, csakhát nemnagyon értek hozzá:\ )

hamár a fagyásnál tartunk, amikor egy játék exe-je kapcsolódni akar a netre, akkor norton internet security felhoz egy ablakot, hogy engedjem-e, iylenkor akármit választok lefagy a gép, és iylenkor asszem csak a processzor van használva. Tudom nehéz így látatlanba a neten keresztül segíteni, de azért pár tippet adhatnátok, hogy mit csináljak mit teszteljek (és mivel) le. THX

NeoMaN
Húzod a karit, túlmelegedett, VPU recover lejjebb vette.
Ne húzd a karit, VPU recovert kapcsold ki a driverben (esetleg csarélj rajta hûtést)....

psg5
Valmi Avc recover alaphelyzetbe állította a grafikus gyorsítót.
Ezzel a hibaüzenettel állt le egy programom futása! Ez mit jelent??
Memória cserém volt két napja. Lehet annak akövetkezménye vagy inkább grafikus kártya hiba??
Segítség!

F.K.T.

sza23! probálj meg nem gyári drivert feltenni nvidia.com ról a legújabbat szedd le! Ha az sem jó akkor lehet hogy a tápod gyengusz!
sza23
sziasztok! olyan problémám lenne, hogy ma vettem egy MSI NX6600GT-VTD128 Lite típusú kártyát és azóta minden játék indításnál fekete képernyõt ad be és csak az újraindítással tudok vissza térni a Windosba.Please help.Mi lehet a gond? a kártyához adott drivereket feltettem.

az a durva hogy simán ment minden vagy 2 hónapig😄
Na látod ez a szép a számítástechnikában😄😄
NeoMaN
virtuális memó nélkül elég szépen mûködhet a géped... :ÐÐÐ
Én mindig hagyom alapon, ahogy a winfos feltelepûl.
Te msot állítsd arra, hogy a winfos határozza meg.

Sziasztok!
Hogy kell a virtuális memóriát helyesen beállítani?
C,D,E meghajtóm van, c-n windows meg apro progik, e-n games d-n meg biztonsági másolatok😄
eddig ugy volt hogy kikapcsoltam nem volt egyiken se
Ma játszottam a FEAR al már a vége fele nyomom aztán kilépett hogy kevés a virtuális memória és lapozó file. Még nem volt ilyen csak most! Aztán ugyanott kilépett még 2szer!
Köszi!