64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
Miután a fagyások elkezdődtek. A fura az, hogy vagy 15 órát lenyomtam vele hiba nélkül, aztán kedte el ezt a fagyás sorozatot. Más játék is van, ami kihasználja az gépet, de mégis csak a Gothic III (MOD-dal) száll el. Fura. -
Blum #60165 Akkor az valoszinuleg szoftveres hiba lesz. Vagy maga a jatek nem jo vagy valami a hatterben. VGA drivert frissitettel mostanaban? -
Madjnem mind fent van, a 2008-asból eggyel több is. Hogy hogyan jön ki ez, azt nem tudom, mert én csak egy telepítőt futattam. -
Blum #60163 Azokat a Visual C++ frissiteseket felraktad amit javasoltam par HSZ-szel lejjebb? -
Megtettem. Most is elszállt a G3. Most már teljesen tanácstalan vagyok. Annyi difi volt, hogy reset után nem volt csökkentett mód felkínálás ablak és bejelentkezés után valami ablak volt a Win7-tól, hogy érzékelte, hogy kékhalál volt. (Fizikailag nem látszott a kék halál képernyő.) -
Blum #60161 Akkor 2X4-et tegyel be. -
Asrock B75 Pro3 és Kingmax 4GB DD3 1333 MHz. A RAM-ról sajnos többet nem tudok mondani. -
Blum #60159 Összegezzünk. Pontosan milyen alaplapod es memóriáid vannak?
Csak azert kerdezem,mert voltak/vannak olyan platformok es RAM kitek,amik vagy dual channelben vagy triple channelben mennek. Vagy sehogy :) -
A hibás RAM-ot más cellába áttéve is egyből szórta a hibákat. A többit nem pakolgattam, de miben hiba nélkül is sokkal gyorsabban lement a teszt.
A fura viszont az volt, hogy három cellát visszatéve nem indult el a gép. Van olyan RAM, ami csak párosával rakható be? Amíg az egy hibásat nem pótolom, akkor addig csak 2x4 mehet? -
Blum #60157 Persze. Lekell tesztelni a letezo osszes variacioban a RAM-okat hogy biztosra tudjuk mi a rossz.
A legtutibb az lenne ha egy masik gepben is letudnad oket tesztelni. -
Elképzelhető. -
A 2. modulnál csak egy passt futattam le, hibátlan volt. Ha az alaplap foglalata a rossz, azt a memtest képes kimutatni? Tehát, ha a hibás memóriát átrakom egy másik cellába, ott már jó is lehet? -
Blum #60154 Ha KIT-ben vetted a cuccot,akkor bizony sz.rban vagy mert gariba csak ugy tudod leadni ha mind a 4 modult visszaadod. Eleg kicsi ra az esely amugy,hogy mind a 4 rossz... meglennek rajta lepodve.
Ha jofejek,akkor addig adnak egy cseredarabot amig nem szerzik be neked az ujat. Ha makod van akkor meg kapasbol adnak masikat. Melyik boltbol vetted oket? -
Attól félek, hogy ha minden RAM rossz, akkor megszívtam. Mert ok, hogy letesztelik, de mikorra adnak csere memóriát...? Nemhogy hetekre, de napokra sem tudom nélkülözni sajnos a gépemet... -
Blum #60152 Nincs meghatarozott ertek. En ha biztosra akarok menni akkor 24 orat szoktam futtatni,de boltokban altalaban 1-2 pass-t csinalnak. -
Hány pass-t kell futtatni? Az első cellánál hagytam kétszer, egy menet alatt 5000+ hibát talált. -
Blum #60150 Pfff....az brutalis. RAM-okat kuldd vissza garanciaba,azok a rosszak. (felteve,hogy KIT-ben vetted oket.)
Amugy ez lehet,hogy azert van mert az az adott program/jatek a hibas modul azon reszebe probal irni -es olvasni abbol- ami epp rossz.
Ez alapjan siman kicserelik a RAM-ot. Egyebkent ok is lefogjak tesztelni a RAM-okat,ugyanigy Memtest-el es annak alapjan dontik el ok is,hogy csere vagy sem. Bar ha naluk nem hibazik,akkor viszont lehet hogy az alaplap a ludas. Mindenkepp jobb lenne egy masik gepbe is berakni a RAM-okat. Ha ott is hibazik akkor megvan a bunos.
A jo RAM az nem hibazik. Ez kb. olyan,mintha egy ovszerbol kihagynanak 0.1%-ot. Az se epp idealis :)
Szerk.: Esetleg meg ezeket telepitsd fel es nezd meg hogy igy mit produkal a jatek. Ha igy is gebasz van akkor mar tenyleg hardveres hiba lesz a hatterben.
-Visual C++ 2005 Redistributable (x86)
-Visual C++ 2005 Redistributable (x64)
-Visual C++ 2008 Redistributable (x86)
-Visual C++ 2008 Redistributable (x64)
-Visual C++ 2010 Redistributable (x86)
-Visual C++ 2010 Redistributable (x64) -
Kritikus hiba csak ez van a listában. Van néhány olyan hiba, ami a Kernel 41 előtt van, de nem csak akkor vannak és nem is mindig. Az egyik ez.
- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-WMI" Guid="{1edeee53-0afe-4609-b846-d8c0b2075b1f}" EventSourceName="WinMgmt" />
<EventID Qualifiers="49152">10</EventID>
<Version>0</Version>
<Level>2</Level>
<Task>0</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2013-07-07T13:47:17.000000000Z" />
<EventRecordID>24419</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="0" ThreadID="0" />
<Channel>Application</Channel>
<Computer>molny-PC</Computer>
<Security />
</System>
- <EventData>
<Data>//./root/CIMV2</Data>
<Data>SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99</Data>
<Data>0x80041003</Data>
</EventData>
</Event>
Egyébkén már nekiálltam memtestell bohóckodni is. 4x4 GB RAM-om van. Még nem futtattam egyesével cellánként végig a memtestet, de az első futásnál 20 perc után 3 ezer hibánál úgy éreztem, hogy felesleges tovább futtatni...
Ha egyesével lefutottam mennyi az a hiba, ami még elfogadható? Vagy csak 0 hiba az elfogadható? Memtest eredménye cserére kötelezheti a forgalmazót? A garancia bőven él még a RAM-ra.
Azért vizsgáltam meg a RAM-okat, mert a gépem egy konkrét játék futtatásakor 1-30 percen belül hazavágja a rendszert, de pár kékhalál már korrában is előfordult. A fura az, hogy az asztalon ügyködve vagy más alkalmazást használva nincs baj, de egy adott programot (Gothic III) a teljes fagyás elkerülhetetlen és néha még a hard reset sem segít, csak az OFF gomb... -
Blum #60148 Az a Kernel 41 mar arra utal,hogy a rendszer ugy indult el,hogy elotte nem megfeleloen allt le. Tehat ez mar az okozat.
Nezd meg az esemenynaplot es keress benne ez a Kernel41 elotti bejegyzeseket.
" Az Eseménynapló megnyitásához kattintson a Start gombra,kattintson a Vezérlőpult parancsra,kattintson a Rendszer és karbantartás segédeszközre,kattintson a Felügyeleti eszközök fülre,majd ezután kattintson duplán az Eseménynapló elemre. Rendszergazdai engedély szükséges Amennyiben a rendszer rendszergazda jelszót vagy megerősítést kér, írja be a jelszót vagy hagyja jóvá a műveletet." -
Na, annyit sikerült kideríteni, hogy a Kernel 41 hibám van, azonban eddig semmilyen frissítéssel, registry cleanerrel nem tudtam javítani. Csak egyetlen program okozza a hibát, de az most már állandóan. A furcsa az, hogy amikor elkedztem vele játszani, akkor semmi baj nem volt vele. -
A gépen egy, de csak egyetéen program használata esetén kékhalálozik vagy csak egy zizegő hangot hallgatva teljesen hazavágja a rendszert. Néha még a reset gomb sem segít csak a power gommbal lehet a gépet leállítani vagy újraindítani. Van valami logfájl, amit meg lehet nézni ilyenkor, hogy mi a frászakirka lehet a géppel? Más program estén a rendszer teljesen stabil de ezen egy használataok valamikor 5 perc, valamikor 1-2 óra után, de jön a totális összeomlás. -
Blum #60145 Vagy az értestési terület beállításainál. Tálcán jobb klikk-->Tulajdonságok. -
Valahol az "Energiagazdálkodás"nál tudod ezeket beállítani. -
Hali!
Nekem olyan problémám van, h az utóbbi időben ha aksiról használom a laptopot, nem szól a Winfos, h ha már túl kicsi az akku töltöttsége, hanem csak egyszerűen fogja magát és kikapcsol. Hol lehetne ezt visszaállítani? Amúgy nem vettem észre, h csökkent volna az akku működési ideje, kb. most is 4 órát tudom használni akkuról, mint 1 éve, mikor vettem a gépet. -
Szerintem hamarabb választ kaphatsz, ha ezzel inkább az iphone topikban kopogtatsz. ;) -
Nincs mit!
Örülök, hogy akkor volt valami haszna a tegnapi napomnak. :D -
Üdv.
Lehetséges hogy nem jó helyen kérdezem meg ezt, de ha valaki tudna benne segíteni nagyon örülnék! Samsungomat egy iPhone-ra cseréltem le és nagyon "megszerettem" már a Samsungnak az alap ébresztőjét. Ami ez lenne a linkben. De honnan tudnám leszedni normális verzióban és nem zongorázottban? Mivel ezt szeretném beállítani az iPhoneon is!
Valaki ha tudna ebben segíteni, mivel már kerestem mindenhol google,youtube, de rendesen sehol nincs fent. Köszönöm!
-
Engedélyeztem és megoldódott a probléma, kösz :) -
Nekem is volt hasonló régebben.
Nálam segített, hogy kivettem a VGA kártyát, kitakarítottam alaplapon a foglalata belsejét (félbehajtott keményebb papírlap megteszi), majd vissza a kártya. -
Azt próbáld még ki, hogy ha van BIOS-odban valami "memory remap" rész, akkor azt kapcsold be, ha ki van kapcsolva!
Ha pedig ki van kapcsolva, akkor meg be. -
Bal0924 #60136 Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Egy olyan Filmszerkesztő/Vágó program kellene, ami felismeri a Windows Media Center által létrehozott wtv formátumot.
És az is jó lenne ha magyar lenne a program de elviselem ha nem az... -
Hibát jelez a cover designer sajnos. Valamiért nem indul. -
Helló!
Nero CoverDesigner? -
Sziasztok!
Volna egy olyan gondom, hogy a cannon nyomtatóm nem tud alapból DVD- borítót nyomtatni. Milyen progit tudnátok ajánlani, ami megy win7-en? -
Nem létezik olyan program véletlenül ami ellenőrizni tudja a VGA állapotát,kideríteni az esetleges hibáit? Ma reggel megint villódzott a kép, aztán az egész kép csíkos szürkére váltott (hang még volt), végül a hang is kiakadt és újraindult a gép, de aztán alig tudtam újra elindítani (indítási javítás, stb, nem volt hajlandó elindulni, mire betöltötte volna az asztalt megint villogott és újraindult, végül csökkentett módban tudtam elindítani, onnan nyomtam egy restartot és így indult el) -
Videókártya?
Próbáld meg a következőket:Nyomogasd a F8-at majd válaszd ki a Automatikus újraindítás kikapcsolása menüpontot. -
Na az adatmentés probléma megoldódott, szerencsére még tudtam annyi életet lehelni a winchesterbe, hogy gyorsan átmásoljak mindent. Fogtam egy másik winyót, formáztam és arra került fel a rendszer. Viszont előjött egy eddig nem létező hibajelenség. Villog a kép. Kék-zöld-lila-fekete "foltok" jelennek meg a monitor véletlenszerű részein, leginkább youtube videóknál vagy egy oldal frissítésekor, ablakváltáskor, satöbbi. Egy alkalommal ki is fagyott a gép youtube videó lejátszása közben, újraindult magától. Mi okozhatja ezt a hibát? Talán a videokártyával van valami? Ötletem sincs, főleg, hogy eddig nem volt semmi baja.. -
Ezt ki tudnád fejteni kicsit? :) Nem vagyok ekkora spíler :D -
linux live USB-ről? -
Sziasztok!
Ma bekövetkezett velem az, ami reméltem, hogy sosem fog :) Összetojta magát az egyik winchesterem, ami annyira nem érdekes mert egy száz éves 80 gigás WD-ről van szó, viszont volt rajta pár dolog amit szeretnék megmenteni. Nem teljesen döglött a cucc, ugyanis ha rákötöm a gépre akkor látja a windows, viszont elég bajosan fut vele, nagyon lelassítja, és nem igazán tudok érdemben cselekedni a gépen, magába a winchesterbe sem jutok be az intézőben mert egyszerűen kifagy. Viszont mint írtam szépen látja a gép, azt is, hogy mekkora terület foglalt ill. szabad rajta. Létezik esetleg valamilyen program vagy megoldás, hogy még addig amíg az utolsókat rúgja valahogy kimentsem róla az adatokat? Tudom léteznek adatmentő szakemberek de elég horror árakon dolgoznak, annyit azért nem érnek a rajta lévő dolgok, mindössze ha van még rá lehetőség az ésszerűség keretein belül, akkor kimenteném őket.
Előre is köszönöm a segítségeteket!