64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
Vezeték nélkülit soha, volt hogy a szomszéd baba rádióját hallottam benne, ott nyögdécselt benne(persze nem sennheiser volt, meg csak állítgatni kellett, de az a köcsög mindig az én frekvenciámra hangolta :D)... 
Tiamat-ot vennék, csak hát van egy ára. -
Ha van aki ért a fejhallgatókhoz help már...
Nem tudok dönteni:
Logitech g430 7.1
vagy
Razer Kraken 7.1
esetleg (bár ez kicsit sok)
Razer Tiamat 7.1
vagy (ez meg nemtudom)
Razer Chimera 5.1 rc.
Végső esetben (bár ez is húzós)
Sennheiser Rs170
Mert legyen térhangzás is.. vagy vezeték nélküli is.. szóljon is faszán. de jó is legyen... ne törjön szét könnyen... meg ilyenek.
Kinek mi a véleménye? -
Dodo55 #61124 Minden ágnál 5% a szabvány szerint megengedett eltérés.
Az 5V-nál a 3-5 tized már átlépi ezt, ott 0.25V-ra jön ki az 5%.
A Codegen tápok elég rossz hírben állnak, bár volt köztük tudtommal FSP belsős, amik jók, de a többi elég problémás szokott lenni, volt pl. ami a szemem láttára robbant fel.
Az "el sem indul" jelenség nagyon táp gyanús, a "magától újraindul rendszertelen időközönként" lehet alaplap is, de simán okozhat ilyen ugyancsak a táp is. -
TomBond #61123 Kipróbáltam. A feszültségek 3-5 tizeddel térnek el a 12 V-os ágnál is meg az 5 V-os ágnál is.
Most lehúzgáltam mindent a tápról csak egy hdd maradt rajta de úgy is újraindul. Próbáltam a 2 db ramot is külön-külön de nincs változás. Nekem több ötletem nincs. -
TomBond #61122 Köszi! Este kipróbálom. -
Ha úgy gondolod, hogy táp probléma, akkor próbálj meg belépni és töltsed le az Aida64 Extreme-et(nem kell telepíteni; serial-t küldök privátban, mert az kell). Ha szerencséd van, akkor a Számítógép/Érzekelő fülre kattintva megtudod nézni, hogy hány voltot ad a tápod. Illetve, azt is megtudod nézni, hogy minden jó hőmérsékleten van. -
TomBond #61120 Mondom meddig jutottam. A gép indulásakor van hogy a BIOS-ig jut és indul újra, de van hogy betölt a win is és csak utána. Próbáltam egy Kaspersky cd-vel is de akkor is újraindult. Tehát nem az xp a gond. Most amire gyanakszok az a tápegység lehet. Codegen 300W, de van a gépben 2 optikai meghajtó és 2 HDD. Amúgy egy 462-es foglalatú AMD proci, és 512 MB RAM van a gépben. -
Amikor a gépet bekapcsolod, akkor az XP logójánál, előtte vagy utána indul után. Ha előtte, akkor több oka is lehet. Ha közben vagy utána, akkor 99%-ban biztos vagyok, hogy az XP a gond. Illetve, próbálj Ubuntu-t futtatni live USB/CD-n egy pár óráig. -
TomBond #61118 Adott egy öreg gép XP-vel. Mostanában azt csinálja, hogy magától újraindul rendszertelen időközönként. Van hogy el sem indul. Milyen hibára lehet gyanakodni? -
Ha van multimétered akkor méregesd ki a kondikat,ellenállásokat, diódákat(fesz mentes állapotba) és nézd közbe hogy nincs-e meg feketedve vagy bármi ilyen ha ezek meg vannak akkor üveg bizti kicserél és hálózatra kapcsol hosszabbítóval mit lehet ki-be kapcsolni. semmi hibát nem látsz és még is kiveri a biztosítékot akkor be meneti trafó lett zárlatos vagy a feszültség váltok és az onnan kuka :) (ÉRINTÉSVÉDELMI SZABÁLYOKRA FIGYELJ!!!) -
Bocsi a dupláért, de újabb fejlemény... asszem megvan a ludas. Hirtelen felindulásból megnéztem mi van a laptopon, és megtaláltam ugyanazt a régi hamachit. Letöröltem, és láss csodát, most már ott is működik. Na erre tudna nekem valaki magyarázatot adni? -
Csak hogy érdekességképpen, mivel úgy néz ki ez így már rohadtul nem hardware probléma, de csoda történt... hirtelen helyreugrott, de csak pc-n, laptopon továbbra sem megy. Amit csináltam:
- feltettem egy újabb hamachit, meg egy teamspeak-et
- kikapcsoltam windows tűzfalat
- más nem rémlik
Mindezeket azért, hogy diablozzunk... azt, hogy a honlap betöltődött, teljesen véletlenül vettem észre, mivel azóta is kezdőlapként van bent.
Viszont! Nem hinném, hogy tűzfal lett volna, mert laptopon soha nem is volt bekapcsolva, és most sincs, az oldal pedig most sem működik. Lehetséges volna, hogy a régebbi verziójú hamachi valahogy blokkolna bizonyos oldalakat? Esetleg a teamspeak rántott helyre valamit? Mind a kettőn nagyon-nagyon csodálkoznék. Vagy történt volna még valami, amire nem emlékszek...? -
SATA csatis mind a kettő, jó bele, csak előlapot óvatosan szedd le, hogy passzoljon.
(Mondjuk tudtommal a G555-be nem DVD-rom van, hanem DVD-író, de ez lényegtelen.) -
Ezt felejtsd el. Nem ilyen rendesek a gyártók :) -
Midas #61112 Üdv olyan kérdésem lenne hogy a sony smart órája (sw2) menne egy samsung galaxy trendel? Köszi. -
Helló! Behalt a DVD rom a Sony vaio VPCEH1M1EW típusú laptopomba és van nekem egy "agyhalott" Lenovo G555-öm amibe jó a DVD rom, esetleg van olyan szerencsém, hogy passzolna a Sonyba? Remélem nem kérdeztem túl nagy ökörséget. Előre is kösz a válaszokat. -
hát még kint lakatam szlovákiában akkor nem volt munkám szóval állandóan a neten lógtam és akkor szokott lenni olyan 50-60GB adatforgalmam. de most sajnos nincs lehetőségem korlátlan netre. BF:Play for free, NFS:Wolrld amivel sokat játszottam, de igazán soha nm figyeltem mennyi adatforgalmat scinál egy ilyen multi játék. Most meló mellett napi pár óra játék akkor csak belefér. Töltögetni meg éjszaka kell mert akkor éjféltől reggel 8-ig van 100GB. -
Csak BF3-ra elegendő. Ha youtubeozni, letölteni, webezni, stb is fogsz, akkor legalább 80GB kell, de inkább 150GB. -
Hali! Szerintetek havi 30GB adatforgalmi kerettel mennyit lehet multizni mondjuk BF3- ban? Mennyi adatforgalmat generálnak az ilyen játékok? -
Dodo55 #61107 Na, kicsit újabb configgal (S478) már nem ciripel :)
Azért még nem nyugodtam meg, de így már lett bátorságom majd szép fokozatosan még egyre jobban és tovább terhelgetni, aztán remélhetőleg végül használhatónak nyilvánítani. -
Dodo55 #61106 *áramfelvétel = teljesítményfelvétel... fáradt vagyok :) -
Dodo55 #61105 Közben életet is leheltem a GPS-be, de sajnos pár tücsökbe is 
Egy kondi volt benne csak púpos, a VX-ben meg kapacitásban a hozzá legközelebbi (természetesen egyező feszültségű) 700uF-al nagyobb... Attól lehet a ciripelés?
Bebikázva üresen nem csinálja, de egy ősi gépre kötve 50W áramfelvétel körül már igen. Viszont abban ATX 1.0-ás alaplap van, lehet csak a kimenetek egyensúlya nem tetszik neki, mindjárt megnézem még egy újabb gépen azért. -
Dodo55 #61104 "ki tudja,mik kaptak meg egy maflast odabent."
A kondik elég primitívek ahhoz, hogy ha kaptak is, ne váljanak veszélyes robbanószerré emiatt egy másik tápba átforrasztva?
Mert most azon gondolkozom, hogy itt az öreg első generációs Chieftec GPS-em, ami lassú és békés módon távozott el (fél évig csattogva üzemelt, majd egyre nehezebben akart bekapcsolni, de végig stabil volt), és ha nem egy védelmi relét nyúzott szét a forrófejű, olvadt IHS forrasztású P4-em benne, hanem valamelyik öreg kondi csattogott benne (a csattogás hangfrekvenciája idővel nőtt, így inkább erre gondolok), akkor lehet inkább azt próbálom meg felújítani a VX450-et donornak felhasználva (a GPS is 450-es, így remélhetőleg vannak azonos kapacitású komponensek). -
Blum #61103 Ez biztos,hogy tap problema plane ha most egy masik tappal hiba nelkul megy a gep.
Amugy en meg VX450-et elszarodni nem lattam,ugyhogy erdekes. Ha megtudod javitani akkor mindenkepp erdemes lenne megmenteni de fenntartasokkal kezelnem ezt tapot a jovoben mindenkepp mert ki tudja,mik kaptak meg egy maflast odabent. -
Dodo55 #61102 Egy ismerős Corsair VX450 tápja egyik nap bekapcsoláskor levágta a lakásban a biztosítékot. Néztem ma, meg sem mukkan (zöldkábelezésre sem).
Cseretáppal megy a gép tökéletesen, úgyhogy rendeltünk egy FSP-t bele, a VX450-et meg ideadta, hogy ha tudok kezdjek vele valamit, vagy kuka.
Kíváncsiságból belenéztem:
Biztosíték kiégve (nem vezet)
A tekercs és a kondi közötti valami (mi lehet?) láthatóan megégve
A középső tranzisztor zárlatos elvileg, mind a 3 lába bármelyik másikkal tesztelve rövidzár (nem olvastam le az ellenállásokat, de elvileg 100ohm alatt sípol a multiméterem rövidzár teszt módban, plusz más ugyanilyen tranzisztoroknál 1 lábon mindig nyitott áramkört mértem)
A kérdés, hogy a fenti képek és infok alapján biztosra vehető -e, hogy a táp adta meg magát, vagy lehet a gépben is zárlat? A cseretáp valami nagyon noname darab volt, így csak szép fokozatosan kötögettem be, és a végén a ventiket és egy (házi készítésű, de még biztosítékkal is ellátott) hátsó 12V kivezetést tápláló MOLEX-et már nem mertem rádugni. Mindenesetre zártam már rövidre értelmesebb tápon kimeneteket véletlenül, és az simán csak letiltott (még jelezte is az alaplap diagnosztikai ledjein, hogy zárlat van :D), tehát nem feltételezem, hogy ha van is zárlat valahol a gépben, az kivágná a nagyfesz oldal olvadóbiztosítékát + a kismegszakítót a lakásban... Jól gondolom?
Aztán tovább megyek, szerintetek behatárolhatók és cserélhetők a hibás komponensek egy natúr multiméter, illetve egy páka segítségével, vagy inkább elégedjek meg a golyóscsapágyas ventivel + a rengeteg kimeneti kábellel és csatikkal, és ne kockáztassak egy áramütést és/vagy különféle pirotechnikai jelenségeket? :D
Csak azért, mert pár éves tesztek alapján egész jó darabnak tűnik ez a VX450, így megvan azért a kísértés
-
Nyilván láma kérés, nézzétek el, nem az én asztalom a téma.
1. Kép: Telefonnal rögzített, helytelen tájolású video.
2. Kép: Jobbra elforgatott, helyes tájolású video.
Azt szeretném, hogy a két oltári nagy jobb és bal fekete csík helyett legalább középen legyen a videó. Milyen progival lehet ezt úgy átméretezni, hogy ne legyen olyan nagy az a 2 fekete csík... nem gond, ha fekete keretes lesz minden oldalról, csak jobban töltse ki a helyet.
-
Akkor sajna nem tudom, mi lehet a gond
-
Nyitva kell hogy legyen. Ha XAMPP-ot bekapcsolom valamelyik Windows-os gépen, akkor egyből beadja az oldalt ahogy kell. -
Át van irányítva a 80-as port a szerverre? Mert ha nincs, akkor te a modem webkonfigját próbálod elérni, ami általában alapból tiltva van, bár akkor sem 403-at kellene kapnod, hanem ki kellene timeoutolni a kapcsolatnak. -
192.168.1.x ip címről eltudom érni. Az IP amit a modemem ad(amit a whatsmyip.com is ad) arról meg 403 Forbidden-t dob.
Lehet, hogy az a probléma hogy a szervernek nincs külön ip-je és a publikus ip nem a szerverre mutat, hanem a három másik "kliens" gép egyikére? -
Belső hálóról megy? Vagy úgy érted, hogy az a local IP? -
Van egy Ubuntu webszerverem(szokásos LAMP ugye) amit csak local ip-ről tudok elérni. Amikor külsős IP címmel próbálom elérni akkor 403 Forbidden üzenetet kapok. DMZ és port nyitogatással is próbálkoztam már. Valami ötlet?
-
Susarc #61094 ááá nem indul el úgy sem.... ez az utolsó reményem.....este kipróbáljuk
-
Esetleg Win lemezzel egy Win helyreállítást próbálj meg, de amit előttem írtak, előbb azt. -
DIESEL DOG #61092 Csökkentett módban indítás + Driver Sweeper sem működik? -
Susarc #61091 Hali! hogyan tudnék úgy videó kártya drivert leszedni,hogy nem indul el a gép mivel BAD DRIVER hibával áll a windows képernyőn a töltő ?:P lekéne szednem a mocsok drivert valahogy.... :( köszönöm -
Ha a linuxot felteszed kapsz mellé egy grub-ot(amolyan bootmanager,menüs).Én Windows xp és windows7 mellé linuxot is használok.
Lehet windows-on belül is csak az nem külön particióba teszi hanem egy virtuális fájlrendszerbe és grub mellé a windows bootmenüje is bejön.Bár az ubuntu GUI felépítése (mint előbb írtam) nem egy leányálom. :) -
Ubuntu?
Akkor inkább Xubuntu. :D
Ubuntu olyan mintha a win8-at használnám, fúúj.....
Xubuntuval megszokott felületét kilehet rajta alakítani nálam az a korrekt. -
Blum #61088 Nem,mennek egymas mellett is.
Btw,en kb. 3 hete atalltam Linuxra,nincs Windows a gepen. (Bar en az Ubuntut most elhagytam,Manjarot hasznalok.) -
Blum #61087 Nem,nem lesz...nem telepit semmit,sehova. LiveCD :)