64012
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Máté94
    Köszi.
  • tommyg
    ffdshow
  • Máté94
    Amikor egy filmet vágok a Neroba és ki akarom exportrálni akkor mia legjobb tömörítési módszer?
  • 0ZSOLT0
    Megtörtént és semmi sem történt :(
  • Cat 02 #36075
    Rakd fel a hangkártya driver-t. Alaplap cd-j rajta van. Vagy valamelyiken :D
  • 0ZSOLT0
    Hello!
    Lenne egy olyan problémám hogy miután ujraraktam a wint nincs hangom mikor meg akarnám nyitbni pl a hangeröszabályzot az irja hogy nincs telepitett keveröpult. Everest azt irja hogy a hangkártyám "Realtek Unknown @ nVIDIA MCP61 - High Definition Audio Controller" Ha valaki tud segiteni hogy legyen hangom azt megköszönném. Üdv
  • xtimer
    sziasztok,lenne egy kérdésem próbáltam megfejteni de nem megy,remélem ti tudtok valami érdemleges választ adni.A lényeg:

Nem régen vettem egy 2,8as intel p4 HT-s procit,egy ASROCK P4i65G alaplapot és hozzá egy cooler master 1300ft-os hűtőt.A gond,hogy a processzor körül elég fura hangokat hallat a gép,serceg-cicceg nem tudom leírni szal szerintem elég rendellenes hangok.Ez bootolás közben jelentkezik,meg amikor többet dolgozik a gép egy kicsit.Szétszedtem utána,pörgettem kézzel a coolert,és nincsen hangja,szal nem a cooler ad ilyen hangokat.Egyébként még egy fura észrevétel,hogy 20-30 perc játék után belassul a játék,néha be-be szaggat,alig birok kilépni olyan lassú.Aztán eltelik egy kis idő és újra észhez tér.Ez mondjuk lehet hogy az 512RAM-nak tudható be,nem tudom :S légyszi segítsetek.
  • SzocsA
    kapcsold ki a prociról a ventit és vedd le róla a bordát pukk

NeoMan :#36062 csak azért kérdeztem mert láttam a forumon tesztet amiben a procik fsbjét nézik hogy melyik közelíti meg jobban a 333.33 at ez miért fontos?
  • Barny
    mostmar ugyis mindegy neki:S
  • Met
    vagány vagy
  • Barny
    nem.csak kedvem van mostmar teljesen szetegetni!
    minden hutest leveszek!!!
    feveszem videora ahogy szeteg
  • Met
    gondolod ha visszateszed a jumpert akkor megjavul a proci?
  • Barny
    Akkor mire allitsam>?

proba-szerencse
  • Barny
    haha.erre en meg nemis gondoltam...............!
  • Met
    dobd ki
  • Barny
    b*ssza meg.
    most mit csinaljak?
    szoszerint buzlott az egesz!
  • Barny
    koszi a segitseget.most a laptom-omrol irhatok,mert atallitottam az t a sz*rt es elfustolt a proci!!!!!!!!!!
  • NeoMaN
    ha ilyet kérdezel akkor inkább hagyd auton, jó az
  • NeoMaN
    felrobban
  • SzocsA
    a procinak az fsb sebességét mire kell beállítani?

az jó ha az fsb szorzó auton van vagy pedig ha egy fix értékre van állítva?
  • Barny
    atkapcsolom akkor milesz?
    vagy miez?
  • Barny
    nah.kiprobaltam.....................................................

elsore nemjott elo a kep.
    masodikra megint nem.
    aztan van alul egy olyan bios config atkapcsolo.normal meg cinfigured.
    ezzel meg probalkozzak?
  • Cat 02 #36057
    Elégni tudi nem fog :D
    Max ha hirtelen leveszed róla a hűtőt és nekiesele 1 hajszárítóval.
  • davidka003
    nulla.
  • Barny
    Amugy mekkora az eselye,hogy elegeti a procimat?
  • Barny
    Ugydontottem,hogy kiprobalom az Intel D102GGC2-es alaplapot a processzorommal.Remelem,hogy nemfog elegni a procim ha az alaplap rossz esetleg.Jo lenne ha menne mert akkor eladnam ezt a kettot igy es vennek belole egy Intel E2160-at.Kerlek benneteket szoritsatok nekem.:D
  • davidka003
    Felesleges foglalkozni a hőfokokkal. A gyártó így csinálta meg, tehát nem baj, ha ilyen meleg. Ha baj lenne, akkor nem adták volna ki.
  • alakulat
    Hello!
    kérnék egy kis segitséget.mit tegyek??
    van egy p35-ds3r rev2.0 alaplapom és néztem hogy a hömérséklete 48fok.az északi chipseten lévö borda nagyon forró ha erre fujatok levegöt kb 5fokkal hül lejjebb.a déli chipseten lévö borda annyira nem forró de ha erre fujatok levegöt (9cm-s venti 2200fordulat kb. 22decibell)akkor olyan 12fokkal hüvösebb.
    a délin nem tok bordát cserélni mert a VGA (9600GT) alatt bújik.
    Kell-e aggodnom a 48fok miatt??
    Valaki tudna valami olyan megoldást a hütésre ami nem hangos?
    Az gondolom nem jó ha az északin cserélem le egy HR-05-s hűtőre avval nem oldok meg semmit igaz??
    előre is köszi
  • Solten
    Már megint ez a qrva d-link router... Hulladék.
  • Skeez
    Gondolom a firmware telepítésére célzott. Ha install közben történt valami, akkor kalap-kabát.
  • Skeez
    Mi az a virtuális gép ősszerakó?
  • Skeez
    A leírtak alapján nyilatkozva, sikerült nem az alaplaphoz tartozó BIOS-sal frissítenetek.
    Hogy hibás BIOS miatt elégjen processzor, olyanról még nem hallottam, ami nem jelnti azt, hogy nem lehetséges.
    Esetleg annak próbálj utánanézni, hogyan lehet visszaállítani az eredeti BIOS-t. Lehet-e egyáltalán.
  • Ronnie12
    Tegnap írtam, hogy ez a problémám:

"mostanában egyre többször van gondom a netemmel. Mégpedig egyre többször akadozik a net (Chello Extreme). A router (D-Link DIR-100) resetelésével megoldódik a probléma, de pár óra múlva megint akadozik. Szerintetek a router okozza a gondot? Van valami ötletetek, hogy lehetne kiküszöbölni?"

Azóta kipróbáltam a netet router nélkül is, és közvetlen kapcsolatnál nincs net akadozás, tehát valszeg a router a hibás. Valamint routerrel másfél perc míg betudok lépni a COD2-be, ezzel szemben router nélkül fél perc alatt bejutok. Érdekes helyzet. Két hónapig routerrel is jó volt a net, de két hete routerrel már nem lehet rendesen netezni. Van valami ötletetek? Találkozott már valaki hasonló problémával, és ha igen, hogy oldotta meg?

Köszi
  • mnorbert0308
    végül segitettél, abban hogy nem szabad d-link routert venni :)
  • mnorbert0308
    nem volt, nyugi én is furcsálottam
  • Inquisitor
    Adva van egyszer az FSB, ez és a szorzó határozza meg a végső órajelét a procinak. Legtöbb procinál a szorzó max. lefelé állítható, tehát tuningnál csak az FSB buhera marad.
    Továbbá az FSB határozza meg a memória órajelét, a PCI, AGP, PCI-E órajeleit is, ezért néha kézzel be kell állítani magasabb FSB esetén a visszaosztást. (Bonyolításnak ott van még AMD-nél a Hyper Transport osztója is.)

A ram sebessége viszont az órajelen kívűl függ még olyan apróságoktól is, hogy mekkora a késleltetése a memóriának, hány biten kezeli a ramot az alaplap/proci memóriavezérlője (modt kaphatóak jellemzően dual chanelesek, tehát 64 bitesek, de van négycsatornás Intel lap is), no meg hogy SD Ram vagy DDR SD Ram a típúsa?

Mostani Intel prociknál az "igazi" FSB négyszerese szorzódik fel, tehát 533-as FSB-nél 266, 667-nél 333 és így tovább 1600MHz-ig, ahol 800MHz. Ez nyilván fontos mind a tuning, mind a ramsebesség szempontjából. AMD-nél bonyolultabb, mert ott az órajel határozza meg az FSB-t. (Van erre pár táblázat a neten.)
  • Inquisitor
    "Feltelepitettük"
    Routert? telepíteni? Érdekes ...
    Beállítva nem volt?
  • laci3000
    Hi,
    milyen összefüggés van az FSB, a proci sebessége és a RAMok maximális elérhető sebessége között?
    és mi ez a szorzó a prociknál?
    elsősorban Intel de az AMD-s vonal is érdekel, ha nem sietsz és van időd okosítani....
    előre is ösz
    UI Ha valaki tud egy jó virtuális gép összerakót vagy pár jó tanácsot akkor ne fogja magát vissza
  • Solten
    Nekem is volt d-link routerem, behalt 1 hónap alatt, többé nem veszek ilyen sz@rt. (bocs hogy evvel nem segítettem a problémádon, de jó érzés volt kiprojektálnom :D).
  • mnorbert0308
    Hello!

Tegnap vettünk egy D-link Di-624-es tipusú routert.Feltelepitettük ,és semmi gond nem volt volt net meg minden(ide haza vezetnéküli vevőt használunk), de aztán 10perc múlva elejtette a netet.Kihúztuk majd vissaz dugtuk akkor megint volt net ,de 10 perc múlva ismét elejtette a netet.Ezt vagy 3-4szer eljátszottuk aztán elkezdtem keresgélni frissitéseket(firmaware).45 perc böngészsés után találtam is egyet, de amikor telepitettem volna fel, a router megint elejtette a netet, utánna hiába kerestük a vezetéknélkülihálózaton nem találtam a "dlinket".Kipróbáltuk úgy is hogy vezetékkel dugtuk össze a gépet a routerrel de úgy se történt semmi. Szerintetek mi lehet a gond? Aki tud kérem minnél hamarabb segitseg!

Előre is köszönöm!