!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

M@TriX
nekem is abitom van és a legújabb drivert mindig ajánlott felrakni, nekem sok gondot javítgattak meg vele. de az is fontos honnan szeded a drivert. én nem az abit, hanem a realtek honlapjáról szoktam leszedni a drivert, elég sûrûn, kb havonta dobnak ki újat néha ha eszembe jut felnyomom, hog yne legyen gondom és nincs is...

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

csak mert arra gondoltam hogy így mindenfajta trükkös védelmet megkerülve lehetne a már telepített játékkal úgy manipulálni a komplett másolásával, hogy az már minden egyéb mahinációt elkerülve induljon. hiszen ugye a szûz installok elméletileg használhatóak, és az .exe fájl futtatásakor kezdi el a beépített védelem keresni vagy az eredeti lemezt, vagy turkászik a windóz fájlok között amiket telepítéskor babrált vagy netrõl megerõsítést kér stb. így meg a registryben éppen kereshet bármiféle információt a játékról, azon a gépen már nem fog találni (bár néhány esetben pont ezért nem idul el)de ezek szerint ez felesleges, bár azért elsõ lépésben ezt fogom eljátszani, és csak akkor installálok erre a gépre ha a könyvtár áthúzása nem elég neki

egyébként lehet szerkeszteni a reg fájlt úgy hogy úgy lássa mintha telepítve lenne?

Mi annak az értelme, hogy elõször a régire installálod, aztán azt másolod az újra😊?? Nem egyszerûbb, ha hálózatról egybõl feltelepíted a játékot az új gépedre?
[NST]Cifu
Az install áthúzása sok játéknál nem elég, mert szoktak azok a registry-be is pakolni. Az ettõl még mûködhet, hogy az ISO-kat áthúzod, és Alcohol 120% vagy Daemon Tools segítségével telepíted fel õket.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

sztetek megoldás lehet az hogy az új gépemben nem lesz optikai meghajtó de hálózatba lesz kötve a régivel, a régire installálom a játékot és az installált könyvtárat húzom át az újra, így ha optikai meghajtót keres akkor nem fog találni és elég a virtuális driveba betölteni a képfájlját vagy a mini backup image képfájlt

sztetek mûködhet a dolog? annyi hogy az új gép registryében nem fog szerepelni hogy a játék installálva van

[NST]Cifu
Milyen hangkártyád és egered (rádiós?) van?
Valószinüleg a hangkártya valami módon összegyûjti az egér elektromos zaját, és ezt hallod vissza. Megoldás az lehet, ha a hangfalat lejjebb halkítod és szoftveresen adsz több hangot (legalábbis nálam ez volt rá a megoldás).

Hi all!
Pár napja kezdõdött a problémám: ha mozgatom az egeret tompított recsegés hallatszódik a hangszóróból, néha megszûnik magától, de nem jellemzõ
eddig semmi hasonló problémám nem volt.

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Met
nincs lehetõséged kipróbálni egy PCI-os hangkarit?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

[NST]Cifu
Pár javaslat:

-Próbáld meg, hogy visszaveszed a hardveres gyorsítást. Ugyan favágó módszer, de ezzel biztos meg lehet tudni, hogy tényleg a hangkártya-e a ludas.
-Szedd le a Realtek honlapjáról az adott hangkártya driverjét (most nem tudok utánanézni, pontosan milyen hangkártya figyel az alaplapodon, ALC650 vagy más, de ezt elvileg megmondja pl. a kézikönyv vagy a gyártó honlapja).
-Próbáld meg, hogy az nVidia honlapjáról leszeded a legfrissebbnForce4 drivert (a K8N ugye nForce4-es, ha jól tévedek?), és feltelepíted (ha egy javaslatot megengedsz, mindeképpen csinál elötte rendszervisszaállítási pontot (Start -> Kellékek -> Rendszereszközök -> Rendszer-visszaállítás), ha bármi gubanc van a feltelepítés után, így vissza tudod állítani).

NEOreg3
"gép: ABIT KN8 Ultra nforce4, MSI nVidia nx6600GT-TD PCI-E 128mb, 2x512mb 400mhz PQI ram (dual channelbe), AMD Athlon 64 3200+ Venice s939, Maxtor 160gb 7200RPM (8mb cache), 400W xy táp

A gép könnyedén megbírkózik a játékokkal, sosem szaggat, ám amikor kedve tartja egyszercsak megáll. Elõször a kép áll meg, utána hang megy 2 másodpercig, majd elkezd gyorsan beakadni és az is elmegy. Tegnap pl Most wantedet ott hagytam a menübe, mert fürödtem (kb 15 perc), mire visszajöttem a képernyõ fekete és a ledje villog, mint amikor a gép nincs bekapcsolva. A gép semmiylen hangot nem ad ki, semmire sem reagál, semmit sem tölt, csak világít a zöld ledje és annyi. A MW DVD-jét akartam kiszedni, erre hiába nyomogatom nem akarja kiadni, teljesen olyan, mintha az egész gép ki lenne kapcsolva->nincs áram alatt. Rohadtul gyanakszom a tápra, mert jobb híján valami noname szart sóztak ránk, de driverhiba is benne van a pakliban. Aplaplap BIOS-t nemtom érdemes-e cserélnem mert egyrészt nem értek hozzá, másrészt gallyra vághatja az alaplapot. Érdekes hogy különbözõ driverekkel a játékok tovább bírják, eddig 4 különbözõ drivert próbáltam ki és eddgi a 77.77-es forceware jött be, bár az elõbb említett Mostwantedos eset ezzel történt.
Valami ötlet, már egy hónapja szenvedek ezzel és még használható ötletet nem kaptam. Alkatrészek nem lehtnek hibásak a hûtéssel sincs gond az oprendzser meg midnen egyéb formázás után firssen lett feltéve és ugyanez a problem. Minden használható ötletet szívesen várok, mert már megyek le a pincébe a kalapácsért

Cifu javaslata alapján (köszönet neki õ legalább megpróbált segíteni) futtattam a prime95-öt torture módban amíg végig nem futtatta a tesztet, ez gond nélkül végigment és a hõmérsékletekkel stb nem volt gond. Utána 3x lefutattam a 3d mark 05-öt pontmérõs módban, majd 2x demo módban (olyan mint az elõzõ csak FPS mérés nélkül zenével és hanggal) de egyszer sem fagyott ki, igaz a hangok eléggé akadoztak demo módban. Utána elindítom a MOst Wantedet és 1 perc után kifagy a menuben😄 HAngkártyát említette még, egy gond van ezzel, hogy ez egy alaplapi AC97-es realtek audio driverrel, de azért leszedtem egy frissebb drivert hozzá, így a 3d markban a hangok megjavultak, de a most wanted még így is kifagyott egy 153000-es bountynál a játék 21%-nál😛. Ezekszerint az alaplapi hangkártya visszafogja a gépet és nem hagyja rendesen dolgozni az alaplapot, vagy még mindig ezernyi nyûge lehet ennek az áramzabáló dögnek? Elõre is köszönöm az "add el géped" vagy "vidd el szervízbe" jellegû hozzászólásokat, de a használható ötletekre is kapós vagyok😊

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

M@TriX
és amúgy is ez Hardver topic...

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Az sg-n nincs warez. Jobb ha én szólok, mint a modok 😄

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

laci 700
Honnan lehet letölteni igyen pc játékokat???
(pl:NfS most wanted...stb.)
elõre is köszönöm!!!!<#worship>

bigapó
bajnak nem baj, csak nem értjük, hogy mit akart írni😊) már biztos nem volt szomjas😊

The Matrix has you...

te gondolom régebben sokat nézted a frédi és bénit, mert nem értem hogy mit akarsz kérdezni !

Bocs srácok, csak itt volt a haverom és kicsit szórakozott.
Remélem nem baj. Megértéseteket elõre is köszönöm.
Sziasztok.
Egy kérdésem lenne a TDK írható se adathor dv-vel kapcsolaton:::

MÉR SZILVER HA FU DU BÚ???

Nagyon fontddos lesz ha írok ti a megoldást kösi
Menyas zon y
JimKirk
Koszi a gyors valaszt!😊
"sokkal nehezebb feladat az alaplapra rádugni a powergomb, speaker, resetgomb stb. csatlakozókat 😄"

nah hat azokhoz a pindurka csatlakozokhoz tenyleg kell turelem!😄

Met
nem nagy kunszt,
a procit rakod be elõször, aztán rá a bordát a ventivel
ha bizonytalan vagy kérj meg valakit, hogy rakja be helyetted vagy tetesd bele a boltossal
sokkal nehezebb feladat az alaplapra rádugni a powergomb, speaker, resetgomb stb. csatlakozókat 😄

JimKirk
Tul gyors akartam lenni. Sorry!😄
JimKirk

ma 19:14 | Privát | Válasz | #13517

Sziasztok!

En magam szeretnem osszerakni a gepemet de egy dologtol nagyon tartok, a processzor beszerelesetel. Nagy kunszt berakni az alaplapba a cpu-t, vagy itt csak turelemrol es ovatos(nah ebben biztos vagyok ) munkalkodasrol van szo? Ha valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban az legyen olyan kedves es ossza meg velem! Mar parszor szedtem szet darabokra a gepet, kiveve a procit az alaplapbol, ha ez egyaltalan tapasztalatnak szamit.

JimKirk
Sziasztok!

En magam szeretnem osszerakni a gepemet de egy dologtol nagyon tartok, a processzor beszerelesetel. Nagy kunszt berakni az alaplapba a cpu-t, vagy itt csak turelemrol es ovatos(nah ebben biztos vagyok<#vigyor3> ) munkalkodasrol van szo? Ha valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban az legyen olyan kedves es ossza meg velem! Mar parszor szedtem szet darabokra a gepet, kiveve a procit az alaplapbol, ha ez egyaltalan tapasztalatn
na hát én most vettem miskolcon egy gef 6600 gt 128 mega agp-s gainward karit. hét végére meg tudom mondani mennyire volt jó választás. tudna vki mondani 3d mark teszteredményeket ilyen kártyára? neves gyártók kártyáira gondolok persze. a konfig lényeges többi eleme 2800+ athlon és 1,5 giga 400-as ram. mondjuk ebbõl csak a proci az érdekes az meg majdnem a legjobb a hagyományos kategóriában

én is egy 9500/9600-osról váltottam. amúgy a két kari tök ua teljesítményben, sõt bár a 9500-ösöm nem volt átalakítható 9700-re, de 20%-al lehetett emelni a gpu órajelét, tehát jóval gyorsabb volt mint a 9600-osom

bigapó
hát engem meggyõzött, hogy a 6600-os jó választás volt részemrõl😊)
a tesztkonfigurációnál kicsit gyengébb géphez tökéletesen illik.

The Matrix has you...

M@TriX
jó most olvastam végig a hszed, de ugyan azt mondom, ez a csere szerintem nem feltétlen éri meg kivéve ha ingyen lesz 😉
amúgy a 2 közül egy paraszthajszálnyival az x700 a jobb... de nagyából ugyan olyan erõsek, szóval nem kell sajnálnod akármelyiket is veszed...

M@TriX
hát, egy Ati9600 után nem lesz nagy dobás az X700, én még gyûjtenék egy kicsit a helyedben csöppet jobb modellre, pl 6600GT

czky
Teszt!
Nézd végig a tesztet és döntsd el h melyik a jobb...

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

czky
nVidia: DX9c, Shader Model 3.0
ATI: DX9b, Shader Model 2.0+

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

de indok is van rá mert hoszu idöre veszem 😄 és kell a biztonság (régen egy ATi Radeon 9600osom volt és az vitt mindent ezerel 😄 a Geforcba meg nem nayira bizok még nem mutatot semmi jot nekem ugy h kellene a meggyözés is rola
czky
A kettõ közül inkább a 6600-ast választanám...

hy még mindig nem nagyon kaptam választ h meiket érdemes megvenni a két videokártya közül (játékra viszonylag ujabbakra pl FEAR, MATRIX PATH OF NEO, QUAKE4, stb)

Ati Radeon X700 128mb
Geforce 6600 128mb

ezek vnnak egy árban és nemtudom meik a jobb (nincs több pénzem 6600GTre vagy ATi X800ra vagy hasonlokra) de ha ezekkel egyárba td vki jobbat akkor irja meg
Metwork
tintaszintet nem jelez?
kiveszed a patront és azt a végét ahol kijön belõle a tinta beleállítod alkoholba egy kis idõre,
amúgy szerintem kellene nyomtatnia fekete fehéret színes nélkül, csak legyen benne az üres patron
nem garos még?

I will use google before asking stupid questions.

Azt nem mondtam, hogy félre lett téve ugy 7 honapra a nyomtató gép.
(ez esetben azt hallottam, hogy az összes megmaradt tintát ki kell dobni és ujjat venni, ESETLEG BESZÁRADT)

tünetek
A fejjel a patronokkal bekapcsoláskor ide oda megy vagy 5 percig utána abba hagyja, namármost ez azt takarja, hogy cseréljem ki a benne lévõ szineket vagy azt amilyen szin már kifogyott, VAGY AZT HOGY A NYOMTATÓNAK A FEJE BESZÁRADT--------> ugyanis fekete fehérre való beállitáskor nem nyomtat tintát, de ez lehet azért, mert kell neki szines is.

Fontos
Hogyan tudnám meg, hogy a nyomtatónál a fej száradt be, mert ez esetben nincs értelme vele foglalkozni, vagy azt, hogy csak tinta kell neki, met utántöltés 5000 uj patron 10000. ----> ha megveszem a patront és rosz akkor a következö cannonba nem biztos hogy jó lesz.
gurubefree
Sziasztok olyan gond lenne , hogy az egyik ismerõsömnek az ATI 9550-es kártyája nem igazán muzsikál a hozzá adott Driverrel / mással sem :-((( /.

A kérdés : ahiba üzenet úgy szól , hogy a hardver nem tudja elvégezni azt a feladatot amire utasítja a driver . Bármelyik drivernél ez a probléma ....
A legújabnál is.

köszönöm elõre is a segítséget / szerintem hardver probléma de talán már járt igy valaki és megmenthetõ a kártya /

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

a dirX_6.1-hez létezik vmilyen emulátor? mert a delta force 2-vel szeretnék játszani és nem megy hardveresen, és szoftveresen is vibrál néha.

rámtört a retrománia, doom remake, quake 1 stb.

nem olvastam végig a problémával kapcsolatos összes hozzászólást, de megjegyzetm nekem fizikailag ment tönkre nemrég a rendszervinyóm, és hol mûködött a rendszer hol nem, vmikor fel sem állt, volt amikor ment rendesen. aztán elég jól hallhatóan elkezdett kattogni, majd még az adatok lementése után végleg meghalt.

különös rendszerlefagyásokat tud okozni ha nem tudja kezelni az ideiglenes temp. könyvtárat vagy mappanyitáskor nem tudja olvasni a fájlokat (mikor mûködik) illetve bekapcsoláskor van hogy nem is tudja magát bootolni a szektor olvasási hibák miatt

nem hallaszz furcsa zajokat a vinyó felõl ?

szerintem csak egyszeruen nem tudja tartani a feszt. mar szoltam a szakuztletbe, hogy intezkedjenek, mert garanciaba van, es ez mar az elso nap megtortent, ahogy a gepet hazahoztam, ugy 1.5 hete. Azota varom a tapot, es remelem, hogy nemsokara megjon.

A64 3500+, Asus A8N-SLI, 2x512mb ram(TWINMOS, CL 2.5), 7800GT 256mb/256bit

lehet hogy elszállt a tápod,de az nem ugyanaz mint hogy kevés lenne a teljesítménye.
Egy másik táppal próbáld ki,az a legegyszerûbb.

van amikor elindul a gep, es megy is, de van, amikor abszolut semmi nem torteneik. Ja es neha ha a megnyomom a dvd-romot ki akarom huzni akkor is teljesen aramtalanitja a gepet.

400w nem lenne elég a gépedhez??
Elviekben elégnek kéne lennie,még ha csúcson járatod a 7800 kártyádat akkor is.
De itt szó nincs errõl,lévén hogy a windows-ig sem jutsz el.
Ez nem valószínü hogy táp probléma lenne.

Udv minden forumozonak! A kerdesem azaz a gyanum az, hogy a gepem tobbszori lefagyasai(mikor tolti az XP-t) es a leallasai attol vannak hogy az alairasomba levo gepnek nem elegge eros a tapja(400W). lEHET EZ A GOND?

Met
az a lehetõ legjobb választás, csak nem láttam azt a postot😊
mondjuk nem kicsi 5 vinyóhoz?

SASboy
a kijelölt rész azt jelenti, hogy dualban futnak a ramok, mert most vettem egyet a régi mellé. Ha nem azt akkor hol tom megnézni, hogy úgy futnak -e?

nice legs. what time to open?

[NST]Cifu
Elõször is telepísd fel az Everest nevû tesztprogramot, és nézd meg, hogy minden stimmel el (alaplapi hõmérséklet, CPU hõmérséklet, GPU hõmérséklet, feszültségek, stb.). Indíts el valami CPU és ram evõ alkalmazást (pl. Prime95) és figyeld közben a hõmérsékleteket. Ha itt valami gubanc történik, akkor táp, alaplap, CPU, cpuhûtés vagy ram az, amire elkezdhetsz gyanakodni. Ha órákig megy a prime95, minden gond nélkül, akkor jön a következõ forduló: ablakban futtas egy erõsebb 3D-s alkalmazást, amiben nincs hang (pl. 3DMark, Shadermark, stb.), és közben figyeld az Everestben az értékeket. Ha itt megfagy, de a prime95 alatt simán ment a gép, akkor feltehetõen a táp vagy a videókártya lehet a ludas. Ha itt sem fagy meg, akkor még szóba jöhet a hangkártya. Ezt úgy próbálhatod ki, hogy a Vezérlõpult -> Hangok és Audióeszközök -> Audió és Hang fülnél a Speciális gombnál a hardveres gyorsítást leveszed minimumra. Ha így nem fagy, akkor próbálkozz a hangkártya driverjének cseréjével.

Remélem ez segít valamit.

a doom remake-el játszom, és nagyon fasza, de nem tudom a grafikai beállításoknál hogy a:

use paletted textures
black texture outlines
allow owersized masked textures
use texture compression (openGL)

érdemes e kipipálni, és melyiket, melyik mit csinál és javít vagy ront a grafikán a bekapcsolása ?

[NST]Cifu
Mondjuk kezd el azzal, hogy megnézed, nincs-e esetleg az olvasóban egy papírlap, ami az optikát védi, ha van ilyen, akkor távolísd el, és csak utána rakd bele a DVD-t.

NEOreg3
gép: ABIT KN8 Ultra nforce4, MSI nVidia nx6600GT-TD PCI-E 128mb, 2x512mb 400mhz PQI ram (dual channelbe), AMD Athlon 64 3200+ Venice s939, Maxtor 160gb 7200RPM (8mb cache), 400W xy táp

A gép könnyedén megbírkózik a játékokkal, sosem szaggat, ám amikor kedve tartja egyszercsak megáll. Elõször a kép áll meg, utána hang megy 2 másodpercig, majd elkezd gyorsan beakadni és az is elmegy. Tegnap pl Most wantedet ott hagytam a menübe, mert fürödtem (kb 15 perc), mire visszajöttem a képernyõ fekete és a ledje villog, mint amikor a gép nincs bekapcsolva. A gép semmiylen hangot nem ad ki, semmire sem reagál, semmit sem tölt, csak világít a zöld ledje és annyi. A MW DVD-jét akartam kiszedni, erre hiába nyomogatom nem akarja kiadni, teljesen olyan, mintha az egész gép ki lenne kapcsolva->nincs áram alatt. Rohadtul gyanakszom a tápra, mert jobb híján valami noname szart sóztak ránk, de driverhiba is benne van a pakliban. Aplaplap BIOS-t nemtom érdemes-e cserélnem mert egyrészt nem értek hozzá, másrészt gallyra vághatja az alaplapot. Érdekes hogy különbözõ driverekkel a játékok tovább bírják, eddig 4 különbözõ drivert próbáltam ki és eddgi a 77.77-es forceware jött be, bár az elõbb említett Mostwantedos eset ezzel történt.
Valami ötlet, már egy hónapja szenvedek ezzel és még használható ötletet nem kaptam. Alkatrészek nem lehtnek hibásak a hûtéssel sincs gond az oprendzser meg midnen egyéb formázás után firssen lett feltéve és ugyanez a problem. Minden használható ötletet szívesen várok, mert már megyek le a pincébe a kalapácsér<#duma>

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

Viktorr
Hali
ma vettem asztali DVD lejátszót
de csecs van mert minden dvd-nél azt írja ki hogy NO DISC!!
micsináljak?

Csá Üdv!

Éppen windows formázás elõtt állok ... már megint... Na mind1...
Hallottam h vannak más fajta xpk pl: media center edition, vmi "natural" meg ilyesmik!

Most éppen egy xp sp2vel integrálva telepítek mindig kb 1 éve... ezzel úgy ahogy meg voltam elégedve.. már ha egy windowssal elégedett lehet az ember....

Milyen xpk vannak még? +érdemes e ezeket használni van bennük vmi nagy újdonság??? Jó ezekhez a sima xps driver (pl:videok, hangk stb....)?

Aki tud légyszi segítsen már elég xar a rendszerem.... Köszzzzzz

ASUS P5KC | core2duo e4500 2.2G | 4*1 GB Corsair XMS2 800 MHZ CL4 | WD 16 mb 320GB | his radeon 4850 iceQ 1Gb | PIONEER 212D | Chieftec 450W

M@TriX
szerintem az említett "Chieftech 400A2 aktiv PFC" szerintem elég márkás 😉