!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cs.a képernyõ beállításokat
[NST]Cifu
Milyen beállításokat akarsz elmenteni? A képfrisítéseket? Vagy a monitor OSD menüjének beállításait?

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
A TV-out nem az én asztalom (utoljára TnT2 videókártyán próbálkoztam ilyesmivel), de az rémlik, hogy ATi kártyáknál a Hidravision nevû programban kell valamit ügyeskedni a videólejátszások terén (de ez még a Radeon 9600/9800-as idõkbõl származik).

[NST]Cifu
Nem egészen, autodidakta módon kezdtem még anno (Commodore plus4, után C-64, majd Amiga és utána PC), igaz informatikusnak tanultam, de annak édeskevés köze van ehhez. Amióta PC-m van, az elsõ gépemet leszámítva én rakom össze, én piszkálom, és olykor bizony az én hülyeségem miatt is megy gallyra (pl. jól meghúztam anno a Pentium Pro 150-esemet, csak nem tudtam, hogy 180Mhz-en több feszt is adok neki, és amikor megállt a hûtõventi, jól megsütöttem a procit. Utána már 150Mhz-en is alig-alig akart menni. 😊)).

Másfelõl a PC maga a tökéletes hibaarzenál. Szerintem ha valaki azt állítja, hogy nem találkozott még megmagyarázhatattlan hibával PC-n, akkor hazudik. 😊

Szvsz amúgy Punker vagy Narancs többet ért a témához mint én.

BTW nálad megoldódott a probléma? Mert szerintem a videókártya környékén kell keresni a hibát, és egy lehetõség, hogy a BIOS energiafelügyeleti részében van valami elálítva. Esetleg még az lehet, hogy alaphelyzetben az EGA felbontáshoz olyan képfrisités van beállítva, hogy a monitor azt nem bírja szuflával, és ezért kikapcsol. Amikor a gép a bejelentkezési képernyõnél felbontást és frekit vált, azt már jól bírja.

Sziasztok!Van egy LG F720B monitorom és nem tudom hogy kell a beállításokat elmenteni!Nem tudnátok segíteni?
Sziasztok!
Most kötöttem össze a TV-t az x800 pro kártyámmal,be is jött a winfos képe de a filmeket(a mov.filék kivételével)nem jeleníti meg.Próbáltam több féle lejátszóval de semmi😞
Légyszi segítsetek,köszi!

SASboy
Te amúgy hogy-hogy ilyen sokat értessz a hardwarekhez? ilyesmi a szakmád netalántán? 😊

nice legs. what time to open?

[NST]Cifu
Esetleg nézd meg a BIOS beállításait, hátha ott lett elpiszkálva valami.

[NST]Cifu
Márpedig szerintem ott kell valamit ügyeskedned.

SASboy
Nekem olyan problémám van a monitorommal, hogy amikor bekapcsolom akkor átugrik készenléti állapotba és csak akkor kapcsol be rendesen amikor megjelenik az üdvözöljük képernyõ. Amikor bekapcsolom azt írja ki, hogy :
Freq. out of range
V: 0KHz
H: 0Hz
Powe saving
és csak akkor kapcsol be amikor üdvözöljük képernyõ van és idegesítõ, mert meg akarom nézni, hogy dualban futnak - e a ramok, de nem tudom mivel nem látom a bootolási képernyõt. 😞 Aki tud segítsen PLS.Nagyon fontos lenne. Radeon 9600 series a videókarim.

NeoMaN
RAM hiba miatt volt nálam ilyen eset...
DVD-n van az image vagy a vinyón?

kircso13
Hi All!

Egy problémám lenne image filok telepítése közben. Mindig kilép telepítés közben 1603 és 1605-ös hibával. Minden imege telepítéskor. Próbáltam alcohollal, daemonnal 3.47 és 4.00 is és szntén zenész!!! Rendszer újrahuzva már többször is. Más gépekre hbátlanul feltelepedik minden. (amd64, gf6600gt, 2x256kingston)

elõre is köszi

Az élet eleme a lét!

Van vkinek vmi ötlete?

ott nem látok semmi hasznosat 😞😞

[NST]Cifu
Az Audio output-nál nézz körül, esetleg próbálj meg másik output-ot választani (most fejbõl nem megy, mik vannak, de van Directsound, van wave output, stb.), illetve a kiválasztottnál lehet beállítani.

Winamp-ban hol lehet?
és mit kell állitani?

[NST]Cifu
A lejátszóprogram Audió részénél kell beállítani álltalában hogy és miként szóljon, ott nézz körül. Megjegyzem egyes videó és audiólejátszó programoknál nem lehet ezt piszkálni, és csak sztereóban hajlandóak lejátszani (pl. az Irfanview is ilyen).

[NST]Cifu
Mármegbocsáss, de honnan tudod, hogy biztos szoftverhiba, ha egy másik gépen próbálod ki az egeret? 😊
Lévén ugye az alaplap és a táp (amiket megneveztem lehetséges hibaforrásnak) kikerült ez esetben a tesztkörbõl. 😊

Üdv.!
Lenne egy nagyon fontos kérédsem:
van a gépemben egy Sound Blaster 5.1 Live tipusú hangkártya, és egy Genius SW-5.1 Surround Home Theater / DHT510 / tipusú hangrendszerem.
A tesztelésnél szól mindegyik. De zenénél, filmeknél a Center nem. Játéknál viszont szól rendesen. Hogy tudom beállitani a hangkártyámat hogy szóljon a center is zenénél és filmeknél? köszi

African
A gépembe elõl 2 hátul kettõ USB kivezetés van.Próbáltam minddel de nem változik...nem ismeri fel .drivercserét még nem próbáltam, de majd fogom. Az biztos ,hogy szoftver hiba, mivel másik gépnél tökéletesen müxik. USB->PS/2 átalakító van. Csak PS/2 alakítóról fut az egér... épp ez a probléma hogy az USB nem ismeri fel.

[NST]Cifu
A többi kérdésre nem válaszoltál. Van az alaplapodhoz más USB kivezetés? Az alapi drivercserét próbáltad már?

Hogy szoftveres vagy hardveres hiba, úgy lenne a legkönnyebben eldönthetõ, ha feltelepítenél egy szûz WinXP-t, és megnézed itt mûködik-e az egér. Ha így is jelentkezik a hiba, akkor tuti hardveres problémáról van szó. Azt pedig már írtam, ilyenkor mik lehetnek a hibák (elsõ gyanusított az alaplap, második a tápegység).

Még 1 felmerült ötlet: nincs esetleg USB->PS/2 átalakítód? Nekem anno az M$ Intelimouse Opticalhoz adtak, egy ilyennel PS/2 csatira is rá lehet nyomni az egeret.

African
Fent van az SP2 is.Jah igen elõbb nem jól láttam a neved sry😊.Már kb. 6x felraktam az egér driverét .😞

Snecie Smicie
Instificu:@@@@v

ez jó<#nyes><#merges2>

&#8222; &#8230; Senki sem tudja, hogy itt vagy, Amíg világ a világ, te már halott vagy &#8230;&#8221;

[NST]Cifu
Nem válaszoltál arra, milyen Windows van fent. A Service Pack 1 fent van?
BTW ez érdekes jelenség, valószinûtlen, hogy nem kap áramot, de ha mégis, akkor az alaplappal van valami gond (a külsõ USB csatlakozóval mi a helyzet? Volt az alaplap dobozában?). Esetleg még azzal lehet szórakozni, hogy az egér driverjét telepísd fel újra (ill. tölsd le a gyártótól a legújabbat).

Amúgy az USB driver az alaplapi drivercsomag része. Ezt az alaplapgyártó weboldaláról tudod letölteni, illetve pl. az nForce chipsetes alaplapoknál lehetõség van az nVidia hivatalos driverét felrakni, amit az nvidia.com-ról lehet letölteni. Meg lehet próbálni azt is, hogy ezt újra felrakod.

Ps.: A nickem Cifu, szögletes zárójellel, az pedig ugye a klántag, tehát a megszólítás egyszerûen Cifu. 😉

African
Jah INSTIFICU más USB-s eszköz rendesen megy pl. nyomtató...egeret meg nem észleli. Nem kap áramot

SASboy
de az a feladata, hogy rázzon 😄D

grebber
LÁma vagyok.Az USB miért ráz meg? Elvileg nemkéne ,vagy rosszul tudom?

Next PC upgrade: 2022

African
Kössz a segítséget. Megpróbálom. De USB driver nekem nem volt.- esetleg meg tudnád mondani honnan szedhetnék le?

af27
Hai. Hatalmas problémám van!! (már legalább egy éve)
Delphiben szeretnék LPT portot programozni.
Nem ez a gond, hanem az, hogy ezt hogyan lehetne mgevalósítani NT alapú oprendszeren?
Egyértelmûen, a direkt hozzáférés kizárva!
THX, ígérem meghálálom!!!!

AF27

[NST]Cifu
Az a baj, hogy csak találgatni tudok. Nézd meg, hogy BIOS-ban esetleg nincs-e letiltva az USB csati. Ha nincs fent esetleg a WinXP SP1, akkor mindenképpen rakd fel! Ha az alaplaphoz adtak plusz USB csatit (a ház hátsó PCI helyek paneljére rögzíthetõ, az alaplapra csatlakoztatható kimenet), akkor próbáld meg azt is.
Más USB-s eszközökkel nincs gond (pl. USB drivel-al próbáltad már?).

African
INSTICIFu figy megprobaltam az USB-ket az a baj , hogy nem érzékel az érzékelõ tehát nem kap áramot
Ezértnem értem mert kipróbáltam USB csatijával is
Nem tudod milehet?

[NST]Cifu
Én látatlanban biztos arra gyanakodnék...

Sziasztok! Mi lehet a gond, ha elegge sokszor megfagy a windows mikozben betoltodik? A gepem: A64 3000+, 160GB vinyo, 1GB ram, GeForce 7800GT, DVD-Rom, es 400W-os noname tap. Lehet a tap az ok?

A64 3500+, Asus A8N-SLI, 2x512mb ram(TWINMOS, CL 2.5), 7800GT 256mb/256bit

Kösz a segítséget!
African
Sziasztok! Nem tudjátok mi lehet a probléma hogy az én gépemnél nem jól mûködnek az egerek? Már 3-at is kipróbáltam. Testvéreménél pedig teljesen jól mûködik mind a három. Pls segítsetek. A gépemmel lehet a hiba de mi?:S

Alaplap Abit NF7-SG2
Semmi gond nem lesz velük 😊 A 400-as ramok 333-an is tudnak menni, csak visszafelé nem megy a dolog.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Met
alaplap milyen?
nézd meg a gyártó oldalán, hogy támogatja e, ha nem esetleg egy bios frissítés után támogatja e

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Elnézést a kérdésért, de jómagam nem vagyok pc szakértõ, így kénytelen vagyok nálam hozzáértõbbtõl segítséget kérni!
Jelenleg 256 megás memók dolgoznak duálban 333MHz-en. Bõvíteni szeretném a memót
2 db 512 megással duálban, de csak 400 MHz-hez lehet hozzájutni.
Ezt hogyan fogja fogadni a gép? Processzor: AMD Athlon/tm/ XP 2000+
Köszönöm a segítséget!
African
PS/2

[NST]Cifu
Milyen egér? PS/2 vagy USB-s?
Ha USB-s, akkor elõlapi vagy hátoldali USB-be lett bedugva? Más USB-s eszköz mûködik rendesen?

African
Creative wireless optical 5000-m van. Az a gond, hogy amikor játszok pl. késõbb érzékeli ha mozgatom, meg nem pontos (battlefield alatt). Szerintetek mi lehet a hiba?

African
Sziasztok! Nem tudjátok mi lehet a probléma hogy az én gépemnél nem jól mûködnek az egerek? Már 3-at is kipróbáltam. Testvéreménél pedig teljesen jól mûködik mind a három. Pls segítsetek. <#dumcsi>

M@TriX
ezt a drivert próbáltad amit belinkeltem?
hmmm, lehet akkor vmi codec probléma is lehet...
ha van mondjuk elfekvûben egy 4GB+-os wincsid, akkor dobj fel egy Wint rá, aztán azon teszteld mi a helyzet, ha ott nem száll el, akkor nem hardveres a probléma...

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

M@TriX
akkor megfeküdne a 3dmarkal is, meg a prime-al...

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

[NST]Cifu
Nem feltétlen. Éppen akkor lenne a hangkártya gyanus, ha a hardveres gyorsítás lehúzásakor már nem fagyna.

Az a baj, hogy hibalehetõségbõl nincs hiány, és tipikusan az a hiba, amire nem lehet rávágni, hogy X vagy Y az okozója. Az, hogy csak egy idõ után fagy le, alaphelyzetben álltalában a túlmelegedés jele. Esetleg próbáld meg, hogy a 3Dmark-ot folyamatosan futtatod mondjuk egy-másfél órán át (van rá lehetõség, hogy egymás után x alkalommal futtasa le magát), hang nélkül, pontszámító módban. Ha így lefagy, akkor ugye videókártya a probléma.

Ötletek:
-Szellõzik a ház rendesen? Esetleg próbáld meg, hogy leszeded a ház oldalát.
-Nézd meg, minden hûtõventi (proci, alaplapi, videókártya) megy-e rendesen, egyik sem ad-e ki csúnya hangokat, vagy pörög akadozva.
-Ha tuningolva van valami (proci vagy VGA), akkor vedd vissza, hátha...

NEOreg3
új nforce4-es driverrel ugyanúgy fagy, hangkártyadriverrel szintén, most szereztem be az új prince of persiát és annál is úgy mint a most wantednél kb 1 óra szaggatás és mindenféle hibamentes játék, aztán egyszer csak kép megáll hang eláll. Ha ezt a hardveres gyorsítást leveszem és ugyanúgy lefagy a játék, akkor a hangkártya a szar?

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

[NST]Cifu
Akkor pedig valami okának kell lennie. Ha van alaplapi hangkártyád, próbáld ki, hogy kiveszed a Live!-ot és megpróbálod az alaplapidat. Ha így is serceg, akkor a hangfal és kábelei körül nézz szét.

Sound blaster live hangkarim van és "madzagos" egerem, de eddig nem volt problémám csak pár napja kezdte el

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

M@TriX
nyaszóval, a legújabb driver dec 1.-i szóval elég új, erre(ftp) találod, ha nem mûködne: link és a megfelelõ drivercsomagot kapd le.