64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Krisztiam #60366
    de az az érdekes, hogy alapjáraton semmi baja, csak, ha terhelést kap, akkor megy el a kép.. szerinted vigyem vissza? még garanciás..
  • TomStorm
    Ha jól tudom van integrált vga a lapon.Szedd ki az Ati-t és használd az alaplapi vga-val.Ha azzal nem lesz gond akkor sajnos úgy néz ki rossz a HD7970-ed:/
  • Krisztiam #60364
    a windows most ezt írta ki problémának:

Windows
    Probléma: Videohardver hiba
    A probléma leírását segítő fájlok:
    WD-20130818-1112.dmp
    sysdata.xml
    WERInternalMetadata.xml
  • Krisztiam #60363
    sziasztok

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Olyan problémám lenne, hogy amikor játszok szóval amikor terhelés alatt van a gép, akkor egyszer csak fogja magát a képernyő és elsötétül és a monitoron a HDMI és ANALOG felirat villog, de a gépház bekapcsoló gombja világít és csak úgy tudom visszahozni hogy a bekapcsológombot nyomom ki és vissza de azt is nehezen.. nehezen jön vissza a kép
    visszavettem a videokártya gpu-ját és a memóriát de semmi ugyanazt csinálja..
  • TomStorm
    Üdv!
    Alaplap gyártó honlapján a chipset driver kell ha nekem nem Ati hanem Nvidia van?
    Vagy ez nem a videokártyához szól?"AMD Chipset Driver V8.710(3.0.765.0)"
    Fel kell tenni ettől függetlenül?
    Nem az én gépemre lenne csak másnak segítek és megakadtam ezen
  • LeWyTy
    skype?
  • Vadnokedli
    Nem tudom hogy működik az a chat, azt se tudom hol hogy van miként.
  • LeWyTy
    a másik nemtom mekkora de nem nagyobb 1800nál
    Én felvettelek erre az SG chatre ott közvetlenebb... ha segítenél.
  • Vadnokedli
    a Frekvencia számít inkább.
  • LeWyTy
    Az enyémben van 2x4Gb amit írtam a másikban abból is kevesebb van 2x2Gb de az kingmax vagy kingstone nemtom pontosan, meg azt sem hogy mennyit számít a márka
  • Vadnokedli
    Mind 2 gépben? tehát mind 2 gépben 8GB memoria van? Nem tudom be lehet e állítani ezeknél- de az is be van állítva mennyit használhat fel az integrált?
  • LeWyTy
    2darab csx ddr3 4gb 1800mhz
  • Vadnokedli
    Én konkrétan ezt a giga alaplapot nem találom mert nem tudod megadni a konkrét nevét- de mivel a75 ezért sok különbség nem lehet köztük. AZ 5700 nek meg jobbnak kéne lennie elvileg. Ram milyen van benne? Mert az sem mindegy, mert ugye azt használja az integrált.
  • LeWyTy
    HELP

Van 2 újpnan vett gép... mind2 ez az integrál videómagos AMD rendszerű.

Másik gép konfig:
    Alaplap:
    gigabyte fm1 a75 micro
    Proci:
    amd a8 3870k

Enyém konfig:
    Alaplap:
    ASRock fm2 a75 pro4
    Proci:
    AMD a10 5700

Na most a kérdésem:

Az enyém konfig elvileg alaplapban és prociban is jobb nem?
    De a Gigabyte hez van valami alaplapi tuning cucc amivel meg lehetett turbózni a videó magot... de az csak gigabyte.

Az én asrock cuccom meg ha mindenigaz jobb, de mégis sokkal szarabb ugyanazon játékban. Ezzel mit lehet kezdeni? Nincs az asrocknak is valami ilyesmije?
    Mert nem hiszem el hogy szarabb mint a gyengébbik konfig.

(Szarabb mint a régi nvidia 9500gt-m xD)

Vagy én vagyok hülye vagy nem tudom miről beszélek, remélem el tudtok rajtam igazodni
  • Bal0924
    Sziasztok!

Miből lehet tudni hogy egy TV tuner kártya haldoklik?
    Mostanában azt csinálja hogy meg-meg-meg áll pár másodpercre, vagy többre. és képtelenség nézni rajta TV-t..
  • JethroHUN
    1. Rossz a mikrofonod.
    2. Rossz helyre dugod az alaplapon. Rossz a csatlakozó. Nincs telepítve a Realteck audio driver.
    3. Van driver, de a hátsó csatlakozó helyett a gépház elején lévő(ha van) az alapértelmezett vagy fordítva és valamelyiket nem próbáltad.
    4. Monitorodon van miki bemenet és HDMI-vel van a géphez kapcsolva, az azon lévő miki csatlakozó az alapértelmezett és nem próbáltad abba dugni.

Nekem így ennyi jut eszembe. Mindenképp a driverbe kellene megnézni a beállításokat.
  • cataflam02
    Üdv!

Valaki tudna segíteni ? Van nálam egy gép asus p5b se alaplappal win 7 64 bites oprendszerrel, de a mikrofon bármit is csinálok nem akarok működni, mi lehet a gond ?
  • setuh
    Azt csinalom,de jo lenne ha mukodne ez is, neha jol jon,pl. mikor 10-30p-re kapcsolom ki.
  • gergely1991
    Miért nem hibernálod? Biztonsági szempontból jobb.
  • gergely1991
    Helló!
    Ajánlott Irodalom
  • sanya200
    vki segítene? Xp-t akarok telepíteni erre a gépre.Gigabyte 78 LMT-USB3 ,Phenom IIx4 20,2gb corsair memória,integrált hd3000 gpu,160gb hdd(ide).
    Na most elkezdi feltelepíteni, felmásolja a fájlokat újraindul majd nem bootol be.Mégpedig ezt írja ki.
    A disk read error occured
    Press ctrl+alt+delete....
    Vagyis nem tudja a merevlemezt írni vagy olvasni?Mekkora hülyeség már.
    Biosban a merevlemez van elsődleges bootnak beállítva, de ha külön arról bootolok be(f12) akkor is ezt írja ki.A hdd jó.
    Win7 ultimate és win8 is rendesen felment nem volt vele gond csak a kevés memória miatt nem marad játékra meg másra se mert az oprendszer megeszi a 3/4-ét ezért kéne az xp.Csak éppenséggel nem megy fel.Semmilyen verzió se x64-es, se sp2 se sp3 se semmilyen.Amúgy mekkora különbség van a win7 verziói között,memória szempontjából, hogy melyik mennyit eszik mert akkor leszedek egy startert ha az jobban megy de nem hiszem.
  • setuh
    Erre valaki?
  • Vadnokedli
    Igen- Arra figyelj a házadba beférjen a kártya-
  • Gő
    Sziasztok! Bocsi, ha láma a kérdésem, de szeretném megkérdezni, hogy ez a Videokártya kompatibilis lesz e ezzel az alaplappal?
  • gergely1991
    Mondjuk ez esetben a modult meg kellene igazítani.
  • gergely1991
    Nem ártana megnézni hogy a billentyűzetre reagál-e(nyomogasd a num lock-ot vagy a caps lock-ot).Ha nem reagálna akkor itt a memóriamodullal lehet gond.
  • Mr_no_NaMe
    simán csak felpörög :/
  • Mr_no_NaMe
    Az a gond, hogy ez egy alsó hangon 7 éves gép :/ Egyedül a videókari volt újabb benne.

Próbálok rajta majd egy cmos resetet, aztá meglátjuk.
  • Fehercsoki
    Szedd ki a VGA-t és próbáld ki hogy alaplapi integrált vga-val megy-e.(persze csak ha van, de általában van)
  • Vadnokedli
    CMOS-reset? Nem azt csinálja hogy felpörög-leáll-felpörög-leáll?

Nekem néha csinál ilyet a gépem- olyankor CMOS-reset és állíthatok be újra mindent biosba
  • Mr_no_NaMe
    Nagyon ciki lenne...megnyomom a gombot, felpörögnek a ventik és ennyi. Se sípolás, se kép, se hang semmi, csak pörögnek a ventik és ennyi.

A monitoron fekete képernyő. Lehet ki kéne vágni az egészet a francba...
  • Fehercsoki
    Lehetséges, de akár alaplap is okozhat ilyen problémát.
  • Mr_no_NaMe
    Sziasztok! Tegnap be szerettem volna kapcsolni a gépemet, de nem indult el.

Egy 7600os passzív hűtéses videókártya volt benne, és a szobatársamék azt mondták, hogy míg nem voltam otthon 24 óráig járatták a gépet.

A gép bekapcsol, a bios nem pittyen, és se kép se hang, csak zörög a gép, és megáll a tudomány. Megnéztem a videókártyát és tűz forró. Az létezik, hogy leégett a videókártyám?
  • nearo
    Amit eddig sikerült kiderítenem:
    - nem hosts-ból van blokkolva, meg azok a címek amúgy sem timeout-ra hivatkoznak
    - nem windows tűzfal, ugyanúgy nem megy ha kikapcsolom
    - router tűzfalában se láttam semmi gyanúsat
    - spybotnál úgy vettem észre csak a hosts-ot babrálja ilyen célból, ha mást is csinál azt nem vettem észre
    - aviránál nem találtam olyan beállítást, ami címeket blokkolna, persze ettől még lehet
    - böngészőkből kitöröltem minden előzményt, cookie-t, gyorsítótárat, stb-t, bár nem fűztem hozzá sok reményt... nem is működött

Mi lehet még? Újraraknám a rendszert lehet megoldaná, de egy nyamvadt honlap miatt nem akarok teljes reinstallt. Esetleg megpróbálhatom újrarakni a víruskergetőim, hátha mégis azoknak valami rejtett beállítása okozza a gebaszt...
  • setuh
    Sziasztok!

Ujratettem a win-t a laptopomon,de azota ahanyszor belep sleep modba,nem tud beindulni rendesen mint maskor,hanem ujraindul,bejon a csokkentet mod menu,mintha nem jol lett volna leallitva.A hibarnalas megy.Van erre valami megoldas?
  • tdi
    Okés sikerült, köszi szépen így már jó! : )
  • tdi
    Saint row 3-t szeretném most éppen 1366x768-ban. Hol tudnám pontosan elsődlegesnek tenni a geforcet? Nem találom sajnos.
  • gergely1991
    Úgylátom az integrált Intel HD graphics miatt.
  • TomStorm
    Tedd elsődlegesnek a Geforce-t,Nvidia vezérlőpultban majd játékot is "exe jobb klikk és futtatás Geforce vga-val.
    Aztán legújabb notebook Nvidia/Vga(700M series) driver.
    Találd meg az optimális grafikai beállítást mert ezek a videokártyák inkább low graf.-hoz valók
  • Vadnokedli
    Az a GeForceok legalja sajnos- Asztali gépben a leggyengébb kártyák alatt állhat szerintem. Milyen játékokat szeretnél játszani és milyen felbontásban? Kiderítjük.

Futtasd valamelyik játékot a lenti listán ahol látod mennyi az FPS és hasonlítsd össze.

Bár BIOS ban is beállíthatod hogy csak ezt vagy azt akarod használni de ez nem célszerű ha hordozod a laptopot és használod is menet közben, mert azért az inteles kevesebbet fogyaszt (gondolom.)