64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
Elvileg van.... -
van itt az sg-n dvb-t-s topik ? -
Torrent klienst már újraraktam, sőr már a rendszer is újra lett, de a hiba megvan meg mindig:\
Rákérsek még a torrent topikba is, köszi a segítséget! -
Modem hiba valóban lehet.
De ki lehet előtte még próbálni esetleg a legfrissebb Lan-kártya driver telepítését + esetleg torrent kliensből is a legújabb verziót, ha nem a leg napra készebb egyik se.
Ezek után meg Torrent topikban is tehetsz egy kört, ha nem akar még sikerülni a dolog. ;) -
Communist #60242 tommy : nálam a szolgáltatótól kapott kábelmodem hibájából volt ilyen jelenség, cseréje megoldotta -
A winyo meg a táp halt meg..
De lenne most egy masik problemam. Mikor torrentet töltök elég sűrűn, kb olyan 5 percenkent elmegy a net, de szinte azonnal vissza is jön magától. Ez mitől lehet? Ha nem töltök le akkor minden rendben.. Hiába lett újrarakva a gép is, a probléma nem szűnt meg. -
jocking #60240 Közben próbálgatom itt a különböző helyzeteket...
- Minden kipróbált játéknál észrevehető, hogy a sötétebb árnyalatokat csíkozza.
- Néha olyan "effekt" van (pl. bootoláskor, amikor kiírja az alaplap típusát), mintha valaki egy mágnest húzigálna egy TFT monitor előtt (de ez is éppcsak észrevehető), de a szín nem változik, inkább mintha csak torzulna. -
jocking #60239 Ja igen, még valami:
- Operációs rendszer nem számít, XP-n és 7-en is ilyen.
- Nem mindig ilyen, pl. ha paintbe csinálok egy nagy fekete, egész képet kitöltö téglalapot, vagy ha egy youtube videó sötét/fekete szakaszait nézem, akkor nem csinálja. -
jocking #60238 Hali!
Van egy problémám, kíváncsi vagyok a véleményekre. Van egy samsung lcd monitorom, még a régi fajta vga csatlakozóval. A napokban kicseréltem a videokártyát, és a következő dologra lettem figyelmes:
Amikor elindítok egy játékot (pl. minecraft) és besötétedik (tehát a képernyőn minden szín feketébe hajlóvá válik), akkor ez a sötét szín alig észrevehetően csíkos/darás lesz. Ha feljebbtolom a monitor fényerejét, akkor jobban észrevehető. A videokártya driverekből mindenből a legfrissebb van fent. Egyébként más gond nincs, minden indul szépen, érezhetően jobb az új kártya teljesítménye, mint a régié, de ez a sötét szín csíkozás elég fura... -
Telepíts 64 bites windowst. -
Alaplapom az intel core i3, a bios pedig 3.7-es verzió, erre gondoltatok ugye? Átbogarásztam, de ott ilyen lehetőség nincs.. próbáltam az integrált videókártya törlését, de hiába.. :/ -
Blum #60235 Es az alaplap mivoltabol meg csak veletlenul se deritheto ki. Jogos. -
Vagy inkább milyen BIOS-a van. :) -
Blum #60233 Milyen alaplapod van? -
vélhetőleg ez lehet amit írtok, hol tudom ezt megváltoztatni, hogy az integrált videókártya abszolút nem működjön? hisz van egy 1 gigás a gépben. Biost megnyitottam, de ott ilyen beállítást semmit nem találok. Rendszeridő, illetve milyen opciókat indítson a gép.. kb. ennyi van. :/ -
illetve tippre 32 bites win-t dobott fel, 3 GB-os memória limittel, amiből integrált videokártya megeszik szép kövér 2 gigát. -
Helló!
Nem lehet hogy hogy az integrált videokártyádnak kb 5GB-ot adtál használatra?
Nézd meg a BIOS-ban. -
Sziasztok! Zsír új gépem van, és miután telepítettem a video kártya memóriáját hirtelen arra lettem figyelmes, hogy a 6 GB memóriából csak 932 mb-t lehet használni? Ez hogy lett ennyire kicsi, hol tudnám vissza állítani a normál 6 GB ahogy kezdetekben is így működött?
Illetve azt furcsáltam még, hogy alapból van a notebook-ban egy amd videó kártya, és a vezérlőpultban még ír egy intel hd graphichet, nem ez zavarhat be? -
be lehet állítani a felirat színét is azzal is sokat nyerhetel ...
-
Lacc 88 #60227 Rá van égetve, de megpróbálom amiket mondtatok. Kösz szépen a segítséget mind a kettőtöknek. -
rá van égetve a videóra, vagy simán benne van az mkv fájlban és automatikusan benyomja?
utóbbinál simán ki tudod kapcsolni szerintem szinte minden jobb lejátszó alatt (Zoom Player, VLC), előbbi esetben a legjobb amit tehetsz, hogy beállítasz egy szép fekete hátteret a feliratnak, és rápozicionálod a hardcoded angol feliratra, vagy esetleg megnyirbálod csöppet a képet.
Zoom Player-nél ezt megteheted a beépített DirectVobSub-al (ALT+S gyorsbillentyű, text settings-nél Opaque Box, aztán belövöd jó helyre, az már egyértelmű), VLC-nél... fingom sincs. kép esetleges megnyirbálását szintúgy meg tudod zoom player alatt csinálni, ffdshow crop opciójával. -
a lejátszókban be lehet állítani hogy hová tegye a feliratot, alulra felülre a "fekete csíkba" vagy a film felületére , bla-bla-bla bla-bla-bla ... -
Lacc 88 #60224 Sziasztok. Nem tudom hol tudnám feltenni a kérdésemet, remélem ide jöhet. Problémám az lenne, hogy van egy japán nyelvű sorozat amin égetett angol fleirat van. Van mellette a magyar feliratot tartalmazó srt. Hogyan lehet megoldani, hogy csak a magyar felirat legyen jelen? Sajnos az angol mindig alatta van és ha bekapcsolom a magyart is, akkor egyszerre megy a kettő. Több lejátszóval is ez a helyet. -
Be van minden, hddt kihúztam bios ugysem jon be, a csipogas meg a winyobol jön.
Majd a szerelo lejon és megnézi, én már feladtam.. Köszi mindenkinek a segítséget! -
Azért nézd meg azt hogy be van-e dugva,akkor vedd ki a HDD-t és kapcsold be. -
Hozzá se nyúltam.:D Tegnap nem voltam irthon, reggel mire hazajöttem már ez várt.. -
Egy pillanat:Folyamatosan csipog?:D
Mond esetleg nem húztad ki az érintésvédelmet az alaplapból? :D -
Vedd ki a HDD-t a gépből és próbáld elindítani. -
Gigabyte, teljeseb más a hangja a csipogásnak. -
Ha egy hosszú és 3 rövid hallható akkor ott már bűzlik(szó szerint) valami. :D -
TomStorm #60216 Tipp:
Manual reset az alaplapon.Nézd meg a leírásban hol van(azthiszem oda is van írva a lapra a tüskék mellé-Clrtc/clrCmos/ccmos) tedd át 1-2/3-4re várj 5 percet és vissza 1-2be
Esetleg másik kábel vagy átalakítóval(vga-dvi).
-
milyen alaplapod van? na meg ilyen-e a csipogása? -
Folyamatosan csipog egy darabig, de idővel abbahagyja. -
ok, de a csipogásoknak van valami... öhm... ritmusa is? 3 rövid 1 hosszú vagy ilyesmi? mert az biza laptól függően annak a jelzése, h mi a hiba -
Integrált videokártya van benne. Indításkor semmilyen hangot nem ad ki, csak elkezd csipogni. Megpróbálom a másik monitorral is. -
valaminek vinyó hiányában is történnie kellene, úgy is el kellene jutnod POST-ig, ill be kéne tudnod lépni biosba, csak írná a gép, h nem tud bootolni vinyóról.
másik monitorral ill videokártyával próbáltad? azon kívül nem ad ki a géped zseniális csipogásokat indításkor? mert abból már lehetne következtetni a hiba forrására. -
Nem jönbe rajta semmi.:( -
TomStorm #60209 Akár kis időre is bevillan a zöld/kék stb szín? -
TomStorm #60208 De a monitor jelzi,hogy be szeretne kapcsolni a helyzetjelző(ki-be kapcsoló)gombon?Néha átvált a szín mikor boot-ol a gép? -
Az a baj a biost nem tudom behozni. Most annyi változott, hogy a winyo müködik az hallik, most már nem csipog és nem is villog, csak egy kis ideig miután belapcsolom, de kép továbbra sincs.